Arsenal – Leicester 4:3 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:3 (2:2)
Leicester City
Piatok 11.08.2017, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Lepší štart do sezóny sme si asi ani nemohli želať. Arsenal a Leicester strelil až sedem gólov. O jeden gól navyše nakoniec strelili domáci. Účet si otvorila nová posila Lacazette, v závere polčase vyrovnával Welbeck, ale hrdinami sa stali striedajúci Ramsey a hlavne Giroud. Na strane hostí sa dvakrát trafil Vardy, raz Okazaki. (22:49:03)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Arsenal drží loptu na polovici súpera, takmer až v šestnástke Schmeichela. Leicester dnes body nezíska.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Wes Morgan (Leicester City).
     
    90+2
    Dlhý nákop dopredu za obranou spracoval Giroud, avšak nemal rýchlosť, tak že musel zastať. Akcia Arsenalu však pokračovala, strela Walcotta išla nad a navyše bola z ofsajdu.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Peter Schmeichel vybehol až do polovice ihriska, kde odkopol do autu, avšak hráči Arsenalu rýchlo vhodili. Özil mohol z diaľky strieľať, pokus mu nesadol a Lacazette vo svojej snahe fauloval.
     
    89
    Hostia sa ešte budú snažiť vyrovnať, lenže bude to pre nich veľmi náročné. Mahrez nakopol do šestnástky, lopta až na Vardyho neprešla.
     
    88
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Demarai Gray.
     
    87
    Arsenal má momentálne nahrané a bude sa snažiť držať loptu čo najďalej od vlastnej brány. Vyzerá to tak, že mu to bude stačiť, pretože Leicester je mimo rytmus.
    85. Olivier Giroud (ARS) - 4:3
     
    85
    Arsenal FC dal gól!
    Úžasný zápas pokračuje a znova vidíme otočenie skóre. Wenger si môže mädliť ruky, pretože po Ramseym dal gól aj ďalší striedajúci hráč. OLIVIER GIROUD bol ťahaný za dres, no aj tak hlavičku z päťky nasmeroval od brvna za čiaru!
     
    85
    Giroud perfektne sklepol loptu do šestnástky, kde bol Lacazette, lenže ten si to sám sťažil, pretože mnohými dotykmi sa vytlačil z ideálnej pozície. Aj tak to ale bola veľká šanca, ktorá po teči končí rohom.
     
    84
    Arsenal je teraz na koni a naďalej búcha na dvere brány Schmeichela, v ktorej by rád videl aj štvrtú loptu. To by znamenalo priebežné víťazstvo a asi aj konečné.
    83. Aaron Ramsey (ARS) - 3:3
     
    83
    Arsenal FC dal gól!
    Ďalší roh síce Morgan poslal preč, avšak Xhaka vrátil loptu späť a AARON RAMSEY dostal veľmi veľa času aj priestoru. Pripravil si loptu a trafil presne k žrdi.
     
    82
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Matty James, prichádza Kelechi Iheanacho.
     
    81
    Strela Xhaku bola zrazená Ndidim, hostia sa ubránili, no bude to rohový kop. Ramsey po ňom dokázal hlavičkovať, nenamieril presne.

    Matej Kubove

    Góly: 2. A. Lacazette, 45+2. Welbeck, 83. Ramsey, 85. Giroud – 5. Okazaki, 29. Vardy, 56. Vardy

    Karty:   90+4. Morgan (LEC)


    Arsenal FC: Čech (C) – Holding (67. Giroud), Monreal, Kolašinac – Bellerín, Elneny (67. Ramsey), Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Welbeck (75. Walcott), Özil – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Mustafi, Coquelin, Ramsey, Iwobi, Giroud, Walcott.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, Ndidi, James (82. Iheanacho), Albrighton (88. Gray) – Okazaki (72. Amartey) – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Chilwell, Amartey, A. King, Gray, Slimani, Iheanacho.