Bulharsko – Švédsko 3:2 (kon.) | Francúzsko – Holandsko 4:0 (kon.) | Luxembursko – Bielorusko 1:0 (kon.)
Maďarsko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Portugalsko – Faerské ostrovy 5:1 (kon.) | Švajčiarsko – Andorra 3:0 (kon.)
Cyprus – Bosna 3:2 (kon.) | Grécko – Estónsko 0:0 (kon.) | Belgicko – Gibraltar 9:0 (kon.)
koniec
Francúzsko
4:0 (1:0)
Holandsko
Štvrtok 31.08.2017, 20:45 • Stade de France, Saint-Denis • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas bol napokon už oveľa zaujímavejší! V 62. minúte dostal hosťujúci Strootman červenú kartu a nádeje Holandska dostali vážnu trhlinu. V 73. minúte dal druhý domáci gól Lemar a Francúzsko už potom hralo veľmi uvoľnene. V 88. minúte dal svoj druhý gól v tomto zápase Lemar a už bolo o osude zápasu rozhodnuté. V nadstavenom čase napokon Mbappé upravil na 4:0 a výsledok tohto zápasu tak hovorí za všetko.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok už neskorého včera! (22:38:59)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Kylian Mbappé (FRA) - 4:0
     
    90+2
    Francúzsko dalo gól!

    Domáci tím pridáva ešte jeden gól a to je z ich strany už demolácia! Francúzi hrajú aktívne aj v nastavenom čase, po rýchlom útoku sa dostal k lopte KYLIAN MBAPPÉ, v pokutovom území neváhal a presnou strelou už zrejme uzatvára skóre tohto zápasu na 4:0!
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú ešte 3 minúty!
     
    90
    Holandsko založilo rýchly protiútok, k lopte sa dostal kapitán hostí Robben, z pravej strany prenikol až do pokutového územia a z ťažkého uhla svojou strelou trafil brvno brány Holandska!
     
    89
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Nabil Fékir.
    88. Thomas Lemar (FRA) - 3:0
     
    88
    Francúzsko dalo gól!

    Tak predsa len sa domácim podarilo streliť ešte jeden gól a skóre zápasu je tak tesne pred jeho koncom 3:0! Hostia to ešte skúsili do útoku a zariskovali, otvorili svoju obranu, do nej napokon padli až traja domáci futbalisti, Griezmann poslal loptu na THOMASA LEMARA a ten pohodlne pridáva ďalší gól svojho tímu v tomto zápase.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Layvin Kurzawa (Francúzsko).
     
    85
    Žltú kartu dostáva Alexandre Lacazette (Francúzsko).
     
    84
    Útočným faulom sa však teraz previnil Lacazette a tak hostia majú šancu založiť nejaký ten útočný výpad.. Uvidíme, či nám záver tohto zápasu ešte niečo zaujímavého ponúkne.
     
    83
    Veľa zaujímavých príležitostí však teraz nevidíme, domáci sú pri lopte a snažia sa zápas dohrať v ich réžii. Holandsko ešte skúša zakladať útoky, ale z ich strany to dnes úspešne nie je.
     
    81
    Do konca tohto zápasu už veľa času neostáva, obraz hry sa stále nemení. Domáci hrajú aj naďalej veľmi aktívne a idú si jasne za dôležitými 3 bodmi.
     
    80
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Alexandre Lacazette.
     
    79
    O ďalšie zakončenie zo strany domácich sa pokúsil nový muž na ihrisku Mbappé, ale s týmto pokusom si napokon brankár hostí Cillessen poradil a loptu vyrazil do bezpečia.
     
    78
    Veľa nechýbalo a mohlo tomu tak skutočne byť! V pokutovom území hostí sa k odrazenej lopte dostal Kurzawa, ale jeho tvrdá strela z dobrej pozície len tak preletela ponad bránu Holandska.
     
    77
    Domáci sa postupne dostávajú bližšie k bráne svojho dnešného súpera, hostia tak musia odolávať čoraz väčšiemu tlaku. Uvidíme, či Francúzsko ešte dokáže streliť nejaký ten gól.
     
    76
    Pri lopte sú však teraz navyše domáci futbalisti a postupne sa dostávajú aj na útočnú polovičku. Hostia sa tak nachádzajú pod tlakom a zrejme z ich strany už nič zaujímavého neuvidíme.

    Miroslav Revaj

    Góly: 14. Griezmann, 73. Lemar, 88. Lemar, 90+2. Mbappé

    Karty:   17. Griezmann (FRA), 85. A. Lacazette (FRA), 86. Kurzawa (FRA) – 57. Strootman (NED)   62. Strootman (NED)


    Francúzsko: Lloris – Sidibé, Koscielny, Umtiti, Kurzawa – Kanté, P. Pogba – Coman (80. A. Lacazette), Griezmann (89. Fékir), Lemar – Giroud (75. Mbappé).
    Náhradníci: Mandanda, Aréola – Jallet, K. Zouma, A. Lacazette, Thauvin, Matuidi, Rabiot, Digne, Fékir, Mbappé, Kimpembe.

    Holandsko: Cillessen – Fosu-Mensah, de Vrij, Hoedt, Blind – Wijnaldum, Strootman – Robben, Sneijder (46. Vilhena), Promes – V. Janssen (64. van Persie).
    Náhradníci: Stekelenburg, Zoet – Veltman, de Ligt, Rekik, Martins Indi, Vilhena, Depay, D. Pröpper, van Persie, van Ginkel, Dost.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini – Luca Banti (všetci ITA)