Atlético Madrid – Getafe 2:0 (kon.) | Valencia – Girona 2:1 (kon.) | Las Palmas – Eibar 1:2 (kon.)
Sevilla – Real Betis 3:5 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:1 (1:1)
Girona FC
Sobota 06.01.2018, 16:15Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Valencia sa vracia na víťaznú vlnu po dvoch porážkach v závere minulého kalendárneho roka. "Netopiere" zvládli domáci súboj so Gironou, no museli otáčať skóre, keď hostia od ôsmej minúty viedli po góle Cristiana Portuguésa. Nováčik ale neudržal tesný náskok a vlastnými zaváhaniami pomohol favoritovi k obratu. Ešte v prvom dejstve si strelil vlastný gól Jonás Ramalho a po prestávke skóroval z penalty Dani Parejo. (18:07:46)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci futbalisti kontrolujú priebeh záverečných minút. Majú síce iba jednogólový náskok, ale nerobia zbytočné chyby a nedostávajú sa pod tlak.
     
    90+1
    Valencia zahodila veľkú šancu na rozhodnutie. Bono vyrazil loptu priamo k voľnému Lucianovi Viettovi, ale jeho krížna strela z tesnej blízkosti neskončila v sieti.
     
    90
    Girona sa od úvodu druhého polčasu pokúša o vyrovnanie, no vypracovala si jedinú vážnejšiu šancu. K dispozícii bude mať ešte tri minúty nadstaveného času.
     
    89
    Záver zápasu prináša poriadne rozháranú hru. Časté prerušenie nepomáhajú plynulosti tohto duelu, ktorý sa chýli ku koncu.
     
    87
    Po faule Gabriela mali hostia k dispozícii atraktívnu štandardku z približne dvadsiatich metrov. David Timor však namieril iba do múru.
     
    86
    Kartový festival pokračuje. Gabriel (Valencia) zastavil brejk súpera iba za cenu nedovolené zákroku a uvidel žlté varovanie.
     
    85
    Je tu ďalší trest. Nemanja Maksimović (Valencia) išiel do súboja akrobatickým spôsobom a jeho zákrok by bol vhodný skôr pre karate.
     
    84
    Hlavný arbiter vytiahol už siedmu žltú kartu v tomto súboji. Tentoraz sa dostal na jeho zoznam potrestaných David Timor (Girona).
     
    84
    Rúben Vezo vyskúšal strieľaný center z pravého krídla. Prudká lopta však nenašla jeho spoluhráčov, iba pripraveného gólmana Bona.
     
    83
    Domáci futbalisti mohli definitívne rozhodnúť. Rodrigo kvalitne vystrelil zvnútra šestnástky, ale Bono úspešne zasiahol proti jeho pokusu aj následnej dorážke Maksimovića.
     
    82
    Sledujeme posledné striedanie v tomto zápase. Z ihriska odišiel Andreas Pereira, ktorého nahradil Nemanja Maksimović.
     
    81
    Valencia prišla o loptu na útočnej polovici. José Gayá urobil zbytočný ofenzívny faul, po ktorom sa hnevá sám na seba.
     
    79
    Hostia po dlhšom čase pohrozili. V pokutovom území sa presadil Cristhian Stuani a jeho hlavička smerovala presne pod brvno. Neto vynikajúco zasiahol.
     
    78
    Girona dostala výhodu rohového kopu, ale zvolila rozohrávku na krátko, ktorou sa dostala mimo dostrelu súperovej brány.
     
    77
    Nasledovala štandardka hosťujúceho tímu. Do centrovanej lopty sa oprel hlavou Gabriel Paulista, ale Bono bez problémov zasiahol na bránkovej čiare.
     
    76
    Hlavný arbiter udelil varovania najaktívnejším hráčom v klbku postrkujúcich sa futbalistov. Žlté karty dostali Geoffrey Kondogbia (Valencia) a Cristhian Stuani (Girona).
     
    75
    Veľa súbojov, veľa pádov, veľa emócií. Hlavný rozhodca bude musieť zasiahnuť, pretože sa na trávniku strhla menšia strkanica.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 27. Ramalho (vla.), 48. Parejo (pen.) – 8. Portugués

    Karty:   24. Pereira (VAL), 35. Gabriel (VAL), 76. Kondogbia (VAL), 85. Nemanja Maksimović (VAL), 86. Gabriel (VAL) – 16. Mojica (GIR), 55. Espinosa (GIR), 76. Stuani (GIR), 84. Timor (GIR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:13.
    Valencia CF: Neto – Vidal (67. Vezo), Gabriel, Garay, Gayá – Guedes, Parejo, Kondogbia, Pereira (82. Nemanja Maksimović) – Rodrigo, S. Mina (74. Vietto).
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Torres, Nemanja Maksimović, Lato, Gil, Vietto.

    Girona FC: Bono – Juanpe, Espinosa, Ramalho – Maffeo (67. Aday), Pons, Timor, Granell (46. B. García), Mojica (74. Moreno) – Portugués, Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Aday, Douglas Luiz, Aleix Garcia, B. García, Moreno, Olunga.