Freiburg – Dortmund 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Frankfurt 0:1 (kon.) | Augsburg – Kolín nad Rýnom 3:0 (kon.)
Mainz – Leverkusen 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Hannover 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Bayern 2:0 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:0 (0:0)
Borussia Dortmund
Sobota 09.09.2017, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme tu koniec stretnutia, ktorý možno označiť ako podpriemerný. Nemali sme možnosť vidieť ani jeden presný zásah a po vylúčení Raveta to bola doslova nuda. Domáci hráči dnes vsadili na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa sústredili na pevnú defenzívu a udrieť sa snažili po rýchlych kontrách. Odo mňa to je všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom Vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:30:34)
     
    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 2:3.
    Střely mimo: 2:11.
    Rohy: 0:7.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 10:10.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Dortmund s prihrávkami cez celé ihrisko s cieľom udržať si kontrolu lopty. Súper ale zachytáva jeden z pasov a situácia sa obracia. Lopta je mimo hry a asistent rozhodcu už signalizuje rohový kop. Túto výhodu získava Dortmund.
     
    90+2
    Hostia smerujú do vápna súpera jeden center za druhým, domáci si však so všetkými naprosto v pohode vedia poradiť.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť ešte tri minútky navyše.
     
    89
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Marco Terrazzino, prichádza Pascal Stenzel.
     
    88
    Dortmund vrhá už všetky svoje sily do útoku, domáci naopak stále spoliehajú na doposial precíznu defenzívu.
     
    87
    Pri lopte je Burki, ktorý v dnešnom zápase nemal takmer žiadnu prácu. Snaží sa dlhým nákopom nájsť lepšie postavených hráčov na polovici súpera.
     
    86
    Andriy Yarmolenko hľadal v šestnástke zakončujúcich spoluhráčov, ale zbytočne. Center poslal veľmi nepresne a želaný cieľ sa mu nepodarilo dosiahnuť. Lopta je za bránkovou čiarou a Freiburg má odkop od bránky.
     
    85
    Gonzalo Castro poslal nepríjemný center z pravej strany, na ktorý si zbiehalo hneď niekoľko spoluhráčov, ale ako prvý bol pri lopte brániaci hráč.
     
    84
    Gonzalo Castro predviedol peknú prihrávku do šestnástky so zreteľom nájsť spoluhráča. Súperov obranca ju ale zvládol relatívne v pohode pokryť.
     
    82
    Lukasz Piszczek predskočil obranu súpera v pokutovom území, ale jeho hlavičkový pokus minul len ľavú žrď.
     
    81
    Góól! No moment, tak nie. Lopta skončila v sieti po strele Aubameyanga, ale približne sekundu po odpískaní hlavného arbitra. Ten odpískal nedovolený zákrok jedného z domácich hráčov. Celkom komická situácia. Borussia má výhodu voľného kopu z väčšej vzdialenosti.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mario Götze, prichádza Andrij Jarmolenko.
     
    79
    Do tretice prichádza faul zo strany hostí na vlastnej polovici ihriska. Freiburg má opäť šancu ohroziť súpera z priameho kopu.
     
    78
    Borussia začína byť smerom dopredu už poriadne bezzubá, zatiaľčo domáci hráči praktizujú stále rovnaký štýl bránenia, ktorý im prináša ovocie.
     
    76
    Ale ani tento letiaci projektil neskončí v sieti. Jeden z domácich hráčov si v šestnástke pomáhal nedovoleným spôsobom. Pri lopte budú opäť hostia, ktorí sa budú chcieť usadiť na polovici súpera.
     
    75
    Centrovaný pokus po voľnom kope pre Dortmund neznamenal väčšiu hrozbu, ale vzápätí sme videli ďalší faul zo strany hostí a tak bude mať Freiburg možnosť voľný kop si zopakovať.
     
    74
    Striedajúci Niederlechner sa rútil smerom dopredu po ľavej strane ihriska, ale na trávnik ho nedovoleným spôsobom poslal jeden z brániacich hráčov. Freiburg bude zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    73
    Kleindienst zakladal rýchly protiútok, ale jeho snahu zastavil hvizd Benjamina Cortusa, ktorý uznal jeho zákrok v súboji ako nedovolený. Kleindienst si tak na svoje konto pripíše útočný faul.
     
    72
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa usadili na polovici súpera a snažia si vytvoriť tlak, ktorý by sa snažili využiť vo svoj prospech.
     
    70
    Ku realizácii rohového kopu sa postavil Conzalo Castro, ale jeho centrovaný pokus pohodlne odvrátila defenzíva súpera.
     
    69
    Sokratis sa ocitol na konci prihrávky a využil to na strelu z hranice šestnástky. Jeden z defenzívnych hráčov ale jeho snahu zablokoval. Lopta sa dostala za čiaru. Šancu na skórovanie po rohovom kope môže využiť Dortmund.
     
    68
    Striedajúci Zagadou bol v útoku až príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý odpískal nedovolený zákrok. SC Freiburg bude pri lopte.
     
    67
    Nuri Sahin napriahol k priamemu kopu z hranice šestnástky, ale brankár si perfektne postavil múr, ktorý strelu zablokoval.
     
    66
    Amir Abrashi podrazil súpera šmýkačkou. Benjamin Cortus zastavuje hru a pokojne mohol ukázať aj žltú kartu, ale napokon je z toho len varovanie. Dortmund so štandardnou situáciou z veľmi dobrej pozície.
     
    65
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Tim Kleindienst, prichádza Florian Niederlechner.
     
    64
    Mario Gotze našiel v šestnástke súpera nikým nepokrytého Alexandra Philippa, ktorý zbytočne nešpekuloval a poslal loptu smerom k bránke. Jeho bomba však smerovala mimo bránky.
     
    63
    Mario Gotze zahráva rohový kop a posiela pekný center do šestnástky. Obrana súpera ja v strehu a lopta tak putuje do zóny bezpečia.
     
    62
    Sahin sa pokúsil zakončiť ešte pred hranicou veľkého vápna, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Borussia Dortmund bude zahrávať rohový kop.
     
    61
    Asistent rozhodcu máva a hlavný arbiter zastavuje hvizdom útok. Mario Gotze je tým vinníkom, ktorý vbehol za obranu príliš skoro.
     
    60
    Po sérii prihrávok sa lopta dostala aj na kopačku Burkiho, ktorý s veľkým kľudom na kopačke preposiela loptu vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    59
    Momentálny pomer držania lopty je: 21% – 79%.
     
    57
    Jeden z hráčov hostí poslal do šestnástky súpera prudký center, ale tam sa najlepšie zorientoval Kubler, ktorý loptu hlavou upratal do bezpečia.
     
    56
    Pierre-Emerick Aubameyang mohol z tohto vyťažiť omnoho viac. Nabehol si na presný center, vyslal prudkú hlavičku, ale lopta si cestu do bránky nenašla.
     
    55
    Sledujeme opäť kombinácie hostí na súperovej polovici, kde vyčkávajú na moment prekvapenia.
     
    54
    Pulišić našiel medzeru v defenzíve súpera, čo využil k založeniu rýchlej akcie. Jeho centrovaný pokus našiel hlavu voľného Aubameyanga, ale jeho hlavičkové zakončenie smerovala nad brvno Schwolowovej bránky.
     
    53
    Piszcek sa snažil z pravej strany ihriska odcentrovať, čo mu nevyšlo. Jeho úmysel dokázal prečítať a loptu zblokovať jeden z obrancov Freiburgu.
     
    52
    Napriek tomu, že majú futbalisti Dortmund držanie lopty 80%, tak dokázali v dnešnom stretnutí vyslať len dve strely do oblasti bránky. To je nelichotivá štatistika.
     
    51
    Alexander Schwolow musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci Pulišić. To sa mu aj podarilo a už loptu má vo svojej moci.
     
    50
    Sahin svojim centrom našiel voľného spoluhráča vo vnútri šestnástky, ale toho sklamal prvý dotyk s loptou, po ktorom si to namierila do zámedzia. Freiburg bude pokračovať odkopom od bránky.
     
    49
    Hostia nepríjemne napádajú svojho súpera na ich vlastnej polovici. Domáci hráčom sa nedarí z nej dostať.
     
    48
    Gonzalo Castro zahral rohový kop celkom slušne, ale jeden z obrancov zareagoval rovnako výborne a z výskoku hlavičkuje loptu do bezpečia.
    47. Christian Pulisic (DOR)
     
    47
    K centru do priestoru sa dostal Christian Pulišić v šestnástke a vyslal pohotovú strelu presne doprostred bránky. Sľubný pokus ale fenomenálne lapil Alexander Schwolow! Lopta je v zámedzí a tím Dortmund si vďaka aktivite vybojoval rohový kop.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje prvý polčas. Ten možno označiť ako podpriemerný. Mali sme možnosť vidieť len pár zaujímavých šancí a očakávania pred zápasom boli rozhodne vyššie. Obraz hry vyzerá tak, že sa Dortmund usadí na polovici súpera, kde si hráčí prihrávajú z jednej strany na druhú. Naopak hostia sa po vylúčení Raveta stiahli na vlastnú polovicu ihriska, kde sa snažia čeliť súperovi. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Po dlhšej dobe si zahral aj znudený Burki, ktorý si stiahol nie príliš nebezpečný center súpera k svojej moci.
     
    45+3
    Pulišić sa snažil presadiť individuálnym spôsobom na hranici veľkého vápna. To mu však nevyšlo a jeden z brániacich hráčov odkopol loptu čo najďalej od vlastnej šestnástky.
     
    45+2
    Hosťujúci futbalisti získali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom dejstve nadstaviť až päť minút navyše. Môže za to dlhšie prerušenie po faule Yorica Raveta.
     
    45
    Maximilian Philipp ešte stihol odcentrovať, ale jeho pokus dokázal vystihnúť brániaci hráč. Ten loptu odkopol za postrannú čiaru.
     
    44
    Gonzalo Castro namieril loptu z rohového kopu do pokutového územia, ale jeden z brániacich hráčov bol pri nej ako prvý.
     
    43
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Vincent Sierro, prichádza Mike Frantz.
     
    43
    Aubameyang sa dostal k odrazenej lopte, ktorú okamžite poslal smerom k bránke. Jeho strelecký pokus bol zblokovaný brániacim hráčom, od ktorého lopta smerovala do zámedzia. Dortmund bude zahrávať rohový kop.
     
    42
    Sahin sa mäkkučkým centrom snažil nájsť lepšie postavených spoluhráčov v šestnástke súpera. To mu síe nevyšlo, no napriek tomu sú aj naďalej pri lopte hostia.
     
    41
    Sahin skúsil prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho bomba síce smerovala medzi tri žrde, ale len do stredu bránky, kde stál pripravený Schwolow, ktorý jeho pokus zachytil.
    40. Nuri Şahin (DOR)
     
    40
    Pomer držania lopty je: 23% – 77%.
     
    39
    Gonzalo Castro nedokázal nájsť z rohového kopu žiadneho spoluhráča. Loptu pohodlne odvrátila obrana.
     
    38
    Obrana súpera efektne získala loptu a zmarila tak nebezpečenstvo po predošlom centri, ktorý poslal Maximilian Philipp. Lopta sa ocitla mimo hry a Dortmund tak bude zhrávať rohový kop.
     
    37
    Hostia opäť kombinujú na polovici súpera, kde sa snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    36
    Sokratis skúsil svoje strelecké šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil smeroval úplne mimo bránky. Nasledovať bude dlhý odkop od bránky Freiburgu.
     
    34
    Centrovaný pokus po rohovom kope smeroval na bližšiu žrď, kde v tom čase stál len pripravený brániaci hráč.
     
    33
    Borussia Dortmund si vďaka svojej útočnej aktivite vybojovala výhodu rohového kopu.
     
    32
    V hre sa už pokračuje ďalej. Pri lopte sú hostia, ktorí sa už usadili na polovici súpera, kde sa budú snažiť využívať svoju početnú výhodu.
     
    31
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marcel Schmelzer, prichádza Dan-Axel Zagadou.
     
    30
    Dlhšie prerušenie bolo z toho dôvodu, že hlavný arbiter komunikoval s videorozhodcami, po čom sa rozhodol Yoricovi Ravetovi udeliť hneď červenú kartu. Hra je aj naďalej prerušená a nasleduje ošetrovanie zraneného Schmelzera.
    29. Yoric Ravet (FRE)
     
    29
    Červenú kartu dostáva Yoric Ravet (SC Freiburg).
     
    25
    Na center na hranicu šestnástky si nabehol Tim Kleindienst a skúsil skórovať. Slabučká strela skončila len nad brvnom. Lopta je za bránkovou čiarou a Dortmund má odkop od bránky.
     
    24
    Lopta sa nachádza na polovici Dortmundu, ale sú to práve hostia, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    23
    Vyzerá to tak, že Maximilian Philipp bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    22
    Maximilian Philipp si pýta pomoc lekárov bolestivým výrazom v tvári. Uvidíme, aké vážne to sním je.
     
    21
    Benjamin Cortus zapískal. Lukas Kubler sa po tvrdom zákroku dopustil faulu. Štandardná situácia pre Dortmund. Priame ohrozenie gólmana z tejto pozície by zrejme nebolo dobrým riešením.
     
    20
    Nuri Sahin poslal dopredu dlhý pas, ale Alexander Schwolow sa ho pohodlne zmocnil.
     
    18
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marc Bartra, prichádza Ömer Toprak.
     
    17
    Hra je prerušená. Bartra ostáva po súboji otrasený ležať na trávniku a potrebuje opateru tímu lekárov. Vyzerá to tak, že budeme svedkami prvého striedania v zápase.
     
    16
    Po nedovolenom zákroku zahrával Dortmund voľný kop zo strednej vzdialenosti. Bol to Sahin, kto sa postavil ku realizácii. Jeho centrovaný pokus dokázal obranca odhlavičkovať do bezpečia.
     
    15
    Máme čas na malé štatistické okienko. Pomer držania lopty je: 32% – 68%.
     
    14
    Yoric Ravet bol v ofsajde za obranou súpera a asistent rozhodcu to videl. Súperov tím bude zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    13
    Domáci sa snažili založiť rýchlu akciu po pravej strane ihriska, ale v tom čase sa tam nachádzal pripravený brániaci hráč, ktorý im loptu zobral.
     
    11
    Aubameyang zahodil dobrú šancu na skórovanie. Perfektný center ho našiel v šestnástke, ale Aubameyang poslal loptu hlavou len nad brvno.
     
    10
    Hostia sa na dlhšiu dobu usadili v strede ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    9
    Aubameyang svojou prihrávkou hľadal niekoho lepšie postaveného z vnútra šestnástky. Našiel nepokrytého Maria Gotzeho, ale jeho zakončenie z voleja bolo zblokované prvým brániacim hráčom.
     
    8
    Bartra sa prezentoval veľmi dobre načasovaným sklzom, vďaka ktorému prekazil rozbiehajúci sa útok súpera.
     
    7
    Už to vyzeralo tak, že sa Aubameyang dostane do vážnejšej príležitosti na skórovanie, ale všetky nádeje končia verdiktom asistenta rozhodcu. Ofsajd!
    6.
     
    6
    Tim Kleindienst dostal parádny pas do pokutového územia, kde sa mu podarilo zahodiť obrovskú šancu. Gólman predviedol parádny zákrok.
     
    5
    SC Freiburg bude zahrávať outové vhadzovanie na vlastnej polovici ihriska.
     
    4
    Lopta je na polovici Dortmundu, ale sú to práve hostia, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    2
    Mario Gotze posiela pekný pas spoza pokutového územia. Jeden z obrancov zareagoval v poslednom okamihu a odvrátil nebezpečie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Lienhart, Söyüncü, Günter (C) – Haberer, Abraši, Sierro – Ravet, Kleindienst, Terrazzino.
    Náhradníci: Gikiewicz – Niederlechner, Stenzel, Kapustka, Kath, Frantz, Koch.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Bartra, Papastathopoulos, Schmelzer (C) – G. Castro, Şahin, M. Götze – Pulisic, Aubameyang, Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Toprak, Zagadou, Dahoud, Kagawa, Jarmolenko, Isak.

    Rozhodca: Benjamin Cortus.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 3. kolo nemeckej Bundesligy, kde SC Freiburg privíta na svojom trávniku Borussiu Dortmund. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    SC FREIBURG: Futbalisti tohto celku po druhom kole figurujú na nepeknej 15. priečke so ziskom jediného bodu po bezgólovej remíze z prvého kola v zápase s Frankfurtom. Naposledy sa predstavili na ihrisku Lipska, kde zásluhou Niederlechnera vyhrali prvý polčas v pomere 1:0, ale druhý polčas absolútne nezvládli a po presných zásahoch Wernera, Orbana a Brumu napokon prehrali vysoko 1:4.

    BORUSSIA DORTMUND: Hráči Dortmundu môžu byť zo vstupom do nového ročníka spokojní. Momentálne okupujú prvú priečku tabuľky so ziskom 6 bodov a so skóre 5:0. V prvom kole si bez problémov poradili na ihrisku Wolfsburgu, kde dokázali zvíťaziť rozdielom triedy. V druhom kole sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov v zápase s Hertou Berlín. V 15. minúte išli do vedenia domáci zásluhou Aubameyanga. Druhý presný zásah videli diváci až v druhom polčase z kopačky domáceho Sahina, ktorý bol zároveň posledným. Dortmund si aj z tohto stretnutia odniesol plný bodový zisk bez inkasovaného gólu. Andriy Yarmolenko, Jeremy Toljan (Hoffenheim), Jadon Sancho (Manchester City) je poslednou posilou tímu Dortmund.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Róbert Gašpárek

    Góly:

    Karty:   29. Ravet (FRE)


    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:11. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:10.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Lienhart, Söyüncü, Günter (C) – Haberer, Abraši, Sierro (43. Frantz) – Ravet, Kleindienst (65. Niederlechner), Terrazzino (89. Stenzel).
    Náhradníci: Gikiewicz – Niederlechner, Stenzel, Kapustka, Kath, Frantz, Koch.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Bartra (18. Toprak), Papastathopoulos, Schmelzer (C) (31. Zagadou) – G. Castro, Şahin, M. Götze (80. Jarmolenko) – Pulisic, Aubameyang, Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Toprak, Zagadou, Dahoud, Kagawa, Jarmolenko, Isak.

    Rozhodca: Benjamin Cortus