Arsenal – Southampton 3:2 (kon.) | Chelsea – West Ham 1:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:2 (2:1)
Southampton FC
Nedeľa 08.04.2018, 15:15 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Žltú kartu dostáva Wesley Hoedt (Southampton FC).
     
    90+4
    Červenú kartu dostáva Mohamed Elneny (Arsenal FC).
    90+2. Jack Stephens (SOT)
     
    90+2
    Červenú kartu dostáva Jack Stephens (Southampton FC).
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Jack Wilshere (Arsenal FC).
     
    85
    Veľmi dôležitý zákrok teraz vytiahol brankár domácich Čech! V pokutovom území sa do nebezpečného zakončenia dostal Tadić, ale brankár domáceho celku vyráža loptu do bezpečia.
    81. Danny Welbeck (ARS) - 3:2
     
    81
    Arsenal FC dal gól!
    Divoká prestrelka pokračuje ďalej! Arsenal sa aj naďalej držal na útočnej polovici a podarilo sa mu presunúť hru až do pokutového územia hostí. Pred bránu hostí totižto smeroval presný center na hlavu DANNYHO WELBECKA a ten dáva svoj druhý gól v tomto zápase a vracia domácich späť do vedenia – 3:2!
     
    80
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Shane Long, prichádza Joshua Sims.
     
    78
    Arsenal mohol strhnúť vedenie na svoju stranu! Welbeck sa ocitol pred opustenou bránou hostí, ale nedokázal loptu usmerniť do siete hostí.
    74. Charlie Austin (SOT) - 2:2
     
    74
    Southampton dal gól!
    Znova je stav zápasu vyrovnaný! Southampton hral teraz jednoznačne aktívnejšie a dočkal sa teda zrejme zaslúženého gólu na 2:2! Hostia rozohrali priamy kop a následne sa im podarilo udržať sa na útočnej polovici. Pred bránu domácich potom smerovala presná prihrávka z pravej strany od Soaresa a v húfe hráčov sa najlepšie zorientoval CHARLIE AUSTIN a loptu doklepol do siete.
     
    72
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Maja Jošida, prichádza Charlie Austin.
     
    71
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Pierre-Emerick Aubameyang, prichádza Alexandre Lacazette.
     
    68
    No a aj sa tak stalo! Hoedt sa odhodlal k zaujímavej strele, ktorá poriadne vystrašila v bráne domácich Čecha, ale brankár Arsenalu dokázal loptu vraziť do bezpečia.
     
    64
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Reiss Nelson, prichádza Jack Wilshere.
     
    63
    Southampton sa už radoval z vyrovnávajúceho gólu, ktorý však neplatí! do pokutového územia domácich prepadol nenápadný center a Long ho dokázal šikovne tečovať do brány domácich, ale bolo to z ofsajdovej pozície.
     
    57
    Veľa nechýbalo a hostia takmer vyrovnali! Po rohovom kope sa do zakončenia hlavou dostal Hoedt, ale jeho pokus domáci vykopli do bezpečia z bránkovej čiary.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Héctor Bellerín (Arsenal FC).
    38. Danny Welbeck (ARS) - 2:1
     
    38
    Arsenal FC dal gól!
    Domácim sa predsa len podarilo otočiť vývoj tohto stretnutia. Arsenal vybojoval loptu na svojej polovici a tak sa ihneď pokúsil o založenie útočného výpadu. Iwobiho prihrávka našla dobre postaveného DANNYHO WELBECKA, ktorý podišiel bližšie k bráne hostí a jeho strela napokon končí v bráne Southampton, zrejme aj za prispenia jemného teču – 2:1!
    29. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:1
     
    29
    Arsenal FC dal gól!
    Je vyrovnané! Aktivita domácich futbalistov tak Arsenalu prináša vytúžené ovocie v podobe vyrovnávajúceho gólu. Sledovali sme peknú kombináciu domácich pred pokutovým územím, následne sa pred bránou hostí dostal do zakončenia PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG a aj so šťastím dotlačil loptu do brány – 1:1!
    17. Shane Long (SOT) - 0:1
     
    17
    Southampton dal gól!
    Je tu prvé presný zásah v tomto zápase! Southampton založil ďalší útočný výpad a z nenápadnej akcie sa hostia dostávajú do vedenia o jeden gól. Pred bránu domácich smeroval z pravej strany nijak nebezpečný prízemný center, ktorý však obrana Arsenalu nedokázala upratať do bezpečia pred SHANOM LONGOM a ten tak otvára skóre tohto stretnutia – 0:1!
    8.
     
    8
    Paradoxne teraz mali prvú veľkú šancu v zápase hostia! Ward-Prowse sa dobre uvoľnil s loptou v pokutovom území a dostal sa aj do zakončenia. Čech loptu zachytiť nedokázal, ale na bránkovej čiare ho zachránila obrana domácich.

    Miroslav Revaj

    Góly: 29. Aubameyang, 38. Welbeck, 81. Welbeck – 17. S. Long, 74. Ch. Austin

    Karty:   50. Bellerín (ARS), 90+2. Wilshere (ARS) – 90+6. Hoedt (SOT)   90+4. Elneny (ARS) – 90+2. Stephens (SOT)


    Arsenal FC: Čech (C) – Bellerín, Chambers, Mustafi, Kolašinac – Elneny, Xhaka – Iwobi, Nelson (64. Wilshere), Welbeck – Aubameyang (71. A. Lacazette).
    Náhradníci: Macey – Holding, Monreal, Wilshere, Özil, A. Lacazette, Nketiah.

    Southampton FC: A. McCarthy – Bertrand (C), Jošida (72. Ch. Austin), Hoedt, Stephens, Soares – Tadić, Romeu, P.-E. Höjbjerg, Ward-Prowse – S. Long (80. Sims).
    Náhradníci: Forster – Pied, Redmond, Sims, Boufal, Ch. Austin, Gabbiadini.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long