Hertha – Mainz 0:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
0:2 (0:1)
1. FSV Mainz 05
Piatok 16.02.2018, 20:30 • Olympijský štadión, Berlín • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase hostia pridali ešte jeden gól opäť zásluhou Quaisona a pri útočnom trápení domáceho celku si už Mainz tento stav postrážil. Hertha tak doma prekvapivo zakopla, hostia naopak získavajú veľmi dôležité tri body o záchranu.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:31:13)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hertha sa ešte tlačí na útočnú polovičku svojho súpera, ale času už je naozaj málo a dnes sa navyše domácim v útoku vôbec nedarí.
     
    90+1
    Tak napokon sa zápas predĺži ešte o 4 minúty!
     
    90
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Emil Berggreen, prichádza Anthony Ujah.
     
    89
    Už sa dá pomaly očakávať aj nadstavený čas. Ani v druhom polčase sa však hra výrazne neprerušovala a tak sa zrejme nebude jednať o poriadnu porciu minút.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Danny Latza (1. FSV Mainz 05).
     
    86
    Záver zápasu sa už teda blíži, k bodovému zápisu sú hostia čoraz bližšie. Hertha sa tak teda v tabuľke vyššie teda neposunie, naopak hosťom tri body veľmi pomôžu.
     
    85
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Suat Serdar, prichádza Pablo De Blasis.
     
    84
    Až teraz sa k lopte dostávajú domáci, ale opäť majú problémy s prechodom na útočnú polovičku. Mainz sa dobre rozmiestnil v strede poľa a ďaleko sa tak domáci nedostávajú.
     
    82
    Mainz stále drží loptu na svojich kopačkách, postupne sa dostáva aj na útočnú polovičku. Čas sa už rýchlo kráti, domáci navyše nemôžu získať loptu do svojej moci.
     
    81
    Hostia presúvajú svoju kombináciu na vlastnú polovičku, domáci sa však ešte nevzdávajú a snažia sa o vysoké napádanie. Črtá sa však aj naďalej prekvapivý výsledok.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len 10 minút, skóre zápasu sa nemení. Obraz hry stále nenasvedčuje tomu, žeby sa domáci ešte dostali do zaujímavej príležitosti.
     
    79
    Mainz sa postupnou kombináciou dostáva na útočnú polovičku a tak sa domáci musia teraz brániť. Uvidíme teda, či zo strany hostí príde ešte niečo zaujímavé.
     
    78
    Momentálne sa nič zaujímavého nedeje, hostia pohodlne držia svoj nádejný náskok a nevyzerá to, žeby sme sa ešte dočkali nejakej tej drámy. Hertha sa tak dnes bude musieť zrejme zaobísť bez bodového zápisu.
     
    76
    Domáci vysokým napádaním získali loptu na svoje kopačky, ale po ich útočnom ťažení to bude len odkop od hosťujúcej brány.
     
    75
    Mainz sa však znova dostáva k lopte, momentálne sa však nikam neponáhľa a snaží sa kombinovať na vlastnej polovičke. Uvidíme, čo ešte domáci dokážu so stavom tohto zápasu niečo urobiť.
     
    74
    Hostia mohli teraz definitívne rozhodnúť! Holtmann sa rútil sám na bránu domácich, ale jeho zakončenie končí len tesne vedľa brány. Domáci tak mali teraz veľké šťastie a sú ešte v hre o dobrý výsledok.
     
    73
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Mathew Leckie.

    Miroslav Revaj

    Góly: 40. Quaison, 65. Quaison

    Karty:   63. Balogun (MAI), 87. Latza (MAI)


    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred (56. Weiser) – Lazaro, Darida, Kalou (73. Leckie) – Ibišević (17. Selke).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Leckie, Mittelstädt, Weiser, Selke, Dardai.

    1. FSV Mainz 05: Zentner – Balogun, Hack, Bell – Donati, Gbamin, Latza, Holtmann – Quaison (68. Muto), Serdar (85. De Blasis), Berggreen (90. Ujah).
    Náhradníci: F. Müller – N. de Jong, Muto, Brosinski, Ujah, Bungert, De Blasis.

    Rozhodca: Petersen – Emmer, Reichel