Mainz – Frankfurt 1:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt
Piatok 27.10.2017, 20:30 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 10. kolo nemeckej Bundesligy, kde 1. FSV Mainz 05 privíta na svojom trávniku Eintracht Frankfurt. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    1. FSV MAINZ 05:

    Futbalisti tohto celku sa nachádzajú na 12. priečke so ziskom 10 bodov. Na svojom konte majú tri víťazstvá, jednu remízu a päť porážok. Dovedna svojím súperom nastrieľali 10 gólov, ale až 15 inkasovali. Na svoj posledný ligový zápas vycestovali na trávnik Schalke, kde sa najprv v 13. minute rafil Goretzska a neskôr v 74. minúte aj Burgstaller. Mainz odchádzal bez bodu po prehre 0:2.

    EINTRACHT FRANKFURT:

    Hráči Frankfurtu sa momentálne nachádzajú na peknej 7. priečke a na svojom konte majú 14 bodov. To sa im podarilo po štyroch víťazstvách, dvoch remízach a troch porážkach. Skóre majú 10:9. Naposledy sa predstavili pred zrakmi vlastných dívakov, ktorí sa prišli pozrieť na zápas s Dortmundom. Už v 19. minúte išli hostia do vedenia zásluhou Sahina. V 57. minúte Philipp poslal Dortmund už do dvojgólového vedenia. Zlom však prišiel v 64. minúte, kedy Haller využil ponúknutý pokutový kop. To domácich naštartovalo a hneď o štyri minúty skórovali opäť. Bol to Wolf, ktorému sa podarilo vyrovnať. Zápas sa napokon skončil výsledom 2:2.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Zentner – Donati, Bell (C), A. Diallo, Brosinski – Gbamin – Frei, Latza – Öztunali, Muto, De Blasis.
    Náhradníci: Huth – Balogun, Fischer, Kodro, Maxim, Serdar, Jairo.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Salcedo, D. Abraham, Falette – Gaćinović, Stendera, K-P. Boateng (C), Willems – M. Wolf, Haller, Rebić.
    Náhradníci: Zimmermann – Blum, Beyreuther, de Guzmán, Jović, Medojević, Russ.

    Rozhodca: Stegemann.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Marc Stendera a jeho výborné spracovanie lopty! Nabehol si na precíznu nahrávku a vystrelil z hranice šestnástky. Jeho snaha ale končí vedľa ľavej tyčky.
     
    3
    Pablo De Blasis si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofajdovom postavení.
     
    4
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku gólmana hostí, ktorý hral v tomto prípade na istotu a poslal loptu čo najďalej od vlastného vápna.
     
    5
    Pablo De Blasis premárnil sľubnú šancu na skórovanie. Na bránku poslal z hranice šestnástky strelu s gólovými parametrami. Lukáš Hrádecký ale ponúkol výborný zákrok a loptu smerujúcu do stredu bránky chytil.
     
    6
    Pablo De Blasis sa snažil odcentrovať z ľavého krídla, čo mu síce nevyšlo, ale vybojoval pre svoj tím výhodu rohového kopu.
     
    7
    Rohový kop, ktorý zahral Levin Oztunali, odvrátila obrana súpera. Tím Mainz donútil súpera až ku ďalšiemu rohovému kopu.
     
    8
    Ku realizácii rohového kopu sa postavil Levin Oztunali, ale jeho centrovaný pokus pohodlne defenzíva odvrátila.
     
    9
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si hľadajú lepšiu streleckú pozíciu. Zatiaľ im to však nevychádza vďaka skvelej práci hosťujúcej defenzívy.
     
    10
    Domáci futbalisti získavajú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    11
    Pablo De Blasis ostáva po súboji jemne otrasený, ale vyzerá to tak, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    12
    Ante Rebić premárnil sľubnú šancu na skórovanie. Na bránku poslal z hranice šestnástky strelu s gólovými parametrami. Robin Zentner ale ponúkol výborný zákrok a loptu smerujúcu do stredu bránky chytil.
     
    13
    Asistent rozhodcu ukazuje ofsajd. Hlavný arbiter toto jeho rozhodnutie potvrdzuje. Yoshinori Muto je tým hráčom, ktorý sa nechal chytiť.
     
    15
    Yoshinori Muto robil čo mohol, aby stihol dlhý pas svojho spoluhráča. To sa mu nepodarilo a smeroval až na kopačku brániaceho hráča.
     
    16
    Donati bol v súboji až príliš aktívny, čo neuniklo vedľa stojacemu rozhodcovi, ktorý svojim hvizdom prerušil hru. Pri lopte budú hostia.
     
    17
    Ďalší pokus o rýchle doručenie lopty za obranu súpera je neúspešný a tá loptu odvrátila. Šťastie skúšal Sebastien Haller.
     
    18
    Zástavka letí do nebies! Yoshinori Muto sa nechal chytiť v ofsajdovej pasci súpera.
     
    19
    Eintracht Frankfurt bude zahrávať outové vhadzovanie na vlastnej polovici ihriska.
     
    20
    1. FSV Mainz bude mať výhodu voľného kopu z väčšej vzdialenosti po nedovolenom zákroku jedného z obrancov.
     
    21
    Levin Oztunali poslal do šestnástky mäkkučký center, ktorý však pohodlne zachytil brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    22
    Po zblokovanom pokuse bude Eintracht Frankfurt zahrávať rohový kop.
     
    23
    Marc Stendera zahral rohový kop, ale nepodarilo sa mu nájsť žiadneho spoluhráča.
     
    24
    Ante Rebić si to namieril smerom k bránke, ale obranca súpera výborne zakročil voči tejto snahe. Frankfurt získava rohový kop.
    24. David Abraham (FRN)
     
    25
    Jetro Willems nepochodil s rohovým kopom. Ten skončil na obrancovi súpera, ktorý okamžite loptu upratal.
     
    26
    Eintracht Frankfurt bude mať možnosť skórovať po nariadenom rohovom kope.
     
    27
    Jetro Willems sa stavia k rohovému kopu a loptu posiela do húštiny tiel v pokutovom území. Pri lopte je ale prvý obranca súpera a loptu odvracia.
     
    28
    V posledných minútach sa nám roztrhlo vrece s rohovými kopmi. Jetro Willems poslal z rohového kopu parádny center. Avšak obrana súpera zapracovala spoľahlivo a loptu upratala mimo nebezpečenstva.
     
    29
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 46% – 54%.
     
    30
    Sebastien Haller sa vydal sám dopredu s cieľom pripraviť šancu pre spoluhráčov, ale v tomto rozlete ho zastavil hráč súpera.
     
    32
    Skvelá obranná činnosť v podaní Salceda, ktorý dokázal zachytiť rozohrávku súpera, a tak nikomu nedovoliť zakončiť.
     
    33
    Marius Wolf skúsil prepasírovať loptu do voľného priestoru, ale nepodarilo sa mu nájsť žiadneho spoluhráča.
     
    35
    Po súboji ostáva ležať na trávniku jeden z domácich hráčov, ktorý potrebuje opateru tímu lekárov. Dúfajme,že bude v poriadku a do hry ešte naskočí.
     
    37
    Frankfurt dal gól!
    Marius Wolf skvelo prešiel skrz brániaceho hráča a priviedol loptu až do pokutového územia. Tam prihrávkou hľadal lepšie postaveného spoluhráča, ale našiel len kopačku STEFANA BELLA, ktorý si vsietil nešťastný vlastný gól. Stav stretnutia je 0:1!
    37. Stefan Bell (FRN) - 0:1
     
    39
    Loptu majú na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú formou krátkych prihrávok na vlastnej polovici ihriska.
     
    40
    Daniel Brosinski svojou krátkou prihrávkou hľadal rozbehnutého spoluhráča, ale nedokázal prepasírovať loptu skrz obrancu súpera.
     
    41
    Pablo De Blasis predviedol center do šestnástky. Obrana súpera odvracia loptu do bezpečia. Arbiter fúkol do píšťalky a Mainz získava kop od rohovej zástavky.
     
    42
    Rohový kop odvracia obrana súpera. Loptu posielal na spoluhráčov Pablo De Blasis.
     
    43
    Donati sa snažil poslať dlhý kros do šestnátky súpera. To mu však nevyšlo, pretože loptu namieril len do brániaceho hráča. Pri lopte sú už hostia.
     
    44
    Prince Boateng ostáva po súboji ležať na trávniku. Vyzerá to tak, že to nebude nič vážne a v hre bude pokračovať aj naďalej.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu. Ten možno označiť ako jemne podpriemerný. Mali sme možnosť vidieť len jeden presný zásah a minimum šancí na oboch stranách. Dúfajme, že sa priebeh hry po prestávke zlepší a budeme svedkami krajšieho futbalu. Domáci celok dnes vsadil na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa viac sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Asistent rozhodcu dvíha zástavku. Sebastien Haller sa ocitol v ofsajde.
     
    48
    Ante Rebić sa s ľahkosťou dostal cez obranu súpera a je sám pred gólmanom. Nedokázal ale skórovať strelou doprostred siete. Robin Zentner výborne zakročil.
     
    49
    Jeden z hráčov hostí sa snažil ohroziť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho strelecký pokus dokázal zblokovať pred ním stojací brániaci hráč.
     
    50
    Latza sa snažil presadiť individuálnym spôsobom, ale jeho prenik skrz kvarteto brániacich hráčov mu nevyšiel a o loptu prišiel.
     
    51
    Do hlavičkového zakončenia sa tlačil Marius Wolf, ktorého však prehlavičkoval jeden z brániacich hráčov.
     
    52
    Lopta sa nachádza na polovici Mainzu, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    53
    Sascha Stegemann fúkol do píšťalky a signalizuje faul, ktorého sa dopustil Carlos Salcedo tým, že poslal protihráča k zemi. Priamy voľný kop pre Mainz.
     
    54
    Už to vyzeralo tak, že sa Yoshinori Muto dostane do vážnejšej príležitosti, ale to prekazil verdikt postranného rozhodcu, ktorý ho videl v ofsajdovom postavení.
     
    55
    Yoshinori Muto nedokázal odcentrovať z rohového kopu. Jeho pokus končí mimo hracej plochy.
     
    56
    Pablo De Blasis sa rozhodol zakončiť zo zlej pozície z voleja, ale jeho tvrdý projektil letel niekde medzi divákov.
     
    57
    Domáce publikum sa búri. Zdalo sa im, že bol Yoshinori Muto faulovaný vo vápne súpera. Hlavný arbiter celú situáciu videl inak a nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    58
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Fabian Frei, prichádza Suat Serdar.
     
    59
    Yoshinori Muto si na svoje konto pripíše útočný faul, po ktorom bude pri lopte súper.
     
    60
    Máme chvíľku na štatistické údaje. Údaj o počte streleckých pokusov momentálne ukazuje pomer 3:7.
     
    61
    Žltú kartu dostáva David Abraham (Eintracht Frankfurt).
     
    63
    Jetro Willems poslal center zo štandardky do šestnástky, ale jeho snahu odvrátil prvý stojaci hráč.
     
    64
    Ante Rebić dokázal zakončiť z nevýhodnej pozície, ale jeho pokusu chýbala razancia. Táto strela bola len taká čerešnička na torte pre pozorného gólmana.
     
    65
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku domáceho gólmana, ktorý ju okamžite poslal ďaleko od vlastnej bránky.
     
    66
    Pablo De Blasis sa dostal po prihrávke do pokutového územia súpera, ale v čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    68
    Eintracht Frankfurt bude zahrávať outové vhadzovanie na polovici súpera. To je skvelá príležitosť k usadeniu sa.
     
    69
    Momentálny pomer držania lopty je: 50% – 50%.
     
    70
    Levin Oztunali zarotoval center do pokutového územia. Obrana súpera loptu upratala do bezpečia. Mainz s rohovým kopom na svojom konte. Hráči sa už sťahujú do šestnástky.
     
    71
    Mainz dal gól!
    SUAT SERDAR si zbehol do šestnástky súpera, kde na prihrávku svojho spoluhráča reagoval strelou z prvej. Bola z toho napokon nechytateľná bomba, ktorá smerovala do pravej šibenice. Pekný gól! Stav stretnutia je 1:1!
    71. Suat Serdar (MAI) - 1:1
     
    72
    Donati ostáva po súboji otrasený ležať na trávniku. Už k nemu beží tím lekárov, ktorí mu podajú prvú pomoc.
     
    73
    Donati opúšťa hraciu plochu, a tak jeho spoluhráči budú hrať nejaký čas v desiatich.
     
    74
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Ante Rebić, prichádza Danny Blum.
     
    76
    Giulio Donati si pravdepodobne privodil menšie zranenie. Vyzerá to ale tak, že bude môcť pokračovať.
     
    78
    Marius Wolf si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    79
    Prince Boateng bol v súboji potiahnutý za dres, čo neuniklo pozornosti rozhodcu. Ten prerušil hru. Eintracht Frankfurt bude zahrávať voľný kop.
     
    80
    Pekný kros poslal Pablo De Blasis, ale Lukas Hrádecký loptu vyboxoval mimo nebezpečia.
     
    81
    Giulio Donati svojou prihrávkou hľadal svojho spoluhráča postaveného vpredu, ale ten na jeho prihrávku vôbec nereagoval, pretože si uvedomoval, že sa nachádza v ofsajde.
     
    82
    Danny Latza skúsil nájsť jedného zo spoluhráčov, ale prihrávka sa mu nepodarila ideálne a šanca tak z toho nebude.
     
    83
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Levin Öztunali, prichádza Viktor Fischer.
     
    84
    Futbalisti hosťujúceho celku budú mať výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    85
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Mijat Gaćinović, prichádza Jonathan de Guzmán.
     
    86
    Domáci rozbiehali rýchly protiútok smerom dopredu. Celú akciu však pokazil Yoshinori Muto, ktorý sa snažil individuálnym spôsobom prejsť cez brániaceho hráča. To mu nevyšlo.
     
    87
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Jošinori Muto, prichádza Kenan Kodro.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Jetro Willems (Eintracht Frankfurt).
     
    89
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Marc Stendera, prichádza Marco Russ.
    89. Stefan Bell (MAI)
     
    90
    Z rohového kopu, ktorý poslal Viktor Fischer, napokon nič nebolo. Obrana súpera je v strehu a zvládla loptu upratať preč.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom polčase nadstaviť ešte tri minúty navyše.
     
    90+2
    Z blízkosti pokutového kopu skúsil hlavou skórovať Stefan Bell. Pokus chcel zasunúť do vrchnej časti siete. Lukas Hrádecký ukázal výborný reflex a zabránil lopte rozvlniť sieť.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3.
    Střely mimo: 2:5.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 9:2.
    Fauly: 15:22.
     
    Máme tu koniec stretnutia. To možno označiť ako priemerné. Mali sme možnosť vidieť zopár zaujímavých situácii, ale predzápasové očakávania boli o niečo vyššie. Dnes sa body budú deliť po remízovom výsledku 1:1. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:23:39)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 71. Serdar – 37. Bell (vla.)

    Karty:   61. D. Abraham (FRN), 88. Willems (FRN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 9:2. Fauly: 15:22.
    1. FSV Mainz 05: Zentner – Donati, Bell (C), A. Diallo, Brosinski – Gbamin – Frei (58. Serdar), Latza – Öztunali (83. Fischer), Muto (87. Kodro), De Blasis.
    Náhradníci: Huth – Balogun, Fischer, Kodro, Maxim, Serdar, Jairo.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Salcedo, D. Abraham, Falette – Gaćinović (85. de Guzmán), Stendera (89. Russ), K-P. Boateng (C), Willems – M. Wolf, Haller, Rebić (74. Blum).
    Náhradníci: Zimmermann – Blum, Beyreuther, de Guzmán, Jović, Medojević, Russ.

    Rozhodca: Stegemann