Rusko – Dánsko 3:0 (kon.) | Česko – Nórsko 1:0 (po pr.) | Švédsko – Lotyšsko 2:0 (kon.)
Kanada – Francúzsko 3:2 (kon.)
koniec
Kanada
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Francúzsko
Štvrtok 11.05.2017, 20:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.
    Kanadský výber pri Eiffelovke.

     
    Kanada

    "Javorový list" je znova jedným z najväčších favoritov a zároveň obhajca, pretože triumfoval v posledných dvoch rokoch. V Nemecku tak môže dokonať zlatý hattrick, ku ktorému vykročil dobre.

    Zverenci Jona Coopera prechádzajú turnajom zatiaľ ako nôž maslom a bijú jedného súpera za druhým.

    Na úvod si poradil s našimi susedmi. Česko porazili pomerom 4:1. Za stavu 2:0 v 53. minúte znížil Radil, ale záver si Kanaďania postrážili.

    V nedeľu zdolali aj Slovinsko. V povinnej jazde zahviezdil hlavne Nathan MacKinnon, ktorý sa presadil až trikrát a výrazne prispel k výhre 7:2.

    Bielorusko kládlo ešte menší odpor, ako predošlí dvaja protivníci a nestrelilo ani jeden gól. Kanada ich dala šesť takže pohodlne zvíťazila.

    Na čele produktivity sú traja sedembodoví hráči. Nathan MacKinnon strelil päť gólov, čo znamená, že je aj najlepším strelcom šampionátu. Obranca Tyson Barrie vyniká medzi obrancami (2+5) a trio dopĺňa Jeff Skinner (3+4). Viac bodov má momentálne len Artemi Panarin z Ruska – deväť.

    Po vypadnutí St. Louis Blues z play-off NHL do nominácie pribudol aj mladý obranca Colton Parayko a tak sa už teraz veľká sila tohto výberu ešte o niečo zvýšila.

    Nominácia trénera Jona Coopera

    Brankári:
    Eric Comrie (Winnipeg Jets), Calvin Pickard (Colorado Avalanche), Chad Johnson (Calgary Flames)

    Obrancovia: Jason Demers, Michael Matheson (obaja Florida Panthers), Tyson Barrie (Colorado Avalanche), Calvin de Haan (New York Islanders), Josh Morrissey (Winnipeg Jets), Marc-Edouard Vlasic (San José Sharks), Colton Parayko (St. Louis Blues)

    Útočníci: Sean Couturier, Claude Giroux, Travis Konecny, Wayne Simmonds, Brayden Schenn (všetci Philadelphia Flyers), Matt Duchene, Nathan MacKinnon (obaja Colorado Avalanche), Alex Killorn, Brayden Point (obaja Tampa Bay Lightning), Ryan O'Reilly (Buffalo Sabres), Mark Scheifele (Winnipeg Jets), Jeff Skinner (Carolina Hurricanes), Mitch Marner (Toronto Maple Leafs)
    Colton Parayko posilou Kanady na MS 2017.

     
    Francúzsko

    Usporiadateľ tohto šampionátu je ukážkovým príkladom, ako sa bojuje za svoju krajinu, aj keď v tíme nemáte žiadne hviezdy. "Galský kohút" hrá navyše doma a to, čo predvádza, si zaslúži veľký rešpekt.

    Zverenci kanadského kouča Davea Hendersona vo svojom úvodnom meraní síl síce prehrali s Nórskom 2:3, čo sa dá vzhľadom k ďalším dvom zápasom považovať za zbytočnú stratu bodov, ale potom prišiel veľký šok.

    Veľké Fínsko nedostalo v podstate žiadnu šancu a domácim podľahlo až o štyri góly, duel skončil pomerom 5:1. Obrovské prekvapenie presnými zásahmi zariadili dvojgóloví útočník Dallasu Stars Roussel a pridali sa Bellemare, Claireaux, Fleury. Hráčom zápasu bol vyhlásený skvele chytajúci brankár Florian Hardy, ale až po tom, ako mu cenu prenechal Bellemare.

    V zatiaľ poslednom stretnutí so Švajčiarskom to bolo napäté až do konca. Základná hracia doba skončila remízou 3:3, predĺženie nerozhodlo a tak prišlo na rad samostatné nájazdy, kde uspel len Stephane Da Costa a tak vystrelil svojmu tímu ďalšie dva dôležitý body.

    Francúzsko je momentálne na štvrtom a teda postupujúcom mieste svojej skupiny so ziskom piatich bodov. Rovnako má ale aj Česko, Nórsko so Švajčiarskom získali o jeden viac a suverénna Kanada všetkých deväť.

    Najproduktívnejším hráčom tímu je Stéphane Da Costa, ktorý dal štyri góly a na konte má rovnaký počet kanadských bodov.

    Nominácia Davea Hendersona:

    Brankári: Cristobal Huet (Lausanne), Florian Hardy (Dornbirner), Ronan Quemener (Aalborg,)

    Obrancovia: Florin Chakiachvili, Oliver Dame Malka, Damien Raux (všetci Rouen), Yohann Auvitu (New Jersey Devils),, Kevin Hecquefeuille (La-Chaux-de-Fonds), Antonin Manavian (Fehérvár), Nicolas Besch, Jonathan Janil (obaja Bordeaux)

    Útočníci: Pierre-Edouard Bellemare (Philadelphia Flyers), Antoine Roussel (Dallas Stars, NHL), Sacha Treille, Loic Lamperier, Jordann Perret (všetci Rouen), Stephane Da Costa (CSKA Moskva), Teddy Da Costa (Znojmo), Valentin Claireaux (Lukko), Anthony Rech, Maurin Bouvet (obaja Gap), Damien Fleury (Kunlun), Floran Douay (Servette Ženeva), Laurent Meunier (La-Chaud-De-Fonds), Nicolas Ritz (Herning)
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Ch. Johnson (Pickard) – Demers, Vlasic (A), de Haan, Lee, Morrissey, Matheson – Duchene, Scheifele, R. O'Reilly (A) – Giroux (C), MacKinnon, Skinner – Couturier, Simmonds, Killorn – B. Schenn, Konecny, Marner – Point.

    Francúzsko: Hardy (Quemener) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Dame-Malka, Chakiachvili – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A) – Fleury, Treille, T. Da Costa – Bouvet, Douay, Perret – Meunier (C), Claireaux, Ritz – Rech..
     
    Kanada v deň toho zápasu prišla o produktívneho obrancu Tysona Barrieho, ktorý sa zranil pri zápasení na hoteli so spoluhráčom a po tomto komickom zranení pre neho šampionát skončil!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Tretia kanadská formácia vyhrala buly a dostala sa do pásma súpera, lenže za bránou získali puk francúzski hokejisti.
     
    00:44
    Po súbojoch v tretine favorita sa puk dostal za bránu Chada Johnsona, oba tímy odchádzajú striedať.
     
    01:05
    Prvé zakončenie smerom na Hardyho bolo zrazené, hrdina duelu s Fínskom zasahovať zatiaľ nemusel.
     
    01:25
    Kontra usporiadateľského tímu úspešná nebola, krátko po prekročení modrej čiary prišla nepresná prihrávka.
     
    02:07
    Francúzsko je od začiatku aktívne. Teraz získali puk v rohu ihriska, dokonca prišla strela z uhlu, ktorá však Johnsona neohrozila.
     
    02:42
    Obrovská chyba v zadných radoch Francúzska znamenala veľkú šancu. Traja Kanaďania sa tam vyrojili, lenže Hardy si pripísal skvelý zákrok.
     
    03:09
    Kanada mala skvelé striedanie, Hardy musel zasahovať ešte dvakrát. Najprv po strele zblízka a potom aj po tej z uhlu. Zvládol to veľmi dobre.
     
    03:39
    Johnson strelu Stephanea Da Costu vyrazil do rohu, kde sa ešte Francúzi bili o puk, no nezískali ho.
     
    04:06
    Teč pre Hardyho bránou úspešný nebol, nahodenie pred bránkovisko skončilo po teči na mantineli.
     
    04:33
    Po prečíslení Kanady troch na jedného strela neprišla, pretože rýchle prihrávky skončili nedotiahnutov finálkovou na Duchenea.
     
    04:53
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Antonin Manavian.
     
    05:19
    Kanada dala gól!

    Favorit si začal robiť na ľade čo chce a deklaroval to RYAN O´REILLY, ktorý si nakorčuľoval spoza brány pred bránkovisko a zavesil backhandom. Hardy nemal šancu.
    Asistencie: Nathan MacKinnon, Mark Scheifele
    05:19 Ryan O'REILLY - 1:0

     
    06:02
    Kanada sa naďalej drží v pásme súpera, kde nechce Francúzom požičať puk, lenže prišla nepresná prihrávka na modrú.
     
    06:32
    MacKinnon prešiel po zisku puku celý ľad, prihral pred bránu, kde jeho snahu zrazil jeden z domácich obrancov.
     
    06:46
    Stephane Da Costa sa dostal do dobrej pozície,keďže zakončoval spred bránkoviska, avšak jeho pokus bol včas zrazený a tak Johnson zasahovať nemusel.
     
    07:04
    Prechod francúzskych hráčov do ofenzívy sa nepodaril podľa ich predstáv, nakoľko na modrej čiare sa previnili ofsajdovým postavením.
     
    07:35
    Auvitu mal chvíľu čas a nejaké to miesto na prechod k bráne súpera, avšak kým zrýchlil, bol dostihnutý a preto Johnsona neohrozil.
     
    08:20
    Puk sa dostal z jednej strany na druhú, zakázané uvoľnenie sa nepíska ani raz.
     
    08:35
    Úžasný zákrok Floriana Hardyho sa dostavil po prihrávke do odkrytej časti brány, kde zakončoval jeden z Kanaďanov, ale brankár sa stihol premiestniť.
     
    09:00
    Francúzsko dalo gól!

    Rech posunul puk od mantinelu do jazdy OLIVIEROVI DAME-MALKOVI, ktorý z prvej vystrelil a šokuje favorita presnou strelou nad Johnsonovo plece.
    Asistencie: Anthony Rech, Nicolas Ritz
    09:00 Olivier DAME-MALKA - 1:1

     
    09:17
    Vlasic nebezpečne nahodil od modrej, Hardy len vyrazil pred seba. Dorážka neprišla, puk získali hráči Francúzska.
     
    10:02
    Rech nedokázal prejsť cez pozorných obrancov súpera do útočného pásma a tak len nahodil puk. Dopredu ide Kanada.
     
    10:24
    Killorn sa snažil vystreliť, alebo prihrať na Mathesona. Nakoniec z toho bolo niečo medzi, Hardy vyráža k mantinelu.
     
    11:16
    Brána Hardyho je ostreľovaná od modrej, momentálne sa ale Kanaďania netriafajú. Následný pokus z uhlu končí na pleci francúzskeho gólmana.
     
    11:44
    Pokus o protiútok skončil veľmi rýchlo, Meunier bol sám a teda nemal veľa šancí na úspech.
     
    12:00
    Sám to skúsil aj Ritz, jeho strela príklepom z diaľky skončila na chráničoch Johnsona, ktorý prerušil hru. Bude to buly v jeho obrannom pásme.
     
    12:13
    Dlhá prihrávka na Skinnera nakoniec cez obrancu Francúzska prišla, útočník Kanady ale namiesto strely ešte chcel prihrávať, čo však obrancovia vystihli.
     
    12:36
    Demers si nakorčuľoval pred bránu, kde aj dostal presnú prihrávku, no trafiť bránu sa mu nepodarilo.
     
    13:04
    Roussel vyslal nahodenie spoza brány, ktoré Johnson nechytil a preto sa tam ešte snažil dorážať Bellemare. Ani na dvakrát sa mu to nepodarilo, kanadský brankár nakoniec odolal.
     
    13:44
    Kanada sa síce dlhší čas držala v pásme protivníka, no nepodarilo sa jej ohroziť Hardyho. Skôr tam išlo o to, že obrancovia dokázali zachytávať vyhadzované puky.
     
    14:02
    O´Reilly sa s pukom dostal pred bránu, Hardy tentoraz proti strelcovi úvodného presného zásahu odolal, nakoľko ten nebol v takej dobrej pozícii.
     
    14:14
    Morrissey napálil puk do rohu ihriska, odkiaľ ho mantinel zrazil k Hardymu a ten opäť po chvíli prerušil hru svojou lapačkou.
     
    14:54
    Morrissey tvrdým spôsobom zastavil jediného prenikajúceho hráča súpera, ktorým bol Douay. Duchene sa z kontry chcel natlačiť do bránkoviska, čo mu nevyšlo a následná strela bola zrazená, takže mierila na ochrannú sieť.
     
    15:25
    Francúzi získali puk za vlastnou bránou, Ritz prešiel dopredu a len nahodil do lapačky Johnsona. Hneď na to ale prišlo k nechcenej zrážke a tak sa hráči ešte kus postrkali.
     
    15:34
    MacKinnon zas prešiel cez celé ihrisko, z uhlu vystrelil na betón Hardyho. Gólman len vyrazil, obrancovia si dorážku postrážili a preto k žiadnej neprišlo.
     
    16:43
    Killornov prechod do ofenzívy nevyšiel, Kanaďan prišiel o puk veľmi rýchlo.
     
    16:58
    Morrissey sa pred vlastnou bránou dostal pod tlak dvoch hráčov súpera, avšak situáciu zvládol aj bez odstrelenia puku.
     
    17:04
    Hardy dostal tvrdý projektil z uhlu do masky, hala opäť skanduje jeho meno.
     
    18:31
    Pekná akcia Kanady znova takmer skončila gólom, no Marner nedokázal strieľanú prihrávku do Demeresa pred Hardym tečovať medzi tri žrde.
     
    18:51
    Útočník Dallasu Roussel vystrelil veľmi nebezpečne smerom k brvnu, Johnson lapačkou jemne pokus nadvihol, Francúz nakoniec priestor troch žrdí tesne minul.
     
    19:00
    Začala posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:32
    MacKinnon hľadal pred bránou Hardyho Skinnera, prihrávka cez jedného z obrancov neprešla. Mohla to byť inak veľká šanca.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Kanada v tomto turnaji prechádzala turnajom veľmi ľahko, ale domáci outsider sa veľkého favorita vôbec nezľakol a aj keď "Galský kohút" nie je lepším tímom, veľmi "Javorový list" trápi. Remíza 1:1 nám dáva dobré výhliadky, že skvelý hokej budeme sledovať aj naďalej.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Francúzsko získalo puk v útočnom pásme, prihrávka od mantinelu však trafila iba jedného zo súperov a puk sa odrazil preč.
     
    20:48
    Prechod Francúzska sa nepodaril, Treille pri bráne hľadal lepšie postaveného spoluhráča, no trafil iba vracajúceho sa De Haana.
     
    21:19
    Fleury získal puk pre Treillea, ktorý nebezpečne vystrelil a šancu na dorážku mal ešte Teddy Da Costa. Francúzsko však bude hrať presilovku.
     
    21:24
    Vylúčenie v tíme Kanada (Chris Lee – 2 min., podrazenie).
     
    21:37
    Francúzsko dalo gól!

    Tak ale teraz vážny pozor, pretože kto by bol toto povedal? DAMIEN FLEURY bol na konci krásnej akcii v presilovej hre a ostávalo mu už len trafiť prázdnu časť brány.
    Asistencie: Stephane Da Costa, Yohann Auvitu
    21:37 Damien FLEURY - 1:2

     
    22:00
    Kanada prvýkrát na tomto turnaji prehráva a tak bude o to zaujímavejšie sledovať, ako sa s tým hráči spoza "veľkej mláky" vysporiadajú.
     
    22:31
    MacKinnon sa snažil udržať puk v pásme tak, že sa točil okolo hráčov súpera, lenže s pukom sa dostal za modrú a preto sa píska ofsajd.
     
    22:52
    Couturier mal veľmi veľa priestoru, dostal sa až do bránkovisko a to veľmi jednoduchým spôsobom, lenže vo veľkej šanci neuspel. Hardy zase uspel.
     
    23:49
    Prvá francúzska formácia veľmi pekne kombinuje v útočnom pásme, kde si posúva puk a obrancovia Kanady im ho nevedia zobrať.
     
    23:56
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Antoine Roussel – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    24:23
    Kanada okamžite založila presilovkovú kombináciu, na konci ktorej bol O´Reilly a trafil buď Hardyho alebo konštrukciu brány. Každopádne sa vhadzuje pred francúzskym brankárom.
     
    24:49
    Chris Lee tvrdo vypálil od modrej, nastrelil spoluhráča Simmondsa pred bránou. Puk sa následne odrazil priamo k Hardymu.
     
    25:19
    Giroux poslal krížnu prihrávku smerom do bránkoviska, puk nedokázal tečovať vôbec nik.
     
    25:39
    Nastrelený puk pred Hardyho spravil Francúzom problémy, pretože tam ostal na chvíľu sám ležať a Kanaďania mohli doraziť. To sa nakoniec favoritovi zápasu nepodarilo.
     
    26:28
    Scheifele nedokázal prestreliť hráčov súpera pred sebou, podobne dopadol aj jeho spoluhráč. Francúzi hrajú veľmi obetavo.
     
    26:52
    Bellemare sa snažil spracovať prihrávku pred bránou Johnsona, skôr boli pri puku obrancovia Kanady.
     
    27:06
    Dame-Malka vyslal nebezpečné zakončenie od modrej, ani premávka v okolí brány na teč nestačila.
     
    27:45
    Marner sa dostal za krátky čas k dvom šanciam. Najskôr po nájazde z krídla trafil lapačku Hardyho, chvíľu neskôr Konecneho pred sebou. V oboch prípadoch mal dobrú pozíciu.
     
    28:13
    Hardy veľmi dobre vykorčuľoval vyššie z brány, zmenšil strelecký uhol a preto Giroux v dobrej možnosti napálil len do gólmanovej hrude.
     
    28:46
    Vylúčenie v tíme Kanada (Calvin de Haan – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    29:07
    Kombinácia Francúzska teraz nebola až taká dobrá, ako v predošlej presilovke a tak sa Kanada vyhodením oslobodila.
     
    29:36
    Puk je v tretine Francúzska a dokonca ho majú kanadskí hráči, ktorí hrajú toto oslabenie veľmi dobre.
     
    30:00
    Polovica zápasu uplynula, druhá nás čaká. Francúzsko zakladá akciu spoza vlastnej brány počas presilovky.
     
    30:46
    Kanada v plnom počte.
     
    30:52
    O´Reilly zakončil z pravého kruhu na vhadzovanie, Hardy predviedol rýchly reflexívny zákrok betónom.
     
    31:23
    Chris Lee nahodenie od modrej nezvládol, trafil iba ochrannú sieť, kde sa puk dostal po náraze od plexiskla.
     
    31:55
    Do zakončenia spoza obrancu sa dostal Duchene, trafil iba hráča pred sebou, takže Hardy zasahovať v tejto situácii nemusel.
     
    32:41
    Prudká rana od modrej si našla klbko tiel ešte skôr, ako by stihla narobiť nejaké starosti gólmanovi Francúzska.
     
    33:02
    Manavian dobre hľadal spoluhráča pred bránou, ten do zakončenia neprešiel, nakoľko skôr boli pri puku kanadské hokejky.
     
    33:53
    Priam neuveriteľný obrázok! Francúzsko točí Kanadu v jej obrannom pásme a zvláda to aj počas toho, ako jeho hráči striedajú. Viete si predstaviť, že by sa niečo podobné dialo pár rokov dozadu?
     
    34:24
    Zakázané uvoľnenie Francúzska.
     
    34:55
    Zrazená strela od modrej sa Kanaďanom nepodarila, ale vystrelený puk úspech neznamenal ani pre Francúzsko, pretože Ritz bol pri puk síce skôr, no okamžite ho dohral jeden zo zadákov.
     
    35:29
    Ritz dostal puk medzi kruhy, nestrieľal z prvej, čo sa mu stalo osudným.
     
    35:48
    Da Costa a Treille si pýtali puk pred bránu. Ten od mantinelu aj prišiel, avšak zakončiť ho ani jeden z dvojice nedokázal.
     
    36:04
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Pierre-Édouard Bellemare – 2 min., krosček).
    Vylúčenie v tíme Kanada (Mark Scheifele – 2 min., hrubosť).
     
    36:43
    Duchene sa síce chcel dostať k puku za bránou súpera, ale skôr bol pri ňom brankár Fleury a dokázal rozohrať na spoluhráčov.
     
    37:09
    Matheson si hľadal miesto medzi kruhmi. Nakoniec zakončiť dokázal, brankár Hardy výraznejší problém s jeho zakončením nemal.
     
    38:04
    Oba tímy v plnom počte.
     
    38:27
    Scheifele vystrelil len do Hardyho, ale puk sa odrazil priamo k De Haanovi, ktorý vo veľkej šanci neuspel. Následne bol aspoň faulovaný, aspoň pre Kanadu.
     
    38:27
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Olivier Dame-Malka – 2 min., krosček).
     
    38:46
    Simmonds prihral do bránkoviska súpera, kde si puk korčuľou takmer do vlastnej brány zrazil Besch.
     
    39:00
    Minúta do konca druhej tretiny.
     
    39:11
    Kanada dala gól!

    Kapitán zavelil k obratu?! CLAUDE GIROUX si prichystal puk a jeho krásna strela do rohu brány bola priam ukážková.
    Asistencie: Chris Lee,
    39:11 Claude GIROUX - 2:2

     
    39:34
    MacKinnon obkrúžil bránu, pokúsil sa prihrať pred bránu, čo mu nevyšlo.
     
    39:50
    Hardy vyrazil puk do strany, odkiaľ ešte prišlo backhandové zakončenie nad priestor troch žrdí.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Neviem si pomôcť, ale toto je jeden z najlepších zápasov doterajšieho priebehu šampionátu, ak nie vôbec najlepší. Francúzsko trápi Kanadu a dokonca proti nej aj osemnásť minút viedlo. Remízu 2:2 po prostrednej časti hry zachraňoval kapitán Giroux.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    Dlhá prihrávka z vlastného pásma na útočnú modrú presná nebola, jeden z hráčov domácich sa takmer vystavil ofsajdu.
     
    40:30
    Štadiónom sa niesla francúzska hymna, ktorú začali fanúšikovia spievať sami od seba. Krásny moment.
     
    41:16
    Couturier sa dostal k strele sprava, z kruhu na vhadzovanie, ale našiel len pri žrdi pripraveného brankára Hardyho.
     
    41:21
    Morrissey nebezpečne nahodil, pred Hardym zasiahol obranca Dame-Malka, ktorý zrazil puk do bezpečia.
     
    41:46
    Zakázané uvoľnenie Francúzska.
     
    42:22
    Kanada dala gól!

    Favorit zápasu mal veľmi dobrý vstup do tejto tretiny, ktorý končí gólom, no pre Francúzsko veľmi nešťastným. MARC-EDOUARD VLASIC vypálil od modrej, no bránu minul. Puk sa však od mantinelu odrazil a Janil si ho nešťastne zrazil do vlastnej brány. Bez asistencie.
    42:22 Marc-Édouard VLASIC - 3:2

     
    43:22
    Simmonds sa snažil posunúť puk za seba, kde bol ešte jeden spoluhráč, lenže prihrávka neprešla.
     
    43:39
    Bellemare si nakorčuľoval pred bránu súpera, kde však nedostal presnú prihrávku a preto nestrieľal.
     
    43:52
    Skinner sa dostal do veľkej šance, no prečíslenie dvoch na jedného riešil strelou a nie prihrávkou. Následne naschvál sekol do Hardyho a tak sa do neho pustil Dame-Malka. Bude sa určite vylučovať.
     
    43:52
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Olivier Dame-Malka – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
    Vylúčenie v tíme Kanada (Jeff Skinner – 5 min. + osobný trest do konca zápasu, pichnutie špičkou hokejky).
     
    44:17
    Auvitu vystrelil od modrej veľmi nebezpečne, puk pred bránou bol ešte skvele tečovaný Treilleom, ale Johnson zasahovať nemusel.
     
    44:39
    Zakázané uvoľnenie Kanady.
     
    44:52
    Francúzsko hrá v hre štyroch na štyroch veľmi dobre. Teraz si k bránkovisku na prihrávku Manaviana zbehol Rech, trafil do Johnsona.
     
    45:49
    Nebezpečná strela jedného z Kanaďanov skončila na ramene Hardyho, pretože pokus išiel do vinkla. Bellemare však na druhej strane našiel Fleuryho v jazde, De Haan zrazil na ochrannú sieť.
     
    46:02
    Chad Johnson sa musel znova obracať, po strele Da Costu vyrazil len vedľa vlastnej brány a Francúzsko tak pokračuje v akcii. Hrá už trojminútovú presilovku.
     
    46:44
    Simmonds vyhodil cez všetky čiary, Kanada zbiera sekundy v útočnom pásme.
     
    47:17
    Stephane Da Costa nebezpečne pálil od modrej, puk bol ešte tečovaný, no vedľa troch žrdí Chada Johnsona.
     
    47:40
    Francúzska snaha dostať sa po vyhodení Kanady späť do pásma skončila ofsajdovým postavením.
     
    47:57
    Bellemare sa krásne ako cez kužele dostal do veľkej šance, spoza obrancu ale trafil len do Johnsona a jeho betónu.
     
    48:13
    Ďalšia skvelá možnosť. Zakončenie Fleuryho spomedzi kruhov skončilo len tesne vedľa kanadskej žrde.
     
    48:52
    Kanada v plnom počte.
     
    49:32
    Schennovi preskočil puk hokejku a tak vystreliť nedokázal, kontra Francúzov sa ale taktiež nepodarila, pretože jeden z nich tam bol sám.
     
    50:02
    Hardy nemal problém so strelou z uhlu, na puk videl a vyrazil ho do rohu brány.
     
    50:50
    Scheifele bol za bránou súpera veľmi rýchlo zastavený, pretože si ho tam zobral do parády Hecquefeuille a zrazil ho čisto k zemi.
     
    51:00
    Prechod Francúzska do útočného pásma bol zastavený ofsajdom.
     
    51:13
    Konecny sa dostal za obranu až pred Hardyho, strieľal na jeho vyrážačku, ktorou Francúz skvele zasiahol.
     
    52:05
    Kanada nejaký čas držala súpera v jeho obrannom pásme, do šancí to nevidelo. Teraz potrebujú oba tímy striedať.
     
    52:30
    Štyria Francúzi išli do kontry, Dame-Malka ale nedostal presnú prihrávku a tak ju musel doháňať, čím sa akcia pokazila.
     
    52:42
    Nešťastník Janil vystrelil od modrej, nik zo spoluhráčov však tečovať nedokázal a preto Chad Johnson nemal so zákrokom vážnejší problém.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 14 501 divákov.
     
    52:47
    Hneď po buly prišla tvrdá rana, o ktorú sa postaral Hecquefeuille, lenže Johnson vyráža do rohu ihriska.
     
    53:29
    Vlasic aj so šťastím prihral na Simmondsa, ktorý si vymenil prihrávku so Schennom, no v situácii dvoch proti brankárovi sa Hardy vyznamenal.
     
    53:40
    Akcia Kanady ešte pokračovala, Hardy si pripísal ešte asi dva dôležité zákroky. Francúzsko bojuje, čo mu sily stačia, avšak začínajú sa prejavovať fyzické sily, ktorých majú viac Kanaďania.
     
    54:11
    Vylúčenie v tíme Kanada (Mark Scheifele – 2 min., krosček).
     
    54:57
    Francúzsko sa usadilo v pásme súpera, v presilovke sa tam dlho držalo, lenže neprichádzala strela. Jemné zaváhanie na vyhodenie využil Killorn.
     
    55:33
    Chad Johnson pokryl nahodenie zo stredného pásma, vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    55:50
    Johnson lapačkou chytil prudkú strelu Auvituho od modrej. Roussel sa ešte snažil tečovať a keby sa mu to podarilo, pre Kanadu by mohlo byť zle.
     
    56:08
    Po krásnej kombinácii Francúzska sa spred bránkoviska dostal k strele Bellemare, ktorý trafil do Johnsona. Pred prázdnou časťou brány ešte číhal Roussel, puk sa k nemu neodrazil.
     
    56:57
    Scheifele našiel síce MacKinnona, avšak ten to mal na dlhú hokejku a preto puk len posunul len k Hardymu, ktorý hru prerušil.
     
    57:30
    Kanada sa snaží držať puk ďaleko od brány Johnsona, čas sa pomaly kráti a tak sa musí dopredu tlačiť hlavne Francúzsko.
     
    58:00
    Začali posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:21
    Claireaux sa veľmi pekne natlačil z krídla pred bránu, dokázal backhandom zakončiť, ale zrazená strela končí na ochrannej sieti.
     
    58:21
    Oddychový čas Francúzska.
     
    58:28
    Florian Hardy opustil svoju bránu, Francúzsko bude hrať v šestici.
     
    58:42
    Da Costa dostal puk do pásma, Kanada ho ale veľmi rýchlo vyhadzuje až do pásma súpera.
     
    59:00
    Začala posledná minúta tretej tretiny.
     
    59:10
    Point prešiel dopredu a chcel streliť poistku, možno aj s faulom spadol, ale ten sa nepíska a k strele nedošlo.
     
    59:28
    Zakázané uvoľnenie Kanady.
     
    59:35
    Nahodenie pred bránu presné nebolo, puk skončil mimo, v rohu.
     
    59:51
    Kanada dostala puk von z pásma, tento zápas vyhrá.
     
    Koniec zápasu.
     
    Neuveriteľné, čo dnes ukázal tím Francúzska. Veľkú Kanadu takmer obrali o body, ktoré nakoniec nezískali, no ak by sme mali klobúk, musíme ho dať pred zverencami Davea Hendersona dole. Domáci výber ukázal, že aj proti "javorovému listu" sa dá hrať.

    Najlepší hráči

    Francúzsko:
    Pierre-Edouard Bellemare
    Kanada: Ryan O´Reilly (22:29:05)

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 6. R. O'Reilly (MacKinnon, Scheifele), 40. Giroux (Lee), 43. Vlasic – 9. Dame-Malka (Rech, Ritz), 22. Fleury (S. Da Costa, Auvitu)


    Kanada: Ch. Johnson (Pickard) – Demers, Vlasic (A), de Haan, Lee, Morrissey, Matheson – Duchene, Scheifele, R. O'Reilly (A) – Giroux (C), MacKinnon, Skinner – Couturier, Simmonds, Killorn – B. Schenn, Konecny, Marner – Point.
    Francúzsko: Hardy (Quemener) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Dame-Malka, Chakiachvili – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A) – Fleury, Treille, T. Da Costa – Bouvet, Douay, Perret – Meunier (C), Claireaux, Ritz – Rech.

    Diváci: 14 501