Barcelona – Sevilla 3:0 (kon.) | Alavés – Osasuna 0:1 (kon.) | Gijón – Malaga 0:1 (kon.)
La Coruña – Granada 0:0 (kon.) | Leganés – Real Madrid 2:4 (kon.)
koniec
CD Leganés
2:4 (2:3)
Real Madrid
Streda 05.04.2017, 21:30 • Estadio Municipal de Butarque • Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:30.
     
    CD Leganés bude bojovať v závere sezóny o zotrvanie medzi španielskou elitou. Momentálne sa nováčik nachádza na sedemnástej priečke, čo je posledná pozícia zaručujúca záchranu. Pod ním je osemnásty Gijón s mankom piatich bodov a devätnásta Granada s odstupom ôsmich bodov. Posledná Osasuna môže ohroziť Leganés už len teoreticky. Klub z predmestia Madridu v bodoval posledných štyroch ligových dueloch, no až trikrát remizoval a porazil iba Granadu. Trápi ho najmä ofenzíva, pretože dosiahol len 23 gólov, čo je najmenej v rámci La Ligy.


    Real Madrid figuruje na prvom mieste s dvojbodovým náskokom pred FC Barcelona a jedným zápasom k dobru na pôde Celty Vigo. Biely balet získal v uplynulých šiestich ligových vystúpeniach až šestnásť bodov, keď zaváhal iba pri domácej remíze s Las Palmas. Odvtedy postupne zdolal Eibar, Betis, Bilbao a naposledy doma Alavés. Proti nováčikovi to však nemal jednoduché a súpera zlomil až v úplnom závere riadneho hracieho času. Futbalisti Realu majú stále reálnu šancu na zisk trofeje v Lige majstrov, kde prenikli do štvrťfinále.

    Prvý vzájomný zápas bol jasnou záležitosťou Realu Madrid. Kráľovský veľkoklub triumfoval doma 3:0, keď skóroval dvakrát Bale a raz Morata.
     
    Úvodné zostavy:

    CD Leganés: Herrerín – Tito, Bustinza, Mantovani, Siovas, Rico – Gabriel, R. Pérez, Timor, Szymanowski – Luciano.
    Náhradníci: Champagne – Bueno, Machís, M. Koné, Samu García, Insua, Unai López.

    Real Madrid CF: Navas – Danilo, Nacho Fernández, Ramos, Marcelo – Kovačić, Casemiro, James Rodríguez – L. Vázquez, Morata, Asensio.
    Náhradníci: Casilla – Carvajal, Pepe, Benzema, Díaz, Modrić, Isco.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali na starosti hostia. Real nastúpil v tmavých dresoch, Leagnés v modro-bielom.
     
    2
    Biely balet má dnes postarané o motiváciu, pretože pred malou chvíľou prišiel o líderskú pozíciu. Má však k dispozícii tento duel a ešte vystúpenie na pôde Viga.
     
    3
    Domáci futbalisti začali zápas aktívne. Alexander Szymanowski však nedokázal presne vystreliť z hranice šestnástky a následný pokus jeho spoluhráča mieril vysoko nad.
     
    4
    Na opačnom konci ihriska pohrozil Álvaro Morata. Útočník hostí si kľučkou urobil priestor na strelu, ale loptu poslal tesne vedľa.
     
    6
    Zinedine Zidane šetril v poslednom ligovom zápase Ramosa, Navasa či Marcela. Dnes nechal oddychovať najväčšiu hviezdu Cristiana Ronalda.
     
    7
    Domáci skúsili prekvapiť defenzívu Realu centrom z ľavej strany. Alexander Szymanowski poslal loptu priamo do rukavíc Navasa.
     
    8
    Lucas Vázquez mal voľný priestor na pravej strane, vošiel do šestnástky, kde si jednou kľučkou urobil miesto na streľbu, no nakoniec preváhal ideálny moment na koncovku.
     
    10
    Luciano získal odrazenú loptu v strede ihriska, potiahol si ju bližšie k bráne, ale ľavačkou nevystrelil vôbec presne.
     
    13
    Real má problém niečo vymyslieť, pretože domáci futbalisti dobre prehusťujú stred poľa a nedovolia favoritovi kombinovať.
     
    14
    James Rodríguez dostal prihrávku na pravé krídlo, no Lucas Vázquez mu neposlal loptu najlepšie, a tak sa Kolumbijčan nepresadil.
     
    15
    Real Madrid dal gól! Marco Asensio predviedol krásnu individuálnu akciu, dostal sa s loptou do pokutového územia, posunul ju pred bránu úplne voľnému JAMESOVI RODRÍGUEZOVI a ten nemohol nedať.
    15. James Rodríguez (REA) - 0:1
     
    16
    Madridčania dosiahli dôležitý úvodný gól, ktorý by ich mal upokojiť. Teraz pohodlne rozohrávajú akciu od vlastnej brány.
     
    17
    Danilo skúsil vystreliť zo strednej vzdialenosti. Vyzeralo to tak, že lopta pôjde mimo brány, no nakoniec smerovala do žrde.
     
    18
    Real Madrid dal gól! Nacho Fernández hlavičkoval po rohovom kope iba za seba, kde stál voľný ÁLVARO MORATA a z náročnej pozície preloboval brankára Iaga Herrerína.
    18. Álvaro Morata (REA) - 0:2
     
    20
    Domáci futbalisti mohli pohroziť zo štandardky. Lopta sa dostala na nohu Dimitrisa Siovasa, ktorý volejom minul bránu.
     
    21
    Álvaro Morata zakrútil loptu spoza šestnástky vedľa žrde domácej brány. Iago Herrerín tentoraz nemusel zasahovať.
     
    22
    Real Madrid dnes nastúpil bez viacerých ofenzívnych hviezd. Mimo zostavy sa ocitli Cristiano Ronaldo s Garethom Balom, na lavičke sedí Karim Benzema.
     
    23
    Real Madrid dal gól! Sme len v strede úvodného dejstva a zápas vyzerá byť rozhodnutý. ÁLVARO MORATA dostal presnú prihrávku za obranu a sám proti brankárovi nezaváhal.
     
    25
    Barcelona vybavila Sevillu v priebehu ôsmich minút a rovnaký kúsok sa teraz podaril aj Realu Madrid. Biely balet virtuálne poskočil späť na prvé miesto tabuľky.
     
    26
    Madridčania sa vydali do útoku po ľavom krídle. Marcelo dobre odcentroval pred bránu, no tam bol iba hráč v bielo-modrom.
     
    28
    Domáci sa mohli postarať o zníženie. Tiesnený Luciano dokázal prihrať lepšie postavenému spoluhráčovi na pravú stranu, ale ten mieril tesne nad.
     
    30
    Hosťom nevyšiel prechod do útoku. Voľný Danilo nedostal na pravom krídle presnú prihrávku a lopta mu ušla do autu.
     
    31
    Real má zápas rozohraný na víťazstvo, ale do konca ostáva ešte hodina, takže favorit nesmie poľaviť.
     
    32
    CD Leganés práve strelil gól! Domáci futbalisti dodali zápasu nový náboj. Diego Rico vbehol z pravej strany do pokutového územia, prihral pred bránu a GABRIEL loptu zasunul do siete.
    32. Gabriel (LGS) - 1:3
     
    33
    Lucas Vázquez mohol odpovedať na inkasovaný gól, ale svoju akciu úplne pokazil. Namiesto strely prihrával neviditeľnému spoluhráčovi.
     
    34
    Diego Rico sa po gólovej prihrávke osmelil a zase vbehol do šestnástky Realu. Po kontakte spadol na trávnik, no získal iba roh.
     
    34
    CD Leganés práve strelil gól! Nováčik využil poľavenie favorita a dokázal znížiť na rozdiel jediného presného zásahu. Po rohovom kope sa lopta odrazila na nohu LUCIANA, ktorý zblízka prekonal Navasa.
    34. Luciano (LGS) - 2:3
     
    36
    Domáci fanúšikovia sú na nohách, pretože hráči Leganés zabojovali za nepriaznivého stavu a nezľakli sa veľkoklubu. Teraz sú naopak na koni.
     
    37
    Real doplatil na svoju pasivitu, keď viedol o tri góly. Teraz hostia reagujú zlepšením pohybom a kontrolou lopty.
     
    38
    Tito dokázal spracovať loptu ešte na hracej ploche a z ostrého uhla odcentroval pred bránu. Všetko vyriešil Keylor Navas.
     
    39
    Hostia mali obrovskú šancu na zvýšenie svojho náskoku. Lucas Vázquez zakončoval po presnej prihrávke z tesnej blízkosti brány, ale vychytal ho Iago Herrerín.
    39. Lucas Vázquez (REA)
     
    41
    James Rodríguez ostal zabudnutý za defenzívou domáceho tímu, ale do zakončenia sa nedostal, pretože rozhodca videl ofsajd.
     
    42
    Keylor Navas zaváhal v rozohrávke. Loptu trafil tak nešťastne, že domácim daroval rohový kop.
     
    42
    Presný center od rohovej zástavky smeroval na hlavu Gabriela, no ten nedokázal razantne zakončiť.
     
    43
    Hosťom sa vydaril rýchly protiútok po zisku loptz. Na hrote sa ocitol krajný obranca Danilo a jeho strela putovala do rukavíc Herrerína.
     
    44
    Marco Asensio mal pred sebou voľný priestor na ľavej strane, ale príliš sa sústredil na prihrávku spoluhráčom, takže akciu zbrzdil.
     
    45
    Sledujeme mimoriadne otvorený futbal z oboch strán. Domáci hráči nechcú len brániť a divákov bavia útočnou hrou. Potvrdila to aj strela Unaia Bustinzu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po opatrnejšom úvode zápasu prišla mimoriadne úrodná osemminútovka Realu Madrid. Hostia v priebehu krátkeho časového úseku dosiahli tri góly, keď sa presadil dvakrát Morata a raz James. Vtedy to vyzeralo na jasnú záležitosť lídra súťaže, no domáci sa nevzdali a dokázali znížiť. Najskôr sa presadil Gabriel a po ňom aj Luciano.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku nedošlo k žiadnym zmenám v zostavách. Druhé dejstvo sľubuje určite zaujímavý futbal.
     
    47
    Marco Asensio sa presadil na ľavom krídle, pretlačil sa do pokutového územia, ale ešte tesne pred ním bol faulovaný.
     
    49
    Real Madrid dal gól! Najhorší možný scenár pre domáce mužstvo. Biely balet skóroval zo štandardnej situácie, keď center Jamesa dopravil do vlastnej siete MARTÍN MANTOVANI.
    49. Martín Mantovani (REA) - 2:4
     
    50
    Domáci futbalisti si vypracovali výhodu rohového kopu, ale nevyužili ho a ihneď sa museli brániť brejku súpera.
     
    51
    Real bol vysoko napádaný pri rozohrávke. Alexander Szymanowski však neobral o loptu Marcela.
     
    52
    Leagnés pokračuje v napádaní. Tentoraz sa domácim podarilo získať loptu na kopačky.
     
    53
    Biely balet hrozí z rýchlych brejkov, keď sa niekoľkými prihrávkami dokáže dostať z jedného konca ihriska na druhé. Lucas Vázquez zakončoval zvnútra šestnástky, ale jeho pokus bol zrazený na roh.
     
    54
    Domáci tréner urobil prvé striedanie. Z ihriska odišiel Tito, do hry naopak prišiel Samu García.
     
    55
    Samu García sa ihneď uviedol v dobrom svetle. Dostal loptu do šestnástky, ale ľavačkou ju poslal mimo brány.
     
    57
    Domáci futbalisti nevyužili zaujímavú štandardnú situáciu. Gabriel rozohral priamy kop, no pravačkou namieril nad bránu.
     
    58
    Gabriel (Leganés) dostal zbytočnú žltú kartu. Stál príliš blízko pri hráčovi Realu, ktorý rozohrával štandardku zo stredu ihriska.
     
    59
    Nováčik španielskej ligy mal teraz zahrávať rohový kop, pretože Sergio Ramos poslal loptu mimo ihriska. Hlavný rozhodca to však videl inak.
     
    60
    Dimitris Siovas stiahol na trávnik Lucasa Vázqueza. Real Madrid rozohral štandardku z pravej strany, no nevyužil ju na ohrozenie brány.
     
    63
    Leganés skúšal prekonať defenzívu hostí sériou centrovaných lôpt. Obrancovia Realu týmto pokusom odolali.
     
    64
    Nasleduje druhé striedanie v domácom mužstve. Gabriel prenechal svoje miesto Albertovi Buenovi.
     
    66
    Real Madrid sa stiahol na vlastnú polovicu a v závere zápasu už nebude tvoriť hru. Hostia hrajú na istotu, pretože majú dvojgólový náskok.
     
    67
    Lucas Vázquez bol voľný na pravej strane, no pošmykol sa a nedokázal lepšie prihrať do pokutového územia.
     
    69
    Domáci futbalisti už nemajú toľko síl ako na začiatku zápasu. Preto nedokážu výraznejšie podkúriť obrane hostí.
     
    70
    Samu García nedokázal odcentrovať z pravého krídla. Jeho pokus podvihol Marcelo a Keylor Navas schoval loptu v rukaviciach.
     
    71
    Luciano využil chvíľku nepozornosti v obranných radoch Realu a vystrelil spoza šestnástky. Chýbala mu však presnosť.
     
    72
    Zinedine Zidane urobil prvé striedanie v dnešnom zápase. Z trávnika odišiel strelec úvodného gólu James Rodríguez, ktorého nahradil Isco.
     
    73
    James Rodríguez nevyzeral spokojne pri odchode z trávnika. Kolumbijčan sa ani nepozrel na trénera a potom rukou buchol do striedačky.
     
    75
    Po prvom polčase sa zdalo, že druhé dejstvo prinesie rovnako zaujímavý priebeh, no nestalo sa tak. Rýchly vlastný gól Mantovaniho duelu uškodil.
     
    76
    Marcelo centroval z ľavej strany do šestnástky, kde hľadal Moratu. Španielsky útočník mohol streliť hetrik už v úvode druhého polčasu, no jeho gólovú hlavičku tečoval do vlastnej brány Mantovani.
     
    78
    Je tu druhé striedanie hostí. Álvaro Morata už nestrelí tretí gól, pretože na jeho miesto nastupuje Mariano Díaz.
     
    79
    Futbalisti Leganés mali výhodu rohového kopu. Centrovaná lopta smerovala priamo do rukavíc Keylora Navasa.
     
    80
    Alexander Szymanowski mohol hosťom pokaziť pohodlný záver zápasu. Domáci záložník sa presadil cez viacero hráčov súpera, ale potom zblízka nepresne zakončil.
     
    81
    Na záver je tu chorvátske striedanie z dielne Realu Madrid. Z ihriska odišiel Mateo Kovačić, nahradil ho Luka Modrić.
     
    83
    Marco Asensio zakrútil loptu z ľavého krídla pred bránu súpera, ale jeho spoluhráči nečakali takú prudkú prihrávku.
     
    84
    Je tu aj posledná zmena v domácom tábore. V zápase skončil Alexander Szymanowski, záver duelu strávi na ihrisku Darwin Machís.
     
    85
    Unai Bustinza (Leganés) fauloval prenikajúceho súpera v krídelnom priestore a dostal žltú kartu. Navyše nasleduje štandardka pre Real Madrid.
     
    86
    Hostia nevyužili štandardnú situáciu z ľavej strany ani následný rohový kop, no stále sú pri lopte.
     
    88
    Iago Herrerín vybehol vysoko z brány a nerozohral najlepšie. Loptu získal Lucas Vázquez, prenikol do šestnástky, no domáci gólman svoje zaváhanie napravil výborným zákrokom.
     
    89
    Nasledoval rohový kop pre hostí. Lopta sa dostala mimo šestnástky, odkiaľ nepresne vypálil obranca Marcelo.
    89. Lucas Vázquez (REA)
     
    90
    Nacho Fernández (Real Madrid) zastavil rozbehnutého Darwina Machísa len za cenu žltej karty a domácim daroval štandardku.
     
    90+1
    Leganés ponúknutú príležitosť nevyužilo. Center smeroval na zadnú žrď, kde Dimitris Siovas loptu nezachytil.
     
    90+2
    Hlavný rozhodca pridal iba tri minúty navyše, takže futbalisti Realu odpočítavajú posledné sekundy duelu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid poskočil po dvoch hodinách späť na prvú priečku tabuľky. Biely balet mal duel na pôde nováčika výborne rozbehnutý, keď viedol v 23. minúte o tri góly vďaka dvom zásahom Moratu a jednom Jamesa. Domáci však ešte do prestávky znížil gólmi Gabriel a Luciana, čo sľubovalo zaujímavú zápletku v druhom dejstve. Tá sa nakoniec nekonala, pretože Mantovani skóroval do vlastnej siete a pochoval nádeje svojho tímu. (23:20:44)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 32. Gabriel, 34. Luciano – 15. James Rodríguez, 18. Morata, 23. Morata, 49. Mantovani (vla.)

    Karty:   58. Gabriel (LGS), 85. Bustinza (LGS) – 90. Nacho Fernández (REA)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 9:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:16.
    CD Leganés: Herrerín – Tito (54. Samu García), Bustinza, Mantovani, Siovas, Rico – Gabriel (64. Bueno), R. Pérez, Timor, Szymanowski (84. Machís) – Luciano.
    Náhradníci: Champagne – Bueno, Machís, M. Koné, Samu García, Insua, Unai López.

    Real Madrid: Navas – Danilo, Nacho Fernández, Ramos, Marcelo – Kovačić (81. Modrić), Casemiro, James Rodríguez (72. Isco) – L. Vázquez, Morata (78. Díaz), Asensio.
    Náhradníci: Casilla – Carvajal, Pepe, Benzema, Díaz, Modrić, Isco.