Bayern – Frankfurt 3:0 (kon.) | Hertha – Dortmund 2:1 (kon.) | Darmstadt – Mainz 2:1 (kon.)
Freiburg – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Lipsko – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Ingolstadt – Kolín nad Rýnom 2:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:1 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 11.03.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Tak si to predstavte. Sami Allagui sa mohol strelecky presadiť, po peknom prieniku Mitchella Weisera ho však vychytal Roman Bürki.
     
    90+4
    Taktické striedanie domácich na záver zápasu. Z ihriska odchádza dnes sympaticky hrajúci Genki Haraguči, ktorého na posledné sekundy nahrádza Sami Allagui.
     
    90+3
    V závere zápasu sa nám priostruje. Žltú kartu vidí aj Christian Pulisic za faul na Marvin Plattenhardta.
     
    90
    Tak teraz sa námna trávniku Olympijského štadióna v Berlíne odohrávajú nie príliš futbalové momenty. Ousmane Dembèlé totiž oplácal veľmi škaredým spôsobom nedovolený zákrok Mitchellovi Weiserovi a obaja kohúti vidia za toto divadlo žltú kartu.
     
    84
    To bola posledná akcia Andrého Schürrleho v dnešnom stretnutí, keďže na jeho záverečné minúty ho strieda Mikel Merino.
     
    81
    Ďalšie striedanie v tíme Herthy je vynúteného charakteru. Zdravotné problémy avizuje Salomon Kalou, na ktorého miesto Pál Dardai posiela na posledné minúty Maximiliana Mittelstädta.
     
    76
    Thomas Tuchel chce dnes rozhodne bojovať, a tak robí hneď dvojitú zmenu vo svojej zostave. Z ihriska odchádza dvojica Gonzalo Castro, Erik Durm, ktorých nahrádza duo Ousmane Dembèlé, Christian Pulisic.
    71. Marvin Plattenhardt (HER) - 2:1
     
    71
    Hertha dala gól! Tak toto bola jednoducho paráda. K lopte sa postavil obranca MARVIN PLATTENHARDT a trafil to absolútne nechytateľne do ľavého horného rohu Bürkiho brány!
    70. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    70
    Matthias Ginter teraz trochu zavaril svojmu tímu, keď presne na hranici pokutového územia poslal k zemi rozbehnutého Mitchella Weisera, za čo vidí aj žltú kartu.
     
    69
    Veľká príležitosť Dortmundu. Gonzalo Castro sa pretlačil s loptou až do pokutového územia, posunul ju na Aubameyanga, no ten mieri tesne vedľa pravej žrde Jarsteinovej brány.
     
    66
    Ako prvý strieda domáci kouč. Na ihrisku už neuvidíme dnes nevýrazného Vedada Ibiševića, ktorého nahradí Mitchell Weiser.
     
    61
    Krátko po uplynutí hodiny riadneho hracieho času sme svedkami aj prvej žltej karty. Po nedovolenom zákroku na Gonzala Castra ju vidí Sebastian Langkamp.
    58. Gonzalo Castro (DOR)
     
    58
    Diery v defenzíve Herthy začínajú pribúdať. Teraz sa ňou prehnal ako víchor Gonzalo Castro, mieril to k pravej žrdi, no bránu Berlínčanov netrafil.
    55. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 1:1
     
    55
    Dortmund dal gól! Po nezvládnutom rohovom kope zo strany Herthy vyrazili hostia do rýchleho protiútoku, k lopte sa dostal Šindži Kagawa, ktorý videl dobre postaveného PIERREA-EMERICKA AUBAMEYANGA a najlepší kanonier Bundesligy si pripisuje ďalší presný zásah!
     
    54
    Skvelá práca Salomona Kaloua. Ten jednoduchou kľučkou v pokutovom území oklamal dvojicu súperov a z hranice bránkovej čiary napálil loptu do "malého vápna", kde si to však Roman Bürki postrážil a vyrazil ju na rohový kop.
    50. Per Ciljan Skjelbred (HER)
     
    50
    Na opačnej strane to už mohlo byť 2:0. Veľmi dobre zapracoval Peter Pekarík, cez Salomona Kaloua sa lopta dostala k Perovi Skjelbredovi, no ten namieril len tesne vedľa brány Romana Bürkiho.
     
    46
    No a Borussia mohla vyrovnať hneď v úvode druhého polčasu! Gonzalo Castro pekným centrom našiel na pravej žrdi Erika Durma, ktorý ešte hľadal Pierrea-Emericka Aubameyanga. Gabonský kanonier loptu tesne minul, no ak by aj gól dal, neplatil by pre jeho postavenie mimo hry.
     
    45
    Spomínaný kvalitný vysoký pressing Berlínčanov priniesol úspech, Genki Haraguči rozohral doľava na Marvina Plattenhardta, ktorý centrom hľadal Salomona Kaloua, avšak ten pri pokuse o "rybičku" loptu tesne minul.
     
    40
    No a mohlo byť vyrovnané. Lopta po rohu z pravej strany prepadla až k Marcovi Bartrovi, ktorý sa teraz drží za hlavu, pretože pred ním zívala poloprázdna brána Herthy.
     
    16
    Zaujímavá príležitosť Herthy. Roman Bürki tentokrát trochu podcenil center od rohovej zastávky a hostia mali aj trochu šťastia, keď Marc Bartra vykopával dorážku Kaloua z bránkovej čiary.
    11. Salomon Kalou (HER) - 1:0
     
    11
    Hertha dala gól! Tak to bola veľká chyba Juliana Weigla. Stredopoliar Borussie stratil v strede poľa loptu, po pravej strane ju potiahol Genki Haraguči, ktorý ju napokon ako na podnose ponúkol SALOMONOVI KALOUOVI, a ten už nemal problém zasunúť ju za bezmocného Bürkiho.
     
    5
    Na opačnej strane podnikol rýchly protiútok Genki Haraguči, z pravej strany si narovnal loptu na os ihriska, no namieril len vedľa brány Romana Bürkiho.
     
    2
    No a Borussia mohla hneď skraja zápasu udrieť. Raphaël Guerreiro vymyslel nádhernú prihrávku na Andrého Schürrleho až do pokutového územia, ten sa pokúsil obstreliť brankára Jarsteina, no pri tomto pokuse minul aj bránu domácich.

    Jakub Kocourek

    Góly: 11. Kalou, 71. Plattenhardt – 55. Aubameyang

    Karty:   61. Langkamp (HER), 90. Weiser (HER) – 70. Ginter (DOR), 90. Dembèlé (DOR), 90+3. Pulisic (DOR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:15.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Stark, Skjelbred – Haraguči (90+4. Allagui), Darida, Kalou (81. Mittelstädt) – Ibišević (C) (66. Weiser).
    Náhradníci: Kraft – Kade, Allagui, Mittelstädt, Allan, Stocker, Weiser.

    Borussia Dortmund: Bürki – Durm (76. Pulisic), Ginter, Bartra, Schmelzer (C) – Weigl – Schürrle (84. Merino), G. Castro (76. Dembèlé), Kagawa, Guerreiro – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Dembèlé, Merino, Mor, Piszczek, Passlack, Pulisic.

    Rozhodca: Robert Hartmann