La Coruña – Las Palmas 1:1 (kon.) | Valencia – Alavés 3:1 (kon.) | Sociedad – Getafe 1:2 (kon.)
Real Betis – Espanyol 3:0 (kon.)
koniec
Real Betis
3:0 (1:0)
RCD Espanyol Barcelona
Sobota 17.03.2018, 20:45 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Real Betis a RCD Espanyol Barcelona. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45!

    Španielska Primera Division pokračuje cez víkend 29. kolom. V ňom sa na štadióne Estadio Benito Villamarín v Sevilly stretnutú mužstvá, ktoré sa nachádzajú v pokojných miestach tabuľky.

    Real Betis:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 40 bodov a tak sa nachádzajú v tabuľke na 8. mieste a sú ešte stále v hre o pohárovu Európu, na ktorú momentálne strácajú 4 body. Čo sa týka poslednej forme Betisu, tak tá je celkom priaznivá, v minulom kole sa domáci futbalisti naladili víťazstvom na pôde Alaves 3:1.

    RCD Espanyol Barcelona:
    Hosťujúci futbalisti majú momentálne na svojom konte 35 bodov a tak sa nachádzajú na 13. mieste, teda ďaleko od zóny zostupu. Espanyol tak bojuje o stred tabuľky, ktorý je nesmierne vyrovnaný. Posledná forma hosti je o čosi lepšia, aj oni sa naladili podobne víťazstvom v minulom kole, keď doma porazili tabuľkového suseda Real Sociedad 2:1.

    Favorit:
    Tabuľkové postavenie do tejto úlohy stavia domáci celok, ale skôr môžme očakávať vyrovnanejšie stretnutie. Uvidíme teda, ako to napokon celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Adán (C) – Mandi, Bartra, Amat – Guerrero, Javi García, Guardado, Firpo – Boudebouz, Ruiz – Morón

    Náhradníci: D. Giménez – Barragán, J. Campbell, Rubén Castro, Durmisi, León, Tello

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Navarro, Javi López, Ó. Duarte, Caricol – Granero, V. Sánchez (C), Ca. Sánchez, Piatti – Baptistão, G. Moreno

    Náhradníci: Molleda – Darder, Sergio García, Naldo, Sergio Sánchez, Roca, Vilà

    Rozhodca: Bengoetxea
     
    Príjemný sobotný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku 29. kola španielskej Primera Division medzi mužstvami Real Betis a RCD Espanyol Barcelona už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Podľa tabuľkového postavenia sa dá očakávať zaujímavé stretnutie.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti.
     
    2
    Baptistao však zachytil zlú prihrávku domácich a pokúsil sa o založenie prvej útočnej akcie svojho celku. Následne prišiel aj center do pokutového územia, ale domáci upratali loptu do bezpečia.
     
    3
    Domáci futbalisti momentálne kombinujú na svojej polovičke, snažia sa postupnými prihrávkami preniknúť smerom dopredu. Hostia sa však ihneď snažia o vysoké napádanie.
     
    4
    Morón v domácom drese sa snažil o individuálnu útočnú akciu, ale nepodarilo sa mu preniknúť cez hosťujúcu obranu. K lopte sa tak dostávajú futbalisti Espanyolu.
     
    5
    Futbalistom Betisu sa oplatilo vysoké napádanie a hostia sa dopustili nedovoleného zákroku. Domáci tak rozohrali priamy kop, ale ten už nič zaujímavého neponúkol.
     
    6
    Hra sa tak od úvodného výkupu prelieva zo strany na stranu, zaujímavejšiu situáciu sme ešte nevideli. Zápas sa však ešte len rozbieha, oba tímy si ešte len oťukávajú.
     
    7
    Na útočnej polovičke sa teraz nachádzajú domáci futbalisti, ale nedarí sa im prepracovať sa až do zakončenia na bránu svojho dnešného súpera.
     
    8
    Oba tímy však predvádzajú aj naďalej úspešné vysoké napádanie, takže hostia si už prebrali loptu na svoje kopačky. Do útoku sa však moc nehrnú, zatiaľ kombinujú na svojej polovičke.
     
    9
    Avšak, domáci rýchlo vybojovali loptu späť a svojou aktivitou získali prvý rohový kop v tomto zápase. Po ňom sa do zakončenia dostal Guardado, ale jeho pokus bol veľmi nepresný.
     
    10
    Úvodných 10 minút je už za nami, zatiaľ teda sledujeme vyrovnané stretnutie, oba tímy predvádzajú vysoké nasadenie. Stále sme však nevideli žiadnu zaujímavú príležitosť na jednej či druhej strane.
     
    11
    Toto útočné ťaženie hosťujúceho celku je zastavené postranným rozhodcom, ktorý signalizuje Morenov ofsajd. Domáci tak získavajú loptu na svojej polovici.
     
    12
    Do rýchleho brejku sa dostal hosťujúci celok, avšak Caricol pred pokutovým územím domácich už nedokázal nič zaujímavého vymyslieť a loptu napokon stráca.
     
    13
    Hostia sa o malú chvíľu pokúsili zaútočiť ešte raz, ale ani Baptistão sa k strele či prihrávke neodstal. Espanyol sa teraz musí rýchlo vrátiť späť na svoju polovicu.
     
    14
    Aj naďalej sa teda hra prelieva z jednej strany na druhú, je to skôr taký opatrnejší futbal. Ešte je priskoro sa bezhlavo vrhať do útoku, zápas sa prakticky stále rozbieha.
     
    15
    Sledovali sme kombináciu hostí na útočnej polovici, ale domáci včas snahu hostí prerušili a vybojovali tak loptu na svoje kopačky. Espyanol sa teraz snaží obsadiť stred poľa.
     
    16
    V strede poľa domáci faulovali a tak lopta pripadne futbalistom hosťujúceho celku. Betis sa tak vracia späť na svoju polovicu.
     
    18
    Hostia opäť nič zaujímavého nevymysleli a tak skúšali ísť dopredu domáci futbalisti. Guerrero sa cez obranu hostí nepredral, ale udržal loptu pre domácich futbalistov.
     
    19
    Dlho si ju však domáci futbalisti neužili, hostia ju vysokým napádaním vybojovali na svoje kopačky. Domáci sa tak vracajú späť na svoju polovicu.
     
    20
    Guardado potiahol útočnú akciu domácich, s loptou sa dostal až pred pokutové územie, ale zakončenie mu už nevyšlo a lopta skončila len u obrancov hostí.
     
    22
    Teraz však už brankár hostí zasahovať musel. Boudebouz sa predral úspešne obranou Espanyolu a zakončil však len do stredu brány, kde stál pripravený López.
    22.
     
    23
    Aktívnejšie teraz pôsobia domáci futbalisti, Bartra sa snažil odcentrovať do pokutového územia, ale jeho lopta nenašla nikoho z jeho spoluhráčov. Hostia tak majú šancu na odpoveď.
     
    24
    Espanyol sa presunul pred pokutové územie domácich, ale boli sme iba svedkami nevydarenej prihrávky, ktorá doputovala do rukavíc brankára Adána.
     
    25
    Domáci sa pokúsili o ďalšiu útočnú akciu. Guardado následne odcentroval pred bránu hostí, ale nikto z domácich sa už do zakončenia nedostal.
     
    26
    Útočné výpady pribúdajú na oboch stranách. Piatti sa dostal následne aj do zakončenia na bránu domácich, ale lopta končí len u brankára Adána. Kapitán domácich ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    27
    O rýchlu odpoveď sa tak snažili domáci futbalisti, ale po nevydarenej prihrávke lopta opustila hraciu plochu a tak to bude len odkop od brány hostí a postará sa oň López.
     
    28
    Hra má teraz rýchly spád, oba celky zakladajú útočné akcie a tak sa musia mať obe obrany na pozore. Avšak, vyslovene gólovú príležitosť sme ešte nevideli.
     
    29
    Domáci však teraz presunuli svoju kombináciu pred vlastnú bránu, k lopte sa tak dostáva aj brankár Adán. Espanyol zatiaľ vyčkáva na svojej polovici, momentálne sa o napádanie nesnaží.
     
    30
    Polhodina z tohto zápasu už uplynula, na prvú zaujímavú šancu na jednej či druhej strane stále čakáme. Celkovo tak sledujeme vyrovnané stretnutie, čo sa zrejme aj predpokladalo.
     
    31
    Dobrú prihrávku si teraz spracoval domáci Ruiz a následne sa snažil predrať do zakončenia, ale obrana hosťujúceho celku mu to neumožnila. Dopredu tak môže skúsiť vyraziť Espanyol.
     
    33
    Espanyol však teraz kombinuje na svojej polovičke, nikam sa neponáhľa. Prvý polčas tak stále veľa zaujímavých momentov neprináša, ale do jeho konca ešte ostáva nejaký ten čas.
     
    34
    K lopte sa však už dostáva domáci celok, ktorý sa postupne presúva na útočnú polovicu a tak sa hostia musia mať na pozore. Pomaly sa dostávame do záveru prvého polčasu.
     
    35
    Real Betis dal gól!
    Tak predsa len sme sa ešte dočkali gólu v prvom polčase! Domáci sa presunuli na útočnú polovicu, pred bránu hostí prišiel parádny center, ktorý padol na hlavu JÚNIORA FIRPA a ten poslal loptu do brány – 1:0!
    35. Júnior Firpo (RBE) - 1:0
     
    36
    Žltú kartu dostáva Víctor Sánchez (RCD Espanyol Barcelona).
     
    38
    Momentálne sú pri lopte domáci futbalisti, ktorí si vybojovali náskok o jeden gól a budú sa ho tak už zrejme do konca prvého dejstva aj udržať.
     
    39
    Hostia sa naopak snažia o vysoké napádanie a získať tak loptu na svoje kopačky. Espanyol sa však teraz musí mať na pozore, pretože domáci ešte predsa len idú smerom dopredu.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút, domáci stále vyhrávajú 1:0! Zatiaľ to teda vyzerá, žeby sa stav meniť nemal, ale stať sa môže naozaj čokoľvek, však aj prvý gól prišiel z ničoho nič.
     
    41
    Betis založil rýchly protiútok a Ruiz sa následne snažil zakončiť na bránu hostí. Jeho strela však končí len u obrancov hosťujúceho celku, ktorý tak má ešte šancu ísť smerom dopredu.
     
    42
    Espanyol však pri prechode do útoku loptu stráca a domáci tak opäť útočia. Zrejme sa tak ešte snažia pridať aj druhý gól, ktorý by ich definitívne dostal na koňa.
     
    43
    Záver prvého polčasu sa teda nezadržateľne blíži, domáci hrajú veľmi aktívne a držia si tak svoje tesné vedenie. Hostia sa ako keby po inkasovanom góle nemohli dostať do zápasu.
     
    44
    Domáci takmer pridali svoj druhy gól. V hosťujúcom pokutovom území vznikol veľká závar a do zakončenia sa dostal Morón, ale našťastie pre hostí loptu ideálne netrafil.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám už teda prvý polčas tohto zápasu, napokon sme v ňom predsa len boli svedkami presného zásahu. Hra bola veľmi dlho vyrovnaná a nič zaujímavého sa nedialo, ale v 35. minúte sa domáci dočkali gólu z kopačky Firpa. Po tomto momente domáci jasne dominovali a hostia sa len bránili.

    Uvidíme teda, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 21:46!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Pablo Piatti, prichádza Sergi Darder.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu je už teda v plnom prúde, výkopom ho odštartovali hostia. Tréner Espanyolu napokon spravil jednu zmenu v základnej zostave, domáci tréner nestriedal.
     
    48
    Espanyol vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne, ihneď si vybojoval aj rohový kop. Ten však napokon žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol a loptu už má vo svojej moci domáci celok.
     
    49
    Domáci sa presunuli na útočnú polovicu a po nedovolenom zákroku získavajú priamy kop. Betis sa nemá kam ponáhľať, predbežný výsledok hovorí v jeho prospech.
     
    50
    Betis je aj naďalej usadený na útočnej polovici, hostia sa však už snažia o vysoké napádanie. Domáci však zatiaľ chyby nerobia, pohodlne držia loptu na svojich kopačkách.
     
    51
    Autor zatiaľ jediného gólu Firpo sa opäť dostal do zakončenia na bránu hostí. Jeho pokus López vyrazil pred seba a následne loptu do bezpečia upratala obrana Espanyolu. Domáci sú tak aj naďalej aktívnejší.
     
    52
    Následne sa domáci dočkali aj rohového kopu, po ktorom sa do hlavičkového zakončenia predral Morón, ale jeho pokus bol nepresný a lopta tak opustila hraciu plochu.
     
    53
    Postupne sa už dopredu dostávajú aj hostia, ktorí majú manko v podobe jedného gólu. Domáci však pozorne bránia svoje územie a hostí do ničoho nepúšťajú.
     
    54
    Hra sa teraz musela prerušiť, Mandi ostal ležať na trávniku. Obe mužstvá si tak teraz môžu vdýchnuť, aj keď hostia potrebujú skôr hrať, ale ešte majú dostatok času, aby s týmto výsledkom niečo spravili.
     
    56
    Zápas už plynie ďalej, dopredu sa vydalo domáce mužstvo. Guerrero následne aj dostal loptu do pokutového územia hostí, ale lopta skončila len pri brankárovi Lópezovi.
     
    57
    Hosťujúcemu celku napokon nevyšiel prechod do útoku a tak loptu získava domáci celok, ktorý sa postupne prebíja smerom dopredu.
     
    58
    Real Betis dal gól!
    Domáci dávajú svoj druhý gól v tomto zápase! Betis sa dostal na útočnú polovicu, pred pokutové územia smerovala presná prihrávka na RYADA BOUDEBOUZA a ten presnou strelou k tyčke nedal brankárovi žiadnu šancu na zákrok – 2:0!
    58. Ryad Boudebouz (RBE) - 2:0
     
    59
    Uvidíme teda, ako tento gól ovplyvní zvyšok zápasu. Hostia budú musieť poriadne pridať, ak chcú ešte s týmto zápasom niečo spraviť. Domáci ich však k ničomu nepúšťajú.
     
    60
    Espanyol však teraz naozaj pridáva na svojej aktivite, ale domáci si dobre plnia svoje povinnosti aj v zadných radoch a hostí ešte do vyloženej situácie nepustili.
     
    61
    Lopta sa však dostáva na kopačky domácich futbalistov, ktorí sa nemajú kam ponáhľať. Hostia však ešte majú času dostatok, ale z ich strany to smerom dopredu nie je v tomto zápase žiadna sláva.
     
    63
    Po rýchlom protiútoku získava hosťujúci celok rohový kop. Domáci sa tak po dlhej dobe budú musieť brániť.
     
    64
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, domáci pohodlne ubránili túto situáciu a loptu si prevzali na svoje kopačky. Espanyol sa vracia späť na svoju polovicu.
     
    65
    A znova sa musí hra prerušiť, pretože García ma zdravotné problémy. Hosťom sa pochopiteľne táto situácia nepáči, ale nič sa nedá robiť.
     
    66
    García opúšťa hraciu plochu, v hre sa tak už pokračuje ďalej. Domáci vyhrávajú 2:0 a sú tak na najlepšej ceste za ziskom troch bodov.
     
    67
    Betis teraz kombinuje na svojej polovičke, nikam sa pochopiteľne neponáhľa a snaží sa čo najdlhšie držať loptu na svojich kopačkách.
     
    68
    Espanyol sa snaží o vysoké napádanie, ale domáci majú stále loptu vo svojej moci. Veľa zaujímavého teda momentálne nevidíme, čo však domácim plne vyhovuje.
     
    69
    Domáci si však už trúfajú ísť aj do útoku, hostia sa tak musia mať stále na pozore. Espanyolu sa navyše už čas začína krátiť.
     
    70
    Real Betis dal gól!
    Je definitívne rozhodnuté! Domáci sa po dlhšej dobe vydali na útočnú polovičku, Ruiz našiel výbornou prihrávkou svojho spoluhráča FRANCISA GUERRERA a ten výbornou strelou do hornej časti brány posiela svoj tím do vedenia o tri góly – 3:0!
    70. Francis Guerrero (RBE) - 3:0
     
    71
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Léo Baptistão, prichádza Sergio García.
     
    72
    Domáci aj naďalej dominujú na útočnej polovici, o osude zápasu je tak už zdá sa rozhodnuté. Hostia nezvládajú hru v druhom polčase a dvakrát boli teda už aj gólovo potrestaný.
     
    73
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Andrés Guardado, prichádza Riza Durmisi.
     
    74
    Veľa zaujímavého sa teraz na ihrisku nedeje, domáci aj naďalej kontrolujú priebeh zápasu a jasne smerujú za plným bodovým ziskom.
     
    75
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Lorenzo Morón, prichádza Sergio León.
     
    76
    Hostia sa ešte snažia prenikať smerom dopredu, ale z ich strany to v útočnej fáze v tomto zápase je jalové. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto zápasu.
     
    77
    Domáci sa teraz držia na útočnej polovici a držia tak loptu na svojich kopačkách. Uvidíme teda, či ešte príde do konca stretnutia nejaká zaujímavá situácia.
     
    78
    Pred bránu hostí smeroval úspešný center, do hlavičkového zakončenia sa dostal Mandi, ale jeho pokus smeroval mimo troch žrdí hosťujúcej brány.
     
    80
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Ryad Boudebouz, prichádza Cristian Tello.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Francis Guerrero (Real Betis).
     
    82
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Esteban Granero, prichádza Dídac Vilà.
     
    83
    Dostali sme sa už teda do záverečnej časti tohto zápasu, ktorý sa tak už len dohráva. Hostia sa ale ešte pokúšajú o útočné výpady, ale dnes je obrana domácich veľmi pozorná.
     
    85
    Betis znova kombinuje na svojej polovičke, už sa zrejme útočnej aktivity zo strany domácich nedočkáme.
     
    86
    Stále sa nič zaujímavého v závere zápasu nedeje, všetkým je už teda jasné, že tri body ostanú doma. O všetkom teda napokon rozhodol druhý polčas.
     
    87
    Hostia sa ešte snažili ísť dopredu, ale Moreno sa ocitol iba v postavení mimo hru. Lopta tak pripadne domácim futbalistom.
     
    89
    Uvidíme ešte, či hlavný rozhodca tohto zápasu, ktorým je Bengoetxea ešte niečo nadstaví, alebo čo chvíľa ukončí tento zápas.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Francis Guerrero (Real Betis).
     
    90+1
    Napokon sa ešte nadstavujú 3 minúty!
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Dídac Vilà (RCD Espanyol Barcelona).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase ešte domáci pridali dva góly a tak sa stávajú jednoznačne víťazom tohto zápasu 3:0. Hostia dnes doplatili na slabú útočnú aktivitu.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok už neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:39:16)

    Miroslav Revaj

    Góly: 35. Firpo, 58. Boudebouz, 70. Guerrero

    Karty:   81. Guerrero (RBE), 90. Guerrero (RBE) – 36. V. Sánchez (ESB), 90+2. Vilà (ESB)


    Real Betis: Adán (C) – Mandi, Bartra, Amat – Guerrero, Javi García, Guardado (73. Durmisi), Firpo – Boudebouz (80. Tello), Ruiz – Morón (75. León).
    Náhradníci: D. Giménez – Barragán, J. Campbell, Rubén Castro, Durmisi, León, Tello.

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Navarro, Javi López, Ó. Duarte, Caricol – Granero (82. Vilà), V. Sánchez (C), Ca. Sánchez, Piatti (46. Darder) – Baptistão (71. Sergio García), G. Moreno.
    Náhradníci: Molleda – Darder, Sergio García, Naldo, Sergio Sánchez, Roca, Vilà.

    Rozhodca: Bengoetxea