Bayern – Frankfurt 3:0 (kon.) | Hertha – Dortmund 2:1 (kon.) | Darmstadt – Mainz 2:1 (kon.)
Freiburg – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Lipsko – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Ingolstadt – Kolín nad Rýnom 2:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:1 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 11.03.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Hertha Berlín vstupovala do tohto duelu v pozícii mierneho otusidera, no predviedla skvelý taktický výkon a napokon si do tabuľky pripisuje mimoriadne cenné tri body. V druhom polčase sa síce podarilo vyrovnať Pierreovi-Emerickovi Aubameyangovi, no v 71. minúte rozhodol nádhernou strelou z priameho kopu o víťazstve domácich Marvin Plattenhardt. Odo mňa je to pre dnešok všetko, majte ešte peknú sobotu! (17:27:53)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Tento rohový kop síce domácim nevyšiel, no mrzieť ich rozhodne nemusí, pretože zápas sa končí.
     
    90+4
    Tak si to predstavte. Sami Allagui sa mohol strelecky presadiť, po peknom prieniku Mitchella Weisera ho však vychytal Roman Bürki.
     
    90+4
    Taktické striedanie domácich na záver zápasu. Z ihriska odchádza dnes sympaticky hrajúci Genki Haraguči, ktorého na posledné sekundy nahrádza Sami Allagui.
     
    90+3
    V závere zápasu sa nám priostruje. Žltú kartu vidí aj Christian Pulisic za faul na Marvin Plattenhardta.
     
    90+2
    Šindži Kagawa hľadal centrovanou loptou Aubameyanga, no ten zakončoval v záklone, a tak s jeho hlavičkou nemal Rune Jarstein žiaden problém.
     
    90+1
    Prvú minútu nadstavenia vyplnila štandardná situácia Dortmundu, ktorú ale hostia znova nezvládli tak, aby sa dostali do streleckej príležitosti.
     
    90
    Nadstavovať sa budú až štyri minúty.
     
    90
    Tak teraz sa námna trávniku Olympijského štadióna v Berlíne odohrávajú nie príliš futbalové momenty. Ousmane Dembèlé totiž oplácal veľmi škaredým spôsobom nedovolený zákrok Mitchellovi Weiserovi a obaja kohúti vidia za toto divadlo žltú kartu.
     
    89
    Christian Pulisic nevyzrel so svojimi individuálnmi schopnosťami na Marvina Plattenhardta a následne ani na Johna Brooksa.
     
    88
    Ousmane Dembèlé poslal center od ľavej rohovej zastávky len do miest, kde si po loptu bez problémov prišiel dnes pozorný Rune Jarstein.
     
    88
    Hostia si rohový kop zopakujú, strela Christiana Pulisica bola zblokovaná.
     
    87
    Marc Bartra sa stále častejšie objavuje na hrote útoku Borussie. Teraz si prebral prihrávku od Ousmaneho Dembèlého, no v zakončení mu zabránil John Brooks.
     
    86
    Julian Weigl zo stredu poľa hľadal na ľavom krídle Marcela Schmelzera, no kapitán BVB na túto prihrávku nedočiahol. Odkopáva sa od brány domácich.
     
    85
    Ousmane Dembèlé je síce skvelý technik, no v tejto chvíli ukázal aj svoju slabú stránku. Až príliš dlho váhal s tým, aby vrátil prihrávku Christianovi Pulisicovi a napokon o loptu prišiel.
     
    84
    To bola posledná akcia Andrého Schürrleho v dnešnom stretnutí, keďže na jeho záverečné minúty ho strieda Mikel Merino.
     
    83
    Tak pozor! Ousmane Dembèlé našiel Andrého Schürrleho na hranici pokutového územia, a ten namieril tesne vedľa brány Herthy Berlín.
     
    82
    Z diaľky to vyskúšal porpagačný pokusom Vladimír Darida, no namieril veľmi nepresne, a tak môže vykopávať od vlastnej brány Roman Bürki.

    Jakub Kocourek

    Góly: 11. Kalou, 71. Plattenhardt – 55. Aubameyang

    Karty:   61. Langkamp (HER), 90. Weiser (HER) – 70. Ginter (DOR), 90. Dembèlé (DOR), 90+3. Pulisic (DOR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:15.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Stark, Skjelbred – Haraguči (90+4. Allagui), Darida, Kalou (81. Mittelstädt) – Ibišević (C) (66. Weiser).
    Náhradníci: Kraft – Kade, Allagui, Mittelstädt, Allan, Stocker, Weiser.

    Borussia Dortmund: Bürki – Durm (76. Pulisic), Ginter, Bartra, Schmelzer (C) – Weigl – Schürrle (84. Merino), G. Castro (76. Dembèlé), Kagawa, Guerreiro – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Dembèlé, Merino, Mor, Piszczek, Passlack, Pulisic.

    Rozhodca: Robert Hartmann