Arsenal – Leicester 1:0 (kon.) | Middlesbrough – Sunderland 1:0 (kon.) | Crystal Palace – Tottenham 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:0 (0:0)
Leicester City
Streda 26.04.2017, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Aj keď to zo strany Arsenalu najmä v druhom polčase nebol úplne presvedčivý výkon, napokon dohrávku 28. kola proti Leicestru City aj s dávkou šťastia domáci futbalisti zvládli a pripísali si do tabuľky mimoriadne dôležité tri body. Nešťastným hrdinom dnešného duelu sa stal stopér Leicestru Robert Huth, ktorý za chrbát Kaspera Schmeichela tečoval strelecký pokus Nacha Monreala. Ďalší gól už nepadol, a tak Arsenal zvíťazil 1:0. Pre dnešok je to odo mňa všetko, prajem vám dobrú noc! (22:42:26)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Kasper Schmeichel vykopáva, zaznel záverečný hvizd a v dnešnom zápase sa už nič viac nestane.
     
    90+6
    Tak sa nám to ešte trochu predlžuje. Na trávniku totiž pristáli nejaké plastové fľaše, ktoré musí hlavný rozhodca odpratať.
     
    90+5
    Alexis Sánchez sa v súboji s Robertom Huthom previnil nedovokeným zákrokom. Vyzerá to tak, že po výkope Kaspera Schmeichela bude tento zápas ukončený.
     
    90+4
    Do pokutového územia domácich sa napokon presunul aj Kasper Schmeichel, no snaha Leicestru sa skončila po útočnom faule Roberta Hutha.
     
    90+3
    V závere stretnutia nám na trávniku poriadne pracujú aj emócie. Alexis Sánchez stál až príliš blízko pri Christianovi Fuchsovi, ktorý napokon loptu hodil priamo do tváre Čiľana. Hráčom, ktorý z tejto situácie vyšiel napokon so žltou kartou, je Alexis Sánchez.
     
    90+2
    Nacho Monreal odvracia loptu po výkope Kaspera Schmeichela len na autové vhadzovanie a už si loptu berie Christian Fuchs.
     
    90+1
    V úvode pridanej štvorminútovky sa do lopty oprel Olivier GIroud, no namieril veľmi nepresne.
     
    90
    Nadstavovať sa v druhom polčase budú až štyri minúty.
     
    90
    Logické striedanie hosťujúceho manažéra. Z ihriska odchádza stopér Yohan Benalouane, ktorého na posledné okamihy zápasu vystrieda stredopoliar Demarai Gray.
     
    89
    Domáce tribúny sa v tejto chvíli predčasne tešili z ďalšieho presného zásahu. Kolmica Alexisa Sáncheza na Mesuta Özila bola síce pekná, no mierila do ofsajdu.
     
    88
    Leicester sa pokúša o vyrovnanie, no po center Marca Albrightona z ľavej strany si znova bez väčších problémov vyskočil Petr Čech.
    86. Robert Huth (ARS) - 1:0
     
    86
    Arsenal FC dal gól! Tak sa napokon domáci dočkali. Alexis Sánchez centroval z ľavej strany, jeho zblokovaný center sa dostal ku Granitovi Xhakovi, ktorý loptu odovzdal Nachovi Monrealovi. Ten to mieril k ľavej žrdi, trafil však ROBERTA HUTHA, od ktorého sa lopta odrazila za chrbát Kaspera Schmeichela.
     
    85
    Aaron Ramsey odovzdal loptu doprava Héctorovi Bellerínovi, ten sa však ani tentokrát cez Christiana Fuchsa nedostal.
     
    84
    Domáce tribúny si znova pýtajú pokutový kop. Tentokrát sa na zemi ocitol Mesut Özil po kontakte s Wilfredom Ndidim. Hlavný rozhodca však ukazuje len ďalší rohový kop pre Arsenal.
     
    83
    Riyad Mahrez z tejto štandardnej situácie nič nevyťažil, keď svoj center z pravej strany zatočil len do rukavíc pripraveného Petra Čecha v bráne domácich.
     
    82
    Riyad Mahrez zrýchlil okolo Granita Xhaku, ktorému už nezostávalo nič iné, ako stiahnuť alžírskeho rýchlika k zemi, za čo si vyslúžil žltú kartu.

    Jakub Kocourek

    Góly: 86. Huth (vla.)

    Karty:   82. Xhaka (ARS), 90+3. Alexis Sánchez (ARS) – 38. Simpson (LEC), 52. Fuchs (LEC), 80. Benalouane (LEC)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 8:6. Fauly: 9:13.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Coquelin (75. Ramsey) – Gibbs (68. Welbeck), Özil, Walcott (75. Giroud) – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: E. Martínez – Elneny, Giroud, Iwobi, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Welbeck.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Simpson, Benalouane (90. Gray), Huth, Fuchs – Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton – Ulloa (69. Okazaki), Vardy.
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, Amartey, Gray, A. King, A. Musa, Okazaki.

    Rozhodca: Mike Jones