Kanada – Fínsko 4:2 (kon.) | Dánsko – USA 0:9 (kon.) | Švajčiarsko – Bielorusko 3:2 (kon.)
koniec
Dánsko
0:9 (0:5, 0:2, 0:2)
USA
Streda 27.12.2017, 02:00Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa podľa papierových predpokladov skončil jasným triumfom USA. Americkí mladíci mali počas celého duelu herne navrch, o čom svedčí aj pomer striel 36:17. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri ďalších prenosoch juniorských majstrvstiev sveta. (04:30:11)
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Dánsko: Phillip Schultz
    USA: Casey Mittelstadt
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Sekundu pred záverečnou sirénou zakončil od pravej žrde Mikey Anderson, ale jeho pokus zastavil Krog telom. Američania ešte chceli dorážať, no rozhodca hru prerušil.
     
    59:17
    Puk je opäť v obrannom pásme USA. Vracia sa po neho Hughes a bude zakladať novú presilovkovú akciu Američanov.
     
    58:53
    Dánsko začalo v oslabení veľmi dobre a puk vyhodilo cez všetky čiary. Američania musia založiť novú útočnú akciu.
     
    58:31
    Vylúčenie v tíme Dánsko (Lucas Andersen – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    57:02
    Američania vyhrali vhadzovanie a okamžite sa rozostavili v pásme. Frederic to napokon skúsil takmer od modrej čiary, ale iba tesne minul pravú žrď.
     
    56:37
    Hra sa teraz rýchlo prelieva zo strany na stranu. Prihrávku pri ľavom mantineli si spracoval Poehling a pálil, ale pri bližšej žrdi si dal Krog pozor.
     
    56:16
    Američania dostali puk do svojej útočnej tretiny, ale tam si ho prevzali iba hráči v červených dresoch a budú zakladať novú útočnú akciu.
     
    55:43
    Dáni sa dostali do dobrej streleckej pozície. Molge spoza bránky prihrával k čiare Grundtvigovi, ktorý ihneď strieľal, ale puk bol zrejme tečovaný a skončil tesne vedľa bránky.
     
    54:50
    Krag dostal puk do útočnej tretiny a pri mantineli ho prenechal spoluhráčovi, ktorý ihneď strieľal. Gólman Woll to dobre videl a hru radšej prerušil. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    54:00
    Duel je rozhodnutý už dávno. Teraz budeme zvedaví na to, či sa Dánsku podarí streliť aspoň čestný presný zásah, alebo či Američania zahanbia súpera ešte výraznejším rozdielom.
    53:23 Dylan Samberg (USA) - 0:9
     
    53:23
    USA dalo gól!
    Mladíci vo farbách USA sa bavia hokejom. DYLAN SAMBERG bol teraz úplne osamotený v pravom kruhu, kam dostal presnú prihrávku a strieľal pohodlne do odkrytej časti bránky. Asistencie: Scott Perunovich, Josh Norris.
     
    52:30
    Dán Blichfeld sa vracia späť na hraciu plochu. Táto početná nerovnováha netrvala dlho a Dánsko po nej prehráva už o osem gólov.
    52:30 Andrew Peeke (USA) - 0:8
     
    52:30
    USA dalo gól!
    Američania sa počas presilovky usadili v pásme a rozostavili sa tam. Najskôr sa iba vzájomne vyzývali na strely, až to napokon ANDREW PEEKE skúsil z ľavého kruhu k vzdialenejšej žrdi a bol úspešný. Asistencia: Max Jones.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 3. Jones (Peeke, Norris), 6. Bellows (Brown), 9. Mittelstadt (Hughes, M. Anderson), 12. Yamamoto (B. Tkachuk, Hughes), 19. Mittelstadt (Harper, Tufte), 25. Bellows (t.s.), 40. Harper (Fox, Mittelstadt), 53. Peeke (Jones), 54. Samberg (Perunovich, Norris)


    Dánsko: Krog (Gransöe) – Setkov, Jessen, O. Larsen, Ch. Larsen, Mogensen, Heine, Mortensen – Röndbjerg, Krag Christensen (A), Blichfeld – Schmidt-Svejstrup, Ahlberg, Madsen – Mathiasen-Wejse (C), Andersen, Nielsen (A) – Grundtvig, Molge, Schultz – Gath.
    USA: Woll (Oettinger) – Fox, Samberg, R. Lindgren (A), Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes, Kemp – Poehling (C), J. Anderson, Bellows – B. Tkachuk, Yamamoto, Brown – Mittelstadt, Harper, Tufte – Lockwood, Frederic, Jones – Norris.

    Rozhodca: Schukies (GER), Sir (CZE) – Šefčík (SVK), Sysujev (RUS)