Švédsko – Rusko 1:2 (0:1 po s.n.) | Fínsko – Bielorusko 3:2 (kon.) | USA – Nemecko 1:2 (kon.)
Česko – Kanada 1:4 (kon.)
koniec
USA
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Nemecko
Piatok 05.05.2017, 20:15Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:38
    Americký kouč Jeff Blashill si zobral oddychový čas. Jeho zverenci mali pred chvíľou veľký tlak, no dnes ich zrádza koncovka.
     
    58:38
    Brock Nelson zahodil obrovskú príležitosť. Odrazený puk získal pred odkrytou bránou, ale zblízka namieril až na ochrannú sieť.
     
    56:54
    Nemci mohli definitívne rozhodnúť. V prečíslení troch proti jednému na seba zobral zodpovednosť Frederik Tiffels, ale z uhla neprekvapil Howarda.
    53:58 Patrick HAGER - 1:2

     
    53:58
    Nemecko dalo gól! Zbytočné vylúčenie amerického obrancu padlo domácim vhod. Nemci v presilovke zovreli svojho súpera a vďaka úspešnému teču PATRICKA HAGERA sa dostali opäť do vedenia. Asistencia: Dennis Seidenberg, Philip Gogulla.
     
    53:26
    Vylúčenie v tíme USA (Danny DeKeyser – 2 min., podrazenie).
     
    51:22
    Američania už zdvíhali ruky nad hlavu, pretože Anders Lee dostal puk tesne za bránkovú čiaru. Hlavný rozhodca však tesne predtým prerušil hru, a tak gól nemohol platiť.
    51:00 Connor MURPHY - 1:1

     
    51:00
    USA dali gól! Nemeckí fanúšikovia tlieskali v stoji svojim obľúbencom, ale ako naschvál, práve vtedy prišlo vyrovnanie. CONNOR MURPHY prekonal Greissa strelou švihom od modrej čiary. Asistencia: Dylan Larkin, Brock Nelson.
     
    39:59
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Matthias Plachta – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    33:45
    Spojené štáty americké zahodili ďalšiu veľkú šancu na gól. Andrew Copp v brejku dvoch proti jednému neprihrával, ale zvolil strelu, ktorá mierila mimo brány.
     
    31:50
    Johnny Gaudreau zahodil takmer nemožné. Americký útočník najskôr nebezpečne tečoval puk a potom ho chcel z dorážky zasunúť do siete. Na poslednú chvíľu mu v tom zabránila jedna z hokejok nemeckých hokejistov, ktorá bola pripravená na bránkovej čiare.
     
    30:55
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Moritz Müller – 2 min., hákovanie).
     
    30:43
    Frank Hördler výborne predĺžil prihrávku v strednom pásme na rozbehnutého Brooksa Maceka, ktorý išiel sám na bránu. Jeho strelu zneškodnil pozorný Jimmy Howard.
     
    22:34
    Charlie McAvoy vymyslel presnú prihrávku cez šírku pásma na voľného Nicka Schmaltza, ktorého pohotová strela smerovala len tesne vedľa.
     
    12:49
    Vylúčenie v tíme USA (Jacob Trouba – 2 min., sekanie).
    Tobias RIEDER - 0:1

     
    10:50
    Nemecko dalo gól! Domácemu výberu sa dlho vpredu nedarilo a fanúšikovia na tribúnach boli ticho. Teraz však zverenci Marca Sturma nečakane udreli. TOBIAS RIEDER obral o puk pred bránou váhajúceho Andersa Leeho a zblízka ho zasunul za Howarda. Asistencie: Patrick Reimer, Dominik Kahun.
     
    06:37
    Ďalšia americká tutovka. Clayton Keller zostal úplne voľný medzi kruhmi, bez prípravy vypálil a Greiss mal šťastie, že minul bránu.
     
    02:10
    Američania mali druhú veľkú príležitosť na skórovanie. Nick Schmaltz strieľal z ľavého krídla a trafil žŕdku.
     
    00:25
    Američania mali hneď na začiatku obrovskú šancu na otvorenie skóre. Johnny Gaudreau sa ocitol v samostatnom nájazde na Greissa, no ten ho zastavil betónom.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 51. C. Murphy (D. Larkin, B. Nelson) – 11. Rieder (Reimer, Kahun), 54. Hager (D. Seidenberg, Gogulla)


    USA: Howard (Hellebuyck) – DeKeyser, C. Murphy (C), Hanifin, Trouba, T. van Riemsdyk, McAvoy, Brickley – Lee, Eichel, J. Gaudreau – B. Nelson (A), D. Larkin (A), Bjugstad – Keller, Dvorak, Schmaltz – Greenway, Bjork, Copp – Compher.
    Nemecko: Greiss (Aus den Birken) – Müller (A), D. Seidenberg (C), Abeltshauser, Krueger, Hördler, Reul – Kahun, Macek, Rieder – Tiffels, Ehliz, Reimer – Gogulla, Schütz, Hager – Y. Seidenberg, Plachta, Kink (A).