Švédsko – Rusko 1:2 (0:1 po s.n.) | Fínsko – Bielorusko 3:2 (kon.) | USA – Nemecko 1:2 (kon.)
Česko – Kanada 1:4 (kon.)
koniec
Česko
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Kanada
Piatok 05.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paríž • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:18 Jeff SKINNER - 1:4

     
    59:18
    Kanada dala gól!
    A výhra Kanady je už definitívne spečatená. JEFF SKINNER vykorčuľoval a zo stredného pásma takým bekhendovým oblúčikom trafil do priestoru bránky.
     
    58:42
    Oddychový čas pre Česko.
     
    57:12
    Tréner Jandač zvolil riskantný ťah, gólman Mrázek už je na striedačke a vhadzuje sa v obrannom pásme Kanady.
    54:50 Tyson BARRIE - 1:3

     
    54:50
    Kanada dala gól!
    Javorové listy však strieľajú gól a znova vyhrávajú o dva góly! Konecny zaviezol puk do útočného pásma, nenechal sa obrať o puk a našiel voľného TYSONA BARRIEHO, ktorého strela spomedzi kruhov zakotvila v bráne!
    Asistencia: Travis Konecny.
    52:41 Lukáš RADIL - 1:2

     
    52:41
    Česko dalo gól!
    Česi znižujú stav stretnutia a ešte to bude poriadne dramatické! Voráček posunul pred bránku Kovářovi, ktorý vystrelil iba do Pickarda, no z následnej dorážky sa LUKÁŠ RADIL už nemýlil!
    Asistencie: Jan Kovář, Jakub Voráček.
     
    50:46
    Česká republika bude hrať presilovku. Alex Killorn si odsedí dve minúty za sekanie.
     
    42:48
    Česko získava presilovku a môže streliť kontaktný gól. Josh Morrissey dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    42:35
    Radim Šimek predviedol zaujímavý individuálny prienik, ktorým sa dostal až pred gólmana Pickarda, no už gólovo nezakončil. Trafil Pickarda do betónu.
     
    39:26
    Naskytla sa však dobrá príležitosť pre Vránu, ktorý bol pred bránkoviskom a z otočky bekhendom strieľal. Pickard použil svoj betón a zmaril aj túto príležitosť.
     
    34:36
    Tak to to už nie je možné! Voráček bezchybne naservíroval Janovi Kovářovi pred bránku, ktorý už mal pred sebou maximálne odkrytú bránu, no netrafil bránu! To mohol byť jasný gól.
     
    33:55
    Obrovská šanca pre Kanaďanov! MacKinnon našiel prihrávkou O'Reillyho, ktorý strieľal z prvej, no Mrázek skvelo vyrazil!
     
    32:07
    Presilovka pre kanadský tím. Tomáš Zohorna dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    30:31
    Obrovská šanca pre Česko! Voráček krížnou prihrávkou našiel Radila pred bránkoviskom. Jeho strelu však Pickard bezpečne zachytil a Radil si už iba zanadával.
     
    21:30
    Česi mohli znížiť! Kovář skvelo posunul puk uvoľnenému Kundrátkovi pred bránkou, no v stopercentnej šanci trafil iba do pripravenej Pickardovej lapačky!
    20:55 Michael MATHESON - 0:2

     
    20:55
    Kanada dala gól!
    Javorové listy využívajú presilovku a zvyšujú svoj náskok! MIKE MATHESON si spracoval prihrávku na modrej a poslal puk na bránu. Mrázkovi strela prenikla popod lapačku.
    Asistencie: Jeff Skinner, Claude Giroux.
     
    19:41
    Na konci tretiny prichádza vylúčenie. Michal Kempný si odsedí test za hákovanie.
     
    18:46
    Na opačnej strane šanca pre Kanadu! Marner perfektne krížnou prihrávkou našiel Konecneho, ktorý strieľal z prvej. Mrázek bravúrne natiahol svoj betón a strelu odrazil!
     
    17:51
    Šanca pre Česko! Od modrej sa dostal k strele Rutta, no jeho delovka skončila na pravej žrdi! Možno sa to bude ešte preverovať!
     
    16:11
    Česi majú presne 20 sekúnd na to, aby využili presilovú hru o dvoch hráčov. Mike Matheson dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    14:31
    Česko bude hrať presilovú hru. Nate MacKinnon dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    13:08
    Kovář prenechal puk medzi kruhmi Radilovi, ktorý sa uvoľnil cez protihráča a švihom vypálil. Strela letela tesne vedľa pravej žrde!
     
    12:05
    Na opačnej strane sa vo veľkej šanci ocitol Michal Řepík, ktorý mohol využiť zaváhanie Kanaďanov v rozohrávke. Strelu si však nepremyslel, pálil príklepom a trafil presne iba Pickarda!
     
    11:28
    Do dobrej príležitosti sa prebojoval Brayden Point, ktorý šiel do samostatného nájazdu a snažil sa Mrázka prekvapiť strelou spomedzi kruhov. Český gólman vyrazil skvelo betónom!
     
    09:51
    Sme svedkami prvého vylúčenia. Na oboch stranách dostávajú za hrubosť Radko Gudas a Claude Giroux.
     
    09:02
    Obrovská príležitosť pre Kanadu! Ocitol sa v nej Jeff Skinner, jeho šikovná strela z pravého kruhu skončila v lapačke gólmana Mrázeka!
    06:09 Ryan O'REILLY - 0:1

     
    06:09
    Kanada dala gól!
    Kanaďania sa dostávajú do vedenia! Scheifele dokorčuľoval nahodený puk a šikovne ho prihral pred bránku RYANOVI O'REILLEMU, ktorý z prvej zakončil k pravej žrdi!
    Asistencie: Mark Sheifele, Tyson Barrie.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 53. Radil (Jan Kovář, Voráček) – 7. R. O'Reilly (Scheifele, Barrie), 21. Matheson (Skinner, Giroux), 55. Barrie (Konecny), 60. Skinner


    Česko: Mrázek (Francouz) – Gudas, R. Šimek, Kempný, Kundrátek, Jeřábek, J. Krejčík, Rutta – Jan Kovář (A), Radil, Voráček (C) – Červenka, Plekanec (A), Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Horák, R. Hanzl, T. Zohorna.
    Kanada: Pickard (Ch. Johnson) – Demers, Vlasic (A), Barrie, de Haan, Morrissey, Matheson – Skinner, Scheifele, R. O'Reilly (A) – Duchene, Giroux (C), MacKinnon – B. Schenn, Simmonds, Killorn – Konecny, Marner, Point.

    Rozhodca: Fonselius (FIN), Reneau (USA) – Lazarev (RUS), Ritter (USA)