Bulharsko – Švédsko 3:2 (kon.) | Francúzsko – Holandsko 4:0 (kon.) | Luxembursko – Bielorusko 1:0 (kon.)
Maďarsko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Portugalsko – Faerské ostrovy 5:1 (kon.) | Švajčiarsko – Andorra 3:0 (kon.)
Cyprus – Bosna 3:2 (kon.) | Grécko – Estónsko 0:0 (kon.) | Belgicko – Gibraltar 9:0 (kon.)
koniec
Francúzsko
4:0 (1:0)
Holandsko
Štvrtok 31.08.2017, 20:45 • Stade de France, Saint-Denis • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Francúzska a Holandska. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

    Od Štvrtka opäť pokračuje kvalifikačný cyklus o MS 2018 v Rusku. Jednotlivé reprezentácie budú hrať už siedme respektíve ôsme kvalifikačné zápasy v základnej skupine. Kvalifikácia sa dostala už do momentu, kde ide o veľa mnohým tímom a nasledujúce zápasy rozhodnú kto na MS postúpi priamo a kto pôjde aspoň do baráže.

    V tomto prenose sa zameriame na kvalifikačnú skupinu A, ktorá je zatiaľ veľmi vyrovnaná a každé zaváhanie v tejto skupine môže znamenať veľa.

    Francúzsko:
    Domáca reprezentácia patrí pravidelne medzi najlepšie futbalové celky, čo potvrdila aj účasťou vo finálne na domácich ME 2016. Momentálne sa v základnej skupine A nachádza na 2. miesto so ziskom 13 bodov, rovnaký počet má aj zatiaľ prvé Švédsko, ktoré ale strelilo oproti Francúzsku o jeden gól viac. Francúzi zaznamenali 4 víťazstvá, 1 remízu a 1 prehru práve proti prvému Švédsku v minulom zápase, keď sa Švédsko radovalo z víťazstva 2:1.

    Holandsko:
    Hosťujúca reprezentácia patrila takisto dlhú dobu medzi najlepšie futbalové celky, avšak v poslednej dobe sa Holandsku nedarí podľa predstáv a postupne padajú čoraz nižšie, čo potvrdila aj absencia na na ME 2017. Momentálne sa v základnej skupine A nachádza na 3. mieste so ziskom 10 bodov. Holandsko zaznamenalo 3 výhry, 1 remízu a 1 prehru. V poslednom zápase vyhralo doma nad Luxemburskom pohodlne 5:0.

    Posledný vzájomný zápas:
    Ten sa odohral takisto v rámci Kvalifikácie na MS 2018. V Holandsku sa napokon zrodila tesné víťazstvo Francúzka 1:0 po góle v 30. minúte od Pogbu.

    Favorit a situácia v skupine:
    Určite nás čaká veľmi zaujímavé a vyrovnané stretnutie. Pre oba tímy to je však veľmi dôležitý zápas. V prípade, žeby sa Holandsku podarilo toto stretnutie vyhrať a Švédsko by zakoplo s Bulharskom, poskočilo by Holandsko na 1. miesto. Keby zápas dokázalo vyhrať Francúzsko, odskočilo by Holandsku už na 6 bodov a minimálne baráž by malo takmer istú. Uvidíme, ako napokon toto stretnutie dopadne.
     
    Úvodné zostavy:

    Francúzsko: Lloris – Sidibé, Koscielny, Umtiti, Kurzawa – Kanté, P. Pogba – Coman, Griezmann, Lemar – Giroud

    Náhradníci: Mandanda, Aréola – Jallet, K. Zouma, A. Lacazette, Thauvin, Matuidi, Rabiot, Digne, Fékir, Mbappé, Kimpembe

    Holandsko: Cillessen – Fosu-Mensah, de Vrij, Hoedt, Blind – Wijnaldum, Strootman – Robben, Sneijder, Promes – V. Janssen

    Náhradníci: Stekelenburg, Zoet – Veltman, de Ligt, Rekik, Martins Indi, Vilhena, Depay, D. Pröpper, van Persie, van Ginkel, Dost.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini – Luca Banti (všetci ITA)
     
    Príjemný futbalový večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu medzi Francúzskom a Holandskom už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni z Talianska a to konkrétne ako hlavný Gianluca Rocchi, ktorému na čiarach budú asistovať Elenito Di Liberatore a Mauro Tonolini. Štvrtým náhradným rozhodcom je Luca Banti. Na Stade de France je už všetko potrebné pripravené, čaká sa už len na aktérov a rozhodcov tohto zápasu. Pri sledovaní tohto zápasu Vám prajem príjemný športový zážitok!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, vypočujeme si štátne hymny a toto stretnutie už môže odštartovať!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mala domáca reprezentácia. Francúzsko bude hrať v tomto zápase v modrých dresoch, Holandsko nastupuje v oranžových farbách.
     
    2
    V úvode prvého polčasu sme sledovali po útočnom výpade na každej strane, ani jeden však nepriniesol žiadnu zaujímavú situáciu. Pri lopte sú momentálne hostia a už sa snažia o prenik na útočnú polovičku.
     
    3
    Aj naďalej sú pri lopte hostia, futbalisti Holandska však kombinujú len na svojej polovičke. Domáci sa snažia o vysoké napádanie a tak sa ich dnešný súper ďaleko s loptou nedostáva.
     
    4
    Francúzsko zatiaľ len bráni svoje územie a necháva Holandsko aj naďalej pri lopte. Práve hostia potrebujú nutne v tomto zápase zaznamenať víťazstvo, inak budú ich vyhliadky v tejto kvalifikácie veľmi zlé.
     
    5
    A k lopte sa už dostáva domáca reprezentácia a okamžite preniká na útočnú polovičku. Pred bránu hostí smerovala prihrávka na Girouda a domáci získavajú prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    6
    Domáci rozohrali spomínaný rohový kop, Kanteho center pred bránu Holandska však hosťujúca obrana upratala do bezpečia. Francúzsko však pri lopte ešte ostáva a znova sa snaží o prenik na útočnú polovičku.
     
    7
    Francúzi sa napokon ďaleko neprebojovali a k lopte sa už dostali hostia. Ani útočný výpad Holandska však nič zaujímavého nepriniesol a lopta doputovala iba k brankárovi domácich. Úvod zápasu je tak zatiaľ opatrný.
     
    8
    Hostia stratili pri prechode na útočnú polovičku loptu a tak sa otvorila šanca na zaútočenie pre domáci celok. Holandsko sa však úspešne ubránilo a nedovolilo svojmu dnešnému súperovi preniknúť až do svojho pokutového územia.
     
    9
    Netrvalo dlho a prišiel ďalší útok domácich futbalistov. Coman centroval pred bránu hostí, do zakončenia následne skákal Griezmann a Mensah mal čo robiť aby ho ubránil. Budeme svedkami druhého rohového kopu domáceho tímu.
     
    10
    Po rohovom kope sme videli aj zakončenie na bránu hostí, avšak s nevydarenou hlavičkou v podaní Koscielneho si brankár hostí Cillessen poradil bez problémov. Do útoku sa už snaží preniknúť Holandsko.
     
    11
    Napokon sa aj hostia dostali až pred bránu svojho súpera, ale obrana domáceho tímu zapracovala výborne a nedovolila hosťom nič nebezpečného vymyslieť. Lloris už stihol rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    12
    Zatiaľ máme možnosť sledovať útoky na oboch stranách, mierne aktívnejším celom sú však domáci futbalisti. Obe defenzívy však zatiaľ pracujú bezchybne a tak stále čakáme na prvú vážnejší situáciu v tomto zápase.
     
    13
    Hostia zatiaľ kombinujú na svojej polovičke a hľadajú cestu, kadiaľ by sa dalo založiť nebezpečný útok. Domáci však od začiatku zápasu vysoko napádajú a to robí hosťom problémy.
     
    14
    Francúzsko dalo gól!

    Je tu prvý gól tohto zápasu! Domáci získali loptu tesne pred pokutovým územím Holandska, obrana si nedala pozor na ANTOINA GRIEZMANNA, ten po výbornej prihrávke od Girouda postupoval sám na brankára hostí a pomedzi nohy Cillessena dáva prvý gól svojho tímu – 1:0!
    14. Antoine Griezmann (FRA) - 1:0
     
    15
    Čakali sme na prvú vážnejšiu šancu v tomto zápase, napokon z tej prvej ihneď padol prvý gól tohto stretnutia. Domáci hrajú predsa len o niečo aktívnejšie a tak je ich vedenie o jeden gól spravodlivé.
     
    16
    No a Francúzsko postupne zvyšuje svoj tlak a Holandsko sa musí brániť. Lemar zahrával rohový kop domácich, nebezpečnú loptu pred bránu však hostia odvrátili do bezpečia.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Antoine Griezmann (Francúzsko).
     
    18
    Po dlhšej dobe sa na útočnú polovičku dostali aj hostia a po faule od autora prvého gólu zahrávali priamy kop. Nič zaujímavého však táto situácia nepriniesla a pri lopte sú tak už domáci futbalisti.
     
    19
    Francúzov gól určite poriadne nakopol a opäť sa domáca reprezentácia usádza na útočnej polovičke. Holandsko sa tak prakticky v úvode zápasu dostalo do problémov a musí doháňať stratu o jeden gól.
     
    20
    Napokon sa predsa len podarilo založiť nebezpečný útok aj hosťom a získali svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Sneijderov center si však do svojich rukavíc bezpečne prebral brankár a kapitán domácich Lloris.
     
    21
    Loptu na svojej polovičke získavajú domáci futbalisti a pochopiteľne sa nikam neponáhľajú. Hostia sa tak budú musieť opäť brániť, zatiaľ toho veľa v tomto zápase nepredviedli.
     
    22
    Holandsko však vyčkáva na každé zaváhanie svojho dnešného súpera a snaží sa následne zakladať rýchle protiútoky. Obrana domácich ale pracuje úspešne a zatiaľ sa pod tlak nedostala. Uvidíme, čo nás v tomto zápase ešte čaká.
     
    23
    Dostali sme sa už za polovičku prvého polčasu, Francúzsko aj naďalej na Stade de France vyhráva 1:0! Zatiaľ je to zo strany Holandska veľmi pasívny výkon a to potrebujú hostia nutne z toho zápasu 3 body.
     
    24
    Hosťujúca reprezentácia je momentálne častejšie pri lopte, avšak nič zaujímavé im to neprináša. Holandsko len ťažko prenikajú na útočnú polovičku, domáci zatiaľ predvádzajú výborný výkon.
     
    25
    Rodiaci sa útok hostí aj za cenu faulu zastavil Sidibe, hostia však získavajú loptu na svojej polovičke. Holandsko sa už pokúša založiť útočný výpad.
     
    26
    Domáci si však rýchlo vybojovali loptu na svoje kopačky a následne sme sledovali center do pokutového územia hostí. Fosu-Mensah však napokon včas zasiahol a nedovolil domácim dostať sa do zakončenia.
     
    27
    V útoku sú však opäť domáci futbalisti a tak dostávajú svojho súpera pod menší tlak. Holandsko je tak v týchto chvíľach hry aj naďalej veľmi pasívne a zatiaľ toho veľa v tomto zápase neukázalo.
     
    28
    Napokon sme sledovali ďalší rohový kop domácich, loptu pred bránu však hostia odvrátili do bezpečia. O chvíľu sa však k odrazenej lopte dostal Kurzawa, jeho strela ale letela len nad bránu hostí.
     
    29
    Momentálne sledujeme tlak domácej reprezentácie, Francúzsko drží loptu na svojich kopačkách a operuje na útočnej polovičke. Holandsko sa tak musí stále len brániť.
     
    30
    Francúzsko opäť hľadá priestor, odkiaľ by sa dalo niečo nebezpečné vymyslieť. Holandsko sa však až na gólovú situáciu bráni úspešne, domáci sú však pri lopte a to je pre nich podstatné.
     
    31
    Teraz však prišlo menšie zaváhanie obrany hostí, v pokutovom území sa do zakončenia dostal Coman, jeho slabšiu strelu však napokon brankár Cillessen pohodlne kryje. Hostia sa však následne do útoku nedostali a tak sú opäť pri lopte domáci.
     
    32
    Hosťom sa darí vybojovať si loptu, avšak následný prechod do útoku je veľmi bezzubý. Tréner hostí tak bude musieť popremýšľať, ako hru svojho mužstva do druhého polčasu zlepšiť. Domáci sa nemajú kam ponáhľať a naďalej kontrolujú priebeh tohto zápasu.
     
    33
    Na kratšiu dobu boli teraz v držaní lopty futbalisti Holandska, ale dostali sa len po stred ihriska a tam loptu po chybnej prihrávke stratili. Postupe sa tak už dopredu dostávajú domáci reprezentanti.
     
    34
    Prvý polčas nám až na gólovú situáciu zatiaľ nič zaujímavého neponúkol. V držaní lopty sú domáci futbalisti a zatiaľ hrajú to čo im vyhovuje. Hostia až na pár menších neúspešných útočných výpadov toho veľa neukázali.
     
    35
    Situácia v skupine je úplne jasná. Ak by domáci toto stretnutie dotiahli do víťazného konca, odskočili by tak Holandsku o 6 bodov a to by pre hostí bola už veľmi neľahká situácia do ďalších kvalifikačných zápasov.
     
    36
    Francúzsko sa teraz po zisku lopty dopredu moc nehrnie, snaží sa kombinovať na svojej polovičke a postupnými prihrávkami sa dostať na útočnú polovičku. Holandsku neostáva nič iné, ako čakať na chybu svojho súpera.
     
    37
    Hostia sa však už postupne snažia aj o vysoké napádanie na polovičke domácich, Francúzsko si tak musí dávať pozor na zaváhania. Domáci však teraz prenikajú na útočnú polovičku.
     
    38
    Teraz sme mali možnosť sledovať peknú individuálnu akciu od domáceho Comana! Ten sa postupne dostal až do pokutového územia a z uhla sa snažil prekvapiť zaujímavou strelou brankára hostí, Cillessen však loptu vyškriabal na rohový kop!
     
    39
    Rohový kop už nič zaujímavého nepriniesol, hostia sú pri lopte a snažia sa o prechod na útočnú polovičku. Uvidíme, či aj z ich strany uvidíme ešte v prvom polčase niečo nebezpečné.
    39. Kingsley Coman (FRA)
     
    40
    Holandsko sa ďaleko nedostalo a pri lopte je tak ich dnešný súper. Domáci už rozbehli svoju kombináciu a snažia sa usadiť na útočnej polovičke. Hostia sa tak museli rýchlo vrátiť späť na svoje územie.
     
    41
    Z väčšej vzdialenosti to teraz na bránu hostí skúsil domáci Pogba, ale brankár Cillessen nemal problém tento jeho pokus zneškodniť. Futbalista Manchestru United si tak bude musieť počkať na ďalšiu príležitosť.
     
    42
    Prvý polčas tohto zápasu sa už pomaličky bude končiť, od jeho úvodu domáci predvádzajú kompaktný výkon a vyhrávajú o jeden gól. Hostia zatiaľ toho veľa neukázali a skôr sa len bránia.
     
    43
    Aj strely na bránu hovoria v prospech domácich – 5:0. Domáca reprezentácia tak zatiaľ kraľuje všetkým štatistikám a aj tej najhlavnejšej a to je počet strelených gólov.
     
    44
    Zrejme sa nebude nadstavovať žiaden čas, domáca reprezentácia je pri lopte a už len čaká na koniec prvého polčasu, ktorý bol pre domácich úspešný.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas tohto zápasu, domáci vyhrávajú po góle Griezmanna 1:0! Veľa futbalovej krásy sme však nevideli, hostia hrajú veľmi pasívne a zatiaľ sa nijak v tomto zápase neukázali. Domáci kontrolujú priebeh hry a svojho súpera k ničomu nepúšťajú.

    Uvidíme, čo nám napokon ponúkne druhý polčas, ktorý by sa mal začať približne o 21:46!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Holandsko: z ihriska odchádza Wesley Sneijder, prichádza Tonny Vilhena.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu odštartovali výkopom hostia. V základnej zostave Holandska došlo k jednej zmene, domáci ponechali rovnakú zostavu.
     
    48
    V úvode tohto dejstva sme sledovali konečne aj útočné výpady Holandska. Hostia už stihli zahrávať aj rohový kop, avšak ani táto situácia im nič zaujímavého nepriniesla a pri lopte sú už domáci.
     
    49
    Do útoku sa tak postupne dostali domáci futbalisti, Kanté sa však už do zakončenia nedostal a odkop od svojej brány bude realizovať brankár hostí Cillessen.
     
    50
    Zatiaľ aj úvod druhého polčasu sa nesie v opatrnejšom tempe, pri lopte sú aj naďalej domáci reprezentanti a kontrolujú tak priebeh tohto zápasu. Uvidíme, kedy príde zo strany Holandska väčšia aktivita.
     
    51
    Sledovali sme útok hosťujúceho mužstva, Janssen sa v pokutovom území dostal k lopte a pokúšal sa z ťažkého uhla zakončiť, ale postranný rozhodca signalizuje ofsajd. Loptu do hry tak uvedie brankár Lloris.
     
    52
    Domáci sa postupnými prihrávkami presunuli na útočnú polovičku a snažia sa aj o prenik do pokutového územia. Hostia sa tak teraz nachádzajú pod menším tlakom. Giroud následne pre svoj tím vybojoval rohový kop.
     
    53
    Po rohovom kope mali hostia značné problémy sa ubrániť, po Giroudovom zakončení sa k odrazenej lopte dostal Pogba, ale jeho pokus do stredu brány Cillessen pohodlne zneškodnil. Koscielny však ostáva ležať na trávniku.
     
    54
    Z opakovaných záberov to vyzeralo, že Koscielny bol v pokutovom území faulovaní, avšak domáci u hlavného rozhodcu nijak neprotestujú. Stopér Arsenalu si však vyžiadal ošetrenie.
    54. Arjen Robben (NED)
     
    55
    V hre tak už pokračujeme ďalej, Koscielny je v poriadku a môže tak v tomto zápase ešte hrať ďalej. Domáci sa dostávajú na svojej polovičke k lopte a opäť hľadajú cestu na útočnú polovičku.
     
    56
    Do rýchleho brejku sa však teraz dostali hostia, ale Janssen už nestihol nič vymyslieť, postranný rozhodca mu znova signalizuje ofsajd. Holandsko sa tak teraz musí vrátiť späť na svoju polovičku.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Kevin Strootman (Holandsko).
     
    58
    Diváci, ktorí sledovali aj prvé vzájomné stretnutie v Amsterdame, tak mi určite dajú za pravdu, že sledujeme veľmi podobný priebeh hry. Francúzsko si aj naďalej drží svoje tesné vedenie a Holandsko predvádza veľmi pasívny výkon.
     
    59
    Francúzsko začalo svoju kombináciu na vlastnej polovičke a opäť sa snaží postupnými prihrávkami preniknúť na útočnú polovičku. Zatiaľ to tak zo strany hostí nevyzerá, žeby ešte niečo nebezpečného v tomto zápase ukázali.
     
    60
    Domáci sa napokon dostali až do pokutového územia svojho dnešného súpera, avšak aj im postranný rozhodca v rozhodujúcej chvíli signalizuje ofsajd. Holandsko tak získava loptu.
     
    61
    Francúzsko sa však opäť dostalo k lopte a opäť preniklo až do pokutového územia. Tam hostia na poslednú chvíľu odvrátili loptu do bezpečia, domáci sa však znova dostávajú do tlaku.
     
    62
    Šance Holandsko dostávajú ďalšiu trhlinu! Strootman dostáva za faul na Griezmann žltú kartu, ale bola to už jeho druhá v tomto zápase a tak ide predčasne pod sprchy! Z môjho pohľadu sa však jednalo v tomto prípade o prísnu žltú kartu.
    62. Kevin Strootman (NED)
     
    63
    Domáci zahrávali priamy kop zo zaujímavej vzdialenosti, avšak Griezmann poslal loptu iba do stredu brány a tam stál pripravený brankár Holandska Cillessen. Hostia hrajú v 10, ale pošlú do hry nového útočníka.
     
    64
    Striedanie v tíme Holandsko: z ihriska odchádza Vincent Janssen, prichádza Robin van Persie.
     
    65
    Tréner hostí využil už dve striedania, domáci tréner ešte k striedaniu nesiahol. Robin van Persie tak zažíva návrat do reprezentácie po dlhšej odmlke.
     
    66
    Autor zatiaľ jediného gólu v tomto zápase Griezmann sa dostal k lopte, potiahol útok po ľavej strane, následne poslal prihrávku do pokutového územia na Giroud, kanonier Arsenalu však na loptu nedočiahol.
     
    67
    Predsa len sa hostia ešte dostávajú k lopte a snažia sa preniknúť na útočnú polovičku. O jedného hráča menej to však budú mať veľmi náročné, domáci sa navyše bránia úspešne.
     
    68
    Holandsko sa momentálne drží na útočnej polovičke a snaží sa vymyslieť niečo nebezpečné. Domáci tak zatiaľ čakajú, čo si na nich ch dnešný súper vymyslí. Francúzsko však predvádza po celý zápas aj dobrú prácu v defenzíve.
     
    69
    Do pokutového územia domácich smeroval nebezpečný center, do zakončenia skákal nový muž na ihrisku van Persie, ten sa však napokon k lopte nedostal a domáci si tak mohli vydýchnuť, vyzeralo to celkom nebezpečne.
     
    70
    Na druhej strane však prišla obrovská šanca domácich futbalistov! Pogba sa dostal krásne až do pokutového územia hostí, následne sa ocitol sám pred brankárom Cillessenom, ale loptu napálil len do neho! Domáci futbalista sa tak chytá za hlavu, toto malo skončiť gólom.
    70. Paul Pogba (FRA)
     
    71
    Rohový kop nič zaujímavého nepriniesol, domáci sú však aj naďalej pri lopte a zo svojej polovičky zakladajú ďalší úspešný výpad. Hostia sa tak budú musieť opäť brániť.
     
    73
    Francúzsko dalo gól!

    Napokon je tu druhý gól domácich futbalistov a aj keď je to ešte len 2:0, zrejme sú už nádeje Holandska v tomto zápase pochované! Domáci založili ďalšiu útočnú akciu, k odrazenej lopte sa dostal THOMAS LEMAR a krásnou strelou dáva druhý gól svojho tímu v tomto zápase.
    73. Thomas Lemar (FRA) - 2:0
     
    74
    Hostia sa ešte snažia niečo vymyslieť, ale hrajú o jedného hráča menej a navyše toho dnes veľa v útoku nepredviedli. Domáci tak majú zápas plne pod kontrolou.
     
    75
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza Kylian Mbappé.
     
    76
    Pri lopte sú však teraz navyše domáci futbalisti a postupne sa dostávajú aj na útočnú polovičku. Hostia sa tak nachádzajú pod tlakom a zrejme z ich strany už nič zaujímavého neuvidíme.
     
    77
    Domáci sa postupne dostávajú bližšie k bráne svojho dnešného súpera, hostia tak musia odolávať čoraz väčšiemu tlaku. Uvidíme, či Francúzsko ešte dokáže streliť nejaký ten gól.
     
    78
    Veľa nechýbalo a mohlo tomu tak skutočne byť! V pokutovom území hostí sa k odrazenej lopte dostal Kurzawa, ale jeho tvrdá strela z dobrej pozície len tak preletela ponad bránu Holandska.
     
    79
    O ďalšie zakončenie zo strany domácich sa pokúsil nový muž na ihrisku Mbappé, ale s týmto pokusom si napokon brankár hostí Cillessen poradil a loptu vyrazil do bezpečia.
     
    80
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Alexandre Lacazette.
     
    81
    Do konca tohto zápasu už veľa času neostáva, obraz hry sa stále nemení. Domáci hrajú aj naďalej veľmi aktívne a idú si jasne za dôležitými 3 bodmi.
     
    83
    Veľa zaujímavých príležitostí však teraz nevidíme, domáci sú pri lopte a snažia sa zápas dohrať v ich réžii. Holandsko ešte skúša zakladať útoky, ale z ich strany to dnes úspešne nie je.
     
    84
    Útočným faulom sa však teraz previnil Lacazette a tak hostia majú šancu založiť nejaký ten útočný výpad.. Uvidíme, či nám záver tohto zápasu ešte niečo zaujímavého ponúkne.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Alexandre Lacazette (Francúzsko).
     
    86
    Žltú kartu dostáva Layvin Kurzawa (Francúzsko).
     
    88
    Francúzsko dalo gól!

    Tak predsa len sa domácim podarilo streliť ešte jeden gól a skóre zápasu je tak tesne pred jeho koncom 3:0! Hostia to ešte skúsili do útoku a zariskovali, otvorili svoju obranu, do nej napokon padli až traja domáci futbalisti, Griezmann poslal loptu na THOMASA LEMARA a ten pohodlne pridáva ďalší gól svojho tímu v tomto zápase.
    88. Thomas Lemar (FRA) - 3:0
     
    89
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Nabil Fékir.
     
    90
    Holandsko založilo rýchly protiútok, k lopte sa dostal kapitán hostí Robben, z pravej strany prenikol až do pokutového územia a z ťažkého uhla svojou strelou trafil brvno brány Holandska!
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú ešte 3 minúty!
     
    90+2
    Francúzsko dalo gól!

    Domáci tím pridáva ešte jeden gól a to je z ich strany už demolácia! Francúzi hrajú aktívne aj v nastavenom čase, po rýchlom útoku sa dostal k lopte KYLIAN MBAPPÉ, v pokutovom území neváhal a presnou strelou už zrejme uzatvára skóre tohto zápasu na 4:0!
    90+2. Kylian Mbappé (FRA) - 4:0
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas bol napokon už oveľa zaujímavejší! V 62. minúte dostal hosťujúci Strootman červenú kartu a nádeje Holandska dostali vážnu trhlinu. V 73. minúte dal druhý domáci gól Lemar a Francúzsko už potom hralo veľmi uvoľnene. V 88. minúte dal svoj druhý gól v tomto zápase Lemar a už bolo o osude zápasu rozhodnuté. V nadstavenom čase napokon Mbappé upravil na 4:0 a výsledok tohto zápasu tak hovorí za všetko.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok už neskorého včera! (22:38:59)

    Miroslav Revaj

    Góly: 14. Griezmann, 73. Lemar, 88. Lemar, 90+2. Mbappé

    Karty:   17. Griezmann (FRA), 85. A. Lacazette (FRA), 86. Kurzawa (FRA) – 57. Strootman (NED)   62. Strootman (NED)


    Francúzsko: Lloris – Sidibé, Koscielny, Umtiti, Kurzawa – Kanté, P. Pogba – Coman (80. A. Lacazette), Griezmann (89. Fékir), Lemar – Giroud (75. Mbappé).
    Náhradníci: Mandanda, Aréola – Jallet, K. Zouma, A. Lacazette, Thauvin, Matuidi, Rabiot, Digne, Fékir, Mbappé, Kimpembe.

    Holandsko: Cillessen – Fosu-Mensah, de Vrij, Hoedt, Blind – Wijnaldum, Strootman – Robben, Sneijder (46. Vilhena), Promes – V. Janssen (64. van Persie).
    Náhradníci: Stekelenburg, Zoet – Veltman, de Ligt, Rekik, Martins Indi, Vilhena, Depay, D. Pröpper, van Persie, van Ginkel, Dost.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini – Luca Banti (všetci ITA)