Manchester United – Stoke City 3:0 (kon.)
koniec
Manchester United
3:0 (2:0)
Stoke City FC
Pondelok 15.01.2018, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    86
    Šanca na čestný úspech zostáva nevyužitá! Mame Diouf využil malú chybičku Smallinga, dostal sa k lopte a pozemnou strelou mieril iba do nôh de Geu. Následná dorážka Dioufa končí iba na bočnej sieti!
     
    84
    Dokonalosť Paula Pogbu nepozná hraníc! Francúz videl nábeh Valenciu, ten sa dostal cez Bauera, odcentroval do pokutového územia, kde sa do zakončenia dostal striedajúci Rashford. Mierny "ťukes" pätičkou zachytil pozorný Jack Butland.
     
    83
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Scott McTominay.
     
    80
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Marouane Fellaini.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Marcus Rashford.
     
    79
    Z ničoho nič prichádza center Pogbu na Matu, ktorý pätičkou triafa brvno! Prípadný gól by aj tak neplatill, do hry sa chcel zapojiť Lukaku, tomu bol odmávaný ofsajd.
    72. Romelu Lukaku (MAN) - 3:0
     
    72
    Manchester United dal gól!
    Dovolím si povedať, že je rozhodnuté! Postupný útok od United, Martial nachádza spoluhráča v šestnástke. ROMELU LUKAKU sa dokázal obtočiť okolo Wimmera so Zoumom a ľavačkou po otočke okolo svojej osi nechytateľne zvyšuje na rozdiel triedy!
     
    70
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Peter Crouch, prichádza Mame Diouf.
     
    68
    S kartami sa nám roztrhlo vrece, ako prvý hosťujúci futbalista ju uvidel Stephen Ireland po nešetrnom zákroku na Matu.
     
    67
    Romelu Lukaku faulovaným Martinsom Indim, hlavný rozhodca ale ukazuje kartu domácemu hráčovi. Dôvodom sú zbytočné reči smerom k arbitrovi.
     
    66
    Jack Butland vo veľkej permanencii, anglický gólman nohou vyráža ranu Lukakua! Nasledovala dorážka Lingarda a efektná pätička Matu do brány, tá však prišla už z ofsajdu.
     
    65
    Luke Shaw s výborným prienikom po ľavom krídle, upútal na seba troch protihráčov, ktorí potom chýbali pri Lingardovi a Matovi. Lingard pripravil palubnú pozíciu pre Matu, ten z prvej vysoko prestreľuje.
     
    63
    Prvá žltá kartu duelu putuje na konto Lingarda. Niekoľko drobných faulov rezultuje v kartu. Posledným "dielikom" do skladačky bol zákrok na Fletchera.
     
    62
    Trestuhodné zahadzovanie šancí od Manchestru, Zouma s ďalšou nepresnou prihrávkou, z ktorej ťažil Lukaku. Ten potiahol loptu, prihral na Lingarda, ktorý z prvej našiel ešte lepšie postaveného Matu. Technický obstrel ľavačkou míňa pravú žrď Butlandovej brány iba o centimetre!
     
    60
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Eric Choupo-Moting, prichádza Ramadan Sobhi.
     
    59
    Neskutočné, druhá veľká šanca Martiala zostáva nevyužitá! Anthony Martial vykľučkoval na malom území cez dvoch obrancov, aby zo siedmich metrov strelou po zemi nechal vyniknúť Butlanda. Ak by to krídelník United mieril do horného rohu brány, bolo by už po zápase.
     
    49
    Chybná rozohrávka Zoumu, Pogba zachytil prihrávku na Irelanda a okamžite hľadal kolmicou Martiala. Ak by prihrávka nebola až taká silná, Martial by ju dobehol skôr a výrazne by sa mu zvýšili šance na skórovanie. Jack Butland včas vybehol z brány a zneškodnil pokus Francúza!
     
    46
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Josh Tymon, prichádza Kevin Wimmer.
     
    45+2
    Pred prestávkou mohlo byť znížené! Xherdan Shaqiri vyzvŕtal dvoch protihráčov, dostal dosť priestoru na svoju strelu. Matić sa len prizeral dôležitému zákroku de Geu, ktorý na dvakrát loptu spacifikoval!
     
    42
    Jednou jedinou prihrávkou sa hra presunula o päťdesiat metrov. Spracovanie Martiala, podržanie lopty, pas na Lukakua. Belgický útočník sa nedostal k lopte o zhruba pol metra. Škoda.
    38. Anthony Martial (MAN) - 2:0
     
    38
    Manchester United dal gól!
    Domáci vedú už rozdielom dvoch gólov. Opäť veľká práca pri postrannej čiare od Lukakua, lopta sa ocitla pri Pogbovi. Ten aj pod tlakom protihráčov našiel na hranici šestnástky voľného spoluhráča. ANTHONY MARTIAL sa oprel do lopty z prvej a krásnym zakončením zvyšuje na 2:0.
     
    22
    Zlé bránenie od domácich mohlo rezultovať v gól Irelanda! Už druhá šanca pre tohto hráča, akcia vedená po pravom krídle odviedla pozornosť záložníkov a stopérov, zatiaľ čo Stephen Ireland dostal množstvo priestoru na zakončenie. Ani v tomto prípade však záložník Stoke City nemieril presne!
    9. Antonio Valencia (MAN) - 1:0
     
    9
    Manchester United dal gól!
    Nevinne vyzerajúca akcia United, Pogba preniesol hru na pravý kraj, loptu si vyzdvihol ANTONIO VALENCIA. Prechod na hranicu veľkého vápna, presunutie lopty na ľavú nohu a technická strela na zadnú tyč znamená vedenie pre Red Devils!
     
    7
    Moritz Bauer držal v pokutovom území okolo tela Martiala, ktorý si nabiehal na center Matu. Hlavný rozhodca mlčí, penalta sa ale pískať mohla. Kontroverzné rozhodnutie.

    Viktor Kalinács

    Góly: 9. A. Valencia, 38. Martial, 72. R. Lukaku

    Karty:   63. Lingard (MAN), 67. R. Lukaku (MAN) – 68. Ireland (STK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:10.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), P. Jones, Smalling, Shaw – P. Pogba, N. Matić – Mata (83. McTominay), Lingard (80. Fellaini), Martial (80. Rashford) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Pereira – Lindelöf, Rojo, Rashford, A. Herrera, Fellaini, McTominay.

    Stoke City FC: Butland – Bauer, K. Zouma, Martins Indi, Tymon (46. Wimmer) – D. Fletcher (C) – Shaqiri, Allen, Ireland, Choupo-Moting (60. Sobhi) – Crouch (70. Diouf).
    Náhradníci: Grant – Wimmer, Afellay, Adam, Diouf, Sobhi, Edwards.

    Rozhodca: Taylor – Nunn, Hatzidakis