Arsenal – Leicester 1:0 (kon.) | Middlesbrough – Sunderland 1:0 (kon.) | Crystal Palace – Tottenham 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:0 (0:0)
Leicester City
Streda 26.04.2017, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    V závere stretnutia nám na trávniku poriadne pracujú aj emócie. Alexis Sánchez stál až príliš blízko pri Christianovi Fuchsovi, ktorý napokon loptu hodil priamo do tváre Čiľana. Hráčom, ktorý z tejto situácie vyšiel napokon so žltou kartou, je Alexis Sánchez.
     
    90
    Logické striedanie hosťujúceho manažéra. Z ihriska odchádza stopér Yohan Benalouane, ktorého na posledné okamihy zápasu vystrieda stredopoliar Demarai Gray.
    86. Robert Huth (ARS) - 1:0
     
    86
    Arsenal FC dal gól! Tak sa napokon domáci dočkali. Alexis Sánchez centroval z ľavej strany, jeho zblokovaný center sa dostal ku Granitovi Xhakovi, ktorý loptu odovzdal Nachovi Monrealovi. Ten to mieril k ľavej žrdi, trafil však ROBERTA HUTHA, od ktorého sa lopta odrazila za chrbát Kaspera Schmeichela.
     
    82
    Riyad Mahrez zrýchlil okolo Granita Xhaku, ktorému už nezostávalo nič iné, ako stiahnuť alžírskeho rýchlika k zemi, za čo si vyslúžil žltú kartu.
     
    80
    Tak teraz môže byť Yohan Benalouane rád, že je z toho len žltá karta. Stopér hostí totiž vo výskoku doslova nakopol do chrbta vyskakujúceho Oliviera Girouda.
     
    78
    Šťastie v nešťastí pre Arsenal. Laurent Koscielny vo výskoku proti Šindžimu Okazakimu utrpel nejaké zranenie, hra však pokračovala ďalej a Koscielneho musel napokon zastúpiť Gabriel Paulista. Kapitán domácich bude potrebovať pomoc svojho tímového lekára.
     
    75
    Arsenal si už štvrťhodinu pred koncom minul všetky možnosti na striedanie. Pre dnešok majú odpracované aj Francis Coquelin a Theo Walcott, namiesto ktorých prichádzajú Aaron Ramsey a Olivier Giroud.
     
    69
    Striedajú aj hostia. Na ihrisku už dnes neuvidíme mimoriadne nevýrazného Leonarda Ullou, na ktorého miesto prichádza Šindži Okazaki.
     
    68
    Ako prvý sa k zmene vo svojej základnej zostave odhodlal domáci tréner Wenger. Ten z ihriska stiahol Kierana Gibbsa, ktorého nahradil oveľa ofenzívnejším Dannym Welbeckom.
     
    59
    Bellerín sa napokon lopty predsa len dočkal, odovzdal ju Granitovi Xhakovi. Švajčiar napriahol a Kasper Schmeichel musel vytiahnuť ďalší dôležitý zákrok.
    55.
     
    55
    Mesut Özil skvelou prihrávkou medzi dvoch stopérov našiel Alexisa Sáncheza, no tomu v stopercentnej príležitosti zabránil skórovať Robert Huth, ktorý loptu odkopol na ďalší rohový kop v prospech domáceho tímu.
     
    52
    Ďalším potrestaným hráčom so žltou kartou na svojom konte, je ľavý bek Leicestru Christian Fuchs za svoj zbytočný faul v strede poľa, ktorého obeťou sa stal Theo Walcott.
     
    45+1
    Hneď v úvode nadstaveného času predviedol svoju individuálnu šikovnosť Alexis Sánchez. Ten sa dostal k lopte na ľavej strane, zbavil sa Dannyho Simpsona, pravačkou vypálil a trafil brvno brány Kaspera Schmeichela.
     
    38
    Prvým potrestaným hráčom, ktorý dnes vidí žltú kartu, je obranca Leicestru Danny Simspon. Ten taktickým faulom v strede poľa zastavil rozbehnutého Mesuta Özila.
     
    36
    Zaujímavý moment. Héctor Bellerín vymyslel pekný center do pokutového územia na Alexisa Sáncheza. Čiľan sa síce po kontakte s Yohanom Benalouaneom ocitol na zemi, no penalta sa nepíska, keďže Sánchez bol v momente Bellerínovej prihrávky v postavení mimo hry.
    27.
     
    27
    Po krátkom prerušení sme pokračovali ďalej a domáci sa prepracovali k veľkej príležitosti. Lopta prepadla k Theovi Walcottovi, ktorého však skvelým zákrokom vychytal Kasper Schmeichel.
    22.
     
    22
    Leicester mohol ísť do vedenia! Tradičné dlhé autové vhadzovanie Christiana Fuchsa po zaváhaní defenzívy Arsenalu prepadlo až k Riyadovi Mahrezovi, ten neváhal, loptu napálil ľavačkou pod brvno, no Petr Čech vytiahol fantastický reflexívny zákrok.
     
    7
    Alexis Sánchez zbytočne špekuloval pri odvracaní nevydareného centra, o loptu prišiel, čo napokon vyústilo až do prvej veľkej príležitosti zápasu. Jamie Vardy však trafil len bočnú sieť brány Petra Čecha.

    Jakub Kocourek

    Góly: 86. Huth (vla.)

    Karty:   82. Xhaka (ARS), 90+3. Alexis Sánchez (ARS) – 38. Simpson (LEC), 52. Fuchs (LEC), 80. Benalouane (LEC)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 8:6. Fauly: 9:13.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Coquelin (75. Ramsey) – Gibbs (68. Welbeck), Özil, Walcott (75. Giroud) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: E. Martínez – Elneny, Giroud, Iwobi, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Welbeck.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Simpson, Benalouane (90. Gray), Huth, Fuchs – Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton – Ulloa (69. Okazaki), Vardy.
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, Amartey, Gray, A. King, A. Musa, Okazaki.

    Rozhodca: Mike Jones