Trnava – Trenčín 2:1 (kon.) | Podbrezová – Michalovce 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Žilina 2:0 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
1:0 (0:0)
MFK Zemplín Michalovce
Sobota 05.08.2017, 19:00 • Zelpo Arena, Podbrezová, Slovensko • Niké liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    Zverenci Karola Praženicu však na bod stále čakajú. Po prehre na Žitnom ostrove, ktorú zariadil priamym kopom Erik Pačinda, na Horehroní úradoval rakúsky útočník Marvin Egho a jeho dva góly v prvom polčase. Oba padli po chybách domácich futbalistov. V závere sa síce najlepší hráč Podbrezovej Andrej Rendla dostal k zníženiu, avšak to prišlo už veľmi neskoro.

    Do novej sezóny vstupuje klub z Horehronia s novým názvom. Už to nebude FO ŽP Šport Podbrezová, ale FK Železiarne Podbrezová.

    Tím opustilo niekoľko dôležitých hráčov. Matej Kochan si to namieril do Ružomberku, Patrik Vajda vystuží rady maďarského celku Györi ETO FC a Pablo Podio posilnil FC Fastav Zlín. Títo traja záložníci budú veľkou stratou a navyše po ukončení hosťovania odišiel aj Róbert Polievka, ktorý sa vrátil do Dunajskej Stredy, ale po novom je už hráčom MŠK Žilina.

    Ako potencionálni náhradníci prišli piati futbalisti. Sú nimi Dávid Leško z 1.FC Tatran Prešov, Adrián Kopičár z FK Senica, Martin Válovčan z FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble, Tomáš Gerát z MFK Ružomberok a Karlo Bilič z FC VSS Košice.

    MFK Zemplín Michalovce

    MFK Zemplín Michalovce má zatiaľ na konte jeden bod za remízu 0:0 v zatiaľ poslednom kole na pôde nováčika FC Nitra. Na úvod však zverenci Antona Šoltisa neuspeli na ihrisku FC Spartak Trnava, kde gólom Štefana Pekára prehrali najtesnejším rozdielom.

    Príchody: Miroslav Božok (Arka Gdyňa), Ladislav Šosták (Bardejov), Gerard Bieszczad prestúpil (Bytovia Bytów), Aljaksandr Svjarčynski (Isloč Minsk), Anton Antonov (Dinamo Moskva), Kristian Kushta (PAOK Solún, H)

    Odchody: Kristi Qose, Dominik Kunca (obaja MFK Ružomberok), Anastasios Dimitriadis (PAOK Solún, UH), Patrik Macej (DAC Dunajská Streda), Michal Sipľak (KS Cracovia Krakov), Tomáš Sedlák (1.FC Tatran Prešov), Oliver Podhorin (FK Senica), Jozef Vajs (Trebišov, hosťovanie), Adrián Leško (voľný hráč)

    Vzájomné zápasy vo Fortuna lige

    15.04.2017 Podbrezová – Michalovce 1:4
    19.11.2016 Michalovce – Podbrezová 1:3
    13.08.2016 Podbrezová – Michalovce 1:0
    02.04.2016 Podbrezová – Michalovce 2:0
    24.10.2015 Michalovce – Podbrezová 2:0
    01.08.2015 Podbrezová – Michalovce 6:2
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kostelný (C), Krivák, Djordjevič – Kupčík, Migaľa – Bernadina, Kuzma, Viazanko – Rendla.
    Náhradníci: Lukáč – Mikuš, Leško, Válovčan, Kopičár, Káčerík, Bilič.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Sviarčinskij, Kavka, Carrillo, Šimčák – Grič – Koscelník, Danko, Žofčák (C), Božok – Bragin.
    Náhradníci: Kira – Bednár, Kolesár, Turik, Antonov, Kolesár, Kushta.

    Rozhodca: Ochotnický – Hancko, Weiss – Kováč.
     
    Podbrezovskí fanúšikovia vytiahli ďalší transparent, ktorým bojujú proti snahe o fúziu s Banskou Bystricou. Stojí na ňom "100% fanúšik, nie 50% Duklista." Narážajú tým na vyjadrenia Vratislava Greška, ktorý nedávno povedal, že polovica jeho srdca patrí Dukle a druhá Podbrezovej. Práve bývalý reprezentant Slovenska taktiež stojí za snahou o fúziu klubov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa pomaly rozbehol, veľmi rýchlo evidujeme aj prvý tvrdší faul. Ten prišiel na polovici súpera, zatiaľ sa karta udeľovať nebude.
     
    2
    Po centri pred Martina Kuciaka sa dokázali domáci futbalisti ubrániť a dostať loptu až k stopérom Michaloviec. Akcia začne dokonca od brankára Biesczczada.
     
    3
    Djordjevič si veľmi pekne telom zakryl loptu pri vlastnom pokutovom území a nedovolil Koscelnikovi zobrať loptu. Navyše si vypýtal faul.
     
    4
    Andrej Rendla skrotil skackavú loptu pred šestnástkou protivníka, posunul ju cez dvojicu obrancov a z mierneho uhlu strieľal po zemi na vzdialenejšiu žrď. Bieszczad zakročil.
     
    5
    Endy Bernadina vyskúšal vystreliť po zemi spoza šestnástky. Strela mu síce nesadla, ale trafil medzi tri žrde. Gólman hostí problém nemal.
     
    7
    Žofčák s Dankom udržali loptu na malom priestore v strede poľa proti dvom hráčom Podbrezovej. Následne prišiel nákop na Bragina, ten si pomohol nedovolene voči Kostelnému.
     
    8
    Kamil Kuzma prvýkrát pri lopte. Odkopol si ju od nohy a ušla za postrannú čiaru, takže zbytočne o ňu prichádza.
     
    9
    Žofčák sa postavil pred loptu pri rozohrávke Migaľu po faule na Bernadinu. Kapitán hostí zamedzil rozohrávke, lenže žltú kartu prekvapivo nevidel.
     
    10
    Kostelný síce v strede ihriska zle prihral a okamžite prišiel pas hostí do otvoreného priestoru na pravej strane, ale Krivák predviedol skvelý šprint a lá Raphael Varane a sklzom loptu od Sviarčinskijho zobral.
     
    11
    Rohová zastávka opustila svoje miesto po faule Viazanka na Šimčáka. Skúsený záložník domácich si pomohol rukami, rozohrávať bude poľský brankár.
     
    12
    Kamil Kuzma neuspel v krídelnom priestore, kde centrom trafil len Šimčáka, lenže lopta ide do autu práve od záložníka Podbrezovej.
     
    13
    Kostelný v súboji kapitánov využil zaváhanie Žofčáka a poslal loptu od neho do autu. Guľatý nezmysel sa následne dostal až k brankárovi Kuciakovi.
     
    14
    Rýchly Viazanko sa z krídla dostal až do malého vápna, kde však proti nemu skvele vybehol Bieszczad a loptu pri pokuse prihrať pred prázdnu bránu na Rendlu vyrazil.
     
    15
    Kupčík okamžite po aute Turňu nakopol loptu dopredu, Rendla ale vybiehal z ofsajdu, takže do akcie sa zapojiť nemohol a ani tak neurobil.
     
    16
    Lazar Djordjevič centroval zľava, tento pokus sa mu nepodaril. Lopta skončila medzi bránou a Andrejom Rendlom, ktorý mal byť adresátom.
     
    17
    Djordjevič sa na krídle veľmi pekne uvoľnil po spolupráci s Migaľom, center do druhej vlny po zemi nakoniec nasmeroval iba k hráčom v žltých dresoch.
     
    18
    Kamil Kuzma získal loptu na krídle, dostal ju do šestnástky, kde pred ním ustupoval Kavka, a tak cez neho záložník vystrelil. Bieszczad mal čo robiť, aby technický pokus vytesnil.
     
    19
    Dobrý center z rohu padal do miest, kde nabiehala dvojica Rendla – Krivák a práve oni si kus zavadzali, takže zakončenie neprišlo. Následný nákop späť chytil Bieszczad.
     
    20
    Bernadina síce nesklepol dlhý nákop Kuciaka pre spoluhráča Djordjeviča najlepšie, no Podbrezová pri lopte aj tak v strede poľa ostala.
     
    21
    Šimčák sa síce ešte k centru nedostal, po autovom vhadzovaní však jeden prišiel. Kuciak dobrý pas pred Braginom vyriešil.
     
    22
    Božok sa asi ani nevie ako zbavil dvoch súperov pred šestnástkou, takže razom ostal sám v dobrej pozícii, lenže sa pošmykol a nemohol pokračovať. Faul si nevymodlil.
     
    23
    Kamil Kuzma sa takmer dostal k odrazenej lopte pred pokutovým územím súpera, v poslednej chválu ho predskočil Grič, a tak záložník Podbrezovej nemohol zakončiť.
     
    24
    Po zrazenej strele z diaľky idú dopredu Michalovce, ich postup zatiaľ naráža na konsolidovanú defenzívu podbrezovského tímu.
     
    25
    Koscelnik sa dostal do zakončenia cez Djordjeviča, loptu nasmeroval vysokým oblúčikom nad seba a priamo do rukavíc Kuciaka.
     
    26
    Migaľova lopta prepadla za Šimčáka a Viazanko centroval smerom na Rendlu, no ten mal k lopte ďaleko a Bernadina ju už nedobehol v dobrej pozícii.
     
    27
    Ľavý obranca Šimčák ostáva ležať na trávniku a bude potrebovať ošetrenie. Verme, že bude v poriadku.
     
    28
    Veľmi dlho sa nehrá, Šimčák pomaly odchádza za hraciu plochu. Michalovce následne vrátili loptu Podbrezovej ku Kuciakovi.
     
    30
    Djordjevič si nabehol pred pokutové územie, kde si krásne narazil a potom našiel na hranici vápna Viazanka. Ten sa vďaka dostatku času otočil a nasmeroval loptu k žrdi. Bieszczad vyrazil.
     
    31
    Matúš Turňa si prehodil loptu na ľavačku, aby poslal jemný oblúčik na hranicu malého vápna. Tam skákali dvaja domáci aj brankár Zemplínu, všetko skončilo útočným faulom.
     
    32
    Šimčák si v strede poľa pomohol faulom na Migaľu, ktorý rýchlo rozohral na Bernadinu, ten posunul na Rendlu, lenže po strele Migaľu z diaľky gólman hostí zasahovať nemusel. Pokus bol zrazený.
     
    33
    Michalovčania sa na útočnej polovici ďaleko nedostali, vpred preto mohli ísť domáci, lenže Bernadina si neporozumel s prihrávkou do krídla.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Kostelný (FK Železiarne Podbrezová).
     
    35
    Bernadina si vedľa svojej šestnástky pomohol faulom, zatiaľ čo domáci fanúšikovia kričia, že Duklu nechcú.
     
    36
    Bragin sa dostal k centrovanej lopte Božoka na hranici malého vápna, avšak svojím pokusom namieril tesne vedľa Kuciakovej svätyne.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Peter Kavka (MFK Zemplín Michalovce).
     
    39
    Michalovce boli po väčšinu zápasu horším mužstvom, ale v posledných minútach sa snažia hru vyrovnávať a v týchto chvíľach domácich k ich hre nepúšťajú.
     
    40
    Bragin sa navyše mohol dostať do šance po zlej rozohrávke, zastavený bol veľmi rýchlo. Stopnúť sa podarilo aj Djordjeviča na druhej strane.
     
    41
    Kuzma v strede poľa spadol na zem, faul sa nepískal. Podbrezová chvíľu na to loptu získala, avšak pokus Kriváka nakopnúť dopredu Rendlu nenašiel.
     
    42
    Miro Viazanko ušiel za obranu protivníka a aj keď bol z krídla, tak sa snažil nasmerovať si do brány. Všetko zastavilo ofsajdové postavenie.
     
    43
    Bragin sa snažil dostať k lopte na krídle, to sa mu nepodarilo, pretože mu pod nohy skvelým sklzom spadol Migaľa.
     
    44
    Viazanko prešiel po krídle až k šestnástke protivníka, lenže sa mu nepodarilo odcentrovať tak, aby našiel spoluhráčov pred bránou Zemplínu.
     
    45
    Sklz proti Kuzmovi sa pred šestnástkou nepískal, ale rovnaký zákrok Migaľu v strede poľa na prekvapenie už áno...
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Podbrezová bola po väčšinu polčasu lepším mužstvom, ale trápila sa v koncovke a preto stav ostáva stále bezgólový.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Martin Válovčan.
     
    47
    Krátko po začiatku druhého dejstva má zdravotné problémy Lazar Djordjevič, ktorý bude potrebovať ošetrenie od klubových lekárov, ale mal by byť v poriadku.
     
    48
    Kamil Kuzma sa pokúsil poslať zaujímavý pas cez Kavku na nabiehajúceho Válovčana, ktorý by mohol ísť sám na brankára, lenže stopér Zemplínu loptu nepustil.
     
    49
    Krásna kolmica Bargina za Kriváka mohla poslať do obrovskej šance Žofčáka, lenže sa mával ofsajd a navyše stopér Podbrezovej vytiahol skvelý sklz.
     
    51
    Kuzma kopol skvelý center medzi malé vápno a brankára Bieszczada. K lopte sa dostal Kostelný, lenže tá sa od neho len odrazila a trafila poľského gólmana, Kapitán domácich ostal ako keby prekvapený, že sa k nemu guľatý nezmysel dostal.
     
    52
    Bargin zakončoval po centri zľava medzi obrancami Podbrezovej z dobrej pozície nad, Kuciak zasahovať nemusel.
     
    53
    Kuzma sa síce dostal k lopte pred šestnástkou, lenže zamotal sa medzi obrancov súpera. Avšak, dokázal prihrať pod seba, kde bol Rendla. Z dobrej pozície namieril do rukavíc Bieszczada.
     
    54
    Center sprava cez Migaľu neprešiel. Odrazenú loptu chcel v súboji získať Válovčan, bol faulovaný.
     
    55
    Viazanko s Turňom sa postupne za sebou dostali k centru, obaja našli len dobre postavené žlté dresy hráčov z Michaloviec.
     
    57
    Ľuboš Kupčík si pomohol v strede ihriska faulom proti Gričovi, avšak po prechode dopredu center vyriešil Kostelný a dokonca získal na svoju osobu faul.
     
    58
    Po dlhom aute Podbrezovej kontru hostí potiahol Žofčák, centrom pod seba našiel v dobrej pozícii Griča, avšak ten nasmeroval guľatý nezmysel do stredu brány, kde stál Kuciak.
     
    59
    Skvelý defenzívny zákrok vytiahol Djordjevič, nakoľko po kolmici na Bragina súpera v poslednej chvíli obehol a perfektne mu loptu odkopol včas tak, aby útočník Zemplínu nestrieľal.
     
    60
    Miroslav Viazanko sa síce dostal k centru po akcii na pravej strane, avšak Rendlu aj ostatných spoluhráčov nedokázal nájsť.
     
    61
    Odrazená lopta sa dostala na pravé krídlo, kde si nabehol Koscelník, svojím centrom trafil iba Djordjeviča pred sebou.
     
    62
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Kamil Kuzma, prichádza Dávid Leško.
     
    63
    Bragin si prebral prihrávku zľava aj napriek tomu, že ho poriadne tesne bránil Djordjevič. V páde zakončil, ale vedľa brány. Faul sa nepíska.
     
    64
    Martin Válovčan si fantasticky nabehol na jemný center Viazanka k hranici malého vápna. Cez Sviarčinskijho striedajúci záložník vo veľkej šanci hlavičkoval tesne nad.
     
    64
    Podbrezová dala gól!

    Martin Válovčan naviezol loptu po ľavom krídle, zasekol si obrancu a vystrelil spoza šestnástky, lenže blok hráčov súpera neprestrelil. Lopta sa však odrazila priamo proti nohe LAZARA DJORDJEVIČA a ten predviedol nádhernú strelu do rohu brány. Bieszczad ostal bez šanca, srbský obranca sa postaral možno aj o gól kola.
     
    66
    Michalovce získali rohový kop, nízky center obrane Podbrezovej starosti nenarobil a neujali sa ani ďalšie dva pokusy hostí o zakončenie.
     
    68
    Grič sa ocitol na zemi na vlastnej polovici, Podbrezová športovo zakopla, lenže hostia už loptu nevrátili.
     
    69
    Andrej Rendla si spracoval loptu chrbtom k bráne, otočil sa cez troch obrancov a skúsil svoju ľavačku, ktorá namierila guľatý nezmysel mimo priestor troch žrdí.
     
    70
    Pekný prechod po ľavom krídle sa Michalovciam nepodaril, pretože Šimčák poslal prihrávku na Božoka do pokutového územia veľmi prudko, Kuciak všetko prečítal.
     
    71
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Martin Koscelník, prichádza Anton Antonov.
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Vladislav Bragin, prichádza Kristian Kushta.
     
    72
    Dnešné stretnutie sleduje 1080 divákov.
     
    73
    Podbrezovčania sa veľmi dlho držali na pravej strane, kde sa im nedarilo dostať sa bližšie k bráne súpera, ale loptu nestratili. Po faule Antonova príde priamy kop.
     
    74
    Dávid Leško kopol priamy kop perfektne, pretože na zadnej žrdi našiel Kostelného, ktorý sa položil do hlavičky, opečiatkoval brvno a navyše sa pískal ofsajd.
     
    75
    Prechod hostí dopredu sa nepodaril, pretože nákop do šestnástky nenašiel nikoho. Lopty sa ujal Kuciak.
     
    77
    Lopta sa pohybuje v strede poľa, Podbrezová si drží náskok, ale musí si dávať pozor, pretože náskok len jedného gólu je zradný.
     
    78
    Lazar Djordjevič poslal síce nepodarený center, lenže lopta sa nakoniec zniesla tak, že padla na brvno Bieszczadovej brány a krajný obranca takmer prišiel k druhému gólu.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Dávid Leško (FK Železiarne Podbrezová).
     
    80
    Lopta skákala pred pokutovým územím Podbrezovej. Všetko sa pokúsil vyriešiť Antonov, jeho pokus smeroval do stredu brány, kde bol Martin Kuciak.
     
    81
    Výkop Martina Kuciaka na Viazanka sa skúsený záložník pokúsil z prvej prihrať na Turňu, lenže lopta mu skočila a získali ju Michalovčania.
     
    83
    Michalovce získali priamy kop a rozohrávka trvala veľmi dlho. Nakoniec lopta spadla na Kostelného, ktorý odvrátil na roh.
     
    84
    Hostia začínajú tlačiť. Strela Danka išla do brány, pretože Kuciakovi letela do protismeru, lenže v poslednej chvíli prišiel blok, ktorý všetko zastavil. Následne z dobrej pozície tesne nad pálil aj Žofčák.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Andrej Rendla, prichádza Karol Bilič.
     
    87
    Válovčan si z krídla hodil loptu na pravú nohu, oprel sa do nej, lenže prestrelil bránu poľského gólmana Bieszczada.
     
    88
    Matúš Turňa veľmi dobre prečítal prihrávku, získal loptu, lenže iba ju vyviezol a následne o ňu prišiel. Michalovce sa snažia o záverečný tlak.
     
    89
    Šimčák sa ocitol voľný vedľa šestnástky, jeho center v poslednej chvíli zrazil jeden z domácich na roh. Ten hostia nerozohrali dobre, všetko vyriešil Kuciak.
     
    90
    Matúš Turňa zrazil center zľava tak, že lopta spadla presne do rukavíc Kuciaka. Podbrezová prešla dopredu a šetrí čas.
     
    90+1
    Nadstavujú 2 minúty.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Podbrezová získala tri zaslúžené body, o ktorých rozhodol v 64. minúte exportnou strelou ľavý obranca Lazar Djordjevič a Michalovce tak odchádzajú s prázdnymi vreckami. (20:52:28)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 64. Djordjevič

    Karty:   34. Kostelný (POD), 79. Leško (POD) – 37. Kavka (MIC)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kostelný (C), Krivák, Djordjevič – Kupčík, Migaľa – Viazanko, Kuzma (62. Leško), Bernadina (46. Válovčan) – Rendla (86. Bilič).
    Náhradníci: Lukáč – Mikuš, Leško, Válovčan, Kopičár, Káčerík, Bilič.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Sviarčinskij, Kavka, Carrillo, Šimčák – Grič – Koscelník (71. Antonov), Danko, Žofčák (C), Božok – Bragin (71. Kushta).
    Náhradníci: Kira – Bednár, Kolesár, Turik, Antonov, Kolesár, Kushta.

    Rozhodca: Ochotnický – Hancko, Weiss – Kováč

    Diváci: 1080