Espanyol – Sevilla 0:3 (kon.) | Atlético Madrid – Girona 1:1 (kon.) | Villarreal – Levante 2:1 (kon.)
Las Palmas – Valencia 2:1 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:1 (1:0)
Levante UD
Sobota 20.01.2018, 18:30Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Villarreal celkom zaslúžene doviedol toto stretnutie do víťazného konca. V prvom polčase sa z penalty presadil Manu Trigueros, na 2:0 zvyšok Denis Čeryšev, ktorý sa však pri zakončení zranil a gól si neužil. Levante v nadstavenom čase už len znížilo, z pokutového kopu sa trafil Roger Martí. (20:21:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Roger Martí (LVN) - 2:1
     
    90+4
    Levante dalo gól!
    ROGER MARTÍ z pokutového kopu už len pokazil čisté konto brankárovi súpera Asenjovi. Okamžite po strele hlavný arbiter zapískal koniec.
     
    90+3
    Tak nakoniec predsa ešte jedno vzrušenie. Boatenga v hlavičkovom súboji postrčil na zem Bonera, Levante získalo pokutový kop!
     
    90+3
    Zápas sa dostal do svojej poslednej minúte, ktorá sa už iba dohrávala. Levante sa pokúsilo o jednu prihrávku do šestnástky súpera, pri lopte bol prvý Asenjo.
     
    90+2
    Jaume Costa prihrával do malého vápna, kde sa nachádzali dvaja hráči Villarrealu. Včas pred nimi odkopol stopér Postigo.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Manu Trigueros sa stal hrdinom momente, pretože po prudkej hlavičke jedného z hráčov Levante po rohovom kope lopta smerovala do siete, ale autor zatiaľ víťazného gólu ju v poslednej chvíli odkopol preč.
     
    89
    Enes Unal sa v hlavičkovom súboji s Lermom neocitol úplne v najlepšej pozícii, pretože jeho pád na trávnik musel bolieť. Je ale v poriadku.
     
    88
    Center z priameho kopu letel nebezpečne do malého vápna Villarrealu, žiadny z hráčov na hracej ploche sa ale lopty nedotkol, takže sa bude odkopávať od brány Asenja.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Álvaro González (Villarreal CF).
     
    86
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Pablo Fornals, prichádza Ramiro Guerra.
     
    85
    Villarreal bude poslednýkrát striedať a zdá sa, že príde defenzívny hráč, pretože Levante ešte cíti šancu na prekvapenie.
     
    84
    Ivi vyslal poriadne nepríjemný projektil k žrdi zvnútra veľkého vápno. Asenjo loptu skrotil až na dvakrát.
     
    83
    Jaume Costa sa na krídle predral až k centru, ktorým chcel v malom vápne súpera osloviť útočníka Unala. Našiel len rukavice Oiera.
     
    81
    Striedajúci Ivi dostal loptu do šestnástky súper, kde dvakrát naznačil, že bude strieľať, ale v oboch prípadoch si to rozmyslel.
     
    80
    Zápas sa už ako keby len dohrával, aj keď Levante určite veľmi dobre vie, že jeden gól v sieti Asenja môže všetko zmeniť. Avšak, z optického pohľadu to tak naozaj vyzerá.
     
    78
    Villarreal získal rohový kop, ktorý jeho hráči rozohrali na krátko a následne poslali pas na hranicu malého vápna. Álvaro González si pomohol faulom.
     
    77
    Už len posledné minúty ostávajú do konca zápasu a zdá sa, že dnes víťazstvo Villarrealu nemôže zobrať vôbec nič, pretože Levante celý zápas pôsobí dosť odovzdane.
     
    76
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Cheick Doukouré, prichádza José Campaña.
     
    75
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Samuel Castillejo, prichádza Roger Martínez.
     
    74
    Boateng a aj Morales sa ocitli v dobrých streleckých pozíciách, no kým si obaja pripravili loptu na zakončenie, tak u nich boli hráči súpera.
     
    73
    Neúspešná bola akcia aj na hosťujúcej strane, lopta po nepresnosti opustila ihrisko.
     
    72
    Stopér Suárez Pier predviedol veľmi dobrý defenzívny zákrok, keď cez seba nepustil prudkú kolmú prihrávku. Inak by z toho mohla byť veľká šanca pre Villarreal.
     
    71
    Villarreal ešte po rohovom kope ostal v ofenzíve, k zakončeniu tejto štandardky sa ale jeho hráči nedostali.
     
    70
    Enes Ünal sa postavil k rozohrávke priameho kopu z ideálnej pozície na priamu strelu. Zvolil "ronaldovský" rozbeh a loptu poslal presne k žrdi. Oier stihol zasiahnuť.
     
    69
    Enes Unal prehral hlavičkový súboj, následne mu bol odpískaný ofsajd. Turecký útočník však loptu hneď po tom odkopol a môže byť rád, že nevidel žltú kartu.
     
    68
    Manu Trigueros vyriešil center do svojej šestnástky zľava, Boateng do tejto akcie pribehol veľmi neskoro.
     
    67
    Takmer chyba v zadných radoch Levante, ktorá by viedla do prečíslenia dvoch domácich hráčov proti jednému obrancovi Levante. K takejto možnosti nakoniec nedošlo.
     
    66
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Denis Čeryšev, prichádza Daniel Raba.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Sergio Postigo (Levante UD).
     
    64
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Jason, prichádza Roger Martí.
     
    63
    Jaume Costa dostal sklzom loptu pred Jasonom na roh a pravé tento krajný obranca domácich odhlavičkoval center Moralesa.
     
    62
    Oier bol pri pase za obranu Levante skôr, než Unal, avšak v konečnom dôsledku nemusel robiť nič, pretože útočník súpera sa nachádzal v ofsajde.
     
    61
    Enes Unal nepotrestal chybu v rozohrávke Levante, okamžite narazil na hráčov súpera. Vzápätí si dosť proti tomuto Turkovi dovolil brankár Oier, situáciu zvládol.
     
    60
    Hodina hry je za nami a všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že tri body ostanú doma na El Madrigal. Villarreal by sa týmto víťazstvom minimálne na zhruba dvadsať hodín dostal aj pred Real Madrid.
     
    59
    Ivi poslal zaujímavý center na prednú tyč, tam sa najlepšie zorientoval Bonera. Dopredu tak prešiel Samu Castilleho, po prihrávke na Rodriho Hernándeza tento futbalista pálil len do Suárez Piera.
     
    58
    Luna na krídle zakombinoval s Moralesom a vzápätí sa vysunul vyššie zo svojej pozície. Prihrávku už ale na hracej ploche udržať nedokázal.
     
    57
    Lerma sa snažil udržať loptu pred hráčmi súpera a poprípade ju dostať smerom vpred, to mu futbalisti Villarrealu okamžite zatrhli.
     
    56
    Levante sa ešte nejaký čas držalo na súperovej polovici, individuálna akcia Jasona však nevyšla. Do kontry súpera nepustil Doukouré.
     
    55
    Po neúspešnom centri sa ešte hostia dostali späť do šestnástky, Boateng ale pri pokus vystreliť fauluje.
     
    54
    Manu Trigueros si pomohol faulom niekoľko metrov pred vlastnou šestnástkou, Levante tak bude mať k dispozícii priamy kop. Vyzerá to skôr na center.
     
    53
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Saša Lukić, prichádza Iván López.
     
    52
    Ruský hrdina Villarrealu sa už vracia späť na ihrisko a zdá sa, že bude môcť pokračovať v hre. Štadión ho privítal obrovským potleskom.
    50. Denis Čeryšev (VLR) - 2:0
     
    50
    Villarreal dal gól!
    DENIS ČERYŠEV aj s nasadením vlastného zdravia dostal loptu do siete, lenže po tom, ako zakončil center z pravej strany do odkrytej časti brány, tak tvrdo narazil do tyče a okamžite potrebuje ošetrenie. Z gólu sa preto ani nemohol tešiť.
     
    49
    Mario Gaspar skúsil z hranice šestnástky svoju slabšiu nohu, ľavačkou sa mu podarilo trafiť iba do obrancu súpera Postiga.
     
    48
    Enes Unal vyskúšal vystreliť spoza veľkého vápna, trafil dobre postavených obrancov súpera. Nasledoval center Maria Gaspara sprava, ten úspešný nebol.
    47.
     
    47
    Villarreal získal k dispozícii ešte rohový kop, z neho sa hráči v žltých dresoch do zakončenia nedostali.
     
    46
    Samu Castillejo mohol hneď z kraja polčasu navýšiť skóre, pretože sa krásne pohral s obrancami súpera a jeho technickú strelu na vzdialenšejiu tyč zastavila až žrď.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Villarreal bol hlavne v prvej polhodine hry jednoznačne dominantným mužstvom, ale môžu ho mrzieť veľké šance, pretože sa zmohol iba na jeden gól od Manuho Triguerosa z penalty. Levante začína vystrkovať rožky, a tak sa domáci musia mať ešte na pozore.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Po zmätkoch na hranici šestnástky domáceho celku do malého vápna centroval Luna, Coke loptu sklepol len ku kopačkám hráčov súpera.
     
    44
    Álvaro González vyriešil dlhý nákop na Boatenga, Bonera loptu odkopol dopredu. Tam sa k nej tlačil Unas, fauloval.
     
    43
    Luna hľadal prihrávkou po trávniku do šestnástky zbiehajúceho Moralesa, tomu sa nepodarilo dostať sa k lopte pred Asenjom.
     
    42
    Lerma pred šestnástkou Villarrealu predskočil súpera, čím získal loptu do ideálnej streleckej pozície, avšak jeho pravačka bola poriadne nepresná.
     
    41
    Luna a Morales sa snažili niečo vymyslieť na ľavom krídle, Mario Gaspar loptu odkopáva aspoň na autové vhadzovanie.
     
    40
    Päť minút pred koncom polčasu môžeme konštatovať, že Villarreal je jednoznačným pánom na ihrisku a kontroluje dianie. Levante však ešte neradno odpisovať.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Jaume Costa (Villarreal CF).
     
    38
    Morales predviedol peknú akciu, keď loptu potiahol po krídla a vzápätí ju kopol do malého vápna. Boateng sa tam nanešťastie pre hostí v tom čase nenachádzal.
     
    37
    Villarreal sa naďalej snaží hrať čo najdlhšie na polovici súpera, ale v posledných minútach si musí začať dávať pozor aj na zadné dvierka.
     
    35
    Lopta z rohového kopu smerovala do malého vápna, odkiaľ ju síce domáci posunuli, ale z spoza vápna pálil Postigo a dosť dobre, nakoľko Asenjo musel ísť rýchlo na zem.
     
    34
    Levante po dlhšom čase zaútočilo a výsledkom snaženia hráčov v pásikavých dresov je zisk rohového kopu.
     
    33
    Samu Castillejo sa do ďalšej svojej ofenzívnej akcie nemohol dostať, postranný rozhodca ho nachytal v postavení mimo hry.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Saša Lukić (Levante UD).
     
    31
    Jaume Costa vyskúšal šťastie z hranice šestnástky, kde mu pred nosom skákala lopta. Jeho volej mieril vysoko nad.
     
    31
    Strely na bránu: 6 – 0
     
    30
    Luna sa dostal k prudkému centru zľava. Na ten si do veľkého vápna dobehol aj Coke a práve on hlavičkoval. Vedľa brány.
     
    29
    Álvaro González ostal ležať na trávniku a avizoval zdravotné problémy. Po niekoľkých sekundách bude v poriadku, nepotreboval ani ošetrenie.
     
    28
    Domáci sa rýchlou akciou dostali až do pokutového územia, útočník Enes Unal sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    27
    Levante sa dostalo do zakončenia, Jason strelou z diaľky mieril veľmi nepresne, nakoľko sa mu medzi tri žrde loptu nepodarilo nasmerovať.
    26. Manu Trigueros (VLR) - 1:0
     
    26
    Villarreal dal gól!
    MANU TRIGUEROS si s pokutovým kopom poradil bez väčších problémov a strelou presne do stredu brány prekonal Oiera, ktorý spadol po svojej pravej ruke.
     
    25
    Samu Castillejo si krásne hodil loptu cez asi troch hráčov súpera do šestnástky, kde ešte chcel spraviť kľučku na brankára Oiera. To mu nevyšlo, ale po faule gólmana sa bude kopať pokutový kop!
     
    24
    Coke sa z ničoho nič objavil pred šestnástkou súpera, kde so šťastím prešiel cez jedného obrancu a pred druhým vystrelil. Lopta mu skákala, a tak namieril nad.
     
    23
    Centrovaná lopta bola nízka, našla len hráčov Levante. Navyše, futbalisti Villarrealu stáli v ofsajde.
     
    22
    Doukouré fauluje na vlastnej polovici Čeryševa, Villarreal má k dispozícii priamy kop ideálny na center. Pre Afričana to bol dnes už tretí faul.
     
    21
    Coke hľadal centrom sprava na hrote ofenzívy v šestnástky protivníka Boatenga, toho ideálne postrážil stopér Álvaro González.
     
    20
    Enes Unal síce dlhý nákop neskrotil podľa predstáv, získal aspoň rohový kop. Ten zakončený nebol, Jason dostal loptu zo šestnástky.
     
    19
    Po šanci je tu znova chvíľa, kedy je Levante po rozohrávke schopné pár sekúnd držať loptu, no vždy pri poliacej čiare o ňu hostia prídu.
     
    18
    Samu Castillejo si spracoval loptu v šestnástke, rýchlo sa s ňou otočil a po prudkom zakončení tesne nad zemou Levante zachránila ľavá tyč brány.
    17.
     
    17
    Levante sa po veľkom vzruchu pred jeho bránou snaží upokojiť hry a preto držalo loptu v strede ihriska, kde o ňu medzičasom už aj prišlo.
    15.
     
    15
    Po rohovom kope najskôr v pokutovom území spadol Čeryšev, penalta sa nepískala a potom strieľal zblízka Mario Gaspar. Trafil iba Oiera.
     
    14
    Obrovská šanca domáceho tímu ostáva nevyužitá. Enes Unal vystrelil spoza šestnástky. Jeho tečovaná strela sa od brvna odrazila pred čiaru, odtiaľ znova do brvna a potom zoči-voči Čeryševovi fantasticky zasiahol Oier Olázabal.
     
    13
    Pressing hráčov Villarrealu znamenal zisk lopty, "žltá ponorka" s ňou už kombinuje na útočnej polovici.
     
    12
    Rodri Hernández sa ocitol úplne sám na hranici malého vápna, odkiaľ vyslal hlavičkové zakončenie tesne vedľa brány. Bola to naozaj stopercentná šanca.
     
    11
    Samu Castillejo nákopom do šestnástky našiel Čeryševa, ten sa dostal k zrazenej strele a získal iba rohový kop.
     
    10
    Luna na krídle zastavil rodiacu sa akciu súpera iba odkopom za autovú čiaru, Villarreal loptu vrátil späť do hry a pokračuje v kombinácii.
     
    9
    Mario Gaspar vymyslel na krídle peknú prihrávku na voľného spoluhráča v šestnástke, lopta neprešla cez pozorného stopéra Postiga.
     
    8
    Bonera s prvým defenzívnym zákrokom zápasu, na krídle odkopol loptu pred Moralesom. Levante získalo rohový kop, do zakončenia sa jeho hráči nedostali.
     
    7
    Jaume Costa si loptu našiel vedľa šestnástky, Coke ho vytlačil z ideálnej pozície. Villarreal vzápätí o loptu úplne prišiel.
     
    6
    Po faule na Doukourého prišiel nákop dopredu smerom k Jasonovi na krídlo, ten sa k lopte nedostal.
     
    5
    Samu Castillejo hľadal na krídle nabiehajúceho Jaumeho Costu, lopta cez krajného obrancu Cokeho neprešla.
     
    4
    Villarreal kombinuje v strede ihriska, začiatok zápasu je z jeho strany pomerne opatrný. Levante bude len vyčkávať na svoju príležitosť.
     
    3
    Oier Olazábal musel byť znova v permanencii, pretože tentokrát do jeho priestorov prišiel nepríjemný center z ľavej strany. Odchovanec Barcelony to zvládol.
     
    2
    Bonera poslal zo stredu poľa veľmi pekný pas za obranu súpera, kde si nabiehal Unal, avšak pri lopte bol prvý brankár Oier Olazábal.
     
    1
    Favorit zápasu je jasný, sú to domáci a práve hráči v žltých dresoch sa od začiatku snažia byť aktívni. Kombinujú na súperovej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Villarreal CF

    "Žltá ponorka" po troch zápasov, v ktorých nešťastne nedokázala získať ani bod, konečne začala vyhrávať. Z posledných štyroch stretnutí až trikrát, raz sa zrodila remíza. Navyše to neboli len tak hocijaké výhry, nakoľko všetky prišli na pôdach silných súperov a všetky skončili výsledkom 0:1. Villarreal postupne vyhral nad Celtou Vigo, Valenciou a naposledy aj Realom Madrid. Aj preto remíza s La Coruňou na domácom štadióne o to viac zabolí. Villarreal je razom piaty, len bod za štvrtým Realom, dva pred šiestou Sevillou. Najlepším strelcom tímu je Cédric Bakambu, ktorý dal štrnásť gólov, ale medzičasom za 74 miliónov odišiel do čínskeho celku Beijing Guoan. Jeho miesto by mal zaujať Roger Martínez, za pätnásť miliónov prišiel z Jiangsu Suning a z hosťovania sa vrátil Enes Ünal.

    Levante UD

    Nováčik súťaže sa nachádza na šestnástom mieste tabuľky so ziskom osemnástich bodov, čiže zóna zostupu sa rýchlo približuje, nakoľko momentálne prvý zostupujúci celok Deportivo La Coruña má bodov šestnásť. Levante počas tejto sezóny vyhralo len tri zápasy, z posledných štrnástich duelov navyše iba jeden a k tomu iba šesť remíz. Zvyšných sedem duelov prinieslo prehry. Najlepším strelcom tímu je José Luis Morales, ktorý dal šesť gólov. "Netopieri" však majú tretiu najhoršiu ofenzívu v lige, no zároveň desiatu najlepšiu defenzívu. Klub však stále hľadá útočníka a po tom, ako neuspel s ponukou za Loica Rémyho, musí zmeniť cieľ. Inak do tímu ešte v decembri pribudol Coke, odišiel brankár Mitchell Langerak.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Matej Kubove

    Góly: 26. Trigueros (pen.), 50. Čeryšev – 90+4. Martí (pen.)

    Karty:   39. J. Costa (VLR), 87. Álvaro González (VLR) – 32. Lukić (LVN), 65. Postigo (LVN)


    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Bonera, Álvaro González, J. Costa – Castillejo (75. R. Martínez), Hernández, Trigueros – Fornals (86. Guerra) – Ünal, Čeryšev (66. Raba).
    Náhradníci: Barbosa – Guerra, Marín, R. Martínez, Raba, V. Ruiz, Antonio Rukavina.

    Levante UD: Olazábal – Coke, Suárez Pier, Postigo, Luna – Lerma – Jason (64. Martí), Lukić (53. López), Doukouré (76. Campaña), Morales – E. Boateng.
    Náhradníci: E. Bardi, Campaña, Pedro López, Chema, López, Martí.