Považská Bystrica – Kežmarok 1:4 (kon.) | Martin – Diaková 2:1 (kon.) | Kometa Vrútky – Ružinov 4:1 (kon.)
LG Green Staff Bratislava – Skalica 4:3 (kon.)
koniec
HBK Kometa Vrútky
4:1 (1:0, 1:1, 2:0) Stav série: 1:1
Leaders Ružinov
Nedeľa 02.04.2017, 13:00 • Hokejbalový areál Komety Vrútky • Extraliga Play-off (SK) • Štvrťfinále
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Martin Kolčák (tréner HBK Kometa Vrútky): "Pred týmto zápasom sme si v šatni povedali, že musíme pridať. Včerajší duel nebol vôbec zlý, súper ale dokázal veľmi dobre eliminovať naše gólové príležitosti. Dnes sme sa konečne dokázali strelecky presadiť, podarilo sa nám využiť presilovú hru. Zápas sme mali po dvoch góloch pod našou kontrolou, bolo to úplne iné stretnutie ako to včera. Dôležitým sa ukazuje úvodný gól. Ten – kto ho strelí nemá tak zviazané ruky a hrá sa mu oveľa ľahšie. Séria je teraz vyrovnaná, v Ružinove by sme chceli minimálne vyhrať jeden zápas, ideálne ten prvý aby sme mali v nedeľu kľud na našich hokejkách."

    Július Szaraz (tréner Leaders Ružinov): "Nevyšli nám určité veci, ktoré sme chceli v tomto stretnutí zahrať. Po druhom inkasovanom góle sme sa síce dokázali vrátiť do stretnutia, žiaľ, nepodarilo sa nám vyrovnať. V treťom dejstve sme mali možnosť preraziť obranu súpera, bol ale z toho následne pretlačený gól pred našou bránkou na 3:1 z rýchleho protiútoku. Počas záverečného power-play sme následne inkasovali aj štvrtý gól. Sériu ale máme stále vo svojich rukách, cestujeme domov kde máme väčšie ihrisko. Dôležitá bude nielen taktika, ale aj to, čo vymyslíme na súpera počas hry. Vrútky majú veľmi dobrý tím, čo potvrdili v úvodných zápasoch. Sú mladí, behaví. V našom prípade je to viac o skúsenostiach, predsa len má náš tím vyšší vekový priemer. Najbližší súboj tak bude opäť konfrontáciou medzi mladosťou a skúsenosťou." (18:06:07)
     
    Vrútky dokázali v záverečnej tretine navýšiť rozdiel v skóre i udržať si pohodlné víťazstvo. Vyrovnávajú tak stav série po dnešnom víťazstve 4:1. Góly: 11. Lihan (Ruttkay, Čavajda), 20. Lihan (Ruttkay), 31. Fillo (Okuliar), 45. Fillo (Pastorek) – 27. Hraško (Doskočil).
     
    Koniec zápasu.
     
    44:27
    Vrútky dávajú gól! Gól v oslabení do prázdnej bránky. Domáci tak pečatia svoje víťazstvo. Gól: MICHAL FILLO, asistencia: Tomáš Pastorek.
     
    44:22
    Tomáš Ruttkay (VRU) inkasuje dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    43:13
    Oddychový čas hostí.
     
    38:55
    Filip Bobál (LRZ) inkasuje dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    33:47
    Peter Učník (VRU) inkasuje osobný 10-minútový trest za nešportové správanie.
     
    31:05
    Martin Lihan (VRU) inkasuje dve minúty za držanie.
     
    30:34
    Vrútky dávajú gól! Domácim sa podarilo odskočiť súperovi opäť na rozdiel dvoch gólov. Sú tak opäť bližšie k víťazstvu. Gól: MICHAL FILLO, asistencia: Daniel Okuliar.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa Vrútky dostali už do dvojgólového vedenia, ktoré však hráči Ružinova dokázali znížiť. Pred tretím dejstvom tak rozhodne nemôžeme hovoriť o víťazovi tohto stretnutia.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    28:10
    Tomáš Ruttkay (VRU) inkasuje dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    26:43
    Ružinov dáva gól! Hostia sa vracajú do zápasu po využitej presilovej hre počas ktorej znižujú na rozdiel jediného gólu. Gól: ONDREJ HRAŠKO, asistencia: Peter Doskočil.
     
    25:49
    Tomáš Ruttkay (VRU) inkasuje dve minúty za napadnutie.
     
    20:31
    Jakub Al-Asheri (LRZ) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    19:29
    Vrútky dávajú gól! Domáci odskakujú súperovi na rozdiel dvoch gólov. Ružinov tak bude musieť viac vsadiť na útok, ak chce pomýšľať na prípadné víťazstvo. Gól: MARTIN LIHAN, asistencia: Tomáš Ruttkay.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 11. Lihan (Ruttkay, Čavajda), 20. Lihan (Ruttkay), 31. Fillo (Okuliar), 45. Fillo (Pastorek) – 27. Hraško (Doskočil)


    HBK Kometa Vrútky: Kalis (Bolibruch) – Vidlár, Pastorek, Borsík, Greňo, Matuška, Parobok, Javor – Štefan, Ruttkay, Lihan, Fillo, Čavajda, Hlaváč, Okuliar, Učník, Simon, Šahul, Dadaj, Farbák
    Leaders Ružinov: Dubnický (Surák) – Behul, Križan, Rímsky, Střecha, Huber, Blahut, Bobál, Sadloň, Cvik, Hraško, Müller, Danko P., Danko D., Al-Asheri, Doskočil, Horváth

    Rozhodca: Pikula, Zbořil

    Diváci: 165
    Kometa Vrútky 1 3 Ružinov
    #1 Sobota 01.04.2017 • 13:00
    Kometa Vrútky - Ružinov 0:2
    #2 Nedeľa 02.04.2017 • 13:00
    Kometa Vrútky - Ružinov 4:1
    #3 Sobota 08.04.2017 • 13:00
    Ružinov - Kometa Vrútky 3:1
    #4 Nedeľa 09.04.2017 • 13:00
    Ružinov - Kometa Vrútky 5:2