Arsenal – Southampton 3:2 (kon.) | Chelsea – West Ham 1:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:2 (2:1)
Southampton FC
Nedeľa 08.04.2018, 15:15 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme teda boli svedkami veľmi zaujímavého stretnutia. Útočné výpady sa striedali na oboch stranách, takisto aj oba celky mali nejaké tie šance. Southampton sa dostal k vyrovnaniu po góle Austina, ale v 81. minúte zariadil víťazstvo domácich svojim druhým gólom Welbeck. V závere zápasu ešte zapracovali na oboch stranách emócie a k videniu boli aj dve červené karty. Arsenal si už však svoje víťazstvo postrážil.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (17:12:44)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Žltú kartu dostáva Wesley Hoedt (Southampton FC).
     
    90+5
    Center doputoval do rukavíc brankára Čecha. Vzhľadom k tomu, že hra bola dlhšie prerušená, tak sa ešte čas natiahne.
     
    90+4
    Je tu ďalšia červená karta! Záver zápasu je teda veľmi vyostrení, hostia sa dostávajú k priamemu kopu a zrejme to bude ich posledná šanca v tomto zápase.
     
    90+4
    Červenú kartu dostáva Mohamed Elneny (Arsenal FC).
     
    90+3
    Teraz je na ihrisku pekne husto, prebiehajú strkanice medzi hráčmi, emócie teda pracujú naplno.
    90+2. Jack Stephens (SOT)
     
    90+2
    Červenú kartu dostáva Jack Stephens (Southampton FC).
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Jack Wilshere (Arsenal FC).
     
    90
    Napokon sa nadstavujú ešte 4 minúty!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už teda začína napĺňať, uvidíme, koľko ešte nadstaví hlavný rozhodca tohto zápasu Marriner.
     
    88
    K lopte sa už dostávajú hostia, ale nedarí sa im v prechode na útočnú polovicu. Arsenal sa snaží držať hru čo najďalej od svojej brány a šetriť tak drahocenný čas.
     
    87
    Na predbežnom stave teraz nič nezmenil ani center od Höjbjerga. Domáci získavajú loptu do svojej moci a prenikajú na útočnú polovicu. Hostia sa tak musia rýchlo vrátiť späť.
     
    86
    Southampton teda zahrával rohový kop, ale ten domáci bezpečne ubránili. Pomaly je tu záver tohto zápasu, domáci vyhrávajú 3:2, ale stať sa ešte môže čokoľvek.
     
    85
    Veľmi dôležitý zákrok teraz vytiahol brankár domácich Čech! V pokutovom území sa do nebezpečného zakončenia dostal Tadić, ale brankár domáceho celku vyráža loptu do bezpečia.
     
    83
    Pri lopte sú teraz domáci futbalisti, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a snažia sa čo najdlhšie podržať loptu na svojich kopačkách. Hostia pochopiteľne na nič nečakajú a snažia sa o vysoké napádanie.
     
    82
    Sme teda ešte určite zvedaví, čo nám prinesie zvyšok tohto zápasu. Southampton sa ešte určite nevzdáva a bude sa snažiť o vyrovnanie. Domáci tak budú musieť hrať veľmi pozore.
    81. Danny Welbeck (ARS) - 3:2
     
    81
    Arsenal FC dal gól!
    Divoká prestrelka pokračuje ďalej! Arsenal sa aj naďalej držal na útočnej polovici a podarilo sa mu presunúť hru až do pokutového územia hostí. Pred bránu hostí totižto smeroval presný center na hlavu DANNYHO WELBECKA a ten dáva svoj druhý gól v tomto zápase a vracia domácich späť do vedenia – 3:2!
     
    80
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Shane Long, prichádza Joshua Sims.
     
    78
    Arsenal mohol strhnúť vedenie na svoju stranu! Welbeck sa ocitol pred opustenou bránou hostí, ale nedokázal loptu usmerniť do siete hostí.
     
    77
    Rohový kop zo strany hostí napokon nič zaujímavého nepriniesol. Lopta doputovala iba do rukavíc brankára Čecha. Hostia sa tak vracajú späť na svoju polovicu.
     
    76
    Dopredu sa však teraz dostali hostia a svojou aktivitou získavajú rohový kop. Arsenal sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    75
    Veľmi zaujímavo sa teraz vyvíja toto stretnutie. Do konca zápasu ešte nejaký ten čas ostáva a snáď ešte uvidíme viacero zaujímavých príležitostí. Domácim remíza určite nestačí.
    74. Charlie Austin (SOT) - 2:2
     
    74
    Southampton dal gól!
    Znova je stav zápasu vyrovnaný! Southampton hral teraz jednoznačne aktívnejšie a dočkal sa teda zrejme zaslúženého gólu na 2:2! Hostia rozohrali priamy kop a následne sa im podarilo udržať sa na útočnej polovici. Pred bránu domácich potom smerovala presná prihrávka z pravej strany od Soaresa a v húfe hráčov sa najlepšie zorientoval CHARLIE AUSTIN a loptu doklepol do siete.
     
    73
    Hostia mali teraz k dispozícii zaujímavý priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, ale center od Ward-Prowsa nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov.
     
    72
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Maja Jošida, prichádza Charlie Austin.
     
    71
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Pierre-Emerick Aubameyang, prichádza Alexandre Lacazette.
     
    70
    Pred bránu domácich smeroval ďalší center, ale Höjbjergov pokus nebol nijak nebezpečný. Arsenal tak získava loptu na svoje kopačky a domáci sa teraz nikam neponáhľajú.
     
    69
    Southampton teda ešte zahrával rohový kop, ale ten už nič zaujímavého neponúkol. Domáci sa ubránili bez problémov a získavajú loptu na svoje kopačky.
     
    68
    No a aj sa tak stalo! Hoedt sa odhodlal k zaujímavej strele, ktorá poriadne vystrašila v bráne domácich Čecha, ale brankár Arsenalu dokázal loptu vraziť do bezpečia.
     
    67
    Arsenal sa teraz skôr len bráni na vlastnom území, ale ich súper teraz chybuje v útočnej fáze. Dlhšiu dobu sme tak nič zaujímavého nevideli, ale to sa môže čoskoro zmeniť.
     
    66
    Hostia sa však stále ženú za vyrovnaním, ale domáca obrana je veľmi pozorná. Nejaký ten čas však hosťujúcemu celku predsa len ešte ostáva a tak stále nie je o ničom ešte rozhodnuté.
     
    65
    Aj naďalej tak sledujeme veľmi zaujímavé stretnutie, útočné výpady sa striedajú na oboch stranách. Predbežné skóre však hovorí v prospech favorita tohto zápasu.
     
    64
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Reiss Nelson, prichádza Jack Wilshere.
     
    63
    Southampton sa už radoval z vyrovnávajúceho gólu, ktorý však neplatí! do pokutového územia domácich prepadol nenápadný center a Long ho dokázal šikovne tečovať do brány domácich, ale bolo to z ofsajdovej pozície.
    62. Dušan Tadić (SOT)
     
    62
    Teraz sa hostia dokázali usadiť na útočnej polovici a dostávajú domácich pod menší tlak. Arsenal sa tak musí mať na pozore a vyvarovať sa chybám, ktoré by ich súper mohol potrestať.
     
    61
    Hostia sa po každej strate lopty snažia o vysoké napádanie a donútiť tak domácich chybovať. Sledujeme teda vyrovnané stretnutie v druhom polčase, čo sa zrejme nečakalo.
     
    60
    Southamptonu nevyšiel prechod na útočnú polovicu a tak sa k lopte dostávajú domáci. Arsenal sa však teraz nikam neponáhľa a snaží sa založiť útok postupnými prihrávkami.
     
    59
    Priamy kop domácich napokon rozohral Xhaka, ale jeho center nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov a tak sa k lopte dostávajú hostia. Stav zápasu teda aj naďalej ostáva 2:1, ale stať sa môže ešte čokoľvek.
     
    58
    Arsenal sa teda snaží o rýchlu odpoveď a ihneď sa tak presunul na útočnú polovicu. Po nedovolenom zákroku tak aj domáci získavajú štandardnú situáciu.
     
    57
    Veľa nechýbalo a hostia takmer vyrovnali! Po rohovom kope sa do zakončenia hlavou dostal Hoedt, ale jeho pokus domáci vykopli do bezpečia z bránkovej čiary.
     
    56
    Priamy kop sa domácim podarilo ubrániť, ale hostia sa dostávajú ešte k rohovému kopu. Aj naďalej sa tak domáci Arsenal bude musieť brániť.
     
    55
    Hostia sa zakrátko znova dostali na útočnú polovicu a po nedovolenom zákroku od domácich futbalistov získava Southampton priamy kop.
     
    54
    Teraz však už musel zasahovať aj Čech v bráne domácich. K strele z väčšej diaľky sa odhodlal Höjbjerg, ale brankár Arsenalu bol pozorný a loptu dostal do bezpečia.
     
    53
    Následne domáci zahrávali rohový kop, ale ani tento center od rohovej zástavky nič zaujímavého nepriniesol. Southampton sa následne snaží upokojiť hru.
     
    52
    Na druhej strane sa však musel mať na pozore brankár hostí. Do zakončenia sa totižto dostal Iwobi, ale McCarthy bol pozorný a jeho pokus vyrazil do bezpečia.
     
    51
    Sledovali sme po dlhšej dobe útočný výpad zo strany hostí, ale Southampton nič zaujímavé nepredviedol a tak to bude len odkop od brány domáceho celku.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Héctor Bellerín (Arsenal FC).
     
    49
    Arsenal teda pokračuje vo svojej útočnej aktivite z prvého dejstva a snaží sa pridať tretí gól, ktorý by už zrejme znamenal definitívne rozhodnutie tohto zápasu.
     
    48
    Boli sme svedkami prvého rohového kopu domácich v druhom polčase, ale ten žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol. Arsenal však ešte ostáva nasťahovaní na útočnej polovici.
    47. Granit Xhaka (ARS)
     
    47
    Southampton do druhého polčasu vstúpili veľmi nebojácne a okamžite sa snaží po strate lopty o vysoké napádanie. Hostia prehrávajú o jeden gól a ak pomýšľajú na body z toho zápasu, musia aspoň raz skórovať.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Na Emirates Stadium sa teda skončil prvý polčas tohto zápasu, k videniu už boli aj tri góly. Domáci začali od úvodu veľmi aktívne, ale hostia skórovali z nenápadnej akcie zásluhou Longa. Arsenal sa však nevzdal, pokračoval vo svojej hre a zásluhou Aubameyanga a Welbecka sa domácim podarilo otočiť stav zápasu na 2:1!

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 16:18!
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rozbehol sa nám teda už aj nadstavený čas, domáci pohodlne kontrolujú záver prvého polčasu. Zápas nezačali najlepšie, ale potom všetko prevzali do svojich rúk.
     
    45
    Napokon sa nadstavujú ešte dve minúty!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Domáci sú vo vedení 2:1 a zatiaľ nenasvedčuje nič tomu, žeby sa do polčasovej prestávky mal tento výsledok meniť.
     
    43
    Do zakončenia na bránu domácich sa teraz dostal Ward-Prowse, ale jeho strela mu vôbec nesadla a letela len vysoko nad bránu domáceho celku.
     
    42
    Domáci však predsa len ešte zaútočili, ale Bellerínov útočný výpad sa končí iba faulom. K lopte sa tak teraz dostávajú hostia, ale nedarí sa im preniknúť smerom dopredu.
     
    41
    Arsenal však teraz presunul svoju kombináciu na vlastnú polovici, domáci sa teraz nemajú kam ponáhľať. Súper už ani nenapáda ich rozohrávku.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút, domáci s teda vo vedení o jeden gól a snažia sa tak už naplno prevziať kontrolu zápasu do svojich rúk.
    38. Danny Welbeck (ARS) - 2:1
     
    38
    Arsenal FC dal gól!
    Domácim sa predsa len podarilo otočiť vývoj tohto stretnutia. Arsenal vybojoval loptu na svojej polovici a tak sa ihneď pokúsil o založenie útočného výpadu. Iwobiho prihrávka našla dobre postaveného DANNYHO WELBECKA, ktorý podišiel bližšie k bráne hostí a jeho strela napokon končí v bráne Southampton, zrejme aj za prispenia jemného teču – 2:1!
     
    37
    Southampton založil rýchly protiútok, ale domáci si ho bezpečne postrážili a loptu vybojovali späť na svoje kopačky. Dopredu sa tak znova dostávajú futbalisti Arsenalu.
     
    36
    Arsenal sa však po chvíli opäť presúva na útočnú polovicu a snaží sa postupnou kombináciou niečo vymyslieť Hostia však teraz dobre bránia svoje územie a domácich do ničoho nepúšťajú.
     
    35
    Podobná situácia sa opakovala aj na druhej strane, keď sa do zakončenia dostal Xhaka, ale ani jeho pokus nebol presný, takže aj v tomto prípade to bude len odkop od brány hostí.
     
    34
    Po dlhej dobe sa do útoku dostali aj hostia a z ich strany sme mali možnosť vidieť aj zakončenie na domácu bránu. Long sa však prezentoval len nepresným pokusom.
     
    33
    Zo strany domácich sme sledovali ďalší rohový kop, po ktorom sa do zakončenia dostal Chambers, ale jeho nožničky neboli presné. Bude to tak odkop od brány Southamptonu.
     
    32
    Rohový kop napokon hostia úspešne ustáli, ale domáci sú aj naďalej pri lopte a snažia sa tak znova niečo nebezpečné vymyslieť. Zrejme podobný obraz hry uvidíme až do polčasovej prestávky.
     
    31
    Arsenal teda pokračuje vo svojej aktivite a získava ďalší rohový kop. Hostia sa tak budú musieť opäť brániť, tlak domácich stále narastá.
     
    30
    Po 30 minútach hry je tak stav zápasu vyrovnaný. Domáci sa však s týmto stavom určite nechcú uspokojiť a budú sa ešte snažiť do polčasovej prestávky zvrátiť stav stretnutia. Uvidíme však, ako na túto situáciu zareaguje súper domácich.
    29. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:1
     
    29
    Arsenal FC dal gól!
    Je vyrovnané! Aktivita domácich futbalistov tak Arsenalu prináša vytúžené ovocie v podobe vyrovnávajúceho gólu. Sledovali sme peknú kombináciu domácich pred pokutovým územím, následne sa pred bránou hostí dostal do zakončenia PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG a aj so šťastím dotlačil loptu do brány – 1:1!
     
    28
    Domáci naďalej kombinujú na útočnej polovici a tak sa ich súper musí mať na pozore. McCarthy v bráne hostí však ešte žiadnu nebezpečnú situáciu riešiť nemusel.
     
    27
    Arsenal však stále pôsobí aktívnejším dojmom, ale predbežné skóre hovorí v prospech hosťujúceho celku. Southampton dobre bráni svoje územie a drží tak svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    26
    Na útočnej polovici si teraz vypýtal faul domáci Höjbjerg a tak Arsenal ešte ostáva pri lopte. Domácim sa však stále nedarí vo finálnej fáze, bránu hostí ešte nijak nebezpečne neohrozili.
     
    25
    Pre Southampton by tri z toho zápasu boli veľmi vzácne. Hostia totižto tuho bojujú o zotrvanie v Premier League a každý bodový zápis je pre nich potrebný. Ešte však nepredbiehajme, pred nami je dostatok času.
     
    24
    Domáci teda znova získavajú loptu na svoje kopačky a už sa pokúšajú o ďalší útočný výpad. Ich súper sa však aj naďalej úspešne bráni a favorita zápasu k ničomu nepúšťa.
     
    23
    No a táto útočná akcia domácich futbalistov končí iba postavením mimo hru. Proti pravidlám sa previnil útočník domácich Aubameyang a tak Arsenal loptu na túto chvíľu stráca.
     
    22
    Pred bránu hosťujúceho celku vyslal center z pravej strane Bellerín, ale nepodarilo sa mu takýmto spôsobom nájsť nikoho z jeho spoluhráčov. Následne sa súper domácich nikam neponáhľa.
     
    21
    Útočné výpady na domácej strane stále pribúdajú, ale nič nebezpečného domácim neprinášajú. Southampton sa teda aj naďalej úspešne bráni a drží si svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    20
    O individuálnu akciu sa teraz snažil domáci futbalista Nelson, ale to sa mu nepodarilo a obrana súpera ho včas od lopty odstavila. Arsenal sa však zakrátko znova dostáva k lopte.
     
    19
    Momentálne je v držaní lopty domáci Arsenal, ale nedarí sa mu v prechode na útočnú polovici. Hostia dobre bránia svoje územie a domácich tak do žiadnej šance nepúšťajú.
     
    18
    Zaujímavo sa nám teda vyvíja toto stretnutie, ale domáci majú k dispozícii ešte dostatok času, aby minimálne vyrovnali. Arsenal však potrebuje z toho zápasu 3 body, bude sa však musieť zlepšiť v útočnej fáze.
    17. Shane Long (SOT) - 0:1
     
    17
    Southampton dal gól!
    Je tu prvé presný zásah v tomto zápase! Southampton založil ďalší útočný výpad a z nenápadnej akcie sa hostia dostávajú do vedenia o jeden gól. Pred bránu domácich smeroval z pravej strany nijak nebezpečný prízemný center, ktorý však obrana Arsenalu nedokázala upratať do bezpečia pred SHANOM LONGOM a ten tak otvára skóre tohto stretnutia – 0:1!
     
    16
    Postupne sa teraz smerom dopredu dostávajú hostia, domáci sa tak budú musieť mať na pozore a vyvarovať sa chybám, ktoré by ich súper mohol potrestať.
     
    15
    Ani tento center od rohovej zástavky nepriniesol žiadnu zaujímavú situáciu, hostia sa tak úspešne ubránili a vyvážajú už loptu do bezpečia.
     
    14
    Do pokutového územia hosťujúceho celku sa dostával center na Aubameyanga, ale ten sa napokon do zakončenia nedostal. Arsenal však získava rohový kop.
     
    13
    Aj naďalej sledujeme, ako sa útočné akcie striedajú na oboch stranách. Obe defenzívy však teraz pracujú veľmi úspešne a svojho súpera do šance nepúšťajú. Uvidíme, ako sa bude tento zápas ďalej vyvíjať.
     
    12
    Pred pokutové územie hosťujúceho celku potiahol loptu Xhaka, následne sa snažil niečo nebezpečné vymyslieť, čo sa mu však nepodarilo a tak sa k lopte už dostávajú futbalisti Southamptonu.
     
    11
    Hra sa postupne začína prelievať z jednej strany na druh, do útočných výpadov sa tak už dostávajú aj hostia. Snáď uvidíme veľa zaujímavých situácii na jednej či druhej strane.
     
    10
    Domáci však rohový kop ubránili bez problémov a loptu si už prevzali na svoje kopačky. Hostia sa tak vracajú späť na svoje územie, ale domáci zvolili postupný prechod smerom dopredu.
    9. Dušan Tadić (SOT)
     
    9
    Karta sa razom obrátila a aktívnejší sú teraz hostia. Po Tadićovom zakončení získava Southampton prvý rohový kop v tomto zápase. Arsenal sa tak teraz bude musieť brániť.
    8.
     
    8
    Paradoxne teraz mali prvú veľkú šancu v zápase hostia! Ward-Prowse sa dobre uvoľnil s loptou v pokutovom území a dostal sa aj do zakončenia. Čech loptu zachytiť nedokázal, ale na bránkovej čiare ho zachránila obrana domácich.
     
    7
    Napokon sme predsa len sledovali ojedinelý útok hosťujúceho celku, Hoedt sa pokúšal o center pred bránu domácich, ale to sa mu napokon nepodarilo a dopredu tak už vyráža znova Arsenal.
     
    6
    Aktívnejšie vstúpili do tohto stretnutia domáci futbalisti, ale nedarí sa im stále v útočnej fáze. Hostia sa teda v úvode stretnutia pohodlne bránia a smerom dopredu sa po zisku lopty moc nehrnú.
     
    5
    Dlho netrvalo a domáci sa pokúšali o ďalšiu útočnú akciu, ale nepresná prihrávka do pokutového územia doputovala iba k brankárovi Southamptonu, ktorý už stihol loptu rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    4
    Následne sa domáci pokúsili založiť rýchly útočný výpad, ale v tesnej blízkosti pokutového územia sa jeden z hráčov Arsenalu dopustil faulu a tak sa k lopte dostáva brankár hostí McCarthy.
     
    3
    Arsenal presunul kombináciu na svoju polovici, hostia sa však snažia o vysoké napádanie a donútiť tak domácich chybovať. Zápas sa však ešte len rozbieha.
     
    2
    K lopte sa tak už dostal domáci Arsenal, ktorému sa prienik na súperovu polovicu vydaril a po nedovolenom zákroku na Nelsona tak ešte domáci pri lopte ostávajú.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Okamžite sa tak pokúšali o prienik na útočnú polovicu, ale to sa im nepodarilo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Príjemné popoludnie prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci anglickej Premier League medzi mužstvami Arsenal FC a Southampton FC už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Favoritom tohto zápasu sú jednoznačne domáci futbalisti, ale rozhodovať sa samozrejme bude na ihrisku. Toto stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni Marriner – Ledger, Long. Na Emirates Stadium v Londýne je teda už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Tesne pred výkopom sa vám teda opäť prihlásime.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech (C) – Bellerín, Chambers, Mustafi, Kolašinac – Elneny, Xhaka – Iwobi, Nelson, Welbeck – Aubameyang

    Náhradníci: Macey – Holding, Monreal, Wilshere, Özil, A. Lacazette, Nketiah

    Southampton FC: A. McCarthy – Bertrand (C), Jošida, Hoedt, Stephens, Soares – Tadić, Romeu, P.-E. Höjbjerg, Ward-Prowse – S. Long

    Náhradníci: Forster – Pied, Redmond, Sims, Boufal, Ch. Austin, Gabbiadini

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Arsenal FC a Southampton FC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 15:15.

    Cez víkend sú na programe ďalšie zápasy anglickej Premier League.
    Emirates Stadium v Londýne bude hostiť stretnutie tímov z opačných častí tabuľky.

    Arsenal FC:
    Domácim futbalistom sa priečky, ktoré zaručujú účasť v Lige majstorv začínajú vzďaľovať. Momentálne má Arsenal na svojom konte 51 bodov a nachádza sa na 6. mieste, so stretou piatich bodov na piatu Chelsea a na štvrtý Tottneham stráca až 16 bodov. Ani posledná forma domácich v lige nie je nijak impozantná, ale v minulom kole dokázal Arsenal zvíťaziť doma so Stoke 3:0. Dobrú fazónu má však Arsenal v Európskej lige, kde v prvom štvrťfinálovom zápase dokázal zdolať CSKA Moskva vysoko 4:1.

    Southampton FC:
    Hosťujúci futbalisti sú na tom podstatne horšie. Na svojom konte majú len 28 bodov a tak sa nachádzajú až na 18. mieste a momentálne teda bojujú o záchranu v tejto súťaži. Ich posledná forma je veľmi zlá, z posledných 5 zápasov nevyhrali ani jeden. Naposledy prehrali s West Hamom na jeho pôde 3:0. Na 17. miesto momentálne stráca Southampton 3 body, ale pred Stoke majú náskok iba jedného bodu.

    Favorit:
    Papierové predpoklady do tejto úlohy stavajú domáci celok a očakáva sa jeho víťazstvo. Rozhodovať sa však bude na ihrisku a sme teda určite zvedaví, ako toto stretnutie dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.

    Miroslav Revaj

    Góly: 29. Aubameyang, 38. Welbeck, 81. Welbeck – 17. S. Long, 74. Ch. Austin

    Karty:   50. Bellerín (ARS), 90+2. Wilshere (ARS) – 90+6. Hoedt (SOT)   90+4. Elneny (ARS) – 90+2. Stephens (SOT)


    Arsenal FC: Čech (C) – Bellerín, Chambers, Mustafi, Kolašinac – Elneny, Xhaka – Iwobi, Nelson (64. Wilshere), Welbeck – Aubameyang (71. A. Lacazette).
    Náhradníci: Macey – Holding, Monreal, Wilshere, Özil, A. Lacazette, Nketiah.

    Southampton FC: A. McCarthy – Bertrand (C), Jošida (72. Ch. Austin), Hoedt, Stephens, Soares – Tadić, Romeu, P.-E. Höjbjerg, Ward-Prowse – S. Long (80. Sims).
    Náhradníci: Forster – Pied, Redmond, Sims, Boufal, Ch. Austin, Gabbiadini.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long