Žilina – Miškovec sk 1:5 (kon.) | Nové Zámky – SAPA Fehérvár sk 5:4 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
5:4 (1:1, 2:3, 2:0)
Fehérvár AV19
Streda 04.10.2017, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Vyšehradský pohár • Štvrťfinále
Partner:
     
    Nové Zámky zvládli víťazne prvý zápas štvrťfinále Vyšehradského pohára proti maďarskému klubu Fehérvár AV19. Slovenský zástupca išiel do vedenia v ôsmej minúte zásluhou Dubinina, ale hostia skóre otočili vďaka Vinczemu a Erdélymu. V druhej časti hry síce vyrovnal stav stretnutia Lantoši, no hokejisti zo Székesfehérváru boli lepší a po presných zásahoch Vidmara so Szabóm si vypracovali dvojgólové vedenie. Vtedy to vyzeralo pre Nové Zámky zle. V poslednej sekunde prostredného dejstva však znížili tečom Salija a v tretej tretine vyrovnal strelou od modrej čiary Deyl. V záverečných sekundách riadneho hracieho času sa zdalo, že sa zrodí remíza, no tesne pred sirénou rozhodol o triumfe slovenského tímu Špirko. Odveta je na programe presne o týždeň v Maďarsku. (20:40:36)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Nové Zámky dali gól! RASTISLAV ŠPIRKO sa stáva hrdinom zápasu. Skúsený útočník využil zaváhanie hosťujúcej obrany, v prečíslení zobral zodpovednosť na seba a svoju individuálnu akciu zakončil strelou do horného rohu brány. Asistencie: Adam Zbořil, Sabahudin Kovačevič.
     
    59:16
    Prapavessis urobil chybu vo vlastnom obrannom pásme, ale hokejisti Fehérváru neboli pripravení na správnom mieste.
     
    58:20
    Cetkovský už naskočil späť na ľadovú plochu. Nové Zámky prežili celé dve minúty v oslabení.
     
    57:45
    Domáci v závere tretej tretiny bojujú a už nechcú zbytočne inkasovať. Puk zase vyhodili cez všetky čiary.
     
    57:00
    Nové Zámky zatiaľ dobre zvládajú hru v oslabení, keď puk vyhodili ďaleko od brány Patrika Romančíka.
     
    56:20
    Jiří Cetkovský teraz oslabil svoj tím. Pri snahe odtlačiť protihráča od brány si pomohol hákovaním a dostal dve trestné minúty.
     
    55:20
    Arttu Luttinen urobil úspešnú sťahovačku, dobre vystrelil spoza hráča a Romančík sa pre istotu obzrel, či mu puk neprepadol za chrbát.
     
    54:43
    Momentálne nechce nikto urobiť chybu. Oba tímy si pozorne strážia modrú čiaru aj obranné pásmo.
     
    53:30
    Štvrťfinále Vyšehradského pohára sa hrá na dva zápasy, takže výsledok dnešného stretnutia ešte nebude nič riešiť. Jeho víťaz bude mať akurát lepšiu pozíciu v odvete, ktorá je na programe o týždeň.
     
    52:04
    Romančík pohotovo zareagoval na tvrdú strelu od modrej čiary. Mal menšie problémy, pretože nemal svoju hokejku, ale iba požičanú od kolegu z obrany.
     
    51:20
    Konečne ožili aj novozámockí fanúšikovia, ktorí si pýtajú ešte jeden. Za stavu 2:4 to vyzeralo s domácimi všelijako, ale teraz sú na koni.
     
    50:34
    Nové Zámky dali gól! Presilová hra domácim síce nevyšla, no aj tak sa im podarilo vyrovnať. Od modrej čiary vypálil presne a tvrdo RADEK DEYL. Kornakker nedokázal zabrániť puku v ceste do siete. Asistencie: Róbert Lantoši.
     
    49:55
    Presilovka domácich zostala nevyužitá. Nové Zámky ju nezahrali najlepšie a Kornakker vážnejšie neohrozili.
     
    49:30
    Snaha sa domácim nedá uprieť, ale v dôležitých momentoch im chýba kvalita. Kovačevičove strely od modrej čiary smerovali iba do hráčov v bielom.
     
    48:40
    Péter Vincze pravdepodobne inkasoval nepríjemný úder do tváre, keď ležal na ľade. Potom sa dlho zdvíhal a s pomocou spoluhráčov odišiel striedať.
     
    47:55
    Rastislav Špriko sa prekľučkoval cez viacerých hráčov a napokon si vypýtal faul. Dve minúty za podrazenie dostal János Hari.
     
    46:30
    Momentálne vidíme množstvo nepresností na oboch stranách. Zápas má síce solídne tempo, ale z predvedenej hry občas bolia oči.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 8. Dubinin (Varga), 26. Lantoši, 40. Salija (Cetkovský, Kovačevič), 51. Deyl (Lantoši), 60. Špirko (Zbořil, Kovačevič) – 16. Vincze (Uotila, Luttinen), 23. Erdély (Hari, Uotila), 27. Vidmar (Szabó), 29. Szabó (LoVecchio, Latendresse)


    HC MIKRON Nové Zámky: Kováč (29. Romančík) – M. Jass, Plašil, Prapavessis, Salija, Kovačevič, Hain, Deyl, Kuzma – K. Jass, Šimun, Rajenko – Zbořil, Špirko, Cetkovský – Varga, Dubinin, Surovka – Lantoši, Piačka, Fábry.
    Fehérvár AV19: Kornakker (Gyenes) – Szabó B., Vidmar, Uotila, Jyrkkiö, Stipsicz, Szabó D., Láday, Kiss Zs. – Luttinen, Hári, Vincze – Erdély, Latendresse, LoVecchio – Kiss P., Kocsis, Szita – Szabó K., Reisz, Sárpátki.

    Rozhodca: Jonák, Babic – Výleta, Nagy