Česko – Taliansko 3:1 (kon.) | Nemecko – Dánsko 3:0 (kon.)
koniec
Česko
3:1 (1:0)
Taliansko
Streda 21.06.2017, 18:00 • Stadion Miejski, Tychy • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou fantastické futbalové predstavenie Českej republiky. Jej hráči dokázali vo výbornom stretnutí zdolať favorizované Taliansko. Česi si tak do tabuľky skupiny C pripisujú prvé 3 body. Talianom v zápase toho veľa nedovolili a zaslúžene vyhrali. Ja sa s vami nateraz lúčim a prajem vám príjemný zvyšok večera. O 20:45 si určite nenechajte ujsť prenos z druhého zápasu skupiny C medzi Nemeckom a Dánskom. (19:53:33)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 24:9.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Loptu držia na svojich kopačkách hráči Česka, ktorí zrejme tento zápas pohodovo dohrajú.
     
    90+2
    Conti sa snažil založiť útok Talianska, to sa mu však po nepresnej prihrávke nepodarilo. Na opačnej strane faulovaný Michal Trávník, ktorý samozrejme zostáva ležať na trávniku, kde zbiera cenné sekundy.
     
    90+1
    Taliani hrajú vabank. Zmätky v šestnástke Českej republiky vrcholia rohovým kopom. Ten bol však pretiahnutý a lopta končí v aute. Ďalšie cenné sekundy pre Česko.
     
    90
    Rozhodcovia dnešného stretnutia nadstavujú 3 minúty.
     
    89
    Po tvrdom zákroku zostáva na zemi ležať Michal Trávník. Chvíľu sa nám zrejme nebude hrať, to nahráva do karát hráčom Česka.
     
    88
    Taliani to skúšajú už len nakopávanými loptami, ktoré však brankár Zima poľahky kryje.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Alberto Cerri (Taliansko).
     
    87
    Práve strelec gólu teraz zostáva po nepríjemno zákroku ležať na zemi.
    86. Michael Lüftner (CZE) - 3:1
     
    86
    Česko dalo gól!
    Tak toto je fantázia. MICHAL LUFTNER strieľa nádherný gól! Český obranca sa dostal k lopte, ktorú si potiahol bližšie k bráne a z veľkej diaľky napriahol k strele. Tá napokon skončila za chrbtom brankára Donnarummu a česká lavička mohla vybuchnúť radosťou.
     
    85
    Sáček prvým dotykom s loptu hľadal Součeka, ktorý sa však nedokázal predrať cez Calabriu.
     
    84
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Danilo Cataldi, prichádza Alberto Cerri.
     
    84
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Michal Sáček.
     
    83
    Pellegrini bol stíhaný Trávníkom, ktorý loptu odvracia na autové vhadzovanie pre Taliansko. Česi medzitým pripravujú posledné striedanie.
     
    82
    Pellegrini stratil loptu v strede ihriska. Do rýchlej útočnej akcie sa mohli dostať Česi. Taliani sa však dokázali rýchlo vrátiť a črtajúcu sa šancu Česka dokázali zmariť.
     
    81
    Taliani sa snažia odpovedať. Ferrari posielal dlhú loptu za obranu Česka. Brankár Zima ju však dokázal poľahky pokryť.
    79. Marek Havlík (CZE) - 2:1
     
    79
    Česko dalo gól!
    Kapitán Trávník naštartoval útočnú akciu. Chorý si po jeho prihrávke vynikajúco prebral loptu na šestnástke, dal hlavu hore a našiel MAREKA HAVLÍKA, ktorý nekompromisne zakončuje. Česi sa tak 11 minút pred koncom riadneho hracieho času ujímajú vedenia 2:1!
     
    78
    Conti hľadal kolmicou v šestnástke Berardiho, ktorý centrom našiel Petagnu. Ten dokázal streliť gól, no rozhodca Bastien ho neuznáva, pretože tesne predtým pískal faul talianskeho hráča.
     
    77
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Michal Hubínek, prichádza Tomáš Chorý.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Marek Havlík (Česká republika).
     
    76
    Česi mali k dispozícii rohový kop, ten obrana Talianska odvrátila a do útoku sa dostali hráči Talianska. Po prihrávke sa Petagna dostal do samostatného úniku. Taliansky útočník sa snažil prelobovať brankára Zimu. Lopta však skončila nad bránou Česka.
     
    75
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Federico Bernardeschi, prichádza Roberto Gagliardini.
     
    74
    Taliani v rýchlej kontre. Šikovný Chiesa sa pohral s Havelom a poslal do šestnástky prízemný center. Ten preletel celým pokutovým územím Česka bez toho, aby niekto loptu dopravil do siete.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Andrea Conti (Taliansko).
     
    73
    Česi v ďalšej útočnej akcii Jankto posielal do šestnástky Talianska stieľanú prihrávku, ktorou však nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    71
    Na druhej strane sa ihneď po inkasovaní snažil presadiť Jakub Jankto, ktorý si urobil streleckú pozíciu na hranici šestnástky. Jeho nebezpečný pokus obrana Talianska zblokovala. Českí fanúšikovia na tribúnach si pýtali ruku. Z opakovaných záberov však jasne vidno že o ruku absolútne nešlo.
    70. Domenico Berardi (ITA) - 1:1
     
    70
    Taliansko dalo gól!
    Z ničoho nič sa presadil útočník talianska DOMINICO BERARDI. Ten dostal dlhú loptu za obranu a rútil sa sám na brankára Zimu. Český brankár jeho prvú strelu kryl, no na jeho následnú dorážku nemal šancu.
     
    69
    Taliani s plynúcimi minútami zvyšujú tlak a loptu čoraz častejšie držia na kopačkách.
     
    68
    Dlhý pas na Chiesu, ktorý bol zastavený zákrokom Milana Havela. Rozhodca však nepíska priamy kop proti Čechom.
     
    67
    Jankto manévroval s loptou na hranici šestnástky, tú potom posunul na Součeka, ktorý okamžite z otočky strieľal. Jeho strela letela tesne ponad brvno talianskej brány.
     
    66
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Martin Hašek, prichádza Marek Havlík.
     
    65
    Taliani mali k dispozícii rohový kop. Ten rozohral Berardi, ktorý loptu zakrútil smerom do brány. Česká obrana však bola pozorná a nebezpečenstvo dokázala odvrátiť.
     
    64
    Patrik Schick teraz ostal ležať na zemi. Už sa však postavil, vyzerá to tak, že bude v poriadku.
     
    63
    Taliani nevyužívajú obrovskú šancu. Loptu si postavil Berardi, ten vystrelil do priestoru, v ktorom stál brankár Zima. Ten loptu vyrazil len pred seba. Vzápätí sa Rugani ocitol sám pred prázdnou bránou. Stopér Simič však jeho koncovku fantasticky zblokoval a zabránil gólu!
     
    62
    Petagna si zakryl loptu a bol na hranici pokutového územia faulovaný Trávníkom. Taliani budú mať k dispozícii zaujímavú štandartnú situáciu.
     
    61
    Na druhej strane loptu pred Patrikom Schickom pokryl brankár Donnarumma. Taliani tak môžu naštartovať ďalšiu útočnú akciu.
     
    60
    Česi sú v defenzívnom rozostavení na vlastnej polovici, kde prehusťujú stred ihriska. Talianom sa zatiaľ vôbec nedarí dostávať sa pravidelne do šancí.
     
    59
    Calabria poslal oblúčik do šestnástky Česka, tam ale nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    58
    Souček to skúsil z veľkej diaľky. Jeho strela však nemala potrebnú razanciu, a ani smer. Česi si tak aspoň nachvíľu vydýchli, pretože v druhom polčase sú pod tlakom Talianska.
     
    57
    Dlhá lopta za obranu Česka, na ktorú si zbiehal Conti. Bolo to na neho pridlhé. Odkopávať od svojej brány bude brankár Zima.
    56. Federico Bernardeschi (ITA)
     
    56
    Obrovská šanca Talianska! Berardi našiel v šestnástke voľného Bernardeschiho, ktorý zakončoval k pravej žrdi. Bravúrny zákrok však vytiahol český brankár Zima.
     
    55
    Taliani sa dostali do obrovskej šance. Conti po krídle unikal sám na bránu Zimu, bol však v tesnom ofsajde. Rozhodca Bastien tak túto akciu Talianov prerušil.
     
    54
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Alberto Grassi, prichádza Federico Chiesa.
     
    53
    Schick teraz reklamuje u rozhodcu nedovolený zákrok na neho, no u Bastiena nepochodil.
     
    52
    Pri lopte opäť Taliani. Bernardeschi našiel dlhou prihrávkou v šestnástke nabehnutého Berardiho, ten si obhodil obrancu Holzera a z veľkého uhla vyskúšal pozornosť brankára Zimu.
     
    51
    Patrik Schick to skúšal strelou z polovice ihriska. Tá mu však vôbec nevyšla a snaha o obhodenie Donnarummu skončila neúspešne.
     
    50
    Český kapitán Trávník si na svoje konto pripisuje ďalší nedovolený zákrok. V strede pola fauloval Grassiho, ktorý je zatiaľ v tomto stretnutí takmer neviditeľný.
     
    49
    Tomáš Souček si loptu na hranici šestnástky hodil na ľavačku a skúsil strelu, tú mu však obrana Talianska zblokovala. Na druhej strane to na dvakrát skúšal Berardi, ani jeho strela však cez obranu neprešla.
     
    48
    Conti potiahol útok Talianska po pravom krídle. Loptu si hodil cez Holzera a skúsil to strelou z veľkého uhla. Jeho strela však nemala absolútne žiadnu nádej na úspech.
     
    47
    Holzer našiel Jankta, ten centroval do šestnástky, no Schick sa v hlavičkovom súboji nepresadil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas stretnutia medzi Českom a Taliansko. Oba tímy doňho nastúpili bez zmeny. V prvej útočnej akcii sú Česi, no dlhú loptu útočník Schick nespracoval.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Rohový kop v závere už nebezpečenstvo neznamenal. Hlavný rozhodca Bastien v prvom polčase nepridal ani jednu nadstavenú minútu. Po góle kapitána Trávníka tak Česko vedie 1:0.

    Druhý polčas sa začne približne o 19:01.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Bernardeschi triafa len múr Česka. Lopta sa následne odráža na rohový kop.
     
    44
    Souček si v súboji s Bernardeschim počínal nedovolene. Nasledovať bude zaujímavý priamy kop pre Taliansko.
     
    43
    Nebezpečný center od Calabria, po ktorom sa Bernardeschi dostal do hlavičkového zakončenia, to sa mu však vôbec nevydarilo. Lopta končí mimo brány Česka.
     
    42
    Bernardeschi prihrával na Petagnu, tomu však lopta odskočila ďaleko od nohy a Taliani o loptu prichádzajú. Do rýchlej kontry sa na druhej strane snažil dostať Trávník. K lopte sa mu však dostať nepodarilo.
     
    41
    Faul českého kapitána Trávníka. Hra sa nám momentálne odvíja zväčša v strede poľa, kde loptu momentálne držia Taliani.
     
    40
    Na druhej strane rýchla kontra Čechov, ktorí sa rútili 4 na 2. Akciu sa im však využiť po nepresnej prihrávke nepodarilo. Strelou to potom ešte skúšal Jankto. Jeho pokus bol však zablokovaný.
     
    39
    Taliani získali loptu. Z veľkej diaľky strieľal Pellegrini. Brankár Zima si jeho strelu postrážil.
     
    39
    Taliani kombinovali na polovici Česka, napokon sa však nepresnou prihrávkou o loptu pripravujú .
     
    37
    Holzer dostal dlhú loptu za obrancu Ferrariho. Sledovali sme nádherný šprintérsky súboj týchto dvoch hráčov, ktorý napokon vyhral Taliansky obranca a loptu vybojoval pre svoj tím.
     
    36
    Rugani našiel Cataldiho, ten presunul hru na Contiho, ktorý zakombinoval so svojimi spoluhráčmi. Česi však svojho súpera vynikajúco vytlačili až na vlastnú polovicu.
     
    35
    Souček sa snažil otočiť hru a prihrať na Holzera. Prihrávka českého hráča však bola veľmi nepresná a skončila v aute.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Danilo Cataldi (Taliansko).
     
    33
    Jankto s Hubínekom zdvojili Bernardeschiho, ten sa cez nich napokon dokázal prebiť. Lopta sa potom dostala do šestnástky Česka, kde zakončoval útočník Petagna. Jeho nebezpečná strela presvišťala okolo pravej žrde brankára Zimu. Na trávniku sme potom videli mierne slovné súboje medzi hráčmi Talianska a Česka.
     
    32
    V útoku boli hráči Česka. Hašek kombinoval s Trávníkom, no loptu pri rohovej zástavke Talianska napokon stratili.
     
    31
    Conti sa zrazil so Součkom. Český hráč otrasený zostáva ležať na zemi, no píska sa práve faul českého hráča.
     
    30
    Hra sa nám v týchto okamžikoch mierne upokojila. Pri lopte sú Taliani, ktorý budú určite chcieť vyrovnať a hneď zakladajú ďalší útok.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Domenico Berardi (Taliansko).
     
    28
    Pellegrini bránení Hubínekom, ktorý ho napokon vynikajúco od loptu odzbrojil. Česi tak môžu založiť ďalší útok.
     
    27
    Hrá sa nam momentálne skvelý futbal. Do šestnástky Česka prenikol Schick, ktorý to skúsil z veľkého uhla. Brankár Donnarumma bol však pozorný a šancu českého hráča zneškodnil.
    26. Domenico Berardi (ITA)
     
    26
    Loptu si postavil Berardi. Jeho prudká rana len tesne míňa ľavú žrď Zimovej brány. Taliani tak mohli ihneď po inkasovaní odpovedať!
     
    26
    Po faule Česka majú Taliani k dispozícii priamy kop zo 40-tich metrov.
    24. Michal Trávník (CZE) - 1:0
     
    24
    Česko dalo gól!
    Česi strieľajú svoj prvý gól na tomto šampionáte. Holzer hlavičkou loptu predĺžil na TRÁVNÍKA, ktorý si ju posunul bližšie k bráne Talianska a nekompromisne zakončil.
     
    23
    Na druhej strane po prihrávke Bernardeschiho s loptou na hranici šestnástky manévroval Petagna. Napokon sa ju snažil vrátiť naspäť na svojho spoluhráča. Česká obrana to ale prečítala.
     
    22
    Ďalšia útočná akcia Čechov. Schick si spracoval dlhú loptu a hľadal pätičkou Jankta, ten sa však k lopte nedostal. Tú majú na svojich kopačkách opäť hráči Talianska.
     
    20
    Česi opäť útočia. Jankto našiel Havela, ten centroval. Lopta sa odrazila na hranicu šestnástky, odkiaľ z prvej pálil Hašek. Lopta letela len tesne nad bránu Talianska. Evidujeme tak prvú veľkú šancu Česka.
     
    19
    Chybička na strane Česka. Loptu takmer stratil Holzer, no na poslednú chvíľu svoje zaváhanie napravil.
     
    18
    Žltú kartu dostáva Michal Hubínek (Česká republika).
     
    18
    Česi opäť útočia.Holzer sa uvoľnil na ľavej strane a našiel v šestnástke Hašeka, ten centroval, no nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    16
    Milan Havel šprintoval po pravom krídle. Už sa hotoval na center, no bol odzbrojený Calabriom. Vzápätí sa mu však odcentrovať podarilo a nožničkami to skúšal Jankto. Loptu však netrafil.
     
    15
    Daniel Holzer v tvrdom súboji s Berardim, ktorý zostáva ležať na zemi a drží sa v oblasti krku. Dúfajme že to nebude nič vážne.
     
    14
    Ďalšia lopta za obranu Česka. Berardi bol však v tesnom ofsajde. Rozhodca hvizdom ukončuje akciu hráčov Talianska, tí to zatiaľ pomerne často skúšajú nakopávanými loptami za obranu.
     
    13
    Česi momentálne kombinujú s loptou len na vlastnej polovici. Simič to skúsil dlhým pasom na Holzera. Lopta však skončila v aute.
     
    12
    Cataldi skúšal nájsť dlhým pasom niekoho vpredu, no lopta sa dostala k brankárovi Zimovi, ktorý zakladá útočnú akciu svojho tímu.
    11. Federico Bernardeschi (ITA)
     
    11
    Taliani v prvej obrovskej šanci zápasu. Bernardeschi sa dostal k lopte na jedenástke a ľavačkou vypálil. Trafil však len priestor brány, kde stál brankár Zima, ktorý si s touto šancou poľahky poradil.
     
    11
    Conti hodil aut do šestnástky Česka, kde našiel Pellegriniho, ktorý napokon o loptu prišiel.
     
    10
    Taliani napádaní ihneď po rozohrávke. Ich útočnú akciu faulom zastavil Soucek.
     
    9
    Česi to skúšajú opäť len dlhým nákopom na útočnú polovicu Talianska. O loptu po útočnom faule Jankta napokon prichádzajú.
     
    8
    Zatiaľ sledujeme opatrný úvod zápasu. Loptu na kopačkách častejšie držia Česi. Do šance sa však teraz mohol dostať Petagna, ktorý po zlej malej domov napádal brankára Zimu. Ten však dokázal loptu na poslednú chvíľu odkopnúť
     
    7
    Luftner dlhým pasom vysúval Holzera, ten sa však po výbornom obrannom zákroku Contiho k lopte nedostal.
     
    6
    Taliani napádali rozohrávku Česka. Loptu sa im takmer podarilo získať, napokon bol Conti odzadu perfektne o loptu odobratí Česi môžu začať ďalšiu útočnú akciu.
     
    5
    Trávník bol falovaný v strede ihriska. Česi rozohrali priamy kop nakrátko. K lopte sa dostal Hašek, ktorý odcentroval do šestnástky, no jeho center nenašiel nikoho z českých hráčov.
     
    4
    Česi sa teraz drali dopredu. Centrovaná lopta od Havela však skončila za bránou Talianska.
     
    3
    Odpískaný bol útočný faul Česka. Previnil sa Souček. Taliani potom založili protiútok. Cataldi odcentroval do šestnástky Česka. Jeho center však nebezpečenstvo pre brankára Zimu neznamenal.
     
    2
    Česi po prvý krát v zápase pri lopte. Útočil Trávník, no bol zahnaný až k rohovej zástavke, kde ho o loptu obral Calabria. Donnarumma bude odkopávať od svojej brány.
     
    1
    Druhé kolo skupiny C sa začalo. Do prvej šance sa dostal Bernardeschi, no jeho center preletel pokutovým územím Česka bez toho, aby sa ho niekto z hráčov dotkol.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Štadiónom znie pokrik Česi Česi. Zápas sa začne už o malú chvíľu.
     
    Oba tímy už nastupujú na hraciu plochu. Česi budú dnes hrať v červenom a Taliani v modrom. O malú chvíľu zaznejú štátne hymny, po ktorých sa začne samotný zápas.
     
    Úvodné zostavy:

    Česká republika: Zima – Havel, Lüftner, Simič, Holzer – Souček, Hubínek – Jankto, Trávník (C), M. Hašek – Schick.
    Náhradníci: Macej, Vejmola – Kaša, Stronati, Barák, Černý, Havlík, Nečas, Sáček, Ševčík, Chorý, Juliš.

    Taliansko: G. Donnarumma – Conti, Ferrari, Rugani (C), Calabria – Grassi, Cataldi, Pellegrini – D. Berardi, Petagna, Bernardeschi.
    Náhradníci: Cragno, Scuffet – A. Barreca, Biraschi, Caldara, Benassi, Locatelli, Gagliardini, Chiesa, Cerri, Garritano, Gi. Pezzella..
     
    Česká republika na turnaji začala prehrou 0:2 s favorizovaným Nemeckom. V zápase sa Česi prezentovali množstvom nepremenených šancí, ktoré ich nakoniec stáli aj samotný výsledok. V nominácii Česka sú hráči ako Václav Černý, Patrik Schick, či napríklad brankár pôsobiaci v slovenkej Fortuna lige, Patrik Macej. Česi však tesne pred turnajom prišli o Aleša Mateja, ktorý si na tréningu poranil zadný stehenný sval. Do dnešného duelu sú však všetci hráči fit, takže môžeme konštatovať že Česko nastúpi v najsilnejšom zložení.
    Taliansko je 6-násobným Majstrom Európy v tejto vekovej kategórii. Tréner Luigi Di Biagio priviedol do Poľska veľmi silné mužstvo. V bráne bude jednotkou mladá hviezda Gianluigi Donnarumma. Defenzíva bude stáť na menách ako Davide Calabria (obaja AC Miláno). Daniele Rugani (Juventus), Andrea Conti (Atalanta), Alex Ferrari (Bologna). V zálohe bude oporou Marco Benassi z FC Turín, Danilo Cataldi (Lazio). Uvidíme, ako si bude počínať o štyri roky mladší, ako najstarší na tomto turnaji, Manuel Locatelli (AC Miláno). Najväčšou ofenzívnou hrozbou určite bude Domenico Berardi (Sassuolo). Dopĺňať ho môžu Federico Bernardeschi (Fiorentina) alebo Alberto Cerri (Juventus).

    Miernym favoritom duelu je samozrejme Taliansko, no Česi už v prvom zápase dokázali, že vedia byť nebezpečný. Uvidíme čo nám teda prinesie samotný zápas.
     
    Zdravím všetkých futbalových fanúšikov. Na Majstrovstvách Európy hráčov do 21 rokov nás dnes čakajú dva zápasy. V tom prvom sa proti sebe stretnú výbery Česká a Talianska. Stretnutím, ktoré má začiatok o 18:00 vás bude sprevádzať Patrik Porubský. Prajem príjemný futbalový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Patrik Porubský

    Góly: 24. Trávník, 79. Havlík, 86. Lüftner – 70. D. Berardi

    Karty:   18. Hubínek (CZE), 77. Havlík (CZE) – 29. D. Berardi (ITA), 34. Cataldi (ITA), 73. Conti (ITA), 87. Cerri (ITA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 24:9.
    Česko: Zima – Havel, Lüftner, Simič, Holzer – Souček, Hubínek (77. Chorý) – Jankto, Trávník (C), M. Hašek (66. Havlík) – Schick (84. Sáček).
    Náhradníci: Macej, Vejmola – Kaša, Stronati, Barák, Černý, Havlík, Nečas, Sáček, Ševčík, Chorý, Juliš.

    Taliansko: G. Donnarumma – Conti, Ferrari, Rugani (C), Calabria – Grassi (54. Chiesa), Cataldi (84. Cerri), Pellegrini – D. Berardi, Petagna, Bernardeschi (75. Gagliardini).
    Náhradníci: Cragno, Scuffet – A. Barreca, Biraschi, Caldara, Benassi, Locatelli, Gagliardini, Chiesa, Cerri, Garritano, Gi. Pezzella.

    Rozhodca: Benoît Bastien (FRA) – Frédéric Haquette (FRA), Hicham Zakrani (FRA)