Arsenal – Leicester 4:3 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:3 (2:2)
Leicester City
Piatok 11.08.2017, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Wes Morgan (Leicester City).
     
    88
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Demarai Gray.
    85. Olivier Giroud (ARS) - 4:3
     
    85
    Arsenal FC dal gól!
    Úžasný zápas pokračuje a znova vidíme otočenie skóre. Wenger si môže mädliť ruky, pretože po Ramseym dal gól aj ďalší striedajúci hráč. OLIVIER GIROUD bol ťahaný za dres, no aj tak hlavičku z päťky nasmeroval od brvna za čiaru!
     
    85
    Giroud perfektne sklepol loptu do šestnástky, kde bol Lacazette, lenže ten si to sám sťažil, pretože mnohými dotykmi sa vytlačil z ideálnej pozície. Aj tak to ale bola veľká šanca, ktorá po teči končí rohom.
    83. Aaron Ramsey (ARS) - 3:3
     
    83
    Arsenal FC dal gól!
    Ďalší roh síce Morgan poslal preč, avšak Xhaka vrátil loptu späť a AARON RAMSEY dostal veľmi veľa času aj priestoru. Pripravil si loptu a trafil presne k žrdi.
     
    82
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Matty James, prichádza Kelechi Iheanacho.
     
    75
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Danny Welbeck, prichádza Theo Walcott.
     
    74
    Chamberlain vystrelil krížnou strelou smerom na vzdialenejšiu žrď, ktorú tesne minul. Tečovať ešte mohol Lacazette, k lopte mal o niečo ďaleko, ako by potreboval.
     
    72
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Šindži Okazaki, prichádza Daniel Amartey.
     
    67
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mohamed Elneny, prichádza Aaron Ramsey.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Rob Holding, prichádza Olivier Giroud.
    62. Héctor Bellerín (ARS), Kasper Schmeichel (LEC)
     
    62
    Welbeck poslal kolmicu na Bellerína, ktorý sa ocitol sám pred Schmeichelom, no ten perfektne vybehol, zmenšil uhol a zabránil gólu.
     
    59
    Chamberlain vyslal spoza pokutového územia dobrú strelu, Schmeichel dokázal vyraziť iba pred seba, lenže dorážku Lacazetteho chytil. Francúz ale zakončoval z ofsajdu.
    56. Jamie Vardy (LEC) - 2:3
     
    56
    Leicester City dáva gól!
    Center Mahreza na hranicu malého vápna podcenil ako Čech, tak aj obrana Arsenalu, čo využíva JAMIE VARDY a hlavičkou usmernil loptu k vzdialenejšej žrdi.
    45+2. Danny Welbeck (ARS) - 2:2
     
    45+2
    Arsenal FC dal gól!
    Domáci to zvládli a v posledných sekundách vyrovnali. Lacazette z otočky síce blok hráčov Leicesteru neprepálil, ale lopta sa odrazila na Kolašinaca, ktorý ešte predložil ponuku DANNYMU WELBECKOVI a ten trafil prázdnu časť brány.
     
    42
    Po rozohrávke na krátko našiel Elneny Kolašinaca, ten chcel penaltu po tom, ako trafil Ndidiho do ruky. Pokutový kop sa pokojne kopať mohol!
    29. Jamie Vardy (LEC) - 1:2
     
    29
    Leicester City dáva gól!
    Obrovské zlyhanie defenzívy "Gunners" pretože po nádhernom centri zľava od Albrightona si JAMIE VARDY nabehol medzi obrancov a Čecha tak, že len nastavil nohu a trafil sa pod brvno. Majster spred minulej sezóny otáča skóre.
    27. Sead Kolašinac (ARS)
     
    27
    Sead Kolašinac spracoval vysoký pas v pokutovom území, dostal sa k rane z voleja, lenže aj za pomoci teču Morgana ju nasmeroval do miest, kde zasiahol Schmeichel.
     
    26
    Welbeck dostal loptu medzi dvoch obrancov v šestnástke, avšak v dobrej pozícii vystrelil len do nich. Následne si loptu ešte potiahol bližšie k bráne, vytlačil sa do uhlu a spätnou prihrávkou neuspel.
     
    22
    Welbeck, Kolašinac a Özil sa nádherne dostali cez sformovanú defenzívu Leicesteru vďaka krásnej kombinácii, na konci ktorej bol anglický útočník, avšak spred päťky trafil do Maguireho.
    5. Šindži Okazaki (LEC) - 1:1
     
    5
    Leicester City dáva gól!
    Je vyrovnané! Dlhý center na bránkovú čiaru vrátil do lepšej pozície Maguire, našiel hlavu Japonca menom ŠINDŽI OKAZAKI a ten prekonal vybehnutého Čecha.
     
    3
    Dlhý aut Fuchsa sa odrazil na hranicu pokutového územia Arsenalu, kde bol slabo pokrytý Riyad Mahrez, avšak jeho dobrý volej tesne minul Čechovu bránu.
    2. Alexandre Lacazette (ARS) - 1:0
     
    2
    Arsenal FC dal gól!
    Po krátkom obliehaní šestnástky hostí poslal center prakticky z prvej a bez väčšieho rozmýšľania Elneny, ktorý perfektne našiel nového spoluhráča. ALEXANDRE LACAZETTE upratal loptu krásne k žrdi.
     
    1
    Ročník 2017/18 v Premier League začal výkopom Arsenalu!

    Matej Kubove

    Góly: 2. A. Lacazette, 45+2. Welbeck, 83. Ramsey, 85. Giroud – 5. Okazaki, 29. Vardy, 56. Vardy

    Karty:   90+4. Morgan (LEC)


    Arsenal FC: Čech (C) – Holding (67. Giroud), Monreal, Kolašinac – Bellerín, Elneny (67. Ramsey), Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Welbeck (75. Walcott), Özil – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Mustafi, Coquelin, Ramsey, Iwobi, Giroud, Walcott.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, Ndidi, James (82. Iheanacho), Albrighton (88. Gray) – Okazaki (72. Amartey) – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Chilwell, Amartey, A. King, Gray, Slimani, Iheanacho.