Arsenal – Leicester 1:0 (kon.) | Middlesbrough – Sunderland 1:0 (kon.) | Crystal Palace – Tottenham 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:0 (0:0)
Leicester City
Streda 26.04.2017, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Anglická futbalová Premier League má počas týždňa na programe dohrávky svojho 28. kola, ktoré boli v pôvodnom termíne naplánované na polovicu marca. My sa spoločne pozrieme na Emirates Stadium, kde domáci Arsenal privíta úradujúceho majstra Leicester City. Stretnutie sa začína o 20:45.

    ARSENAL FC

    Futbalistom londýnskeho Arsenalu táto sezóna nevychádza vôbec podľa predstáv. Tradičný kandidát na účasť v pohárovej Európe momentálne na tie najvyššie pozície stráca. V porovnaní s väčšinou svojich súperov má síce odohrané o tri duely menej, no po 31 zápasoch má na svojom konte len 57 bodov, čo im zaručuje až priebežné 7. miesto. Napriek viacerým výsledkovým zlyhaniam však ofenzíva nie je to, čo by Kanonierom robilo problém. V priebehu doterajšej ligovej sezóna nastrieľali už 63 gólov, čo je štvrtý najlepší útok v súťaži. O niečo horšie to však už je s defenzívou. Arsène Wenger v tejto sezóne vystriedal na brankárskom poste už trojicu gólmamov, ktorí dohromady inkasovali 40 gólov, čo je po 31 dueloch na mužstvo s majstrovskými ambíciami príliš veľa. Najlepším strelcom tímu je Čiľan Alexis Sánchez s 19 presnými zásahmi. Aktuálna forma Arsenalu neveští pre The Gunners nič dobré – z posledných 5 zápasov vyhrali len dvakrát a nestačili napríklad na Crystal Palace či West Bromwich Albion. Arsèneovi Wengerovi robí už tradične počas celej sezóny problémy zdravotný stav jeho zverencov. Viacero z nich sa síce v posledných týždňoch dokázalo doliečiť, no na listine zranených naďalej zostávajú Santi Cazorla, Shkodran Mustafi, David Ospina či Lucas Pérez.

    LEICESTER CITY

    Vlaňajší šokujúci majster Leicester City dlhodobo nepredvádzal ani zďaleka také skvelé výkony ako v minulej sezóne. Až došla vedeniu The Foxes trpezlivosť a Claudia Ranieriho vystriedal na poste hlavného trénera jeho dovtedajší asistent Craig Shakespeare. Zrazu to bol ten „starý dobrý Leicester“, keď Líšky vyhrali päť zápasov v rade. Aktuálne majú na svojom konte síce len 37 bodov, no v porovnaní s niektorými svojimi súpermi majú aj dva zápasy k dobru a napríklad na deviaty Southampton strácajú v nahustenom strede tabuľky len tri body. Leicester nastrieľal v lige zatiaľ 41 gólov, čo je vzhľadom na jeho pozíciu pomerne slušné číslo. Najlepším kanonierom je aj v tomto ročníku Jamie Vardy, ktorý však za uplynulou sezónou taktiež mierne zaostáva a doposiaľ sa presadil len 11-krát. Na druhej strane, Líšky sa trápia v defenzíve. V kolónke inkasovaných gólov im svieti číslo 53. No a treba povedať, že Leicester aj v posledných zápasoch mierne vypadol zo spomínanej skvelej formy, keď v lige najskôr prehral po veľkej prestrelke s Evertonom a následne len remizoval s Crystal Palace. Craigovi Shakespeareovi by dnes mali chýbať kapitán Wes Morgan, Nampalys Mendy, ale aj Islam Slimani.

    POSLEDNYĆH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

    Leicester – Arsenal 0:0
    Arsenal – Leicester 2:1
    Leicester – Arsenal 2:5
    Arsenal – Leicester 2:1
    Leicester – Arsenal 1:1
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Coquelin – Gibbs, Özil, Walcott – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: E. Martínez – Elneny, Giroud, Iwobi, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Welbeck.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Simpson, Benalouane, Huth, Fuchs – Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton – Ulloa, Vardy.
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, Amartey, Gray, A. King, A. Musa, Okazaki.

    Rozhodca: Mike Jones.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu obstarali hostia z Leicestru, prvý nákop doľava na Marca Albrightona však bez väčších problémov vyriešila dvojica Theo Walcott – Héctor Bellerín.
     
    2
    Vyzerá to tak, že sa dnes máme na čo tešiť. Už v úvodných sekundách sme boli svedkami jednej neúspešnej kolmice do stredu obrany hostí a následne dvoch nákopov, ktoré však obrany na oboch stranách využili.
     
    3
    Gabriel Paulista teraz trochu zaváhal v súboji s Marcom Albrightonom, na stopérskom poste ho však dobre zastúpil Nacho Monreal. Útočná aktivita Leicestru sa končí útočným faulom Dannyho Drinkwatera.
     
    4
    Yohan Benalouane sa veľmi škaredo pozrel na hlavného rozhodcu potom, čo mu bol odpískaný nedovolený zákrok na Alexisa Sáncheza. Z následnej štandardnej situácie vyťažil Arsenal len nevydarený center Kierana Gibbsa do pokutového územia.
     
    5
    Opäť sme videli pokus o dlhú loptu za obranu na Alexisa Sáncheza, tentokrát z kopačky nemeckého stredopoliara Mesuta Özila.
     
    6
    Leonardo Ulloa vybojoval štandardnú situáciu pre svoje mužstvo, následný center Christiana Fuchsa bol síce zblokovaný, no hlavný arbiter znova videl nedovolený zákrok, a to na Yohana Benalouanea.
     
    7
    Alexis Sánchez zbytočne špekuloval pri odvracaní nevydareného centra, o loptu prišiel, čo napokon vyústilo až do prvej veľkej príležitosti zápasu. Jamie Vardy však trafil len bočnú sieť brány Petra Čecha.
     
    8
    Domáci predviedli rýchly prechod do ofenzívy, po ose Bellerín-Sánchez sa lopta dostala k Theovi Walcottovi, ten však bol v momente prihrávky v postavení mimo hry.
     
    9
    Ofsajd aj na opačnej strane, keď si svoju pozíciu na hranici defenzívy Arsenalu neustrážil kanonier hostí Jamie Vardy, čo neušlo pozornosti asistenta rozhodcu.
     
    10
    Wilfred Ndidi hľadal na pravej strane Dannyho Simpsona, no toho postrážil Kieran Gibbs. Hosťujúce Líšky však môžu znova vhadzovať.
     
    11
    Gabriel Paulista videl rozbehnutého Héctora Bellerína. Ten si jeho dlhú loptu spracoval, no nakopol ju len do Christiana Fuchsa. Je z toho autové vhadzovanie pre domáce mužstvo.
     
    12
    Granit Xhaka našiel Mesuta Özila niekde na hranici pokutového územia, no jeho pokus o predĺženie prihrávky na číhajúceho Alexisa Sáncheza dobrým obranným zákrokom vystihol Robert Huth.
     
    13
    Futbalistom Arsenalu sa zatiaľ pomerne ťažko presadzuje proti skonsolidovanej defenzíve tímu Craiga Shakespearea. Leicester bráni v niektorých chvíľach aj s ôsmimi hráčmi v blízkosti vlastného pokutového územia.
     
    14
    Kolmica Dannyho Drinkwatera na Leonarda Ullou skončila len mimo ihriska. Na opačnej strane si zase Mesut Özil neustrážil svoje ofsajdové postavenie po prihrávke od Alexisa Sáncheza.
     
    15
    Arsenal sa pokúsil prejsť po svojej ľavej strane, tam však stroskotala kombinácia Francisa Coquelina s Kieranom Gibbsom na pozornom Dannym Simpsonovi.
     
    16
    Prvý zákrok Kaspera Schmeichela. Kolmica Granita Xhaku na Kierana Gibbsa bola ešte odvrátená, no proti následnej nebezpečnej strele Francisa Coquelina už hosťujúci gólman musel zasahovať.
     
    17
    Po rohovom kope z ľavej stranu sa už takmer do jasnej gólovej príležitosti dostal Alexis Sánchez, no v poslednej chvíli pred ním loptu odkopol Robert Huth.
     
    18
    Kanonierom sa od spomínanej štandardnej situácie podarilo zatlačiť súpera do defenzívy, videli sme niekoľko pokusov o center pred Kaspera Schmeichela, no všetko to ukončil nepresným projektilom Granit Xhaka.
     
    19
    Výkop Kaspera Schmeichela predĺžoval Wilfred Ndidi na Jamieho Vardyho, toho však veľmi dobre postrážil Laurent Koscielny.
     
    20
    Gabriel Paulista pekne našiel Francisa Coquelina, ten však toľko váhal s kolmicou na Alexisa Sáncheza, až ho zozadu prekvapil Wilfred Ndidi, ktorý mu loptu čistým spôsobom odobral.
     
    21
    Po ľavom krídle sa snažil zrýchliť Danny Drinkwater, no jeho snahu prerušil dnes zatiaľ pozorne pracujúci Švajčiar Granit Xhaka.
     
    22
    Leicester mohol ísť do vedenia! Tradičné dlhé autové vhadzovanie Christiana Fuchsa po zaváhaní defenzívy Arsenalu prepadlo až k Riyadovi Mahrezovi, ten neváhal, loptu napálil ľavačkou pod brvno, no Petr Čech vytiahol fantastický reflexívny zákrok.
    22.
     
    23
    Následný Mahrezovi center z rohového kopu mal nájsť Jamieho Vardyho, toho si ale tentokrát dobre postrážil kapitán Kanonierov Laurent Koscielny.
     
    24
    Arsenal sa ubránil ďalšiemu centru z ľavej strany a mohol tak vyraziť do rýchleho protiútoku. Nanešťastie pre domácich sa však najskôr Héctor Bellerín a následne aj Kieran Gibbsa zachovali až príliš sebecky.
     
    25
    Tak toto nie je veľmi pekný pohľad. V blízkosti pokutového územia Arsenalu došlo v hlavičkovom súboji k zrážke Gabriela Paulistu s Leonardom Ulloom. Obaja budú potrebovať krátke ošetrenie.
     
    27
    Po krátkom prerušení sme pokračovali ďalej a domáci sa prepracovali k veľkej príležitosti. Lopta prepadla k Theovi Walcottovi, ktorého však skvelým zákrokom vychytal Kasper Schmeichel.
    27.
     
    28
    Po rohovom kope sa do veľkej príležitosti takmer dostal Nacho Monreal, no lopta k nemu po hlavičke Gabriela Paulistu neprepadla.
     
    30
    Arsenalu znova výrazným spôsobom pomohla štandardná situácia, po ktorej sa dokázal usadiť v blízkosti pokutového pzemia Leicestru. Defenzíva hostí musí riešiť jeden center za druhým.
     
    31
    Tentokrát Leicestru pomohol aj verdikt rozhodcov, ktorí však dobre videli ofsajd Alexisa Sáncheza.
     
    32
    Po výkope od Kaspera Schmeichela na ľavú stranu loptu nespracoval Riyad Mahrez, a tak sa jej znova ujíma Kieran Gibbs, ktorý bude môcť vhadzovať.
     
    33
    Futbalisti Leicestru sa po dlhšom čase pokúsili o nejakú súvislejšiu kombináciu, no snaha dvojice Ndidi-Albrighton veľmi rýchlo stroskotala.
     
    34
    Arsenal predvádza v týchto momentoch svoju typickú hru plnú prihrávok na malom manérovacom priestore. Pre domácich to prinieslo ovocie v podobe štandardnej situácie po faule Dannyho Drinkwatera na Mesuta Özila.
     
    35
    Následný center nemeckého tvorcu hru Kanonierov si však bez najmenších problémov postrážil Kasper Schmeichel, ktorý tak môže založiť akciu hostí.
     
    36
    Zaujímavý moment. Héctor Bellerín vymyslel pekný center do pokutového územia na Alexisa Sáncheza. Čiľan sa síce po kontakte s Yohanom Benalouaneom ocitol na zemi, no penalta sa nepíska, keďže Sánchez bol v momente Bellerínovej prihrávky v postavení mimo hry.
     
    37
    Ďalšia kolmica do pokutového územia Leicestru, tentokrát od Francisa Coquelina sa končí veľmi nepresne a odkopávať tak bude môcť znova Kasper Schmeichel.
     
    38
    Prvým potrestaným hráčom, ktorý dnes vidí žltú kartu, je obranca Leicestru Danny Simspon. Ten taktickým faulom v strede poľa zastavil rozbehnutého Mesuta Özila.
     
    39
    Príležitosť pre Leicester. Riyad Mahrez sa pohral s Gabrielom Paulistom, no bránu Petra Čecha napokon strelou z ľavej strany netrafil.
     
    41
    Kieran Gibbs prenikol po ľavej strane, prihrával pod seba na Francisa Coquelina, no proti Francúzovej strele dobre vystúpil Yohan Benalouane a jeho pokus zblokoval.
     
    42
    Domáci dnes už po niekoľkýkrát zahnali hráčov Leicestru do vlastného pokutového územia, no prihrávka Francisa Coquelina na Thea Walcotta na ľavej strane mierila len do ofsajdu.
     
    43
    Dobrá práca Laurenta Koscielneho, ktorý dobrou pozičnou hrou prerušil rodiaci sa útok Leicestru po ľavej strane defenzívy domáceho tímu.
     
    44
    Arsenal dostal príležitosť na ďalší rýchly protitútok, no tentokrát treba pochváliť Wilfreda Ndidiho, ktorý ďalším čistým zákrokom odobral loptu Alexisovi Sáchezovi v momente, keď sa už Čiľan hotoval k strele.
     
    45
    Jamie Vardy nemohol pokračovať v akcii Leicestru, keďže lopta, ktorá naňho mierila z hĺbky poľa, by ho našla v ofsajdovej pozícii.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Hneď v úvode nadstaveného času predviedol svoju individuálnu šikovnosť Alexis Sánchez. Ten sa dostal k lopte na ľavej strane, zbavil sa Dannyho Simpsona, pravačkou vypálil a trafil brvno brány Kaspera Schmeichela.
     
    45+2
    V závere nadstavenej minúty ešte nepustil Laurent Koscielny k lopte Jamieho Vardyho a hlavný rozhodca ukončuje prvý polčas.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Aj keď v prvom polčase zápasu medzi Arsenalom FC a Leicestrom City gól nepadol. rozhodne sa bolo na čo pozerať. Miernu optickú prevahu mali domáci, ktorí si aj vypracovali niekoľko zaujímavých streleckých príležitostí. Ani hráči Leicestru sa však zahanbiť nenechali a najmä strela Riyada Mahreza z polovice prvého polčasu volala po góle. Verme, že v druhom polčase sa už gólov na jednej či druhej strane dočkáme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas odštartoval rozohrávkou domáci Arsenal. Vyzerá to tak, že ani jeden z trénerov zatiaľ do zloženia svojej základnej jedenástky nezasahoval, a tak pokračujeme bez zmeny na jednej či druhej strane.
     
    46
    Futbalisti Arsenalu sú aktívni hneď po príchode z kabín. Gabriel Paulista našiel rozbehnutého Héctora Bellerína, jeho prihrávku pod seba na rohový kop odvrátil Robert Huth. Z následnej štandardnej situácie však domáci nič nevyťažili.
     
    47
    Francis Coquelin chcel vyslať do príležitosti dlhou loptou za obranu Alexisa Sáncheza, no toho k lopte nepustil dobre postavený Yohan Benalouane.
     
    48
    Granit Xhaka sa dostal k odrazenej lopte, no v momente, keď už naprahoval k strele ho o ňu pripravil Danny Drinkwater.
     
    49
    Theo Walcott sa chcel prebiť po pravej strane, no jeho spolupráca s Héctorom Bellerínom sa končí predčasne potom, čo si anglický rýchlik pomáhal faulom v súboji s Wilfredom Ndidim.
     
    50
    Marc Albrighton teraz zbytočne "vozil" loptu, odmietal ju odovzdať niektorému zo svojich spoluhráčov, až ho napokon zozadu prekvapil Granit Xhaka a loptu mu odobral.
     
    51
    Arsenalu sa už takmer podarilo rýchlou kombináciou prekonať zhustenú defenzívu Leicestru, no napokon proti Francisovi Coquelinovi zakročil Danny Simpson.
     
    52
    Ďalším potrestaným hráčom so žltou kartou na svojom konte, je ľavý bek Leicestru Christian Fuchs za svoj zbytočný faul v strede poľa, ktorého obeťou sa stal Theo Walcott.
     
    53
    Dnes už po niekoľký raz sme videli spoluprácu Walcott-Bellerín, no ani tento center rýchlonohého Španiela nenašiel žiadnbeho z futbalistov s kanónom na hrudi. Loptu odvrátil Robert Huth.
     
    54
    Hostia sa dostali k lopte, ich akciu však prerušil Gabriel Paulista. Napriek tomu je tu príležitosť na ďalšie dlhé autové vhadzovanie pre Christiana Fuchsa.
     
    54
    Po Fuchsovom aute lopta prepadla až k Wilfredovi Ndidimu, no ten nedokázala dôraznejšie zakončiť a Petr Čech si s jeho hlavičkou bez väčších problémov poradil.
     
    55
    Mesut Özil skvelou prihrávkou medzi dvoch stopérov našiel Alexisa Sáncheza, no tomu v stopercentnej príležitosti zabránil skórovať Robert Huth, ktorý loptu odkopol na ďalší rohový kop v prospech domáceho tímu.
    55.
     
    56
    Po tejto štandardnej situácii pred Kasperom Schmeichelom "nezapršalo" a píska sa útočný faul jedného z futbalistov Arsenalu. Theo Walcott využíva krátke prerušenie hry na výmenu svojich kopačiek.
     
    57
    Už-už to vyzeralo na ďalší rýchly protútok Kanonierov, no všetko to zbrzdil práve Theo Walcott, a tak sa defenzíva Leicestru aj tentokrát dokázala sformovať.
     
    58
    Alexis Sánchez chcel ľahkým oblúčikom vyzvať na center Héctora Bellerína, no k tomu loptu nepustil Yohan Benalouane.
    58.
     
    59
    Bellerín sa napokon lopty predsa len dočkal, odovzdal ju Granitovi Xhakovi. Švajčiar napriahol a Kasper Schmeichel musel vytiahnuť ďalší dôležitý zákrok.
     
    60
    Arsenal sa aj po tejto štandardnej situácii dokázal usadiť pred pokutovým územím hostí. Aktivita Kanonierov sa však končí po útočnom faule Alexisa Sáncheza na Dannyho Simpsona.
     
    60
    Na opačnej strane sme zase boli svedkami postavenia mimo hry, v ktorom sa ocitol dnes zatiaľ mimoriadne nevýrazný Leonardo Ulloa.
     
    61
    Na Héctorovi Bellerínovi je dnes vidieť veľkú snahu, no jeho centre zatiaľ len ťažko hľadajú adresátovi. Po ďalšej odvrátenej lopte to skúsil aj Theo Walcott, ktorého center bol znova len zblokovaný mimo brány.
     
    62
    Ani tentokrát si futbalisti Arsenalu nedokázali vypracovať po štandardnej situácii od ľavej rohovej zástavky priamu gólovú príležitosť. Theo Walcott to skúšal individuálne, no stroskotal na Robertovi Huthovi.
     
    63
    Danny Simpson nakopávanou loptou hľadal Leonarda Ullou, ktorého ale znova postrážil dnes zatiaľ bezchybne pracujúci Laurent Koscielny.
     
    64
    Mesut Özil ukázal svoju šikovnosť, keď sa indivudálne zbavil Benalouanea, no jeho center znova našiel len Roberta Hutha, ktorý dnes predvádza taktiež zatiaľ mimoriadne spoľahlivý výkon.
     
    65
    Ani tento rohový kop Arsenalu príležitosť na skórovanie nepriniesol, defenzíva Leicestru dnes pracuje zatiaľ skutočne príkladne.
     
    66
    Po neúspešnom prieniku Héctora Bellerína z toho bola znova štandardná situácia pre domácich. Center z pravej strany prepadol až k Laurentovi Koscielnemu, no ten bol taký prekvapený, že loptu ani nezasiahol.
     
    67
    Tempo hry sa nám poriadne zvyšuje. Videli sme po jednom ofsajde na každej strane. Najskôr to bola veľmi tesná situácia v neprospech Jamieho Vardyho a následne sa radšej do hry nezapojil Alexis Sánchez.
     
    68
    Ako prvý sa k zmene vo svojej základnej zostave odhodlal domáci tréner Wenger. Ten z ihriska stiahol Kierana Gibbsa, ktorého nahradil oveľa ofenzívnejším Dannym Welbeckom.
     
    69
    Striedajú aj hostia. Na ihrisku už dnes neuvidíme mimoriadne nevýrazného Leonarda Ullou, na ktorého miesto prichádza Šindži Okazaki.
     
    70
    Z ničoho nič vznikla zaujímavá príležitosť Leicestru. Hostia sa vydali do rýchleho protiútoku, Jamie Vardy sa dostal až do pokutového územia, no bol už až príliš z uhla, čo napokon na obranný zákrok využil Héctor Bellerín.
     
    71
    Náznak šance aj pre domácich. Center z ľavej strany od Thea Walcotta mal hľadal nového muža na ihrisku Dannyho Welbecka, no znova bol zblokovaný len na rohový kop.
     
    72
    Do odrazenej lopty po tejto štandardnej situácii sa oprel Granit Xhaka, ktorý však namieril mimoriadne nepresne a lopta skončila len na tribúne za Kasperom Schmeichelom.
     
    73
    Alexis Sánchez si prebral kolmicu od Laurenta Koscielneho, následne však loptu nepredlžil na rozbehnutého Mesuta Özila.
     
    74
    Leicester City sa dnes príliš do útoku nehrnie. Jeden z ojedinelých pokusov teraz prerušil dobrým zákrokom Francis Coquelin.
     
    75
    Arsenal si už štvrťhodinu pred koncom minul všetky možnosti na striedanie. Pre dnešok majú odpracované aj Francis Coquelin a Theo Walcott, namiesto ktorých prichádzajú Aaron Ramsey a Olivier Giroud.
     
    76
    Šindži Okazaki si prebral loptu v pokutovom území, odovzdal ju Jamiemu Vardymu, no ten Petra Čecha strelou k bližšej žrdi neprekvapil.
     
    77
    Na opačnej strane sa do šance prebíjal Aaron Ramsey, no toho napokon k strele nepustil Robert Huth. Hlavný rozhodca napokon píska po nedovolenom zákroku Granita Xhaku na Šindžiho Okazakiho. Xhaka si následne pýta od muža s píšťalkou aj vysvetlenie tejto situácie.
     
    78
    Šťastie v nešťastí pre Arsenal. Laurent Koscielny vo výskoku proti Šindžimu Okazakimu utrpel nejaké zranenie, hra však pokračovala ďalej a Koscielneho musel napokon zastúpiť Gabriel Paulista. Kapitán domácich bude potrebovať pomoc svojho tímového lekára.
     
    79
    Laurent Koscielny aj naďalej zostáva na hracej ploche, no o malú chvíľu ju opustí. Mal by sa však vrátiť späť na hraciu plochu.
     
    80
    Tak teraz môže byť Yohan Benalouane rád, že je z toho len žltá karta. Stopér hostí totiž vo výskoku doslova nakopol do chrbta vyskakujúceho Oliviera Girouda.
     
    81
    Z centra Alexisa Sáncheza zo vzdialenosti asi 20 metrov napokon nič nebolo. Všetko rieši dobrým čítaním hry Kasper Schmeichel.
     
    82
    Riyad Mahrez zrýchlil okolo Granita Xhaku, ktorému už nezostávalo nič iné, ako stiahnuť alžírskeho rýchlika k zemi, za čo si vyslúžil žltú kartu.
     
    83
    Riyad Mahrez z tejto štandardnej situácie nič nevyťažil, keď svoj center z pravej strany zatočil len do rukavíc pripraveného Petra Čecha v bráne domácich.
     
    84
    Domáce tribúny si znova pýtajú pokutový kop. Tentokrát sa na zemi ocitol Mesut Özil po kontakte s Wilfredom Ndidim. Hlavný rozhodca však ukazuje len ďalší rohový kop pre Arsenal.
     
    85
    Aaron Ramsey odovzdal loptu doprava Héctorovi Bellerínovi, ten sa však ani tentokrát cez Christiana Fuchsa nedostal.
     
    86
    Arsenal FC dal gól! Tak sa napokon domáci dočkali. Alexis Sánchez centroval z ľavej strany, jeho zblokovaný center sa dostal ku Granitovi Xhakovi, ktorý loptu odovzdal Nachovi Monrealovi. Ten to mieril k ľavej žrdi, trafil však ROBERTA HUTHA, od ktorého sa lopta odrazila za chrbát Kaspera Schmeichela.
    86. Robert Huth (ARS) - 1:0
     
    88
    Leicester sa pokúša o vyrovnanie, no po center Marca Albrightona z ľavej strany si znova bez väčších problémov vyskočil Petr Čech.
     
    89
    Domáce tribúny sa v tejto chvíli predčasne tešili z ďalšieho presného zásahu. Kolmica Alexisa Sáncheza na Mesuta Özila bola síce pekná, no mierila do ofsajdu.
     
    90
    Logické striedanie hosťujúceho manažéra. Z ihriska odchádza stopér Yohan Benalouane, ktorého na posledné okamihy zápasu vystrieda stredopoliar Demarai Gray.
     
    90
    Nadstavovať sa v druhom polčase budú až štyri minúty.
     
    90+1
    V úvode pridanej štvorminútovky sa do lopty oprel Olivier GIroud, no namieril veľmi nepresne.
     
    90+2
    Nacho Monreal odvracia loptu po výkope Kaspera Schmeichela len na autové vhadzovanie a už si loptu berie Christian Fuchs.
     
    90+3
    V závere stretnutia nám na trávniku poriadne pracujú aj emócie. Alexis Sánchez stál až príliš blízko pri Christianovi Fuchsovi, ktorý napokon loptu hodil priamo do tváre Čiľana. Hráčom, ktorý z tejto situácie vyšiel napokon so žltou kartou, je Alexis Sánchez.
     
    90+4
    Do pokutového územia domácich sa napokon presunul aj Kasper Schmeichel, no snaha Leicestru sa skončila po útočnom faule Roberta Hutha.
     
    90+5
    Alexis Sánchez sa v súboji s Robertom Huthom previnil nedovokeným zákrokom. Vyzerá to tak, že po výkope Kaspera Schmeichela bude tento zápas ukončený.
     
    90+6
    Tak sa nám to ešte trochu predlžuje. Na trávniku totiž pristáli nejaké plastové fľaše, ktoré musí hlavný rozhodca odpratať.
     
    90+6
    Kasper Schmeichel vykopáva, zaznel záverečný hvizd a v dnešnom zápase sa už nič viac nestane.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Aj keď to zo strany Arsenalu najmä v druhom polčase nebol úplne presvedčivý výkon, napokon dohrávku 28. kola proti Leicestru City aj s dávkou šťastia domáci futbalisti zvládli a pripísali si do tabuľky mimoriadne dôležité tri body. Nešťastným hrdinom dnešného duelu sa stal stopér Leicestru Robert Huth, ktorý za chrbát Kaspera Schmeichela tečoval strelecký pokus Nacha Monreala. Ďalší gól už nepadol, a tak Arsenal zvíťazil 1:0. Pre dnešok je to odo mňa všetko, prajem vám dobrú noc! (22:42:26)

    Jakub Kocourek

    Góly: 86. Huth (vla.)

    Karty:   82. Xhaka (ARS), 90+3. Alexis Sánchez (ARS) – 38. Simpson (LEC), 52. Fuchs (LEC), 80. Benalouane (LEC)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 8:6. Fauly: 9:13.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Coquelin (75. Ramsey) – Gibbs (68. Welbeck), Özil, Walcott (75. Giroud) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: E. Martínez – Elneny, Giroud, Iwobi, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Welbeck.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Simpson, Benalouane (90. Gray), Huth, Fuchs – Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton – Ulloa (69. Okazaki), Vardy.
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, Amartey, Gray, A. King, A. Musa, Okazaki.

    Rozhodca: Mike Jones