Švédsko – Slovensko 4:2 (kon.) | Bielorusko – Nórsko 4:3 (kon.) | Rusko – USA 3:5 (kon.)
Česko – Švajčiarsko 1:3 (kon.) | Nemecko – Lotyšsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Kanada – Fínsko 5:2 (kon.)
koniec
Bielorusko
4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Nórsko
Utorok 16.05.2017, 12:15 • Accorhotels Arena, Paríž • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:52

     
    59:52
    Obrovská šanca Nórov! Reichenberg puk posunul do ľavej strany Bastiansenovi, ten už strieľal len tak ledabolo, možno chcel Reichenbergovi puk aj vrátiť, ale Karnauchov puk vytiahol ešte špičkou betónu. Následne ešte dorážal puk Forsberg a dokázal prestreliť Karnauchova, no puk trafil do žŕdky a o padajúceho Reichenberga sa zastavil na čiare!
    56:56 Jevgenij LISOVEC - 4:3

     
    56:56
    Bielorusko dalo gól!
    Úplne voľný Pavlovič dostal prihrávku od Lingleta za bránou, presunul sa do lepšej streleckej pozície a jeho strelu ešte Haugen vyrazil, ale nakorčuľovaný JEVGENIJ LISOVEC dorazil puk cez jeho betón do siete!
    Asistencie: Alexander Pavlovič a Charles Linglet.
    54:06 Iľja ŠINKEVIČ - 3:3

     
    54:06
    Bielorusko dalo gól!
    Bielorusi si napokon vybojovali puk pri mantineli, presunuli ho na kruh, kde ešte Nóri zdržali Stefannoviča, no puk prevzal voľný Kovyršin a vyzval k strele IĽJU ŠINKEVIČA, ktorý namieril presne na opačnú žrď a je znova vyrovnané!
    Asistencie: Jevgenij Kovyršin a Michail Stefanovič.
     
    47:34
    Vylúčenie v tíme Nórsko (Kristian Forsberg – 2 min., sekanie).
    43:41 Jonas HOLÖS - 2:3

     
    43:41
    Nórsko dalo gól!
    V rohu Nóri získali puk, Mathis Olimb ho nechal Martinsenovi, ktorý bekhendovou prihrávkou puk presunul pred bránu a JONAS HOLØS po prvý raz dostáva Nórov do vedenia!
    Asistencie: Andreas Martinsen a Mathis Olimb.
    41:19 Alexander REICHENBERG - 2:2

     
    41:19
    Nórsko dalo gól!
    Ødegaardovo nahodenie do pásma sa snažil získať Thoresen, no bránený spadol a dokázal puk len prestrčiť na ALEKSANDRA REICHENBERGA, ktorý sa presunul pred bránu a vyrovnáva!
    Asistencie: Patrick Thoresen a Henrik Ødegaard.
    37:51 Alexander KULAKOV - 2:1

     
    37:51
    Bielorusko dalo gól!
    Krásna kombinácia Bieloruska, Demkov zachytil nepresnú rozohrávku Nórska, priťukol ho hneď Stasovi a ten prihral k sebe medzi kruhy, ALEXANDER KULAKOV z prvej prestrelil Haugena!
    Asistencie: Andrej Stas a Arťom Demkov.
    35:05 Daniel SÖRVIK - 1:1

     
    35:05
    Nórsko dalo gól!
    Mathis Olimb dostal prihrávku na pravú stranu, ale pred bránou bol pretlak hráčov, tak si prešiel cez os, prihral na modrú a DANIEL SØRVIK strelou puk dvihol pod brvno, vyrovnané!
    Asistencia: Mathis Olimb.
     
    33:05
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Alexander Pavlovič – 2 min., sekanie).
     
    33:03
    Holøs dostal prihrávku od Reichenberga a šiel k bráne sám, prehadzoval si puk na bekhend a bol faulovaný, zakončenie mu nevyšlo.
     
    31:39
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Andrej Stas – 2 min., sekanie).
     
    26:49
    Nóri znova spravili chybu v rozohrávke, Ødegaard dostal prihrávku medzi kruhy a razom boli na ňom dvaja hráči a dokázali ho zatlačiť viac k bráne aj mu vziať puk. Strela Drozda mierila skrz bránkovisko tesne mimo vzdialenejšiu žrď.
    26:08 Jevgenij LISOVEC - 1:0

     
    26:08
    Bielorusko dalo gól!
    Veľká chyba Haugena, za bránou stratil pri rozohrávke rovnováhu a puk poslal len hádam meter pred seba, kam práve nakorčuľoval Stefanovič a vyslal puk krížom na JEVGENIJA LISOVCA, ktorý nemal problém do odkrytého priestoru.
    Asistencia: Michail Stefanovič.
     
    23:00
    Šanca pre Nórsko, puk dostal na únik Røymark, ešte sa naň stihol tesne stiahnuť posledný brániaci hráč, Šarangovič pohladil puk a dostal tak Røymarka mimo strelecký uhol, zo strany už jeho strelu Karnauchov stačil blokovať špičkou betónu.
     
    20:21
    Vylúčenie v tíme Nórsko (Mathis Olimb – 2 min., hákovanie).
     
    17:04
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Arťom Volkov – 2 min., podrazenie).

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 27. Lisovec (Stefanovič), 38. Kulakov (Stas, Děmkov), 55. Šinkevič (Kovyršin, Stefanovič), 57. Lisovec (Pavlovič, Linglet) – 36. Sörvik (M. Olimb), 42. Reichenberg (Thoresen, Ödegaard), 44. Holös (Martinsen, M. Olimb)


    Bielorusko: M. Karnauchov (Trus) – Lisovec, Korobov (A), Šinkevič, Chenkel, Jevenko, Vorobej – Šarangovič, Linglet, Pavlovič (A) – Kulakov, Děmkov, Stas (C) – Stefanovič, Kovyršin, Kogalev – Drozd, A. Volkov.
    Nórsko: Haugen (Söberg) – Lesund, Holös (C), Nörstebö, Ödegaard, Bonsaksen, Sörvik, Johannesen – Martinsen, K. A. Olimb, M. Olimb (A) – K. Forsberg, Thoresen (A), Reichenberg – Bastiansen, Karterud, Valkvae Olsen – Trettenes, Olden, Röymark – Roest.

    Rozhodca: Piechaczek (GER), Wehrli (SUI) – Leermakers (NED), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 3867