Atlético Madrid – Getafe 2:0 (kon.) | Valencia – Girona 2:1 (kon.) | Las Palmas – Eibar 1:2 (kon.)
Sevilla – Real Betis 3:5 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:1 (1:1)
Girona FC
Sobota 06.01.2018, 16:15Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Valencia zahodila veľkú šancu na rozhodnutie. Bono vyrazil loptu priamo k voľnému Lucianovi Viettovi, ale jeho krížna strela z tesnej blízkosti neskončila v sieti.
     
    86
    Kartový festival pokračuje. Gabriel (Valencia) zastavil brejk súpera iba za cenu nedovolené zákroku a uvidel žlté varovanie.
     
    85
    Je tu ďalší trest. Nemanja Maksimović (Valencia) išiel do súboja akrobatickým spôsobom a jeho zákrok by bol vhodný skôr pre karate.
     
    84
    Hlavný arbiter vytiahol už siedmu žltú kartu v tomto súboji. Tentoraz sa dostal na jeho zoznam potrestaných David Timor (Girona).
     
    82
    Sledujeme posledné striedanie v tomto zápase. Z ihriska odišiel Andreas Pereira, ktorého nahradil Nemanja Maksimović.
     
    79
    Hostia po dlhšom čase pohrozili. V pokutovom území sa presadil Cristhian Stuani a jeho hlavička smerovala presne pod brvno. Neto vynikajúco zasiahol.
     
    76
    Hlavný arbiter udelil varovania najaktívnejším hráčom v klbku postrkujúcich sa futbalistov. Žlté karty dostali Geoffrey Kondogbia (Valencia) a Cristhian Stuani (Girona).
     
    74
    Oba tímy striedajú. V drese Valencie vybehla na trávnik nová posila Luciano Vietto, z ihriska odišiel Santiago Mina. V hosťujúcom tíme dohral Johan Mojica výmenou za Marlosa Morena.
     
    67
    Netopiere dnes prvýkrát striedajú. Nacho Vidal odišiel na striedačku, do hry naskočil Rúben Vezo. Hosťujúci kouč stiahol Pabla Maffea, ktorého vymenil Aday.
     
    64
    Johan Mojica nedokázal obísť brániaceho hráča, a tak zvolil nečakanú strelu z ostrého uhla, ktorú poslal presne k žrdi. Neto vynikajúco zaregoval.
     
    55
    Hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu. Bernardo Espinosa (Girona) ju dostal po zákroku na Guedesa, ktorému sa postavil do cesty a zložil ho k zemi.
     
    54
    Obrovská príležitosť domáceho tímu. Rodrigo bol tentoraz v úlohe prihrávajúceho muža, našiel pred bránou úplne voľného Santiho Minu, ale ten v sklze nedokázal namieriť do odkrytej siete.
    48. Dani Parejo (VAL) - 2:1
     
    48
    Valencia dala gól! Domáci kapitán DANI PAREJO zabezpečil "netopierom" najtesnejšie vedenie. Z bieleho bodu umiestnil loptu tam, kde sa hádzal Bono, no jeho pokus bol dostatočne prudký.
     
    47
    Hlavný rozhodca v prvom dejstve nedoprial domácim futbalistom penaltu, ale teraz im to vynahradil. Dôvodom bol faul Pabla Maffea na prenikajúceho Josého Gayu.
     
    46
    Po prestávke pokračujeme. Hosťujúci tréner urobil jednu zmenu v základnej jedenástke. Na ihrisku už nie je Álex Granell, vymenil ho Borja García.
     
    38
    Bono išiel do riskantného sklzu v predbránkovom priestore a poslal Rodriga na trávnik. Hlavný rozhodca však nemal dobrý výhľad, takže napokon neukázal na biely bod.
     
    37
    Jonás Ramalho napravil svoje zaváhanie spred desiatich sekúnd, keď napálil loptu do vlastnej siete. Tentoraz v sklze úspešne zasiahol a nedovolil súperovi skórovať do odkrytej brány.
     
    35
    Gabriel najskôr zahodil solídnu šancu na skórovanie a potom nasledoval rohový kop domácich. Valencia však stratila loptu a Ezequiel Garay (Valencia) si pomohol v súboji faulom za cenu žltej karty.
    27. Jonás Ramalho (VAL) - 1:1
     
    27
    Valencia dala gól! Domáci futbalisti dokázali pomerne rýchlo vyrovnať stav stretnutia, no pomohol im k tomu JONÁS RAMALHO, ktorý si zrazil Guedesov center do vlastnej siete.
     
    25
    Girona mohla z ničoho nič udrieť. Cristian Portugués vynikajúco odcentroval do šestnástky Valencie a Christhian Stuani hlavičkoval tesne nad bránu.
     
    24
    Máme tu druhú žltú kartu v dnešnom zápase. Johan Mojica bol faulovaný pri prieniku po ľavom krídle. Previnil sa Andreas Pereira (Valencia), ktorý bude musieť vynechať nasledujúci duel.
     
    16
    Hlavný rozhodca siahol do kapsičky a vytiahol žltú kartu. Uvidel ju Johan Mojica (Girona), ktorý poslal na trávnik prenikajúceho Nacha Vidala.
    8. Cristian Portugués (GIR) - 0:1
     
    8
    Girona práve strelila gól! Nováčik sa ujal vedenia. CHRISTIAN PORTUGUÉS dostal presný center z ľavého krídla do pokutového územia a hlavičkou umiestnil loptu k žrdi.
     
    5
    Veľká šanca hostí. Po rohovom kope si našiel loptu obranca Juanpe a nebezpečnou hlavičkou z tesnej blízkosti zamestnal Neta.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 27. Ramalho (vla.), 48. Parejo (pen.) – 8. Portugués

    Karty:   24. Pereira (VAL), 35. Gabriel (VAL), 76. Kondogbia (VAL), 85. Nemanja Maksimović (VAL), 86. Gabriel (VAL) – 16. Mojica (GIR), 55. Espinosa (GIR), 76. Stuani (GIR), 84. Timor (GIR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:13.
    Valencia CF: Neto – Vidal (67. Vezo), Gabriel, Garay, Gayá – Guedes, Parejo, Kondogbia, Pereira (82. Nemanja Maksimović) – Rodrigo, S. Mina (74. Vietto).
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Torres, Nemanja Maksimović, Lato, Gil, Vietto.

    Girona FC: Bono – Juanpe, Espinosa, Ramalho – Maffeo (67. Aday), Pons, Timor, Granell (46. B. García), Mojica (74. Moreno) – Portugués, Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Aday, Douglas Luiz, Aleix Garcia, B. García, Moreno, Olunga.