Kanada – Fínsko 4:2 (kon.) | Dánsko – USA 0:9 (kon.) | Švajčiarsko – Bielorusko 3:2 (kon.)
koniec
Dánsko
0:9 (0:5, 0:2, 0:2)
USA
Streda 27.12.2017, 02:00Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní svetového šampionátu hráčov do 20 rokov. V skupine A pokračujeme zápasom Dánska s USA a vám z neho vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Dánsko si vlani na šampionáte juniorov zahralo štvrťfinále, ale tento rok sa bude chcieť najmä udržať medzi elitou. Podceňovaný výber nepresvedčil ani v príprave, kde najskôr prehral s Bieloruskom 1:4, potom postupne zdolal Rakúsko 3:2 po nájazdoch, Lotyšsko 2:0 a Švajčiarsko 2:1 po predĺžení, ale v závere prípravného obdobia dostal výprask od Švédska 1:13 a Rusku podľahol 2:5.

    USA sa aj tento rok radia medzi najväčších medailových favoritov. Vlani skončili tretí, a to práve po tom, čo Dánsko zdolali 4:1. Aj v tomto dueli by mali podľa papierových predpokladov jednoznačne zvíťaziť. Predurčuje ich k tomu aj kvalitná príprava, počas ktorej neprehrali americkí mladíci ani jeden zápas. Postupne zdolali Švédsko 3:2, Fínsko 4:3, Kanadu 7:5, Bielorusko 14:0 a Švédsko 3:1.
    Predzápasové rozkorčuľovanie Američanov

     
    Úvodné zostavy:

    Dánsko: Krog (Gransöe) – Setkov, Jessen, O. Larsen, Ch. Larsen, Mogensen, Heine, Mortensen – Röndbjerg, Krag Christensen (A), Blichfeld – Schmidt-Svejstrup, Ahlberg, Madsen – Mathiasen-Wejse (C), Andersen, Nielsen (A) – Grundtvig, Molge, Schultz – Gath.

    USA: Woll (Oettinger) – Fox, Samberg, R. Lindgren (A), Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes – Poehling, J. Anderson (C), Bellows – B. Tkachuk, Yamamoto, Brown – Mittelstadt, Harper, Tufte – Lockwood, Frederic, Jones.

    Rozhodca: Schukies (GER), Sir (CZE) – Šefčík (SVK), Sysujev (RUS).
     
    Stretnutie sa začne s menším oneskorením, presne tak, ako sme pri zámorských zápasoch zvyknutí.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Prvé buly tohto zápasu vyhral Dán Krag, ale dlhú hru sme nevideli. Puk totiž vyletel na striedačku a rozhodca bude v stredovom kruhu vhadzovať ršte raz.
     
    00:48
    Dáni chceli založiť útočnú akciu prechodom popri ľavom mantineli, ale o puk prišli v strednom pásme. Dopredu sa vďaka tomu dostal Mittelstadt so spoluhráčom, ale príliš zaváhal a nebola z toho ani strela z kruhu, ani prihrávka.
     
    01:12
    Američania majú puk za svojou bránkou a budú zakladať novú útočnú akciu. Zatiaľ sledujeme veľmi rýchlu a bojovnú hru bez šancí na jednej či druhej strane.
     
    01:33
    Puk sa v podstate iba vymenil z hokejky na hokejku a rozohrávať teraz spoza svojej bránky bude Dánsko. V úvode duelu nevidíme žiadne strelecké zakončenia.
     
    02:27
    USA dalo gól!
    Prvá strela zápasu sa končí gólom! MAX JONES predviedol skvelé individuálne schopnosti a od pravého mantinelu si puk vytiahol pred bránku, kde pohybom oklamal brankára Kroga a presne zakončil pomedzi jeho betóny. Asistencie: Andrew Peeke, Josh Norris.
    02:27 Max Jones (USA) - 0:1
     
    03:39
    Americkí mladíci chceli pokračovať v útočení, ale na modrej čiare ich teraz zastavil ofsajd. Hra sa prerušuje a nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    04:17
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Jacob Schmidt-Svejstrup – 2 min., hrubosť).
     
    04:40
    Američania mohli vyhrávať o dva góly! Mittelstadt si vymiešal obranu a krížne prihral do pravého kruhu, kde sa do puku oprel osamotený Bellows, ale bránku súpera prestrelil.
     
    05:04
    USA dalo gól!
    KIEFFER BELLOWS teraz trafil lepšie než pred chvíľou a aj on sa zapisuje do listiny strelcov. Aj teraz sme videli zakončenie z pravého kruhu, tentokrát však presne mierené pod ľavú ruku gólmana Kroga. Asistencia: Logan Brown.
    05:04 Kieffer Bellows (USA) - 0:2
     
    05:40
    Vylúčený Jacob Schmidt-Svejstrup sa teda medzičasom vrátil späť na hraciu plochu. Dánsko má za sebou veľmi zlú úvodnú päťminútovku a prehráva už rozdielom dvoch presných zásahov.
     
    06:34
    Dánski mladíci majú puk na svojich hokejkách pri vlastnej bránke a budú rozohrávať smerom dopredu. Uvidíme, či sa im podarí založiť útočnú akciu.
     
    06:46
    Američania napokon prihrávku svojho súpera vystihli a vyrazili do zakončenia. Frederic mieril k ľavej žrdi, kde chcel ešte dorážať Jones, no nedostal priestor. Krog bol pozorný.
     
    07:20
    Dáni stratili puk v strednom pásme. Dopredu ho z pohľadu USA potiahol Tkachuk, ale rýchlo bol zdvojený a nemohol prihrávať.
     
    07:58
    Američania sa ešte v útoku udržali. Od modrej čiary strieľal Samberg a jeho pokus pred pravou žrďou tečoval Tufte, ale iba do brankára.
     
    08:26
    USA dalo gól!
    Obrovská herná prevaha Američanov slávi ďalší úspech. CASEY MITTELSTADT predviedol skvelú individuálnu prácu v ľavom kruhu, z ktorého puk vystrelil a ďalej sledoval. Odrazil sa ešte medzi kruhy, kam si Mittelstadt dokorčuľoval a popri dezorientovanom gólmanovi ho poslal až do siete. Asistencie: Quinn Hughes, Mikey Anderson.
    08:26 Casey Mittelstadt (USA) - 0:3
     
    10:00
    Začína sa druhá polovica úvodnej tretiny. Všetko nasvedčuje tomu, že dnešný duel bude jednoznačne v réžii mladíkov USA.
     
    10:34
    Fox dostal prihrávku na modrú čiaru, ale nestrieľal. Pokúšal sa individuálne prejsť bližšie k bránke popri mantineli, no o puk prišiel.
     
    11:35
    USA dalo gól!
    Galakoncert Američanov pokračuje. Puk sa po nepresnej strele odrazil za bránku, odiaľ ho Tkachuk prihral k pravej žrdi, kde sa už KAILER YAMAMOTO nemýlil. Asistencie: Brady Tkachuk, Quinn Hughes.
    11:35 Kailer Yamamoto (USA) - 0:4
     
    12:37
    Americkí hokejisti sú pri chuti a pokračujú v aktívnej hre. Strelecky to teraz skúšal Tufte a po jeho rane Dánsko vyhodilo puk na zakázané uvoľnenie.
     
    13:39
    Po dlhšom čase sa do útoku dostali aj Dáni. Grundtvig strieľal z ľavého kruhu, ale Woll puk dobre videl a nemohol zaváhať. Pri prerušení nasleduje komerčná prestávka.
     
    13:46
    Američania vyhrali buly pred svojou bránkou a súperovi tak nedali ani najmenšiu šancu, aby sa dlhšie usadil v útočnom pásme.
     
    14:14
    Vylúčenie v tíme USA (Will Lockwood – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    14:21
    Dáni prvé buly svojej úrvej presilovky na šampionáte nevyhrali. Puk sa dostal na americké hokejky a vyhodiť ho chcel kapitán Anderson, ale popri mantineli mieril iba na striedačku.
     
    14:40
    Teraz to už Američanom vyšlo a Lindgren z hĺbky obrannej tretiny vyhodil puk až ku dánskej bránke. Dáni sa zatiaľ vôbec neusadili v útoku.
     
    15:21
    Aby sme Dánsku nekrivdili, musíme uznať, že teraz malo dve strely, ale obe leteli mimo bránky a USA sa následne oslobodili.
     
    16:04
    Aj teraz sa americkým mladíkom podarilo puk dostať k bránke svojho súpera. Zdá sa, že početnú nevýhodu prečkajú bez výraznejšieh ohrozenia svojej bránky.
     
    16:14
    Vylúčený Lockwood sa vracia späť na ľadovú plochu. Američania od tejto chvíle pokračujú v plnom počte a aj naďalej so štvorgólovým náskokom.
     
    17:19
    Dáni teraz vynikajúco napádali rozohrávku súpera, až kým sa Röndbjerg v útočnej tretine nedostal k puku, no na strelu to nemal a bol pritlačený k mantinelu.
     
    17:46
    Dánsko vyhodilo puk na zakázané uvoľnenie. Nasledovať bude vhadzovanie po pravici gólmana Kroga.
     
    18:01
    Američania to skúsili spôsobom, ktorý sa im dnes už osvedčil. Yamamoto z pravej strany posunul puk pred žrď, odkiaľ zakončoval Brown, ale Krog to už prečítal a ruku rýchlo stiahol k betónu.
     
    18:48
    USA dalo gól!
    V závere tretiny sa opäť zapotia aj zapisovatelia. Spoza bránky hodil puk Harper priamo k ľavej žrdi, kde úplne nepokrytý CASEY MITTELSTADT iba nastavil hokejku, aby puk nasmeroval do pravého horného rohu bránky. Asistencie: Patrick Harper, Riley Tufte.
    18:48 Casey Mittelstadt (USA) - 0:5
     
    19:21
    Američania ešte pokračujú v útočnej hre. Jones teraz pri mantineli tvrdým bodyčkom poslal k zemi svojho súpera a udržal tak puk i pásmo pre USA.
     
    19:36
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Christian Mathiasen-Wejse – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    19:55
    Američania sa rozostavili v pásme, ale so strelou teraz zaváhali. Napokon sa v pravom kruhu po prihrávke od modrej čiary napriahol Bellows, ale bránku netrafil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina sa podľa očakávaní niesla jednoznačne v réžii USA. Americkí hokejisti prestrieľali súpera pomerom 13:4 a vypracovali si pohodlný päťgólový náskok, čo im na hokejky do ďalších častí duelu prinesie veľkú psychickú pohodu. Dánov ťaží okrem skóre aj fakt, že na klzisku sú úplne bezzubí a Wolla ani výraznejšie neohrozili.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Po prestávke pokračuje americká presilovka. Dánsko sa zatiaľ dobre bráni, pretože Krag puk vyhodil až za Wolla.
     
    20:58
    Američania sa vrátili do pásma, ale Harper v ľavom kruhu peváhal šancu na strelu a puk opäť letí cez všetky čiary. Dáni sa bránia výborne.
     
    21:21
    Do tretice sa dánskym mladíkom podarilo puk vyhodiť von z vlastnej obrannej tretiny. Túto početnú nevýhodu zvládajú vynikajúco a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    21:36
    Dánske vylúčenie sa v tejto chvíli končí. Hokejisti v červených dresoch zvládli početnú nevýhodu vynikajúco a neinkasovali.
     
    22:23
    Dánsko by rado zaútočilo. Puk dopredu potiahol kapitán Mathiasen-Wejse, ale v kruhu mu Američania zblokovali hokejku a zakončenie k toho nebolo.
     
    22:39
    Američan Jones si puk potiahol od pravého mantinelu až priamo pred bránku a zakončil. Pred dánskym gólmanom sa následne strhol súboj, na konci ktorého ale uspel Krog.
     
    23:49
    Američania sa udržali v útočnej tretine. Mittelstadt získal puk pri mantineli a sám si ho aj zasekol späť do kruhu, ale tam narazil na dánsku defenzívu a strelu ku gólmanovi nedostal.
     
    24:08
    Bellows unikol obrane a sám sa rútil na brankára Kroga, ale Setkov ho hákoval a rozhodca nariadil trestné strieľanie!
     
    24:08
    USA dalo gól!
    KIEFFER BELLOWS zakončoval bekhendom po zemi pomedzi betóny dánskeho gólmana. Americký útočník predviedol pekný pokus a vyslúžil si potlesk publika.
    24:08 Kieffer Bellows (USA) - 0:6
     
    25:23
    Američania pozbierali puk za svojou bránkou a budú zakladať novú útočnú akciu. Dánsko prehráva poltuctovým rozdielom, čo mu rozhodne nepridáva na psychike.
     
    25:34
    Vylúčenie v tíme USA (Brady Tkachuk – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    25:40
    Američania sa vo vlasntom oslabení dostali do ďalšej gólovej šance. Na hokejke ju mal kapitán Anderson, ktorý od pravej žrde zakončoval aj dorážal, ale Krog sa vyznamenal pri všetkých pokusoch.
     
    26:17
    Teraz mal vynikajúcu šancu na skórovanie v početnej nevýhode aj Norris, ale prti jeho strele spred bránky zasiahol dánsky gólman vynikajúco lapačkou. Skóre sa stále nemení.
     
    27:05
    Trochu vzrušenia aj na opačnej strane. Tam to strelecky z pravého kruhu skúsil Ahlberg, ale Woll všetko dobre videl a hru radšej prerušil.
     
    27:34
    Vylúčený Tkachuk sa vracia späť na ľadovú plochu. Američania sa ubránili bez výraznejších komplikácií a dokonca sami mohli skórovať.
     
    28:50
    Hokejisti USA sa vrátili do útoku. Tufte si nakorčuľoval do ľavého kruhu a po presnej prihrávke aj strieľal, ale puk poslal iba na zadný mantinel.
     
    29:33
    Hra sa teraz dlhšie neprerušuje. Američania stále útočia, ale ich chuť po góloch už nie je taká ako v prvej tretine.
     
    30:05
    Dopredu sa po dlhšej dobe dostali aj Dáni. Z pravej strany to strelecky skúšal Blichfeld, ale bránku minul a Woll si zákrok pripísať nemusel.
     
    31:31
    Dánsko sa dostalo k ďalšej strele. Američania nedokázali puk vyhodiť spoza bránky, a tak Andersen prihral na hranicu pravého kruhu, kde sa do puku oprel Mathiasen-Wejse, no mieril iba do stredu Wollovej hrude.
     
    31:31
    Počas prerušenia hry nasleduje komerčná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať pri ľavej ruke amerického brankára Wolla.
     
    31:56
    Dáni potiahli puk za bránku súpera, ale tam im ho Lindgren vzal a Dánsko sa musí vrátiť späť do defenzívy.
     
    32:23
    Fox si na modrej čiare vymenil puk s Lindgrenom a druhý menovaný to skúsil aj strelecky, ale prudkým náprahom bránku súpera minul. Puk opečiatkoval iba zadný mantinel.
     
    32:53
    Američanov teraz pri pokuse o návrat do útočného pásma zastavil ofsajd. Bol v ňom dvojgólový strelec Mittelstadt.
     
    33:37
    Američania sa opäť usadili v pásme. Mittelstadt si vymenil puk s Hughesom a vyzval ho na strelu, ale druhý menovaný ešte z ľavého kruhu hľadal spoluhráča pred bránkou.
     
    33:55
    Američania ostávajú nasťahovaní v pásme a prihrávajú si tam akoby hrali presilovku. Dánski hokejisti sa teraz iba bránia.
     
    34:40
    Teraz ale musíme pochváliť Dánov! Vystihli rozohrávku svojho súpera a k puku sa dostali medzi kruhmi, kde úplne osamotený Blichfeld volil strelu, no tá už bola menej podarená a smerovala iba do hrude Wolla.
     
    34:53
    Američania predviedli po výhernom buly veľmi jednoduchý prechod do pásma, ale Brownovi medzi kruhmi puk odskočil a zakončenie sme nevideli.
     
    35:37
    Dáni sa stále viac a viac púšťajú do útočenia. Hokejisti v červených dresoch by radi aspoň raz prekonali gólmana Wolla.
     
    35:57
    Hokejisti USA sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia. Nasledovať bude vhadzovanie po ľavej ruke gólmana Wolla.
     
    36:40
    Teraz vidíme množstvo tvrdších osobných súbojov. Hráči si na ľadovej ploche skutočne nič nedarujú.
     
    37:13
    Medzičasom sa začala posledná trojminútovka tejto tretiny. Američania budú rozohrávať útočnú akciu od svojej bránky.
     
    37:42
    Hokejisti USA sa napokon do útoku dostali. Poehling si puk potiahol po pravej strane a aj zakončil, ale v súboji spadol do bránkoviska a rozhodca hru prerušil.
     
    38:10
    Hughes bol nepokrytý na ľavej strane a dostal puk. Potiahol si ho ešte do kruhu, ale tam vynikajúco dokorčuľoval Mortensen a strelu nedovolil.
     
    38:52
    Američania sa opäť rozostavili v útočnej tretine ako počas presilovky. Hokejisti v bielych dresoch si prihrávajú a hľadajú čo najlepšiu streleckú pozíciu.
     
    39:31
    USA dalo gól!
    Američania obrovský tlak v závere tretiny využili a pridávajú aj siedmy gól. PATRICK HARPER si puk od modrej čiary stiahol až ku kruhom, odkiaľ prudko vystrelil k odkrytej pravej žrdi. Asistencie: Adam Fox, Casey Mittelstadt.
    39:31 Patrick Harper (USA) - 0:7
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli iba dva presné zásahy, no oba padli do siete Dána Kroga, takže na vývoji zápasu sa nič nezmenilo. Dánsko však zvýšilo svoju streleckú aktivitu a snahu o gól mu nemôžeme uprieť, ale aj napriek tomu je Woll stále neprekonaný. V pomere striel vedú USA 23:11.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:08
    Prvé buly tretej tretiny vyhrali Američania a puk rýchlo nahodili do pásma, ale tam si ho prevzali dánski hráči a pokúsia sa zaútočiť.
     
    40:48
    Hokejisti USA sa do pásma vrátili. Yamamoto z pravého kruhu prihral k bližšej žrdi Brownovi, ale ten bol zle otočený a jeho zakončenie nebolo dostatočne dôrazné.
     
    41:19
    Vylúčenie v tíme USA (Casey Mittelstadt – 2 min., hákovanie).
     
    41:33
    Američania v úvode oslabenia vyhodili puk cez všetky čiary a Poehling ho dokonca aj dokorčuľoval, čím pre USA získal niekoľko cenných sekúnd.
     
    42:05
    Dáni prestriedali a založili novú útočnú akciu. Na jej konci mal priveľa priestoru v ľavom kruhu Blichfeld a strieľal, ale gólman Woll puk vyrazil do rohu klziska.
     
    42:47
    Dáni museli vykorčoľovať po puk, ale už sa do pásma vrátili. Anderson to skúsil krížnou prihrávkou k pravému mantinelu, kde korčuľoval Mathiasen-Wejse, ale puk v rýchlosti netrafil.
     
    43:19
    Mittelstadt sa vracia späť na ľadovú plochu. Dánsko predviedlo veľmi bojovnú presilovku plnú snaženia, ale bez finálneho úspechu.
     
    43:40
    Woll chcel pomôcť spoluhráčom s rozohrávkou, ale takmer z toho inkasoval! Americký gólan rozohral puk pred dánskym kapitánom iba na hokejku Nielsena, ktorý bol zrejme zaskočený a zakončil vedľa priestoru troch žrdí.
     
    44:55
    Dán Molge teraz vynikajúco napáda rozohrávku svojho súpera. Američania sa v tejto tretine nedokážu usadiť v pásme a nevedia ohroziť Kroga.
     
    46:12
    Vylúčenie v tíme Dánsko (David Madsen – 2 min., sekanie).
     
    46:40
    Američania mohli v presilovke pridať ďalší gól. Anderson hodil puk k ľavej žrdi na Tkachuka, ale ten ho bekhendom netrafil najideálnejšie.
     
    47:22
    Larsen získal puk za svojou bránkou, ale v rýchlosti ho nevyhodil. Američania ostávajú nasťahovaní v útočnom pásme.
     
    47:49
    Až teraz sa Dánsku podarilo puk aspoň vytesniť do stredného pásma. Hokejisti USA sú aktívni, no teraz si nevedia vypracovať výraznejšiu streleckú pozíciu.
     
    48:32
    Dánsko sa ubránilo a už hrá v plnom počte, na čo teraz zrejme hráči v červených dresoch pozabudli a puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    49:12
    Grundtvig získal puk pri mantineli v strednom pásme. Okamžite si ho potiahol až na vonkajšiu hranicu ľavého kruhu a chcel strieľať k bližšej žrdi, ale jeho prudký náprah Woll dobre videl a zneškodnil.
     
    50:13
    Mittelstadt je hladný po hetriku. Teraz získal puk na vnútornej hranici ľavého kruhu, potiahol si ho ešte do lepšej pozície a zakončoval k ľavej žrdi, ale tam Krog vynikajúco zasiahol betónom.
     
    50:36
    Američania sa museli vrátiť po puk k svojej bránke, ale Fox dlhým pasom popri mantineli rozohral na Harpera a USA sú späť v útoku.
     
    51:00
    Začína sa posledná deväťminútovka tohto zápasu. Dánsko sa ešte stále nepresadilo, ale jeho snaha o čestný gól je zrejmá.
     
    51:26
    Američania predviedli nenápadné zakončenie. Na jeho konci bol v kruhu Bellows, ale Krog nezaváhal a priestor pri bližšej žrdi si dobre pokryl.
     
    51:48
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Joachim Blichfeld – 2 min., hrubosť).
     
    52:30
    USA dalo gól!
    Američania sa počas presilovky usadili v pásme a rozostavili sa tam. Najskôr sa iba vzájomne vyzývali na strely, až to napokon ANDREW PEEKE skúsil z ľavého kruhu k vzdialenejšej žrdi a bol úspešný. Asistencia: Max Jones.
    52:30 Andrew Peeke (USA) - 0:8
     
    52:30
    Dán Blichfeld sa vracia späť na hraciu plochu. Táto početná nerovnováha netrvala dlho a Dánsko po nej prehráva už o osem gólov.
     
    53:23
    USA dalo gól!
    Mladíci vo farbách USA sa bavia hokejom. DYLAN SAMBERG bol teraz úplne osamotený v pravom kruhu, kam dostal presnú prihrávku a strieľal pohodlne do odkrytej časti bránky. Asistencie: Scott Perunovich, Josh Norris.
    53:23 Dylan Samberg (USA) - 0:9
     
    54:00
    Duel je rozhodnutý už dávno. Teraz budeme zvedaví na to, či sa Dánsku podarí streliť aspoň čestný presný zásah, alebo či Američania zahanbia súpera ešte výraznejším rozdielom.
     
    54:50
    Krag dostal puk do útočnej tretiny a pri mantineli ho prenechal spoluhráčovi, ktorý ihneď strieľal. Gólman Woll to dobre videl a hru radšej prerušil. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    55:43
    Dáni sa dostali do dobrej streleckej pozície. Molge spoza bránky prihrával k čiare Grundtvigovi, ktorý ihneď strieľal, ale puk bol zrejme tečovaný a skončil tesne vedľa bránky.
     
    56:16
    Američania dostali puk do svojej útočnej tretiny, ale tam si ho prevzali iba hráči v červených dresoch a budú zakladať novú útočnú akciu.
     
    56:37
    Hra sa teraz rýchlo prelieva zo strany na stranu. Prihrávku pri ľavom mantineli si spracoval Poehling a pálil, ale pri bližšej žrdi si dal Krog pozor.
     
    57:02
    Američania vyhrali vhadzovanie a okamžite sa rozostavili v pásme. Frederic to napokon skúsil takmer od modrej čiary, ale iba tesne minul pravú žrď.
     
    58:31
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Lucas Andersen – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    58:53
    Dánsko začalo v oslabení veľmi dobre a puk vyhodilo cez všetky čiary. Američania musia založiť novú útočnú akciu.
     
    59:17
    Puk je opäť v obrannom pásme USA. Vracia sa po neho Hughes a bude zakladať novú presilovkovú akciu Američanov.
     
    59:59
    Sekundu pred záverečnou sirénou zakončil od pravej žrde Mikey Anderson, ale jeho pokus zastavil Krog telom. Američania ešte chceli dorážať, no rozhodca hru prerušil.
     
    Koniec zápasu.
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Dánsko: Phillip Schultz
    USA: Casey Mittelstadt
     
    Zápas sa podľa papierových predpokladov skončil jasným triumfom USA. Americkí mladíci mali počas celého duelu herne navrch, o čom svedčí aj pomer striel 36:17. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri ďalších prenosoch juniorských majstrvstiev sveta. (04:30:11)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 3. Jones (Peeke, Norris), 6. Bellows (Brown), 9. Mittelstadt (Hughes, M. Anderson), 12. Yamamoto (B. Tkachuk, Hughes), 19. Mittelstadt (Harper, Tufte), 25. Bellows (t.s.), 40. Harper (Fox, Mittelstadt), 53. Peeke (Jones), 54. Samberg (Perunovich, Norris)


    Dánsko: Krog (Gransöe) – Setkov, Jessen, O. Larsen, Ch. Larsen, Mogensen, Heine, Mortensen – Röndbjerg, Krag Christensen (A), Blichfeld – Schmidt-Svejstrup, Ahlberg, Madsen – Mathiasen-Wejse (C), Andersen, Nielsen (A) – Grundtvig, Molge, Schultz – Gath.
    USA: Woll (Oettinger) – Fox, Samberg, R. Lindgren (A), Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes, Kemp – Poehling (C), J. Anderson, Bellows – B. Tkachuk, Yamamoto, Brown – Mittelstadt, Harper, Tufte – Lockwood, Frederic, Jones – Norris.

    Rozhodca: Schukies (GER), Sir (CZE) – Šefčík (SVK), Sysujev (RUS)