Dortmund – Schalke 4:4 (kon.) | Lipsko – Brémy 2:0 (kon.) | Freiburg – Mainz 2:1 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
4:4 (4:0)
FC Schalke 04
Sobota 25.11.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Borussia Dortmund dosiahla pred dnešným duelom viacero nepresvedčivých výsledkov, ale do derby súboja so Schalke vstúpila vo veľkom štýle. V úvodnej polhodine si vytvorila až štvorgólový náskok a lokálneho rivala nepustila do jedinej vážnejšej šance. Zverenci Petra Bosza však po prestávke prestali hrať a ku zvyšku zápasu pristúpili ľahkovážne. Schalke túto situáciu využilo, postupne znižovalo svoje manko a nadstavenom čase dokázalo vyrovnať na 4:4. (17:31:59)
     
    Frustrovaný Nuri Şahin po záverečnom hvizde pribehol za Ralfom Fährmannom a vyprovokoval strkanicu v pokutovom území Schalke. Postupne sa však situácia upokojuje.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Borussia Dortmund je stiahnutá v defenzíve. Domáci futbalisti chcú z dnešného zápasu aspoň bod, no stratu jasného víťazstva budú len ťažko vysvetľovať fanúšikom.
     
    90+5
    Pred štvrtým gólom sa udial zaujímavý moment, pretože na trávniku sa objavil Amine Harit. Striedajúci hráč nedokázal pred pár minútami ani chodiť, odišiel na lavičku, ale napokon sa s kolegami tešil z vyrovnania.
    90+4. Naldo (SCH) - 4:4
     
    90+4
    Schalke 04 dalo gól! Hosťom sa vyplatila obrovská bojovnosť. Za prakticky beznádejného stavu sa nevzdali a dokázali vyrovnať. Po rohovom kope vyskočil do vzduchu NALDO a hlavičkou prekonal Weidenfellera.
     
    90+3
    Leon Goretzka zostal voľný za obranou Dortmundu, ihneď prudko centroval do šestnástky, ale domáci loptu odvrátili do bezpečia
     
    90+2
    Roman Weidenfeller pohodlne zasiahol. Hosťom nevyšiel center z pravého krídla, a tak gólman Dortmundu schoval loptu v rukaviciach.
     
    90+1
    Hosťujúci tím sa určite potešil, keď uvidel tabuľku s nadstaveným časom. Hlavný rozhodca pridal až sedem minút.
     
    90
    Jevhen Konopľanka (Schalke) dostal žltú kartu, ale v súboji so Sokratisom neurobil nič zlé. Grécky obranca zahral veľké divadlo a ochotne sa váľal po trávniku.
     
    89
    Schalke teraz môže mrzieť zranenie Harita, ktorý musel predčasne odísť z trávnika. Ak by zostal v hre, hostia mohli hrať presilovku.
     
    88
    Daniel Caligiuri dostal prihrávku do pokutového územia, dobre si prikryl loptu, ale jeho strela po trávniku našla iba brankára Weidenfellera.
     
    87
    Borussia Dortmund zbytočne zvoľnila po štyroch strelených góloch, bola pasívna a doplatila na to. Teraz majú viac z hry hostia, ktorí chcú vyrovnať.
    86. Daniel Caligiuri (SCH) - 4:3
     
    86
    Schalke 04 dalo gól! Kto by to bol povedal po prvom polčase, že v druhom dejstve bude sledovať takúto drámu. DANIEL CALIGIURI obišiel striedajúceho Zagadoua, posunul si loptu bližšie k bráne a prudkou strelou napol sieť.
     
    84
    Pierre-Emerick Aubameyang nemusí byť zo svojho vylúčenia až taký sklamaný, pretože Borussia hrala v oslabení iba približne desať minút. Amine Harit definitívne zamieril do šatne.
     
    83
    Peter Bosz nechce riskovať stratu bodov, a tak posiela do hry ďalšieho obrancu. Z lavičky prichádza Dan-Axel Zagadou, v zápase skončil Raphaël Guerreiro.
     
    81
    Schalke bude takisto dohrávať iba s desiatimi hráčmi. Amine Harit musel opustiť hraciu plochu, pretože nedokázal ani stúpiť na pravú nohu.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 12. Aubameyang, 18. Stambouli (vla.), 20. M. Götze, 25. Guerreiro – 61. Burgstaller, 65. Harit, 86. D. Caligiuri, 90+4. Naldo

    Karty:   53. Papastathopoulos (DOR), 55. Aubameyang (DOR) – 3. McKennie (SCH), 22. Kehrer (SCH), 45+2. D. Caligiuri (SCH), 90. Konopljanka (SCH)   72. Aubameyang (DOR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 17:10.
    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Papastathopoulos, Weigl, Toprak, Schmelzer (C) – Şahin – M. Götze (78. G. Castro), Guerreiro (83. Zagadou) – Jarmolenko (68. Bartra), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Reimann – Bartra, G. Castro, Kagawa, Philipp, Schürrle, Zagadou.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Kehrer (46. Nastasić) – D. Caligiuri, McKennie (33. Harit), Meyer, Oczipka – Di Santo (33. Goretzka), Burgstaller, Konopljanka.
    Náhradníci: Nübel – Coke, Nastasić, Goretzka, Harit, Schöpf, Embolo.