Rusko – Portugalsko 0:1 (kon.) | Mexiko – N. Zéland 2:1 (kon.)
koniec
Rusko
0:1 (0:1)
Portugalsko
Streda 21.06.2017, 17:00 • Spartak Stadium, Moskva. • Pohár konfederácií • Skupina A
Predzápasové kurzy
    90+2. Georgij Džikija (RUS)
     
    90+2
    Snáď prvá a možno aj jediná ruská šanca v dnešnom zápase. Alexandr Samedov centroval od pravej rohovej zástavky, do zakončenia sa dostal Georgij Džikija, ale jeho hlavička smerovala nad bránu Portugalska.
     
    83
    V rýchlom slede registrujeme aj posledné striedanie celého zápasu. Na strane Ruska prichádza na ihrisko Alexandr Bucharov, ktorý vymenil Fjodora Kudrjašova.
     
    82
    Posledné striedanie na strane majstrov Európy. Danilo Pereira prichádza na ihrisko, keď vymenil Adriena Silvu. Ten samozrejme zbiera aj cenné sekundičky.
     
    78
    Druhé striedanie aj na strane Portugalska. Gelson Martins je novým mužom na trávniku. Naopak, na lavičku náhradníkov už smeruje čerstvá posila AC Miláno – André Silva.
     
    76
    Gianluca Rocchi udeľuje ďalšiu žltú kartu. Po súboji dvoch hráčov s číslom 19 je potrestaný Alexandr Samedov, ktorý si počínal nedovolene v súboji s Eliseuom.
     
    72
    Rusko sa do zakončenia nedostalo a Georgij Džikija to celé ukončil zbytočným oplácaním po súboji s Pepem. Portugalský obranca leží na zemi a Rus dostal žltú kartu.
     
    71
    Rusko bude rozohrávať priamy kop, keďže faulovaný bol Jurij Žirkov. Navyše, hlavný rozhodca vyťahuje aj žltú kartu, ktorej adresátom je Bernardo Silva.
     
    68
    Druhé striedanie na ruskej strane. O strelenie vyrovnávajúceho gólu sa bude snažiť Dmitrij Poloz, ktorý nahradil dnes pomerne nevýrazného Dmitrija Kombarova.
     
    66
    Avizované striedanie je realitou. Fernando Santos posiela na trávnik čerstvého hráča, pretože Raphaël Guerreiro pre zranenie nemôže pokračovať. Na ihrisko prichádza Eliseu.
     
    57
    Pepe teraz zahral rukou a Gianluca Rocchi mu udeľuje žltú kartu. Bývalý obranca madridského Realu sa síce čuduje, no hlavný rozhodca z Talianska je nekompromisný.
    50. André Silva (POR)
     
    50
    Igor Akinfejev udržal ruské nádeje na bodový zisk v dnešnom zápase. Cédric Soares centroval z pravej strany, v šestnástke súpera sa presadil cez Georgija Džikiju útočník André Silva, ale ruský brankár predviedol reflexívny zákrok.
     
    46
    Do druhého polčasu už nenastúpil Roman Šiškin. Ruský tréner posiela na ihrisko Alexandra Jerochina, ktorý sa bude snažiť oživiť ofenzívne rady domáceho mužstva.
    32. Cristiano Ronaldo (POR)
     
    32
    Cristiano Ronaldo mohol streliť svoj druhý gól v dnešnom dueli. V pokutovom území súpera krásne vyškolil Viktora Vasina, ale jeho prudký pokus smerujúci medzi nohy brankára dokázal vyraziť Igor Akinfejev.
     
    26
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je Denis Glušakov, ktorý nedovoleným spôsobom poslal na trávnik Williama Carvalha.
    8. Cristiano Ronaldo (POR) - 0:1
     
    8
    Portugalsko dalo gól!
    Domáci tím dopláca na svoju úvodnú hernú pasivitu a inkasuje gól. Raphaël Guerreiro si prebral krížnu prihrávku, následne poslal loptu do šestnástky a CRISTIANO RONALDO hlavičkou prekonal Igora Akinfejeva. Obranné povinnosti si nesplnil Fjodor Kudrjašov.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. Ronaldo

    Karty:   26. Glušakov (RUS), 72. Džikija (RUS), 76. Samedov (RUS) – 57. Pepe (POR), 71. B. Silva (POR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:10.
    Rusko: Akinfejev – Šiškin (46. Jerochin), Džikija, Vasin, Kudrjašov (83. Bucharov), Žirkov – Samedov, Glušakov, Golovin, D. Kombarov (68. Poloz) – Smolov.
    Náhradníci: V. Gabulov, Guilherme – Kambolov, Kutěpov, Smolnikov, Gazinskij, Jerochin, Tarasov, Alexej Mirančuk, Bucharov, Kanunnikov, Poloz.

    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Alves, Guerreiro (66. Eliseu) – B. Silva, W. Carvalho, Adrien Silva (82. D. Pereira), A. Gomes – Ronaldo, André Silva (78. G. Martins).
    Náhradníci: Beto, Sá – Fonte, Neto, Semedo, Eliseu, Moutinho, Nani, D. Pereira, G. Martins, Pizzi, Quaresma.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (ITA)