Atlético Madrid – Getafe 2:0 (kon.) | Valencia – Girona 2:1 (kon.) | Las Palmas – Eibar 1:2 (kon.)
Sevilla – Real Betis 3:5 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:1 (1:1)
Girona FC
Sobota 06.01.2018, 16:15Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Valencia sa vracia na víťaznú vlnu po dvoch porážkach v závere minulého kalendárneho roka. "Netopiere" zvládli domáci súboj so Gironou, no museli otáčať skóre, keď hostia od ôsmej minúty viedli po góle Cristiana Portuguésa. Nováčik ale neudržal tesný náskok a vlastnými zaváhaniami pomohol favoritovi k obratu. Ešte v prvom dejstve si strelil vlastný gól Jonás Ramalho a po prestávke skóroval z penalty Dani Parejo. (18:07:46)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci futbalisti kontrolujú priebeh záverečných minút. Majú síce iba jednogólový náskok, ale nerobia zbytočné chyby a nedostávajú sa pod tlak.
     
    90+1
    Valencia zahodila veľkú šancu na rozhodnutie. Bono vyrazil loptu priamo k voľnému Lucianovi Viettovi, ale jeho krížna strela z tesnej blízkosti neskončila v sieti.
     
    90
    Girona sa od úvodu druhého polčasu pokúša o vyrovnanie, no vypracovala si jedinú vážnejšiu šancu. K dispozícii bude mať ešte tri minúty nadstaveného času.
     
    89
    Záver zápasu prináša poriadne rozháranú hru. Časté prerušenie nepomáhajú plynulosti tohto duelu, ktorý sa chýli ku koncu.
     
    87
    Po faule Gabriela mali hostia k dispozícii atraktívnu štandardku z približne dvadsiatich metrov. David Timor však namieril iba do múru.
     
    86
    Kartový festival pokračuje. Gabriel (Valencia) zastavil brejk súpera iba za cenu nedovolené zákroku a uvidel žlté varovanie.
     
    85
    Je tu ďalší trest. Nemanja Maksimović (Valencia) išiel do súboja akrobatickým spôsobom a jeho zákrok by bol vhodný skôr pre karate.
     
    84
    Hlavný arbiter vytiahol už siedmu žltú kartu v tomto súboji. Tentoraz sa dostal na jeho zoznam potrestaných David Timor (Girona).
     
    84
    Rúben Vezo vyskúšal strieľaný center z pravého krídla. Prudká lopta však nenašla jeho spoluhráčov, iba pripraveného gólmana Bona.
     
    83
    Domáci futbalisti mohli definitívne rozhodnúť. Rodrigo kvalitne vystrelil zvnútra šestnástky, ale Bono úspešne zasiahol proti jeho pokusu aj následnej dorážke Maksimovića.
     
    82
    Sledujeme posledné striedanie v tomto zápase. Z ihriska odišiel Andreas Pereira, ktorého nahradil Nemanja Maksimović.
     
    81
    Valencia prišla o loptu na útočnej polovici. José Gayá urobil zbytočný ofenzívny faul, po ktorom sa hnevá sám na seba.
     
    79
    Hostia po dlhšom čase pohrozili. V pokutovom území sa presadil Cristhian Stuani a jeho hlavička smerovala presne pod brvno. Neto vynikajúco zasiahol.
     
    78
    Girona dostala výhodu rohového kopu, ale zvolila rozohrávku na krátko, ktorou sa dostala mimo dostrelu súperovej brány.
     
    77
    Nasledovala štandardka hosťujúceho tímu. Do centrovanej lopty sa oprel hlavou Gabriel Paulista, ale Bono bez problémov zasiahol na bránkovej čiare.
     
    76
    Hlavný arbiter udelil varovania najaktívnejším hráčom v klbku postrkujúcich sa futbalistov. Žlté karty dostali Geoffrey Kondogbia (Valencia) a Cristhian Stuani (Girona).
     
    75
    Veľa súbojov, veľa pádov, veľa emócií. Hlavný rozhodca bude musieť zasiahnuť, pretože sa na trávniku strhla menšia strkanica.
     
    74
    Oba tímy striedajú. V drese Valencie vybehla na trávnik nová posila Luciano Vietto, z ihriska odišiel Santiago Mina. V hosťujúcom tíme dohral Johan Mojica výmenou za Marlosa Morena.
     
    73
    Striedajúci Borja García si nabehol pred bránu Valencie, prijal presný center z ľavého krídla, ale jeho hlavička smerovala priamo do náručia Neta.
     
    72
    Rodrigo zostal prekvapený, že sa k nemu odrazila lopta po rohovom kope. Zrazu bol sám pred Bonom, no nevystrelil.
     
    71
    Útočník Valencie Santi Mina zase zavelil do útoku. Jeho krídelná akcia z pravej strany sa však skončila zblokovaným centrom.
     
    70
    Santiago Mina chcel zabojovať o loptu v pokutovom území, išiel do sklzu, ale Juanpe sa nenechal oklamať a domácemu forvardovi nič nedovolil.
     
    69
    Dostávame sa do záverečnej štvrtiny dnešného stretnutia. Valencia si kontroluje tesný náskok a zatiaľ súpera nepúšťa do príležitostí.
     
    67
    Netopiere dnes prvýkrát striedajú. Nacho Vidal odišiel na striedačku, do hry naskočil Rúben Vezo. Hosťujúci kouč stiahol Pabla Maffea, ktorého vymenil Aday.
     
    66
    Domáci futbalisti dostávajú príležitosti na brejky, ale ich realizácia nie je veľmi dobrá. Dani Parejo teraz z diaľky prestrelil bránu.
     
    65
    Valencia sa od druhého streleného gólu stiahla a čaká na protiútoky. Hostia majú častejšie loptu vo svojej moci, no nedarí sa im v koncovke.
     
    64
    Johan Mojica nedokázal obísť brániaceho hráča, a tak zvolil nečakanú strelu z ostrého uhla, ktorú poslal presne k žrdi. Neto vynikajúco zaregoval.
     
    63
    Hostia dlho kombinovali, ale bez nejakého nápadu. Prihrávali si loptu na polovici ihriska a napokon ju stratili. Rýchly brejk Valencie sa však skončil nepresným centrom Guedesa.
     
    61
    Girona nevyužila ponúknutú štandardku po faule na Mojicu. Pokus o priame ohrozenie brány nebol úspešný, čo hosťujúceho trénera nahnevalo.
     
    60
    Johan Mojica si spracoval náročnú loptu na ľavom krídle a ihneď robil kľučku do šestnástky. Domáci ho zastavili iba faulom.
     
    58
    Dani Parejo výborne našiel na hranici šestnástky postaveného Santiho Minu, ale ten trochu zaváhal pri prebratí lopty a Bona neprekvapil slabou strelou.
     
    57
    Vo Valencii začína pršať. Zatiaľ je to len jemný dážď, ktorý dopadá na trávnik a nemal by ovplyvniť jeho kvalitu.
     
    56
    V hosťujúcom tábore už nie je na trávniku kapitán Álex Granell. Jeho kompetencie prebral v druhom polčase Cristhian Stuani.
     
    55
    Hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu. Bernardo Espinosa (Girona) ju dostal po zákroku na Guedesa, ktorému sa postavil do cesty a zložil ho k zemi.
     
    54
    Obrovská príležitosť domáceho tímu. Rodrigo bol tentoraz v úlohe prihrávajúceho muža, našiel pred bránou úplne voľného Santiho Minu, ale ten v sklze nedokázal namieriť do odkrytej siete.
     
    53
    Valencia pohrozila po rýchlom brejku. Na konci ofenzívnej akcie domácich bol Rodrigo, ktorého strela z voleja minula bránu.
     
    52
    Borja García rozohral rohový kop Girony. Loptu poslal do predbránkového priestoru, no tam boli pripravení hráči Valencie.
     
    51
    Momentálne sa zápas vyvíja podľa papierových predpokladov. Valencia herne dominuje a má k dispozícii aspoň tesný náskok.
     
    49
    Na trávniku je zbytočná nervozita. Už v prvom polčase musel riešiť hlavný arbiter množstvo tvrdých zákrokov, ktoré neubúdajú.
    48. Dani Parejo (VAL) - 2:1
     
    48
    Valencia dala gól! Domáci kapitán DANI PAREJO zabezpečil "netopierom" najtesnejšie vedenie. Z bieleho bodu umiestnil loptu tam, kde sa hádzal Bono, no jeho pokus bol dostatočne prudký.
     
    47
    Hlavný rozhodca v prvom dejstve nedoprial domácim futbalistom penaltu, ale teraz im to vynahradil. Dôvodom bol faul Pabla Maffea na prenikajúceho Josého Gayu.
     
    46
    Po prestávke pokračujeme. Hosťujúci tréner urobil jednu zmenu v základnej jedenástke. Na ihrisku už nie je Álex Granell, vymenil ho Borja García.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Girona začala na trávniku favorita nebojácne a za svoju aktivitu bola odmenená rýchlym gólom, keď sa už vo ôsmej minúte presadil Cristian Portugués. Valencia však postupne získala prevahu, kontrolovala loptu a vytvárala si šance. K vyrovnaniu jej ale musel pomôcť Jonás Ramalho, ktorý zaznamenal nešťastný vlastný gól. Pred druhým polčasom je všetko otvorené.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V úvodnom dejstve sme videli niekoľko prerušení. Preto hlavný rozhodca pridáva nad rámec riadneho hracieho čašu ešte jednu minútu.
     
    45
    Šanca na opačnej strane ihriska. Gonçalo Guedes vbehol s loptou do pokutového územia, z ostrého uhla prihrával pred bránu, ale tam nemal spoluhráčov.
     
    44
    Hostia predviedli nacvičený signál po rohovom kope. Cristian Portugués si nabehol do šestnástky, prudko vystrelil, ale defenzíva Valencie loptu odvrátila do bezpečia.
     
    43
    Gabriel sa hnevá na svojho spoluhráča, no ani on nie je bez viny. Domáci obranca poslal kolegovi v bielo-čiernom nepresnú prihrávku na päty.
     
    42
    Valencia zvolila rozohrávku dozadu a postupnou kombináciou sa bude snažiť priblížiť k súperovej bráne.
     
    41
    Andreas Pereira veľmi ochotne spadol na hraciu plochu po jemnom kontakte s Perem Ponson. Domáci rozohrajú štandardku.
     
    39
    Girona je po dobrom úvode stretnutia stiahnutá na vlastnej polovici ihriska a musí sa brániť. Hosťom určite padne vhod prestávka.
     
    38
    Bono išiel do riskantného sklzu v predbránkovom priestore a poslal Rodriga na trávnik. Hlavný rozhodca však nemal dobrý výhľad, takže napokon neukázal na biely bod.
     
    37
    Jonás Ramalho napravil svoje zaváhanie spred desiatich sekúnd, keď napálil loptu do vlastnej siete. Tentoraz v sklze úspešne zasiahol a nedovolil súperovi skórovať do odkrytej brány.
     
    36
    Andreas Pereira nepríjemne okopal nohy Johanovi Mojicovi. Domáci záložník mohol dostať žltú kartu, ale už jednu má, takže ho hlavný rozhodca ušetril od vylúčenia.
     
    35
    Gabriel najskôr zahodil solídnu šancu na skórovanie a potom nasledoval rohový kop domácich. Valencia však stratila loptu a Ezequiel Garay (Valencia) si pomohol v súboji faulom za cenu žltej karty.
     
    34
    Pablo Maffeo si trúfol na rýchlostný súboj proti Josému Gayovi, ale domáci obranca ho pohodlne odstavil od lopty.
     
    33
    Nacho Vidal nedokázal odcentrovať z pravého krídla. Hostia jeho pokus zblokovali a Bono získal loptu do svojej moci.
     
    32
    Na trávniku pribúdajú tvrdé osobné súboje. Hlavný rozhodca zatiaľ nechce príliš zasahovať do priebehu stretnutia.
     
    31
    Andreas Pereira nemohol pokračovať v postupe smerom k bráne. Rozhodca na čiare ho videl v tesnom ofsajde.
     
    30
    Bono mal jednoduchú prácu. Center z ľavého krídla putoval presne do rukavíc marockého gólmana v drese Girony.
     
    28
    Hlavný rozhodca upokojuje Juanpeho, ktorý zozadu atakoval Andreasa Pereiru. Hosťujúci stopér prebrúsil členok svojho súpera.
    27. Jonás Ramalho (VAL) - 1:1
     
    27
    Valencia dala gól! Domáci futbalisti dokázali pomerne rýchlo vyrovnať stav stretnutia, no pomohol im k tomu JONÁS RAMALHO, ktorý si zrazil Guedesov center do vlastnej siete.
     
    25
    Girona mohla z ničoho nič udrieť. Cristian Portugués vynikajúco odcentroval do šestnástky Valencie a Christhian Stuani hlavičkoval tesne nad bránu.
     
    24
    Máme tu druhú žltú kartu v dnešnom zápase. Johan Mojica bol faulovaný pri prieniku po ľavom krídle. Previnil sa Andreas Pereira (Valencia), ktorý bude musieť vynechať nasledujúci duel.
     
    24
    Santiago Mina si dobre nabiehal do pokutového územia, ale nedostal vhodnú prihrávku. Loptu schoval do náručia brankára Bono.
     
    23
    José Gayá odcentroval z ľavého krídla pred bránu, do hlavičky sa tlačil Rodrigo, ale gólman hostí loptu na poslednú chvíľu vyboxoval do bezpečia.
     
    22
    Bernardo Espinosa poslal hlavou malú domov Bonovi a hostia môžu na chvíľu upokojiť hru. V ostatných sekundách sa stretávajú s loptou len minimálne.
     
    21
    Andreas Pereira nečakane vypálil spoza pokutového územia. Lopta nebezpečne zaplávala, ale brankár Bono ju vyrazil na rohový kop.
     
    20
    Geoffrey Kondogbia chcel prekvapiť defenzívu hostí kolmicou na hranicu šestnástky, ale stopéri Girony pohotovo reagovali.
     
    19
    Valencia postupne preberá kontrolu nad loptou a začína sa usádzať na útočnej polovici ihriska. Girona vyčkáva vzadu.
     
    18
    Onedlho nasledoval rohový kop "netopierov". Centrovaná lopta našla hlavu stopéra Garaya, ale jeho pokus skončil presne v rukaviciach Bona.
     
    17
    Domáci predviedli zo štandardky nacvičený signál. Dani Parejo prihrával mimo šestnástky Gonçalovi Guedesovi, ale ten neposlal loptu až na bránu.
     
    16
    Hlavný rozhodca siahol do kapsičky a vytiahol žltú kartu. Uvidel ju Johan Mojica (Girona), ktorý poslal na trávnik prenikajúceho Nacha Vidala.
     
    15
    Girona predviedla rýchly brejk, ktorému chýbalo iba lepšie zakončenie. Johan Mojica si zasekol loptu na hranici šestnástky, no nedokázal prestreliť posledného brániaceho hráča.
     
    14
    Valencia v doterajšom priebehu stretnutia neohrozila súperovu bránu. Hostia naopak už dvakrát zakončovali. Raz z toho bola gólová šanca a raz presný zásah.
     
    13
    Rodrigo volil sebecký postup vpred, namiesto prihrávky sa snažil zakončovať z diaľky spoza hráča a ten jeho pokus zblokoval.
     
    12
    Hostia nevyužili štandardnú situáciu. Álex Granell síce dobre odcentroval do pokutového územia, ale tam mali prevahu hráči Valencie.
     
    11
    Cristian Portugués dôrazne napádal rozohrávku domácich stopérov, ktorí si nevedeli rady. Hlavný rozhodca však úzkostlivo odpískal faul.
     
    10
    Hostia sú prekvapivo aktívnejší na trávniku favorizovanej Valencie. Nováčik sa prezentuje sympatickým futbalom s ofenzívnym imperatívom.
     
    9
    Pred gólom odviedol výbornú prácu Johan Mojica. Krajný bek hostí ideálnym centrom našiel spoluhráča a ten už nemohol zaváhať.
    8. Cristian Portugués (GIR) - 0:1
     
    8
    Girona práve strelila gól! Nováčik sa ujal vedenia. CHRISTIAN PORTUGUÉS dostal presný center z ľavého krídla do pokutového územia a hlavičkou umiestnil loptu k žrdi.
     
    8
    Johan Mojica chcel zakončovať z voleja po rohovom kope, ale loptu vôbec netrafil a bol rád, že Valencia nezamierila do rýchleho brejku.
     
    7
    Gabriel podcenil rýchleho protivníka na pravom krídle, stratil loptu a domáci museli odkopávať na rohový kop.
     
    6
    Gonçalo Guedes využil priestor pred šestnástkou súpera, pravačkou vyslal prudkú strelu, ale lopta smeroval vedľa hosťujúcej brány.
     
    5
    Veľká šanca hostí. Po rohovom kope si našiel loptu obranca Juanpe a nebezpečnou hlavičkou z tesnej blízkosti zamestnal Neta.
     
    4
    Johan Mojica si urobil priestor na ľavom krídle a prudko odcentroval do šestnástky Valencie. Domáci loptu odvrátili na roh.
     
    3
    Sledujeme opatrný začiatok duelu. Ani jeden z tímov neotvára hru a volí prihrávky do šírky v okolí stredového kruhu.
     
    2
    Domáci dnes nemôžu počítať so službami najlepšieho strelca Simoneho Zazu. Taliana nepustila na trávnik stopka za červenú kartu.
     
    1
    Hlavný rozhodca fúkol do píšťalky, takže hostia mohli uskutočniť úvodný výkop. Girona nastúpila v žltých dresoch, Valencia v bielo-čiernej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Neto – Vidal, Gabriel, Garay, Gayá – Guedes, Parejo, Kondogbia, Pereira – Rodrigo, S. Mina.
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Torres, Nemanja Maksimović, Lato, Gil, Vietto.

    Girona FC: Bono – Juanpe, Espinosa, Ramalho – Maffeo, Pons, Timor, Granell, Mojica – Portugués, Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Aday, Douglas Luiz, Aleix Garcia, B. García, Moreno, Olunga.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu osemnásteho kola La Ligy. Španielska najvyššia súťaž pokračuje po krátkej vianočno-novoročnej prestávke. Tretia Valencia nastúpi proti nováčikovi z Girony.

    Valencia v úvode ročníka naháňala prvú Barcelonu a ťahala šnúru trinástich duelov bez prehry. Netopierom však vôbec nevyšiel december, počas ktorého získali len tri body. Najskôr prehrali na trávniku Getafe 0:1, potom si síce poradili doma so Celtou Vigo 2:1, no následne podľahli vonku Eibaru 1:2 a pred vlastnými fanúšikmi nestačili na Villarreal pomerom 0:1. Valencia preto klesla na priebežnú tretiu priečku so ziskom 34 bodov a priaznivým skóre 36:17. Na vedúca Barcelonu však stráca už 11 bodov.

    Girona postúpila do La Ligy vďaka druhej priečke v minulom ročníku druhej najvyššej španielskej súťaže. Papierové predpoklady hovorili o tom, že by mala hrať o záchranu, ale figuruje na lichotivej desiatej priečke. Nováčik nazbieral v doterajšom priebehu sezóny 23 bodov a od zóny zostupu ho delí osem bodov. Drží si však stabilnú formu, čo potvrdili aj decembrové výsledky. Girona v štyroch vystúpeniach zaznamenala dve víťazstvá (1:0 na pôde Espanyolu a 1:0 doma proti Getafe) a dve prehry (2:3 s Alavésom a 1:4 v Eibare).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 27. Ramalho (vla.), 48. Parejo (pen.) – 8. Portugués

    Karty:   24. Pereira (VAL), 35. Gabriel (VAL), 76. Kondogbia (VAL), 85. Nemanja Maksimović (VAL), 86. Gabriel (VAL) – 16. Mojica (GIR), 55. Espinosa (GIR), 76. Stuani (GIR), 84. Timor (GIR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:13.
    Valencia CF: Neto – Vidal (67. Vezo), Gabriel, Garay, Gayá – Guedes, Parejo, Kondogbia, Pereira (82. Nemanja Maksimović) – Rodrigo, S. Mina (74. Vietto).
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Torres, Nemanja Maksimović, Lato, Gil, Vietto.

    Girona FC: Bono – Juanpe, Espinosa, Ramalho – Maffeo (67. Aday), Pons, Timor, Granell (46. B. García), Mojica (74. Moreno) – Portugués, Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Aday, Douglas Luiz, Aleix Garcia, B. García, Moreno, Olunga.