Hertha – Mainz 0:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:2 (0:1)
1. FSV Mainz 05
Piatok 16.02.2018, 20:30 • Olympijský štadión, Berlín • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase hostia pridali ešte jeden gól opäť zásluhou Quaisona a pri útočnom trápení domáceho celku si už Mainz tento stav postrážil. Hertha tak doma prekvapivo zakopla, hostia naopak získavajú veľmi dôležité tri body o záchranu.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:31:13)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hertha sa ešte tlačí na útočnú polovičku svojho súpera, ale času už je naozaj málo a dnes sa navyše domácim v útoku vôbec nedarí.
     
    90+1
    Tak napokon sa zápas predĺži ešte o 4 minúty!
     
    90
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Emil Berggreen, prichádza Anthony Ujah.
     
    89
    Už sa dá pomaly očakávať aj nadstavený čas. Ani v druhom polčase sa však hra výrazne neprerušovala a tak sa zrejme nebude jednať o poriadnu porciu minút.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Danny Latza (1. FSV Mainz 05).
     
    86
    Záver zápasu sa už teda blíži, k bodovému zápisu sú hostia čoraz bližšie. Hertha sa tak teda v tabuľke vyššie teda neposunie, naopak hosťom tri body veľmi pomôžu.
     
    85
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Suat Serdar, prichádza Pablo De Blasis.
     
    84
    Až teraz sa k lopte dostávajú domáci, ale opäť majú problémy s prechodom na útočnú polovičku. Mainz sa dobre rozmiestnil v strede poľa a ďaleko sa tak domáci nedostávajú.
     
    82
    Mainz stále drží loptu na svojich kopačkách, postupne sa dostáva aj na útočnú polovičku. Čas sa už rýchlo kráti, domáci navyše nemôžu získať loptu do svojej moci.
     
    81
    Hostia presúvajú svoju kombináciu na vlastnú polovičku, domáci sa však ešte nevzdávajú a snažia sa o vysoké napádanie. Črtá sa však aj naďalej prekvapivý výsledok.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len 10 minút, skóre zápasu sa nemení. Obraz hry stále nenasvedčuje tomu, žeby sa domáci ešte dostali do zaujímavej príležitosti.
     
    79
    Mainz sa postupnou kombináciou dostáva na útočnú polovičku a tak sa domáci musia teraz brániť. Uvidíme teda, či zo strany hostí príde ešte niečo zaujímavé.
     
    78
    Momentálne sa nič zaujímavého nedeje, hostia pohodlne držia svoj nádejný náskok a nevyzerá to, žeby sme sa ešte dočkali nejakej tej drámy. Hertha sa tak dnes bude musieť zrejme zaobísť bez bodového zápisu.
     
    76
    Domáci vysokým napádaním získali loptu na svoje kopačky, ale po ich útočnom ťažení to bude len odkop od hosťujúcej brány.
     
    75
    Mainz sa však znova dostáva k lopte, momentálne sa však nikam neponáhľa a snaží sa kombinovať na vlastnej polovičke. Uvidíme, čo ešte domáci dokážu so stavom tohto zápasu niečo urobiť.
     
    74
    Hostia mohli teraz definitívne rozhodnúť! Holtmann sa rútil sám na bránu domácich, ale jeho zakončenie končí len tesne vedľa brány. Domáci tak mali teraz veľké šťastie a sú ešte v hre o dobrý výsledok.
     
    73
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Mathew Leckie.
     
    71
    Mainz sa dostáva k lopte a kombinuje na svojej polovičke, domáci sa snažia o vysoké napádanie, ale hostia dnes chyby zatiaľ nerobia.
     
    70
    Navyše sa domácim začína postupne čas krátiť a v útoku stále nedokázali nič zaujímavého vymyslieť. Do konca riadneho hracieho času ostáva ešte približne 20 minút.
     
    69
    Podstatné však je, že domácim sa dnes stále v útoku nedarí. Hostia tak majú pohodlne všetko pod kontrolou a držia už nádejné vedenie o dva góly.
     
    68
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Robin Quaison, prichádza Jošinori Muto.
     
    66
    Domáci tak určite nie sú spokojní s aktuálnym výsledkom. Podľa papierových predpokladov boli favoritom, ale skóre hovorí inou rečou. Nuž uvidíme teda, či s tým ešte dokážu niečo spraviť.
    65. Robin Quaison (MAI) - 0:2
     
    65
    Mainz dal gól!
    A prichádza druhý presný zásah hosťujúceho celku! Hertha síce teraz bola v tlaku a útočila, ale po chybe stratila loptu a tak to smerom dopredu skúsili futbalisti Mainzu. Dlhý a presný pas za obranu domácich zachytil ROBIN QUAISON, ktorý následne postupoval na brankára Jasteina a zaznamenal svoj druhý gól v tomto zápase – 0:2!
     
    63
    Žltú kartu dostáva Leon Balogun (1. FSV Mainz 05).
     
    62
    Napokon aj domáci tím zahrával rohový kop, ale ani ten nič zaujímavého neponúkol. Druhý polčas celkovo zatiaľ žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, čo však hosťom určite nedarí.
     
    61
    Rohový kop hosťom nič zaujímavého nepriniesol, dopredu už okamžite vyráža domáci celok. Mainz sa tak rýchlo vracia späť na svoju polovičku.
     
    60
    Hosťujúcemu celku vyšiel úspešný prechod do útoku, Mainz následne získava rohový kop. Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    59
    Do pokutového územia hostí smeroval ďalší center, ale Selke sa už do zakončenia nedostal. Domáci tak loptu strácajú, šancu ísť dopredu tak teraz získava Mainz.
     
    58
    Často sa snaží individuálne presadzovať Kalou, ale nedarí sa mu prejsť cez pozornú obranu hostí. Mainz si tak naďalej drží svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    57
    K lopte sa opäť dostávajú domáci futbalisti, ale v tomto zápase sa im nedarí v prechode do útoku. Mainz však bude zrejme čeliť čoraz väčšiemu tlaku.
     
    56
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Per Ciljan Skjelbred, prichádza Mitchell Weiser.
     
    55
    Aj naďalej tak platí stav 0:1, čo je možno trocha prekvapivý výsledok. Stále však ostáva ešte dostatok času, aby domáci tento stav zvrátili.
     
    54
    Rohový kop domácemu celku nič neponúkol, hostia loptu dostali do bezpečia. Hertha sa však ešte nachádza na útočnej polovičke a tak sa hostia musia mať na pozore.
     
    53
    Útok sme sledovali teraz aj na druhej strane, Kalou prenikol do pokutového územia, ale do zakončenia sa už nedostal, pretože obrana hostí loptu dostala na rohový kop.
     
    52
    Dlho však netrvalo a hostia opäť zaútočili. Quaison sa dostal aj do zakončenia, ale jeho pokus bol nepresný a bránu domácich netrafil. Jastein tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    51
    Hostia to teda teraz skúsil cez rýchly protiútok, Latza vyslal center do pokutového územia domácich, ale obrana Herthy loptu upratala loptu do bezpečia.
     
    50
    Obraz hry sa stále nemení, lopta lieta od jedného celku k druhému, ale ani jeden z aktérov tohto zápasu sa do zakončenia na bránu nedostáva. Snáď čoskoro uvidíme aj niečo zaujímavé.
     
    49
    Následne sa hostia snažia kombinovať na svojej polovičke a postupne prenikať na útočnú polovičky. Úvod druhého dejstva je tak veľmi podobný tomu prvému.
     
    48
    Po priamom kope sa do zakončenia dostal Kalou, ale jeho pokus bol nepresný a išiel iba mimo troch žrdí hosťujúcej brány. Brankár Zentner tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    47
    Mainz stratil loptu pri prechode do útoku a tak sa skúsili smerom dopredu vydať domáci futbalisti. Po nedovolenom zákroku napokon získava Hertha priamy kop.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    V prvom polčase sme videli celkom vyrovnané stretnutie, nebezpečnejší v útoku však boli hostia a v 40. minúte sa aj dočkali gólu, o ktorý sa postaral Quaison. Domáci boli v útoku veľmi bezzubý a hostia sa tak neocitli v žiadnej nebezpečnej situácii. Uvidíme teda, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 21:35.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hertha ešte po nedovolenom zákroku získala priamy kop, ale hostia aj túto situáciu úspešne ustáli a už sa tak len čaká na hvizd, ktorý ukončí prvé dejstvo tohto zápasu.
     
    45
    Napokon sa ešte nadstavujú dve minúty!
     
    44
    Čaká sa aj na prípadný nadstavený čas, v prvom polčase sa však veľa neprerušovalo a tak sa zrejme hra ukončí po 45 minútach.
     
    43
    Mainz kombinuje na svojej polovičke a tak to teda vyzerá, že prvý polčas nám už nič zaujímavého neponúkne.
     
    42
    Navyše teraz domáci po nedovolenom zákroku loptu strácajú, takže hostia môžu hru upokojiť a podržať loptu na svojich kopačkách.
     
    41
    Hertha sa ešte snaží do konca prvého polčasu rýchlo odpovedať, ale hostia sa bránia úspešne a ani teraz domácim veľa priestoru neposkytujú. Prvý polčas sa už tak blíži k svojmu záveru.
    40. Robin Quaison (MAI) - 0:1
     
    40
    Mainz dal gól!
    Je tu otvárací gól tohto zápasu! Mainz sa ubránil tlaku domácich futbalistov a tak sa vydal rýchlo na útočnú polovičku, loptu získal do svojej moci ROBIN QUAISON, ktorý sa presadil hneď cez niekoľko obrancov domácich a jeho presná strela k tyčke znamená, že domáci celok prehráva 0:1!
     
    39
    Ani prienik domáceho Lazara nepriniesol Herthe nič zaujímavé, loptu pred ním dostal do bezpečia jeden z hostí. Domáci však ešte ostávajú na útočnej polovičke.
     
    37
    Častejšie sú teraz pri lopte domáci futbalisti, ale stále sa im v útočnej fáze nedarí, aj keď hostia sa už nachádzajú pod veľkým tlakom. Uvidíme, či do konca prvého polčasu príde ešte niečo zaujímavé.
     
    36
    Túto prihrávku do pokutového územia hostí dostal Plattenhardt, následne sa snažil ísť za loptou Selke, ale nepodarilo sa mu ju už získať a tak hostia nemuseli ničomu vážnemu čeliť.
     
    35
    Lopta sa však opäť dostáva na kopačky domáceho celku, ale v prvom polčase sa futbalistom Herthy vôbec na útočnej polovičke nedarí, hlavne kombinácia im moc nejde.
     
    34
    Domáci futbalisti sa ešte dostali k rohovému kopu, ale ani táto situácia nič nebezpečné Herthe nepriniesla. Dopredu sa tak teraz skúšajú vydať hosťujúci futbalisti.
     
    33
    Priamy kop napokon rozohral Plattenhardt, ale jeho pokus bol tečovaný obrancami hostí. Lopta sa však následne dostala ku Kalouvi, ale jeho pokus bol takisto zblokovaný do bezpečia.
     
    31
    Hertha to teraz skúšala dlhým nákopom z vlastnej polovičky, následne sa hostia dopustili nedovoleného zákroku a domáci získavajú zaujímavý priamy kop v tesnej blízkosti hosťujúceho pokutového územia.
     
    30
    Momentálne sú pri lopte hostia, ale nedarí sa im v prechode na útočnú polovičku. Oba tímy zatiaľ predvádzajú úspešnú prácu v defenzíve, smerom dopredu však zatiaľ pôsobia nebezpečnejšie práve futbalisti Mainzu.
     
    29
    Do pokutového územia domácich smeroval ďalší center, ale ani hlavička v podaní Bella úsepšná nebola a lopta tak opäť opúšťa hraciu plochu. Stále tak platí bezgólový stav.
     
    28
    Toto však už vyzeralo zo strany hostí nebezpečnejšie, ale aj túto situáciu Herhta ustála. Z pravej strany prišiel prízemný center pred bránu domácich, loptu ešte tečoval Berggreen, ale brankár Jerstein loptu dokázal zachytiť.
     
    27
    Rýchly prechod do útoku teraz predviedli hosťujúci futbalisti, ale z ich strany prišlo iba nepresné zakončenie, ktoré smerovalo nad bránu domáceho tímu. Brankár Jarstein tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    26
    Útočné výpady sa postupne striedajú na oboch stranách, ale nič zaujímavé nám neponúkajú. Celkovo však sledujeme veľmi bojovné stretnutie, oba tímy si nič len tak ľahko nedarujú.
     
    25
    Herthe sa však nedarí v prechode do útoku, slabé nákopy či nepresné prihrávky nemôžu Mainzu narobiť žiadne problémy. Stále tak čakáme na prvý presný zásah tohto stretnutia, bližšie k nemu mali hostia.
     
    24
    Následne zahrávali hostia rohový kop, ktorý však nič zaujímavého neponúkol a k lopte sa už dostávajú domáci. Hertha sa tak teraz snaží preniknúť na útočnú polovičku.
    23. Robin Quaison (MAI)
     
    23
    No a je tu ďalšia zaujímavá situácia v tomto zápase, opäť sa v nej ocitli hosťujúci futbalisti. Quaison si dobre nabehol za obranu domáceho celku, hlavou sa snažil zaujimavým spôsobom prekonať brankára Jarsteina, ale ten predviedol výborný zákrok a podržal tak domáci celok.
     
    21
    Postupne sa však Mainz presúva na útočnú polovičku, domáci celok sa tak teraz bude musieť brániť. Hostia si však budú musieť dávať pozor na rýchle útočný výpady svojho súpera.
     
    20
    Hostia však po rozohrávke presunuli svoju kombináciu na vlastnú polovičku, domáci sa ale ihneď snažia o vysoké napádanie. Aj naďalej tak čakáme na ďalšiu zaujímavejšiu situáciu.
     
    19
    Nový muž na ihrisku Selke zahral nedovolene rukou, takže Mainz ešte ostáva pri lopte a získava priamy kop na útočnej polovičke. Nejedná sa však o žiadnu nebezpečnú vzdialenosť.
     
    18
    V domácom tíme už teda muselo dôjsť k striedaniu. Zrejme bolo vynútené zdravotnou stránkou Ibiševića, ktorý tak musel prenechať svoje miesto Selkemu. K lopte sa teraz dostávajú hostia.
     
    17
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vedad Ibišević, prichádza Davie Selke.
     
    16
    Hra je však teraz veľmi vyrovnaná, obe mužstvá sa snažia o kombináciu, ale výhradne len na svojej polovičke. Snáď sa čoskoro dočkáme zaujímavejších situácii, napríklad podobnej tej z trinástej minúty.
     
    15
    Táto útočná snaha hostí je však prerušená postranným rozhodcom, ktorý signalizuje ofsajd hosťujúceho celku. Hertha sa tak dostáva k lopte a môže skúsiť preniknúť smerom dopredu.
     
    14
    Hostia tak po tejto situácii zahrávali rohový kop, ale ten im nič zaujímavého neponúkol. Mainz však ešte ostáva na útočnej polovičke, takže domáci sa musia mať na pozore.
    13. Emil Berggreen (MAI)
     
    13
    Je tu prvá zaujímavá situácia tohto zápasu! Mainz predviedol postupný prechod na útočnú polovičku, následne sa v pokutovom území dostal k centru Berggreen a predviedol aj zaujímavé zakončenie, ale brankár Jerstein vyrazil jeho pokus do bezpečia.
     
    12
    Momentálne držia loptu na svojich kopačkách naďalej hostia, ktorí sa však nikam neponáhľajú a kombinujú na útočnej polovičke. Snažia sa tak postupnými prihrávkami niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    11
    Druhý pokus domácich z rohového kopu už nič zaujímavého neponúkol, lopta sa dostáva na kopačky hosťujúceho celku, ktorý sa už snaží prebojovať na útočnú polovičku.
     
    10
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Pekarík, jeho zblokovaný pokus znamená pre domácich druhý rohový kop v rade. Hostia sa tak teraz ocitajú pod tlakom domáceho tímu.
     
    9
    Loptu do pokutového územia hostí teraz potiahol Kalou, svojou aktivitou vybojoval prvý rohový kop v tomto zápase pre svoj celok. Mainz sa teraz pripravuje na bránenie.
     
    8
    Domáci sa už postupne dostávajú na útočnú polovičku, ale stále čakáme na zaujímavejšiu situáciu. Hertha však stále drží loptu na svojich kopačkách, čo sa zrejme pred samotným zápasom aj očakávalo.
     
    7
    Hertha teraz presúva svoju kombináciu na vlastnú polovičku, hostia zatiaľ nejavia aktivitu spojenú s napádaním a zatiaľ tak vyčkávajú, čo si na nich domáci celok pripraví.
     
    6
    Postupne sa už do kombinácie dostáva domáci celok, ale opäť má problémy s prechodom na útočnú polovičku. Hostia dobre bránia svoje územie a nikam svojho súpera nepúšťajú.
     
    5
    Po priamom kope hostí smerovala lopta do pokutového územia, dobrý nábeh na center teraz predviedol Balogun, ale nepodarilo sa mu loptu zasiahnuť a tak to bude odkop od domácej brány.
     
    4
    Nedovoleným zákrokom sa teraz previnili aj domáci futbalisti, hostia tak získavajú priamy kop na útočnej polovičke a môžu sa pokúsiť ohroziť bránu svojho dnešného súpera.
     
    3
    Aktívnejším dojmom zatiaľ pôsobí domáca Hertha, ale len ťažko sa presadzuje na útočnej polovičke. Zápas sa však ešte len rozbieha a tak je predčasné niečo hodnotiť.
     
    2
    Aj naďalej patrí lopta domácemu celku, Ibišević bol pri prechode do útoku faulovaní a tak sa Hertha teraz bude môcť usadiť na útočnej polovičke.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí sa tak môžu pokúsiť o prvý útočný výpad v tomto zápase.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas tohto zápasu sa tak už čoskoro začne!
     
    Príjemný piatočný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku predkola 23. kola nemeckej Bundesligy medzi mužstvami Hertha BSC a 1. FSV Mainz 05 už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. V základnej jedenástke domáceho celku sa nachádza aj slovenský reprezentant Peter Pekarík. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Petersen – Emmer, Reichel. Olympijský štadión v Berlíne je tak už na všetko pripravený, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred – Lazaro, Darida, Kalou – Ibišević

    Náhradníci: Kraft – Esswein, Leckie, Mittelstädt, Weiser, Selke, Dardai

    1. FSV Mainz 05: Zentner – Balogun, Hack, Bell – Donati, Gbamin, Latza, Holtmann – Quaison, Serdar, Berggreen

    Náhradníci: F. Müller – N. de Jong, Muto, Brosinski, Ujah, Bungert, De Blasis

    Rozhodca: Petersen – Emmer, Reichel
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia hráči Hertha BSC a 1. FSV Mainz 05. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:30!

    V piatok sa môžu fanúšikovia Bundesligy tradične tešiť na predohrávku, na programe je už 23. kolo tejto prestížnej súťaže. Olympiastadion v Berlíne bude hostiť stretnutie tímov zo spodnejšej časti ligovej tabuľky.

    Hertha BSC:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 30 bodov a tak sa nachádzajú na 11. pozícii. Ligová tabuľka je však od 6. miesta, ktoré zaručuje boj v pohárovej Európe veľmi vyrovnaná. Práve na túto pozíciu stráca Hertha len 4 body a tak v tomto zápase potrebuje jednoznačne zvíťaziť. Aktuálna forma domácich sa dá označiť za remízovú, pretože z posledných 5 zápasov Hertha až 3 remizovala, jeden vyhrala a 1 prehrala. V poslednom ligovom zápase však Hertha uspela na pôde Leverkusenu výsledkom 2:0!

    1. FSV Mainz 05:
    Hostia sú na tom čo sa týka postavenia v tabuľke o poznanie horšie. Na svojom konte majú len 20 bodov a tak sa nachádzajú na 16. mieste, čo znamená baráž o udržanie. Avšak, aj postavenie v týchto častiach tabuľky je dosť vyrovnané, napríklad na 13. miesto stráca Mainz len 4 body, takže aj pre hostí je teraz každý bodový zápis dôležitý. Posledná forma hosťujúceho celku je však katastrofálna, z posledných 5 zápasov vyhrali len 1 a zvyšné prehrali. V poslednom kole podľahol Mainz vonku Hoffenheimu 4:2.

    Favorit:
    Tabuľkové postavenie do tejto úlohy stavia domáci celok. Oba tímy však potrebujú zbierať body a môžme sa tak zrejme tešiť na zaujímavé stretnutie. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 40. Quaison, 65. Quaison

    Karty:   63. Balogun (MAI), 87. Latza (MAI)


    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred (56. Weiser) – Lazaro, Darida, Kalou (73. Leckie) – Ibišević (17. Selke).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Leckie, Mittelstädt, Weiser, Selke, Dardai.

    1. FSV Mainz 05: Zentner – Balogun, Hack, Bell – Donati, Gbamin, Latza, Holtmann – Quaison (68. Muto), Serdar (85. De Blasis), Berggreen (90. Ujah).
    Náhradníci: F. Müller – N. de Jong, Muto, Brosinski, Ujah, Bungert, De Blasis.

    Rozhodca: Petersen – Emmer, Reichel