Švédsko – Rusko 1:2 (0:1 po s.n.) | Fínsko – Bielorusko 3:2 (kon.) | USA – Nemecko 1:2 (kon.)
Česko – Kanada 1:4 (kon.)
koniec
Česko
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Kanada
Piatok 05.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paríž • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina bola taktiež v réžii kanadského tímu. Čechom sa síce podarilo skórovať, no Kanada kontrolovala hru a napokon zvíťazila 1:4. Česi sa však rozhodne nemusia za seba hanbiť, predviedli tiež skvelú hru, vytvorili si mnoho šancí, chýbal však tomu záver.

    Ďakujeme, že ste sledovali tento prenos. Pekný večer! (22:33:11)
     
    Koniec zápasu.
    59:18 Jeff SKINNER - 1:4

     
    59:18
    Kanada dala gól!
    A výhra Kanady je už definitívne spečatená. JEFF SKINNER vykorčuľoval a zo stredného pásma takým bekhendovým oblúčikom trafil do priestoru bránky.
     
    58:52
    Icing od Čechov. Mrázek sa opäť musí vrátiť a Kanaďania si opäť takto pomôžu.
     
    58:42
    Oddychový čas pre Česko.
     
    58:42
    Česká svätyňa je už opäť prázdna. Predtým sme však videli zaujímavú šancu. Plekanec krížnou prihrávkou dával pred bránku Červenkovi, ktorý však usmernil puk iba nad bránku.
     
    58:17
    Pastrňákovi nevyšiel individuálny výpad do útočného pásma, Kanaďania opäť získali puk a dostali ho do obranného pásma Čechov.
     
    57:52
    Javorové listy vyhrali buly a zatiaľ sa im darí držať puk v útočnom pásme a zbierať tak dôležité sekundy.
     
    57:24
    Kanaďania vyhrali buly a vytiahli puk von až do útočného pásma. Následne však bolo odpískané postavenie mimo hry a Mrázek sa musí vrátiť do brány.
     
    57:12
    Tréner Jandač zvolil riskantný ťah, gólman Mrázek už je na striedačke a vhadzuje sa v obrannom pásme Kanady.
     
    57:02
    Česi teraz mierne zaváhali v rozohrávke, čo využil Mark Scheifele, ktorý sa dostal do samostatného zakončenia, no trafil Mrázka iba do betónu.
     
    56:24
    Pastrňák sa dostal k strele spomedzi kruhov. Puk však za žiadnych okolností neprešiel na bránu, keďže v medzikruží to bolo poriadne prehustené.
     
    55:12
    Česi však už opäť nasťahovaní v útočnom pásme. Gudas strieľal od modrej čiary, strela bola prudká a razantná, no mierila vedľa.
    54:50 Tyson BARRIE - 1:3

     
    54:50
    Kanada dala gól!
    Javorové listy však strieľajú gól a znova vyhrávajú o dva góly! Konecny zaviezol puk do útočného pásma, nenechal sa obrať o puk a našiel voľného TYSONA BARRIEHO, ktorého strela spomedzi kruhov zakotvila v bráne!
    Asistencia: Travis Konecny.
     
    54:05
    Česi postupne zbierajú sily na záverečný nápor na kanadskú bránu. Teraz to vyzeralo sľubne po strele Jeřábka od modrej, no puk skončil na Pickardovi.
    52:41 Lukáš RADIL - 1:2

     
    52:41
    Česko dalo gól!
    Česi znižujú stav stretnutia a ešte to bude poriadne dramatické! Voráček posunul pred bránku Kovářovi, ktorý vystrelil iba do Pickarda, no z následnej dorážky sa LUKÁŠ RADIL už nemýlil!
    Asistencie: Jan Kovář, Jakub Voráček.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 53. Radil (Jan Kovář, Voráček) – 7. R. O'Reilly (Scheifele, Barrie), 21. Matheson (Skinner, Giroux), 55. Barrie (Konecny), 60. Skinner


    Česko: Mrázek (Francouz) – Gudas, R. Šimek, Kempný, Kundrátek, Jeřábek, J. Krejčík, Rutta – Jan Kovář (A), Radil, Voráček (C) – Červenka, Plekanec (A), Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Horák, R. Hanzl, T. Zohorna.
    Kanada: Pickard (Ch. Johnson) – Demers, Vlasic (A), Barrie, de Haan, Morrissey, Matheson – Skinner, Scheifele, R. O'Reilly (A) – Duchene, Giroux (C), MacKinnon – B. Schenn, Simmonds, Killorn – Konecny, Marner, Point.

    Rozhodca: Fonselius (FIN), Reneau (USA) – Lazarev (RUS), Ritter (USA)