Tappara – B. Bystrica sk 3:0 (kon.) | Kuopio – Stavanger 7:1 (kon.) | Hradec Králové – Bern 5:4 (kon.)
koniec
Tappara Tampere
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Streda 04.10.2017, 18:00 • Hakametsä Stadium, Tampere • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti HC 05 Banská Bystrica nezvládli zápas základnej A-skupiny Ligy majstrov na ľade fínskeho celku Tappara Tampere, keď prehrali 0:3. Dvakrát inkasovali už v prvej tretine, skóre uzavrel v poslednej dvadsaťminútovke Jan-Mikael Järvinen. Baranov môže mrzieť najmä druhá tretina, v ktorej boli lepším tímom, no Christiana Heljanka v bránke domácich prekonať nedokázali. Zverenci Vladimíra Országha budú mať príležitosť Tappare vrátiť požičané už o týždeň v domácom prostredí. Zároveň to pre nich bude rozlúčka so základnou skupinou Ligy majstrov. Odo mňa je to pre dnešok už všetko, prajem vám pekný zvyšok večera! (20:15:03)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:39
    Tak teraz mal Lassila aj veľké šťastie, keď Anton Levtchi nahadzoval puk od ľavého mantinelu do bránkoviska a vracajúci sa Ján Brejčák takmer nechtiac prekonal vlastného gólmana.
     
    58:49
    Strela Kristiana Kuuselu bola zblokovaná niektorou z baskobystrických hokejok až na ochrannú sieť, a tak domáci zostanú v blízkosti Teemuho Lassilu.
     
    58:17
    Otto Rauhala chcel prihrávkou z ľavej strany na os ihriska nájsť pravdepodobne Jereho Karjalainena, defenzíva Banskej Bystrice však v tomto prípade zapracovala dobre.
     
    57:17
    Tyler Redenbach prinútil Lassilu k ďalšiemu zákroku, gólman Baranov dostal puk na hruď, kde ho prikryl za pomoci svojej lapačky. Hra sa tak znova prerušuje.
     
    56:34
    Na opačnej strane musel zase zasahovať aj Heljankov náprotivok Teemu Lassila, táto strela ho však vystrašiť rovnako nemohla. Tampere však zostáva v útočnom pásme.
     
    55:40
    Tomáš Surový sa ešte pokúsil spraviť niečo s nepriaznivým výsledkom, no jeho puk z ľavej strany nenarobil Christiana Heljankovi takmer žiadne problémy.
     
    54:43
    Tappara dala gól! No a zdá sa, že je rozhodnuté. JAN-MIKAEL JÄRVINEN totiž využil ďalšiu nepozornosť defenzívy Banskej Bystrice, keď sa pred Teemum Lassilom ocitol úplne sám a prihrávku od Jereho-Matiasa Alanena využil na tretí gól Tappary. Asistencie: Jere-Matias Alanen, Toni Utunen.
     
    54:19
    Miloš Bubela dnes svojim forchekingom robí poriadne problémy domácej defenzíve, škoda len, že jeho snaha teraz neviedla k prihrávke na niektorého z jeho spoluhráčov.
     
    53:35
    Barani teraz bojovali za domácou bránkou, Marek Bartánus s Casonom Hohmannom sa však k puku nedokázali pretlačiť, a tak to neskončilo ani strelou na Christiana Heljanka.
     
    52:24
    Tak konečne prichádza aj prerušenie hry, keď Christian Heljanko prikryl puk nahodený od ľavého mantinelu. No predstavte si, bez prerušenia sa hralo viac ako šesť minút.
     
    51:55
    Znova sme videli len niekoľko ľahučkých nahodených pukov smerom na bránu, naďalej sa hrá už mimoriadne dlho bez prerušenia. Tak toto je skutočne ojedinelá situácia.
     
    50:40
    Tempo hry naďalej nepripomína, že by sa hralo o body do tabuľky skupiny Ligy majstrov, skôr to vyzerá ako nejaký prípravný zápas. Banskobystričania sa síce snažia prechádzať do útočného pásma, no defenzíva Tappary je mimoriadne pozorná.
     
    49:50
    Momentálne sa hrá bez prerušenia už takmer štyri minúty a stále sledujeme mimoriadne nezáživný hokej. Na oboch stranách chýba nejaká presná kombinácia. Vidíme len početné pokusy o nahadzovanie puku za či priamo na bránu jedného či druhého gólmana. Ani Christian Heljanko, ani Teemu Lassila však hru už poriadne dlho prerušiť nemuseli.
     
    48:25
    Takýto priebeh jednoznačne vyhovuje domácemu tímu. Hrá sa takmer bez prerušenia, no a hráči Tampere sem-tam zavezú puk aj do svojho útočného pásma, kde síce vládne defenzíva Banskej Bystrice, tá však dnes už dvakrát kapitulovala.
     
    47:40
    Tak v posledných momentoch je hra z oboch strán poriadne rozháraná. Ani jeden z tímov nedokáže založiť nejakú súvislejšiu kombináciu, ktorá by viedla k ohrozeniu jednej či druhej bránky.
     
    46:10
    Po dlhšom čase si zákrok pripísal aj Teemu Lassila, ktorý prikryl puk mieriaci k jeho pravej žrdke, po reklamnej prestávke sa tak bude vhadzovať v jeho blízkosti.
     
    45:30
    Banskobystričania sa dokázali bez väčších problémov tomuto oslabeniu ubrániť a hrajú tak znova v plnom počte. V útočnom pásme sa znova pokúšal rozohrávku defenzívy Tappary napádať Miloš Bubela, k puku sa však nedostal.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 9. Repo (Järvinen), 11. Alanen (Utunen, Salonen), 55. Järvinen (Alanen, Utunen)


    Tappara Tampere: Heljanko (Hrachovina) – Lehtonen, Mikkola, Vittasmäki, Rantakari, Salonen, Utunen, Haš – J. M. Järvinen, Kuusela, Repo – M. Järvinen, Ojamäki, Kärki – Karjalainen, Rauhala, Levtchi – Alanen, Nurmi, Mäkinen – Redenbach.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Kubka, Ďatelinka, Brejčák, Sedlák, Gélinas, Mihálik, Dame – Malka – Brittain, Faille, Surový – Lunter, Lamper, Bortňák – Bubela, Hohmann, Bartánus – Belluš, Gabor, Češík – Andrisík.

    Rozhodca: Marcus Linde, Kristian Vikman – Pasi Nieminen, Tommi Niittylä