Považská Bystrica – Kežmarok 1:4 (kon.) | Martin – Diaková 2:1 (kon.) | Kometa Vrútky – Ružinov 4:1 (kon.)
LG Green Staff Bratislava – Skalica 4:3 (kon.)
koniec
PROTEF Považská Bystrica
1:4 (1:1, 0:2, 0:1) Stav série: 0:1
MŠK Kežmarok
Nedeľa 02.04.2017, 11:00 • Hokejbalové ihrisko Považská Bystrica • Extraliga Play-off (SK) • Štvrťfinále
     
    Považská Bystrica vôbec nevyužila výhodu domáceho prostredia a prehrala oba zápasy na vlastnom ihrisku vo štvrťfinále play-off. Kežmarčania vyhrali včera 5:2 a dnes rovnako o tri góly 4:1. Východniari si tak odnášajú domov postupové mečbaly a budú sa snažiť preniknúť do semifinále. Druhý duel síce začali lepšie Považania, keď sa presadil Tománek, no potom padali góly iba do ich siete. Na konci prvej tretiny vyrovnal Glevaňák, v druhej časti sa k nemu pridal dvoma presnými zásahmi Teplický a víťazstvo pečatil strelou do prázdnej brány Kromka. (12:42:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    44:15
    Do konca zápasu zostávajú posledné sekundy. Kežmarok čaká na záverečný hvizd, aby sa mohol radovať z druhého triumfu vo štvrťfinálovej sérii.
     
    43:20
    Po vyhranom buly sa dostal k loptičke medzi kruhmi voľný Tomáš Pospíšil, ale jeho pokus smeroval tesne vedľa brány.
     
    42:42
    Vylúčený Dejneka je späť na ihrisku. Kežmarok zvládol všetky oslabenia v tretej tretine a kráča za druhým štvrťfinálovým víťazstvom.
     
    42:15
    Považská Bystrica pokračuje v presilovke, ale už iba s piatimi hráčmi na ihrisku. Domáci prehrávajú o tri góly, takže boj o vyrovnanie je pre nich márny.
     
    41:34
    Kežmarok dáva gól! Je definitívne rozhodnuté. Východniari získali loptičku v oslabení a PATRIK KROMKA ju poslal do odkrytej siete.
     
    41:04
    Domáci hokejbalisti hrajú v plnom počte a navyše odvolali brankára, takže momentálne majú k dispozícii presilovku šiestich proti štyrom.
     
    40:42
    Radovan Dejneka zbytočne fauloval po prerušení hry. Za seknutie dostal dvojminútový trest a dal domácim ďalšiu príležitosť na zníženie.
     
    40:15
    Boris Oravec mohol definitívne rozhodnúť. Útočník hostí sa dostal do samostatného úniku, ale v zakončení bol tiesnený a nedokázal úspešne zrealizovať blafák
     
    39:04
    Michal Mišovec nešťastne oslabil svoj tím. Domáci brankár vyhodil loptičku mimo ihriska, za čo dostal dve minúty za zdržiavanie hry.
     
    38:36
    Vylúčený Maděra sa vrátil na hraciu plochu. Domáci si vytvorili tlak, no okrem tvrdých striel Škrabka neohrozili bránu kežmarského tímu.
     
    37:30
    Považská Bystrica stratila už takmer minútu dvojnásobnej presilovky. Zatiaľ vymyslela len delovku Škrabka, ktorého vychytal Glevaňák.
     
    36:36
    Domáci hokejbalisti majú veľkú šancu na zníženie. Po faule na Milana Dolinajca dostal štyri minúty za hru so zdvihnutou hokejkou Oskar Šlachtic. Na trestnej lavici si odsedí dve minúty aj Lukáš Maděra.
     
    35:24
    Dominik Glevaňák sa dostal do výmeny názorov s rozhodcom, a tak dostal osobný trest. Útočník Kežmarčanov je vylúčený, no hrá sa päť na päť.
     
    35:24
    Kežmarčania zdvíhali ruky nad hlavu, pretože loptičku dotlačili za chrbát Mišovca. Rozhodca však videl postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    35:00
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Kežmarok naďalej kontroluje vývoj zápasu a kráča za druhým triumfom v sérii.
     
    33:54
    Považania sú stále pod tlakom hosťujúceho tímu. Domáci pôsobia odovzdaným dojmom a čakajú na nejaký pozitívny impulz.

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím PROTEF Považská Bystrica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MŠK Kežmarok. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 10. Tománek (Ďurkech) – 15. Glevaňák (Jankura, Zwick), 26. Teplický, 28. Teplický (Roháčik), 42. Kromka


    PROTEF Považská Bystrica: Mišovec (Buliš) – Kukučka, Kocian, Teska, Pružinský, Čičala, Regec – Škrabko, Piják, Demáček – Miške, Linet, M. Dolinajec – Tománek, Bujdák, Ďurkech – Bednár, Spál, Bušovský.
    MŠK Kežmarok: Glevaňák M. (Svitana) – Roháčik, Bednár, Dejneka, Šlachtic, Čarnogurský, Kundla, Kovalčík, Barč, Malina, Jurský – Pospíšil, Teplický, D. Glevaňák, Pisarčík, Zwick, Jankura, Kromka, Oravec, Maděra.
    Považská Bystrica 0 2 Kežmarok
    #1 Nedeľa 02.04.2017 • 11:00
    Považská Bystrica - Kežmarok 1:4
    #2 Sobota 08.04.2017 • 14:30
    Kežmarok - Považská Bystrica 4:3 koniec po predl.