Dortmund – Schalke 4:4 (kon.) | Lipsko – Brémy 2:0 (kon.) | Freiburg – Mainz 2:1 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (2:0)
Bayern Mníchov
Sobota 25.11.2017, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok večera. (20:28:29)
     
    Bayern Mníchov druhýkrát v tejto sezóne prehráva svoj zápas Bundesligy, pretože nestačil na Borussiu Mönchengladbach, ktorá dala dva góly v prvom polčase a hostia sa na viac, ako na zníženie z kopačky Artura Vidala nezmohli.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Coman si našiel padajúcu loptu v malom vápne súpera a takmer ju aj poslal do siete, ale v poslednej chvíli odkopol dobre postavený Ginter.
     
    90+2
    Veľká šanca pre nového muža na ihrisku Drmiča, ktorý sa dostal k lopte a unikal z krídla do šestnástky Bayernu. Jeho krížna strela bránu minula. Akcia bola síce platná, ale postranný rozhodca rozhodol zle, pretože to bol ofsajd.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Raffael, prichádza Josip Drmić.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Hazard poslal center do ohňa, ktorý sa nepodarilo domácim zakončiť. Bayern totiž loptu odkopol, hráči Borussie ju ale stále majú na svojich kopačkách.
     
    89
    Veľmi dobrú prácu odviedol Raffael, ku ktorému sa pridal aj Zakaria a práve tento záložník získal roh, ktorý pomaly prichádza rozohrať Thorgan Hazard.
     
    88
    Borussia Mönchengladbach sa dostala s loptou na súperovu polovicu, kde sa domáci hráči snažia hlavne naťahovať čas a nie sa nutne tlačiť do zakončenia.
     
    87
    Ten prvý odvrátil na ďalší Stindl, hlavička Comana do ohňa nebezpečná nebola. Sommer si situáciu postrážil, navyše ho fauloval Lewandowski.
     
    86
    Kingsley Coman sa dostal k zrazenej lopte pred pokutovým územím súpera a okamžite vystrelil. Aj za pomoci teču sa guľatý nezmysel odrazil nad bránu. Nasleduje roh.
     
    85
    Javi Martínez hlavičkoval zvnútra šestnástky, nepodarilo sa mu nájsť bránu Borussie Mönchengladbach. S hlavou dole sa vracia plniť si defenzívne povinnosti.
     
    84
    Postupná akcia hostí nevyústila v center Kimmicha, ktorý sa oň dlho snažil, ale nakoniec vystrelil Robert Lewandowski do priestorov, kde bol pozorný Sommer.
     
    83
    Bayern sa rýchlo dostal späť k lopte, lenže okamžite bol zastavený aj jeho rodiaci sa útok. Rozohrávať preto z vlastnej polovice musel brankár Ulreich.
     
    82
    Friedl svojím centrom našiel hlavu Lewandowskeho, ktorý nemal najlepšiu pozíciu a aj preto zakončil nad priestor troch Sommerových žrdí.
     
    80
    Robert Lewandowski s ofenzívnym faulom, ktorý sa mu vôbec nepáči, ale musí rešpektovať, že Bayern znova potrebuje získať loptu, aby s ňou smeroval dopredu.
     
    79
    Ulreich ešte potreboval chvíľu pauzu, pretože sa zrazil s Raffaelom, ale je v poriadku. Po jeho výkope však v strede poľa fauloval Arturo Vidal.
     
    78
    Stindl prihral medzi obrancov súpera na Raffaela, ktorý sa mohol rútiť sám na Ulreicha, no v ceste ho jemne zabrzdil Hummels. Domáci sa síce hnevajú, ale nemecký stopér potrestaný nebude, faul sa nestal.

    Matej Kubove

    Góly: 39. T. Hazard (pen.), 44. Ginter – 74. Arturo Vidal

    Karty:   65. Elvedi (MNC) – 31. Tolisso (BAY)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Kramer (11. Jantschke, 46. Johnson), Zakaria, T. Hazard – Stindl (C), Raffael (90+1. Drmić).
    Náhradníci: Sippel – Oxford, Drmić, Johnson, Jantschke, Cuisance, Grifo.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Bernat (45. Coman) – Javi Martínez (C) – Rudy (68. Wriedt), Tolisso, Arturo Vidal, James Rodríguez (46. Friedl) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – J. Boateng, Wriedt, Coman, Dorsch, Friedl.