koniec udalosti
Muži - 1. a 2. jazda

1. Felix Loch (Nemecko)

(2. Chris Mazdzer (USA), 3. Roman Repilov (OAR))

Sobota 10.02.2018, 11:10Zimné olympijské hry - Sánky
     
    Na čele súťaže sánkarov je po prvých dvoch z kvarteta finálových jázd azda najväčší favorit a obhajca titulu z predchádzajúcich dvoch olympiád Nemec Felix Loch. Pomerne šokujúce druhé miesto zatiaľ patrí Američanovi Chrisovi Mazdzerovi, no a stupne víťazov so stratou len +0.115 sekundy uzatvára Rus Roman Repilov štartujúci pod neutrálnou vlajkou. Slovák Jozef Ninis predviedol fantastickú prvú jazdu, keď dosiahol siedmy najlepší čas, v tej druhej sa však dopustil veľkej chyby a v zajtrajšom programe sa tak bude musieť dostávať až z 37. pozície. Jeho mladší kolega Jakub Šimoňák zasa ukázal lepší výkon v druhej jazde, keď sa z 38. miesta dostal na koniec najlepšej tridsiatky výsledkovej listiny. Zajtra od 12:00 nášho času čaká sánkarov 3. a 4. jazda, po ktorých sa už dozvieme mená olympijských medailistov. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, prajem vám pekný zvyšok dňa a teším sa na vás pri ďalších online textových prenosoch! Majte pekný víkend! (14:27:56)
     
    Druhé jazdy v rámci olympijskej súťaže sánkarov sa v tejto chvíli skončili!
     
    40
    Dnešný sánkarsky program a prvú polovicu bojov o medaily v súťaži mužov nám uzavrel výkon indického pretekára Šivu Kešavana, ktorý zajazdil na svoje pomery mimoriadne kvalitnú druhú jazdu. Stratil len +1.085 sekundy a je tak na 31. mieste.
     
    39
    Te-An Lien z Taiwanu bol v prvej jazde druhým najpomalším pretekárom a svoj výkon nedokázal výraznejšie zlepšiť ani teraz, keď sa zaraďuje na 38. pozíciu s mankom až +3.847 sekundy.
     
    38
    Rumun Andrej Turea mal pred druhou jazdou príležitosť dostať sa do najlepšej tridsiatky a dokázal ju využiť. Je z toho zatiaľ 26. priečka so stratou +0.864 sekundy.
     
    37
    Kazašský sánkar Nikita Kopyrenko patril k najhorším v prvej jazde a inak tomu nebude ani v tej druhej. Kopyrenko nabral veľkú stratu +2.702 sekundy a ide až za Jozefa Ninisa na priebežné 36. miesto.
     
    36
    Alex Ferlazzo z Austrálie bol ďalším príjemným šokom prvých jázd. Svoj sympatický výkon však v druhej jazde napodobniť nedokázal a so stratou +0.962 sekundy ide až na 26. pozíciu.
     
    35
    Bulhar Pavel Angelov je jedným za adeptov na posledné priečky. Potvrdil to nielen vo svojej prvej, ale aj v druhej jazde, keď výrazne zaostal až o 1.824 sekundy a je až 33.
     
    34
    Lim Namkju z domácej Južnej Kórey pôsobil v prvej jazde možno trochu premotivovane, no a omnoho lepšie to nebolo ani v jeho druhom výkone. Zatiaľ je z toho 26. miesto a strata 0.966 sekundy na najlepších.
     
    33
    Slovinec Tilen Sirse rovnako patrí k pretekárom, ktorí v prvej jazde svoj tieň neprekročili. Teraz to bolo zo strany slovinského sánkara ešte horšie, keď mal na trati so svojimi sánkami obrovské problémy, ktoré napokon znamenajú stratu presahujúcu 11 sekúnd. Sirse tak ide na posledné miesto, Jozef Ninis sa posúva na predposlednú priečku.
     
    32
    Britský pretekár Adam Rosen musí takisto doháňať stratu z prvej jazdy, v ktorej bol až 25. najrýchlejší. Tentokrát mu to však nevyšlo a so stratou 0.785 zaraďuje na 23. priečku.
     
    31
    Ukrajinský pretekár Andrij Mandzij bol jediným, ktorému sa pri jeho prvej jazde sánky prevrátili, a tak napokon uaztváral výsledkovú listinu. Ukrajinec svoje zaváhanie napravil veľmi slušne a s mankom 0.848 sekundy ide zatiaľ na 24. miesto.
     
    30
    Ninisovo zaváhanie z druhej jazdy sa pokúsil napraviť jeho reprezentačný kolega Jakub Šimoňák, ktorému po prvých výkonoch patril 38. najrýchlejší čas. Druhá jazda bola od mladého slovenského sánkara síce takmer o tri sekundy rýchlejšia ako tá prvá, no zatiaľ to na viac ako na 25. pozíciu nestačí.
     
    29
    Rupert Staudinger z Veľkej Británie rozhodne nemá nejaké väčšie ambície, no pokúsi sa zabojovať o čo najlepší výsledok. Po 33. najrýchlejšej prvej jazde je z toho po tej druhej zatiaľ predposledné 28. miesto. Posledný tak zostáva Jozef Ninis...
     
    28
    Anton Dukač z Ukrajiny bol 27. najrýchlejším mužom prvých jázd. Tentokrát zajazdil o 682 tisícin sekundy pomalšiu jazdu ako Felix Loch a zaraďuje sa tak zatiaľ na 21. miesto.
     
    27
    Gruzínec Giorgi Sogoiani svojim výkonom v prvej jazde nijak neohúril, no a veľmi podobne tomu bolo aj pri jeho druhom výkone. Manko 1.526 sekundy však znova, bohužiaľ, stačí na Slováka Jozefa Ninisa. Ten tak bude po druhej jazde mimoriadne nespokojný.
     
    26
    Chris Mazdzer zo Spojených štátov amerických bol azda najväčším prekvapením prvých jázd, keď jeho výkon stačil na piaty najlepší čas. Tentokrát Mazdzer šokuje opäť. Na Felixa Locha stratil len 0.092 sekundy a ide na priebežné druhé miesto!
     
    25
    To Kevin Fischnaller svojim prvým výkonom zaostal za Davidom Gleirscherom len o dve desatiny. Tentokrát však už išiel proti času stále vedúceho Felixa Locha, no a je z toho strata len 0.168 sekundy a priebežná štvrtá priečka!
     
    24
    Mateusz Sochowicz z Poľska predviedol prvú jazdu len na hranici prvej tridsiatky a oveľa lepšie to z jeho strany nebolo ani teraz, keď zajazdil so stratou 0.578 sekundy 17. najlepší čas.
     
    23
    Český reprezentant Ondřej Hyman by rád zaútočil aspoň na prvú dvadsiatku konečného poradia. Po úvodnej jazde bol 23., v tej druhej zaostal o 651 tisícin a ide na priebežnú 17. priečku.
     
    22
    Inars Kivlenieks z Lotyšska nepatril k najlepším v prvom kole. Vo svojej druhej jazde znova zaostal za najlepšími. Jeho manko momentálne činí +0.745 sekundy, čo stačí len na priebežnú 17. priečku.
     
    21
    Rumunský pretekár Valentin Cretu bol po prvom výkone na rozhraní najlepšej dvadsiatky, keď stratil viac ako šesť desatín. Druhá jazda mu rovnako príliš nevyšla, napriek tomu to však, bohužiaľ, stačí na výkon slovenského reprezentata Jozefa Ninisa. Cretu stráca +1.46 sekundy a je predposledný. Ninis sa po dobrom výkone v prvej jazde prepadne výsledkovou listinou veľmi hlboko.
     
    20
    Prvú polovicu pretekárov v rámci ich druhých súťažných vystúpení uzavrel Kanaďan Sam Edney, ktorý útočil z výhodnej deviatej pozície s minimálnou stratou na konkurentov pred sebou. Druhá jazda vyšla Kanaďanovi ešte približne o osem desatín lepšie a priebežne je z toho tretia priečka!
     
    19
    Taliansky sánkar Emanuel Rieder v úvodnej jazde predviedol mimoriadne bojovný výkon a tentorkát útočil z priebežnej 14. pozície. Druhá jazda v podaní Riedera bola časovo veľmi podobná a zatiaľ je z toho rovnako 14. miesto.
     
    18
    Arturs Darznieks svojim vstupným výkonom ani nenakukol do prvej dvadsiatky priebežnej výsledkovej listiny, keď za najlepšími zaostal o 65 stotín sekundy. Druhá jazda bola lotyšského reprezentanta ešte o niečo pomalšia. Znamená to manko až +1.046 sekundy a priebežnú 16. priečku.
     
    17
    Stepan Fjodorov je ďalším z ruských sánkarov, ktorý nemôžu štartovať pod vlastnou vlajkou. V prvej jazde to bol od Fjodorova priemerný výkon, na hranici 48 sekúnd, tentokrát to bolo o nejakú tú desatinu lepšie a Fjodorov sa tak zaraďuje so stratou 0.311 sekundy na desiatu priečku.
     
    16
    No a trojicu zámorských pretekárov nám uzatvára ten, ktorý nám ju v úvodných jazdách otváral – Američan Taylor Morris, 15. najlepší pretekár z prvých jázd. Druhý výkon od Američana bol takmer o sekundu horší ako ten prvý a Morris tak ide na priebežne predposledné 15. miesto. Bohužiaľ, Jozef Ninis sa po nezvládnutej jazde naďalej prepadáva výsledkovou listinou, keď zostáva posledný.
     
    15
    Tak ako v prvej jazde, aj v tej druhej štartujú dvaja Kanaďania hneď za sebou. Po Malykovi sa nám druhýkrát predviedol aj Reid Watts, ktorý mal 12. najlepší prvý výkon. Druhá Wattsova jazda už zniesla aj prísnejšie kritériá. Priebežne to stačí na manko +0.270 sekundy a siedmu pozíciu.
     
    14
    Mitchel Malyk z Kanady bol 17. najlepším pretekárom úvodných jázd, keď na Davida Gleischera stratil 42 stotín sekundy. V tej druhej to bol zo strany Kanaďana takmer totožný výkon. Zaraďuje sa na 12. priečku s mankom 425 tisícin sekundy.
     
    13
    Maciej Kurowski z Poľska sa zaradil do stredu výsledkovej listiny prvých jázd, keď predviedol 19. najlepší výkon. V tej druhej takisto svoj tieň neprekročil a po odjazdení 13 pretekárov je v cieli momentálne horší ako Kurowski už len slovenský reprezentant Ninis.
     
    12
    Rus štartujúci pod olympijskou vlajkou Semjon Pavličenko štartoval do súťaže ako vôbec úplne prvý, no spravil až príliš veľa chýb a prakticky vypadol z boja o nejakú slušnú pozíciu. V druhej jazde sa to snažil napraviť, no zatiaľ to na lepšie ako priebežné 8. miesto s mankom 0.298 sekundy nestačí.
     
    11
    Wolfgang Kindl z Rakúska bol pred pretekmi považovaný za jedného z najväčších favoritov na zisk medaily. Prvú jazdu však príliš nezvládol. V tej druhej nepredviedol úplne zlý výkon a so stratou +0.233 sekundy ide na priebežnú 6. priečku.
     
    10
    Nemec Johannes Ludwig ukázal v prvej jazde mimoriadne kvalitný výkon. Tentokrát však za najlepšími zaostal a priebežne sa prepadáva až na siedmu priečku, keď na vedúceho Locha stráca 315 tisícin sekundy.
     
    9
    Dominik Fischnaller nemohol byť s priebežným desiatym miestom po svojej úvodnej jazde vôbec spokojný. No a nedarilo sa mu ani tentokrát, keď pomalšiu druhú jazdu zatiaľ predviedol len Jozef Ninis, ktorý sa však na trati dopustil veľkej chyby. Taliansky reprezentant ide na priebežnú ôsmu priečku so stratou 0.342 sekundy.
     
    8
    Felix Loch musí reagovať na kvalitné výkony svojich veľkých konkurentov a v druhej jazde sa mu to podarilo skvelým spôsobom. Obhajca zlata z Vancouveru aj Soči ide opäť do čela pretekov, keď náročnú trať prešiel pri svojom druhom vystúpení za 47.625 sekúnd a pred druhým Repilovom má náskok +0.115 sekundy.
     
    7
    Roman Repilov, Rus štartujúci pod olympijskou vlajkou, bol štvrtým najrýchlejším mužom úvodných jázd. Tentokrát však ukázal takmer bezchybný výkon a s časom 47.740 ide o necelú jednu desatinu sekundy pred Kristersa Aparjodsa do čela priebežného poradia.
     
    6
    Rakušan Reinhard Egger zaostal v prvej jazde za svojim krajanom o 57 stotín sekundy, v tej druhej to bol z jeho strany už lepší výkon a s mankom +0.069 ide na priebežnú štvrtú priečku.
     
    5
    Kristers Aparjods z Lotyšska bol jedným z príjemných prekvapení úvodných jázd. No a ten doslova šokuje aj v tej druhej, keď sa s časom 47.834 dostáva o jednu tisícinu pred David Gleirschera na prvé miesto o jednu jedinú tisícinu sekundy!
     
    4
    Tucker West zo Spojených štátov amerických v prvej jazde za najlepšími výrazne zaostal, tá druhá mu však vyšla omnoho lepšie, čo rozhodne nepoteší Jozefa Ninisa. Tucker stratil na Gleischera len 0.107 sekundy a takisto sa dostáva v priebežnom poradí pred slovenského reprezentanta.
     
    3
    Skúsenému nemeckému pretekárovi Andymu Langenhanovi jeho prvá jazda absolútne nevyšla, v druhej to už bol od Langenhana takmer bezchybný výkon a čas len o 15 tisícin horší ako v prípade Gleischera. Jozef Ninis sa tak prepadáva za tohto nemeckého reprezentanta.
     
    2
    Za slovenským reprezentantom štartoval najrýchlejší muž úvodných jázd David Gleirscher. Ten sa priblížil k svojmu skvelému výkonu spred približne hodiny a pol, keď zajazdil čas 47.835 a ide tak suverénne na prvé miesto.
     
    1
    Jozef Ninis predviedol vo svojej druhej jazde o niečo horší čas ako v tej prvej – 50.014 sekúnd. Tak nechajme sa prejvapiť, na čo to bude skúsenému slovenskému olympionikovi stačiť.
     
    Druhé jazdy sánkarov v rámci olympijských pretekov v Pjongčangu sa práve v tejto chvíli začali!
     
    Prvé súťažné jazdy sánkarov v rámci olympijských hier priniesli mimoriadne zaujímavé výsledky. Na čele priebežného poradia je zatiaľ veľmi prekvapujúco Rakušan David Gleirscher, ktorý zvládol trať za 47.652 sekúnd. Na druhé miesto tak odsunul aj jedného z najväčších favoritov a obhajcu zlatej medaily zo Soči Nemca Felixa Locha, ktorý stráca 22 tisícin. Tretí je zatiaľ Lochov krajan Johannes Ludwig s mankom +0.112 sekundy. Vynikajúci výkon predviedol slovenský reprezentant Jozef Ninis, ktorý na Gleirschera stratil len +0.181 sekundy a zaradil sa tak na siedmu priečku. Druhý zo slovenských zástupcov Jakub Šimoňák sa na trati trápil, nabral manko viac ako 4 sekundy a priebežne je až 38. Druhé jazdy čakajú sánkarov už od 13:00 nášho času, tak si ich nenechajte ujsť. Jozef Ninis do nich vyštartuje ako prvý a bude obhajovať svoj skvelý výkon. Zatiaľ sa majte pekne, s online prenosom sa vám prihlásime už približne o 25 minút.
     
    Prvá jazda v rámci olympijských pretekov sánkarov sa práve v tejto chvíli skončila.
     
    40
    Posledným pretekárom na štarte prvej jazdy bol Kazach Nikita Kopyrenko. Jeho pomerne rozpačitý výkon stačí napokon len na 35. pozíciu. V nasledujúcich troch jazdách tak bude doháňať stratu +2.495 sekundy.
     
    39
    Rumun Andrej Turea predviedol predsa len o niečo kvalitnejší výkon a po prvej jazde sa zaraďuje tesne za prvú tridsiatku výsledkovej listiny na priebežnú 32. priečku so stratou +1.830 sekundy.
     
    38
    Blížime sa do záveru štartovej listiny prvej jazdy. Te-An Lien z Taiwanu si prišel olympijské hry najmä užiť. Podľa toho vyzerala aj jeho jazda. Napokon sa zaraďuje na predposledné 37. miesto, keď za najlepšími zaostal o 4.469 sekundy.
     
    37
    Mimoriadne exotickým pretekárom v dnešných pretekoch je Šiva Kešavan z Indie. Ten na trati sympaticky zabojoval a so stratou +2.926 sekundy sa dostáva dokonca aj pred slovenského reprezentanta Jakuba Šimoňáka. Kešavan je 34., Šimoňák predposledný 36.
     
    36
    Giorgi Sogoiani z Gruzínska takisto patrí do skupiny pretekárov, ktorí by len v prípade nejakej veľmi veľkej zhody náhod mohli šokovať kvalitným výsledkom. To sa však v prípade Sogoianiho nestalo. Jeho strata +1.648 znamená miesto na konci prvej tridsiatky výsledkovej listiny.
     
    35
    Ukrajinský pretekár Anton Dukač mal na náročnej trati viac šťastia ako jeho kolega z reprezentácie Andrij Mandzij, nabral manko "len" +1.236 sekundy a zatiaľ je 27. najlepším v cieli.
     
    34
    Druhým z dvojice britských zástupcov medzi sánkarmi je Rupert Staudinger. Jeho výkon však takisto ani len zďaleka neohrozil pozície tých najlepších. Staudingerovo manko po úvodnej jazde činí až +1.974 sekundy a je z toho priebežná 30. pozícia.
     
    33
    Druhým slovenským zástupcom v pretekoch sánkarov na týchto olmypijských hrách bol talentovaný Jakub Šimoňák. Ten pri svojej premiére pod piatimi kruhmi zajazdil v prvej jazde robil na trati až príliš veľa chýb a pri manku +4.072 sekundy bude mať v nasledujúcich troch jazdách, čo robiť, aby svoju priebežnú 32. priečku vylepšil.
     
    32
    Andrij Mandzij z Ukrajiny spravil v ľadovom koryte obrovskú chybu, so svojimi sánkami sa dokonca prevrátil a napokon prišiel do cieľa s horibilnou stratou +15.283 sekúnd.
     
    31
    Britský sánkar Adam Rosen ukázal o niečo lepší výkon ako trojica jeho kolegov pred ním. Nabral manko "len" +0.825 sekundy, ktoré mu momentálne stačí na priebežnú 25. priečku.
     
    30
    Tridsiatku jazdcov na štarte dnešnej úvodnej jazdy v olympijských pretekoch sánkarov zakončil Tilen Sirse zo Slovinska. Jeho jazda sa však veľmi podobala tej od Bulhara Pavla Angelova, a tak z toho nemôže byť lepšie ako predposledné 29. miesto. Sirse už teraz na najlepších stráca +2.235 sekundy.
     
    29
    Domáci reprezentant Južnej Kórey Namkju Lim vstúpil do týchto pretekov určite s veľkou motiváciou. Do jeho výkonu sa to však prejavilo skôr negatívne. Priebežne mu totiž patrí až predposledná 28. pozícia so stratou +1.809 sekundy.
     
    28
    Pavel Angelov z Bulharska na rozdiel od svojho austrálskeho súpera robil v olympijskom ľadovom koryte jednu chybu za druhou a v cieli nemohol pomýšľať na iné ako priebežne posledné miesto s obrovským mankom +3.917 sekundy.
     
    27
    No a v tejto chvíli sa už dostávame k reprezentantom z pomerne exostických krajín. Austrálčan Alex Ferlazzo však predviedol mimoriadne sympatický výkon a vo svojej prvej jazde sa dokonca dostal aj pred Nemca Langenhana. Zatiaľ mu patrí 16. pozícia so stratou +0.421 sekundy.
     
    26
    Poliak Maciej Kurowski takisto nemal nárok zasiahnuť do bojov o nejaké výraznejšie umiestnenie a so stratou +0.451 sekundy sa zaraďuje zatiaľ na 18. priečku.
     
    25
    Ďalším pretekárom na štarte bol Wattsov krajan Mitchel Malyk. Ten zaostal aj za svojim kolegom z reprezentácie a na trati nazbieral manko +0.423, ktoré preňho znamená zatiaľ 16. pozíciu.
     
    24
    Reid Watts z Kanady odštartoval pomerne pomaly. To mu však napokon príliš neuškodilo. Jeho strata sa pohybovala stále tesne nad hranicou dvoch desatín. Napokon je z toho priebežné 12. miesto so stratou +0.308 sekundy.
     
    23
    Teraz uvidíme trojicu zámorských pretekárov za sebou. Odštartoval to Američan Taylor Morris, ktorý sa síce jeden či dvakrát oprel aj o jednu z bariér. Aj to ho napokon odsúdilo na priebežné 14. miesto so stratou +0.420 sekundy.
     
    22
    Stepan Fjodorov je ďalším pretekárom štartujúcim pod neutrálnou vlajkou tímu olmypijských športovcov z Ruska. Fjodorov nepredviedol úplne najhoršiu jazdu, tá mu však s mankom +0.383 stačí len na 12. miesto.
     
    21
    Arturs Darzinieks je ďalším zástupcom lotyšskej veľmoci tohto športu, no tento pretekár do okruhu favoritov rozhodne nepatrí. Potvrdil to aj svojou úvodnou finálovou jazdou, v ktorej stratil +0.653 sekundy a zaradil sa na priebežnú 16. priečku tesne za svojho krajana Kivlenieksa.
     
    20
    Dvadsiatku pretekárov na štarte dnešných pretekov uzavrel Talian Emanuel Rieder. V priebehu celej jazdy naberal stratu na vedúceho Gleirschera, ktorá napokon činila +0.388 sekundy a pre Taliana je z toho zatiaľ 12. priečka.
     
    19
    Kanaďan Sam Edney je ďalším pretekárom, ktorý prekonal najlepší štartový čas dnešných pretekov, do ďalšieho priebehu jeho jazdy mu to celkom pomohlo. Dokonca to vyzeralo, že sa priebežne dostane hlboko do najlepšej desiatky, napokon je deviaty so stratou 21 stotín sekundy. Jozef Ninis zostáva aj naďalej siedmy, Ondřej Hyman naďalej padá priebežným poradím. Momentálne je už pätnásty.
     
    18
    Rumun Valentin Cretu predviedol pomerne rozhádzanú jazdu. Už jeho štart nevyzeral úplne ideálne a napokon sa to s ním viezlo v podstate do každej zákruty. Pre skúseného rumunského sánkara to znamená priebežnú 17. pozíciu so stratou +1.378 sekundy.
     
    17
    Druhým zo skupiny lotyšských sánkarov v dnešných pretekoch bol Inars Kivlenieks, ktorý predviedol zatiaľ najkvalitnejší štart do svojej jazdy. Následne však prišli pomerne veľké problémy a v cieli strata +0.622 sekundy, čo znamená priebežnú 13. priečku. Jozef Ninis tak zostáva siedmy, Čech Ondřej Hyman padá na 14. miesto.
     
    16
    Český reprezentant Ondřej Hyman nezískal potrebnú rýchlosť už na štarte, na čo napokon doplatil napokon tak v priebehu svojej jazdy, ako napokon aj v cieli. So stratou +0.672 sekundy mu patrí zatiaľ 13. miesto.
     
    15
    Prvým poľským zástupcom v olympijskom ľadovom koryte bol Mateusz Sochowicz. V jeho prípade by bol nejaký kvalitnejší výsledok veľkým prekvapením a podľa toho vyzerala aj jeho jazda. Poliak spravil zatiaľ asi najväčšiu chybu tesne za polovicou trate a napokon sa s výrazným mankom +1.395 sekundy zaraďuje na poslednú 15. priečku.
     
    14
    Kevin Fischnaller z Talianska dlho jazdil niekde na úrovni tretieho či štvrtého miesta, v druhej polovici trate však pomerne výrazne zaostal a so stratou +0.201 sekundy sa zaraďuje na 8. priečku, tesne za Slováka Ninisa a pred svojho bratranca Dominika Fischnallera.
     
    13
    Chris Mazdzer zo Spojených štátov amerických dokonca predviedol ešte kvalitnejšiu jazdu ako slovenský reprezentant a po strate +0.148 sekundy sa dostáva na 5. miesto. Jozef Ninis je tak priebežne na 7. pozícii.
     
    12
    Prvým Slovákom, ktorý vstúpil do bojov na XXIII. zimných olympijských hrách, bol Jozef Ninis. Skúsený reprezentant predviedol mimoriadne kvalitný výkon a napokon sa so stratou len +0.181 sekundy dostáva na priebežné 6. miesto!
     
    11
    Druhú desiatku nám otvoril druhý rakúsky reprezentant David Gleirscher. Ten predviedol v podstate bezchybnú jazdu, v priebehu celej trate sa doťahoval na čas Felixa Locha, až ho napokon prekonal o 47.652 sekúnd prekonáva o +0.022 sekundy.
     
    10
    Posledným zástupcom Nemecka v dnešných pretekoch sánkarov je Andy Langenhan. Jeho prvá jazda nevyzerala technicky úplne najhoršie, Langenhan však dva či trikrát netrafil úplne ideálne výjazd zo zákruty, a tak sa s mankom +0.409 sekundy zaraďuje na priebežné 7. miesto.
     
    9
    Američan Tucker West sa na náročnú olympijskú dráhu pustil s poriadnym odhodlaním, keď dokonca vytvoril štartový rekord, následne však spravil obrovskú chybu približne v polovici trate. Suma sumarum, je z toho strata až 81 stotín sekundy a priebežne posledná 9. priečka.
     
    8
    Kristers Aparjods je ďalším pretekárom, ktorý by mohol dnes a zajtra pomýšľať na pomerne slušný výsledok. Do olympijských pretekoch vstúpil veľmi kvalitnou jazdou, keď sa nedopustil žiadneho viditeľného zaváhania a v cieli sa zatiaľ so stratou +0.148 sekundy zaraďuje na priebežné 4. miesto.
     
    7
    Siedmym sánkarom na štarte je Rakušan Reinhard Egger. Ten už nepatrí medzi úzky okruh favoritov na medailu, no mohol by byť jedným z čierných koní pretekov. Svoju úvodnú jazdu však Egger absolútne nezvládol a už teraz stráca na vedúceho Felixa Locha 0.547. Pomalší bol do týchto chvíľ len prvý štartujúci Semjon Pavličenko.
     
    6
    Roman Repilov je druhým pretekárom, ktorý sa dnes predstavuje pod neutrálnou vlajkou tímu olympijských športovcov z Ruska. Svoju úvodnú súťažnú jazdu v olympijskom ľadovom koryte zvládol veľkom slušne, napriek tomu sa so stratou +0.102 sekundy zaraďuje na priebežnú tretiu priečku.
     
    5
    Felix Loch je snáď jedným z najväčších favoritov na víťazstvo. Vo svojej prvej jazde nespravil žiadnu veľkú chybu a napokon sa zaraďuje na priebežné čelo pretekov s časom 47.674. Pred druhým krajanom Johannesom Ludwigom má náskok 9 stotín sekundy.
     
    4
    Dominik Fischnaller zvíťazil na tejto trati v rámci generálky na olympijské hry v pretekoch Svetového pohára v minulom roku. Dnes však vo svojej úvodnej jazde nezvládol vybrať ideálne hneď jednu z prvých zákrut a táto chyba sa s ním viezla už počas celej jeho jazdy. V cieli napokon s časom 47.930 stráca 0.166 sekundy a zaraďuje sa na druhé miesto.
     
    3
    Nemec Johannes Ludwig patrí takisto medzi veľkých adeptov na zisk medaily a jeho jazda bola zatiaľ najlepšia zo všetkých troch, ktoré sme doposiaľ videli. Ludwig dokázal svoje sane skvelým spôsobom ovládať v náročných zákrutách a do cieľa prišiel v zatiaľ suverénne najlepšom čase – 47.764 sekúnd.
     
    2
    Druhým v poradí na štarte bol Rakušan Wolfgang Kindl. Ten mal síce problémy už v úvodnej časti trate, no napokon sa z nich dokázal relatívne slušne dostať a dostáva sa na priebežné prvé miesto s časom 47.955 sekúnd.
     
    1
    Ako prvý sa do ľadového koryta vydal Semjon Pavličenko tímu olympijských športovcov z Ruska. Patril síce do užšieho okruhu favoritov, no v jeho jazde sa vyskytlo hneď niekoľko zaváhaní. Každopádne stanovil nám základný čas dnešných pretkov. Ten má hodnotu 48.337 sekúnd.
     
    Prvá jazda mužov v rámci súťaže sánkarov sa práve v tejto chvíli začala!
     
    Prajem pekné predpoludnie všetkým športovým fanúšikom!

    Po včerajšom oficiálnom otvorení sa dnes už naplno rozbehli súťaže na XXIII. Zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu. Svoje prvé dve súťažné jazdy z celkového počtu štyroch dnes absolvujú aj sánkari. V štartovom poli nebude chýbať ani dvojica slovenských reprezentantov – Jozef Ninis a Jakub Šimoňák. Začiatok pretekov je naplánovaný na 11:10.

    ZAVŔŠI NEMEC LOCH ZLATÝ HETRIK?

    Pred štyrmi rokmi v ruskom Soči nepriniesli mužské preteky žiadne veľké prekvapenie. Obhajca zlata z Vancouveru 2010 Nemec Felix Loch zvíťazil s pomerne veľkým prehľadom, keď v súčte všetkých štyroch jázd nechal za sebou druhého Alberta Demčenka z Ruska až o 0,476 sekundy. Bronz putoval do Talianska zásluhou legendárneho Armina Zöggelera. Kým Demčenko s Zöggelerom si už užívajú športový dôchodok, tak Felix Loch má šancu v Pjongčangu dosiahnuť na tretiu zlatú medailu z individuálnych pretekov v rade. Má na to všetky predpoklady. Momentálne je na čele priebežného poradia Svetového pohára, keď triumfoval v štyroch z doterajších 13 pretekov. Jeho najväčšími konkurentmi by mali byť Rakušan Wolfgang Kindl, ruské duo Roman Repilov-Semjon Pavličenko či ďalší Nemec Johannes Ludwig. Nebezpečná však môže byť aj talianska dvojica Fischnallerovcov Dominik a Kevin. Slovensko bude v týchto pretekoch reprezentovať skúsený Jozef Ninis a mladší Jakub Šimoňák. Kým pre 37-ročného Ninisa to bude už štvrtá zimná olympiáda, tak talentovaný Šimoňák si odbije premiéru pod piatimi kruhmi.

    Štartová listina obsahuje celkom 40 mien. Dnes pretekárov čakajú prvé dve jazdy, o medailách sa bude rozhodovať až v nedeľu v jazdách číslo 3 a 4.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Výsledky 2. jízdy:
    • 1. 47,630
    • 2. +0,090
    • 3. +0,120
    • 4. +0,130
    • 5. +0,170
    • 6. +0,210
    • 7. +0,210
    • 8. +0,230
    • 9. +0,230
    • 10. +0,270
    • 11. +0,280
    • 12. +0,300
    • 13. +0,310
    • 14. +0,320
    • 15. +0,320
    • 16. +0,340
    • 17. +0,420
    • 18. +0,430
    • 19. +0,580
    • 20. +0,650
    • 21. +0,680
    • 22. +0,750
    • 23. +0,790
    • 24. +0,840
    • 25. +0,850
    • 26. +0,860
    • 27. +0,960
    • 28. +0,970
    • 29. +1,050
    • 30. +1,070
    • 31. +1,090
    • 32. +1,170
    • 33. +1,460
    • 34. +1,530
    • 35. +1,630
    • 36. +1,820
    • 37. +2,390
    • 38. +2,700
    • 39. +3,850
    • 40. +11,150

    Výsledky 1. jízdy:
    • 1. 47,652
    • 2. +0,022
    • 3. +0,112
    • 4. +0,124
    • 5. +0,148
    • 6. +0,170
    • 7. +0,180
    • 8. +0,200
    • 9. +0,210
    • 10. +0,280
    • 11. +0,300
    • 12. +0,310
    • 13. +0,380
    • 14. +0,390
    • 15. +0,420
    • 16. +0,420
    • 17. +0,420
    • 18. +0,430
    • 19. +0,450
    • 20. +0,570
    • 21. +0,620
    • 22. +0,650
    • 23. +0,670
    • 24. +0,685
    • 25. +0,825
    • 26. +0,830
    • 27. +1,240
    • 28. +1,380
    • 29. +1,400
    • 30. +1,650
    • 31. +1,810
    • 32. +1,830
    • 33. +1,970
    • 34. +2,240
    • 35. +2,500
    • 36. +2,930
    • 37. +3,920
    • 38. +4,070
    • 39. +4,470
    • 40. +15,280