Espanyol – Sevilla 0:3 (kon.) | Atlético Madrid – Girona 1:1 (kon.) | Villarreal – Levante 2:1 (kon.)
Las Palmas – Valencia 2:1 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:1 (1:0)
Levante UD
Sobota 20.01.2018, 18:30Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Villarreal celkom zaslúžene doviedol toto stretnutie do víťazného konca. V prvom polčase sa z penalty presadil Manu Trigueros, na 2:0 zvyšok Denis Čeryšev, ktorý sa však pri zakončení zranil a gól si neužil. Levante v nadstavenom čase už len znížilo, z pokutového kopu sa trafil Roger Martí. (20:21:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Roger Martí (LVN) - 2:1
     
    90+4
    Levante dalo gól!
    ROGER MARTÍ z pokutového kopu už len pokazil čisté konto brankárovi súpera Asenjovi. Okamžite po strele hlavný arbiter zapískal koniec.
     
    90+3
    Tak nakoniec predsa ešte jedno vzrušenie. Boatenga v hlavičkovom súboji postrčil na zem Bonera, Levante získalo pokutový kop!
     
    90+3
    Zápas sa dostal do svojej poslednej minúte, ktorá sa už iba dohrávala. Levante sa pokúsilo o jednu prihrávku do šestnástky súpera, pri lopte bol prvý Asenjo.
     
    90+2
    Jaume Costa prihrával do malého vápna, kde sa nachádzali dvaja hráči Villarrealu. Včas pred nimi odkopol stopér Postigo.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Manu Trigueros sa stal hrdinom momente, pretože po prudkej hlavičke jedného z hráčov Levante po rohovom kope lopta smerovala do siete, ale autor zatiaľ víťazného gólu ju v poslednej chvíli odkopol preč.
     
    89
    Enes Unal sa v hlavičkovom súboji s Lermom neocitol úplne v najlepšej pozícii, pretože jeho pád na trávnik musel bolieť. Je ale v poriadku.
     
    88
    Center z priameho kopu letel nebezpečne do malého vápna Villarrealu, žiadny z hráčov na hracej ploche sa ale lopty nedotkol, takže sa bude odkopávať od brány Asenja.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Álvaro González (Villarreal CF).
     
    86
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Pablo Fornals, prichádza Ramiro Guerra.
     
    85
    Villarreal bude poslednýkrát striedať a zdá sa, že príde defenzívny hráč, pretože Levante ešte cíti šancu na prekvapenie.
     
    84
    Ivi vyslal poriadne nepríjemný projektil k žrdi zvnútra veľkého vápno. Asenjo loptu skrotil až na dvakrát.
     
    83
    Jaume Costa sa na krídle predral až k centru, ktorým chcel v malom vápne súpera osloviť útočníka Unala. Našiel len rukavice Oiera.
     
    81
    Striedajúci Ivi dostal loptu do šestnástky súper, kde dvakrát naznačil, že bude strieľať, ale v oboch prípadoch si to rozmyslel.
     
    80
    Zápas sa už ako keby len dohrával, aj keď Levante určite veľmi dobre vie, že jeden gól v sieti Asenja môže všetko zmeniť. Avšak, z optického pohľadu to tak naozaj vyzerá.
     
    78
    Villarreal získal rohový kop, ktorý jeho hráči rozohrali na krátko a následne poslali pas na hranicu malého vápna. Álvaro González si pomohol faulom.

    Matej Kubove

    Góly: 26. Trigueros (pen.), 50. Čeryšev – 90+4. Martí (pen.)

    Karty:   39. J. Costa (VLR), 87. Álvaro González (VLR) – 32. Lukić (LVN), 65. Postigo (LVN)


    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Bonera, Álvaro González, J. Costa – Castillejo (75. R. Martínez), Hernández, Trigueros – Fornals (86. Guerra) – Ünal, Čeryšev (66. Raba).
    Náhradníci: Barbosa – Guerra, Marín, R. Martínez, Raba, V. Ruiz, Antonio Rukavina.

    Levante UD: Olazábal – Coke, Suárez Pier, Postigo, Luna – Lerma – Jason (64. Martí), Lukić (53. López), Doukouré (76. Campaña), Morales – E. Boateng.
    Náhradníci: E. Bardi, Campaña, Pedro López, Chema, López, Martí.