Bayern – Frankfurt 3:0 (kon.) | Hertha – Dortmund 2:1 (kon.) | Darmstadt – Mainz 2:1 (kon.)
Freiburg – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Lipsko – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Ingolstadt – Kolín nad Rýnom 2:2 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:1 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 11.03.2017, 15:30Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Hertha Berlín vstupovala do tohto duelu v pozícii mierneho otusidera, no predviedla skvelý taktický výkon a napokon si do tabuľky pripisuje mimoriadne cenné tri body. V druhom polčase sa síce podarilo vyrovnať Pierreovi-Emerickovi Aubameyangovi, no v 71. minúte rozhodol nádhernou strelou z priameho kopu o víťazstve domácich Marvin Plattenhardt. Odo mňa je to pre dnešok všetko, majte ešte peknú sobotu! (17:27:53)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Tento rohový kop síce domácim nevyšiel, no mrzieť ich rozhodne nemusí, pretože zápas sa končí.
     
    90+4
    Tak si to predstavte. Sami Allagui sa mohol strelecky presadiť, po peknom prieniku Mitchella Weisera ho však vychytal Roman Bürki.
     
    90+4
    Taktické striedanie domácich na záver zápasu. Z ihriska odchádza dnes sympaticky hrajúci Genki Haraguči, ktorého na posledné sekundy nahrádza Sami Allagui.
     
    90+3
    V závere zápasu sa nám priostruje. Žltú kartu vidí aj Christian Pulisic za faul na Marvin Plattenhardta.
     
    90+2
    Šindži Kagawa hľadal centrovanou loptou Aubameyanga, no ten zakončoval v záklone, a tak s jeho hlavičkou nemal Rune Jarstein žiaden problém.
     
    90+1
    Prvú minútu nadstavenia vyplnila štandardná situácia Dortmundu, ktorú ale hostia znova nezvládli tak, aby sa dostali do streleckej príležitosti.
     
    90
    Nadstavovať sa budú až štyri minúty.
     
    90
    Tak teraz sa námna trávniku Olympijského štadióna v Berlíne odohrávajú nie príliš futbalové momenty. Ousmane Dembèlé totiž oplácal veľmi škaredým spôsobom nedovolený zákrok Mitchellovi Weiserovi a obaja kohúti vidia za toto divadlo žltú kartu.
     
    89
    Christian Pulisic nevyzrel so svojimi individuálnmi schopnosťami na Marvina Plattenhardta a následne ani na Johna Brooksa.
     
    88
    Ousmane Dembèlé poslal center od ľavej rohovej zastávky len do miest, kde si po loptu bez problémov prišiel dnes pozorný Rune Jarstein.
     
    88
    Hostia si rohový kop zopakujú, strela Christiana Pulisica bola zblokovaná.
     
    87
    Marc Bartra sa stále častejšie objavuje na hrote útoku Borussie. Teraz si prebral prihrávku od Ousmaneho Dembèlého, no v zakončení mu zabránil John Brooks.
     
    86
    Julian Weigl zo stredu poľa hľadal na ľavom krídle Marcela Schmelzera, no kapitán BVB na túto prihrávku nedočiahol. Odkopáva sa od brány domácich.
     
    85
    Ousmane Dembèlé je síce skvelý technik, no v tejto chvíli ukázal aj svoju slabú stránku. Až príliš dlho váhal s tým, aby vrátil prihrávku Christianovi Pulisicovi a napokon o loptu prišiel.
     
    84
    To bola posledná akcia Andrého Schürrleho v dnešnom stretnutí, keďže na jeho záverečné minúty ho strieda Mikel Merino.
     
    83
    Tak pozor! Ousmane Dembèlé našiel Andrého Schürrleho na hranici pokutového územia, a ten namieril tesne vedľa brány Herthy Berlín.
     
    82
    Z diaľky to vyskúšal porpagačný pokusom Vladimír Darida, no namieril veľmi nepresne, a tak môže vykopávať od vlastnej brány Roman Bürki.
     
    81
    Ďalšie striedanie v tíme Herthy je vynúteného charakteru. Zdravotné problémy avizuje Salomon Kalou, na ktorého miesto Pál Dardai posiela na posledné minúty Maximiliana Mittelstädta.
     
    80
    Mitchell Weiser hľadal veľmi zaujímavou prihrávkou Sebastiana Langkampa, ktorý sa vidal na ofenzívny výlet, no na prihrávku svojho spoluhráča nezareagoval.
     
    79
    Séria nepresností na oboch stranách. Najskôr stratili loptu na polovici ihriska hráči Borussie, následne však Genki Haraguči svojou kolmicou nenašiel Mitchella Weisera.
     
    78
    Ousmane Dembèlé sa zatiaľ k tomu, aby dokázal svoju skvelú prácu s loptou nedostal. Tentokrát ho po prihrávke od Juliana Weigla odzbrojil Niklas Stark.
     
    77
    Vladimír Darida videl dobre rozbehnutého Salomona Kaloua, no jeho kolmica do pokutového územia končí len vedľa brány hostí.
     
    76
    Thomas Tuchel chce dnes rozhodne bojovať, a tak robí hneď dvojitú zmenu vo svojej zostave. Z ihriska odchádza dvojica Gonzalo Castro, Erik Durm, ktorých nahrádza duo Ousmane Dembèlé, Christian Pulisic.
     
    75
    Marc Bartra sa odhodlal k odvážnemu prieniku až do pokutového územia, kde našiel Gonzalo Castra, no ten mieri znova nepresne.
     
    74
    Gonzalo Castro predviedol svoj veľký prehľad v hre, keď hľadal v pokutovom území Šindžiho Kagawu, ten bol ale tiesnený a namieril len vedľa Jarsteinovej brány.
     
    73
    Hertha ale dnes predvádza skvelý výkon a až na pár zaváhaní v defenzíve v úvode druhého polčasu má dnešný duel pod kontrolou.
     
    72
    Do konca zápasu zostáva s nadstaveným časom približne 20 minút a na rade sú znova zverenci Thomasa Tuchela, ktorí po nádejnom vstupe do druhého polčasu znova strácajú jeden gól.
    71. Marvin Plattenhardt (HER) - 2:1
     
    71
    Hertha dala gól! Tak toto bola jednoducho paráda. K lopte sa postavil obranca MARVIN PLATTENHARDT a trafil to absolútne nechytateľne do ľavého horného rohu Bürkiho brány!
    70. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    70
    Matthias Ginter teraz trochu zavaril svojmu tímu, keď presne na hranici pokutového územia poslal k zemi rozbehnutého Mitchella Weisera, za čo vidí aj žltú kartu.
     
    69
    Veľká príležitosť Dortmundu. Gonzalo Castro sa pretlačil s loptou až do pokutového územia, posunul ju na Aubameyanga, no ten mieri tesne vedľa pravej žrde Jarsteinovej brány.
     
    68
    Následný Daridov center však nenašiel žiadneho z jeho spoluhráčov, skončil len v rukaviciach Romana Bürkiho.
     
    68
    Teraz sa však v súboji stretlo hneď niekoľko hráčov a, ak sa nemýlim, Vladimír Darida si vypýtal faul práve od Erika Durma.
     
    67
    Hertha teraz útočí po svojej ľavej strane, tam však veľmi dobre pracuje Erik Durm, ktorý niekoľkokrát prerušil útok Berlínčanov odkopom na autového vhadzovanie.
     
    66
    Ako prvý strieda domáci kouč. Na ihrisku už neuvidíme dnes nevýrazného Vedada Ibiševića, ktorého nahradí Mitchell Weiser.
     
    66
    Ani z tohto obláčika nezapršalo. Erik Durm vracal odrazenú loptu do pokutového územia, tá však skončila ďaleko vedľa brány domácich.
     
    65
    Tak teraz to boli poriadne zmätky v defenzíve Herthy. Využiť sa to snažil Gonzalo Castro, no jeho volej po odrazenej lopte odvrátil na rohový kop John Brooks.
     
    64
    Julian Weigl hľadal vysokou loptou do pokutového územia Erika Durma, no situáciu veľmi dobre čítal aj Rune Jarstein.
     
    63
    Teraz mohol Vedad Ibišević osvedčiť svoje kanonierske schopnosti, no v šprintérskom súboji s dvojicou Ginter-Bartra neuspel.
     
    62
    Marvin Plattenhardt sa dnes už po niekoľký raz snažil centrovanou loptou hľadať Vedada Ibiševića, no ten je v dnešnom dueli nevýrazný a má problém dostať sa aktívnejšie do hry.
     
    61
    Krátko po uplynutí hodiny riadneho hracieho času sme svedkami aj prvej žltej karty. Po nedovolenom zákroku na Gonzala Castra ju vidí Sebastian Langkamp.
     
    60
    Gonzalo Castro vymyslel veľmi zaujímavú kolmicu na Pierrea-Emericka Aubameyanga, no teraz treba za obetavý obranný zákrok pochváliť aj Pera Skjelbreda.
     
    59
    André Schürrle teraz zrýchlil medzi dvojicou stredných záložníkov súpera a vypýtal si nedovolený zákrok od Niklasa Starka.
    58. Gonzalo Castro (DOR)
     
    58
    Diery v defenzíve Herthy začínajú pribúdať. Teraz sa ňou prehnal ako víchor Gonzalo Castro, mieril to k pravej žrdi, no bránu Berlínčanov netrafil.
     
    57
    No a hneď to s hrou Dortmundu vyzerá inak. Šindži Kagawa potiahol loptu po osi ihriska, no už nemal síl na to, aby dôleraznejšie zakončil.
    55. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR) - 1:1
     
    55
    Dortmund dal gól! Po nezvládnutom rohovom kope zo strany Herthy vyrazili hostia do rýchleho protiútoku, k lopte sa dostal Šindži Kagawa, ktorý videl dobre postaveného PIERREA-EMERICKA AUBAMEYANGA a najlepší kanonier Bundesligy si pripisuje ďalší presný zásah!
     
    54
    Skvelá práca Salomona Kaloua. Ten jednoduchou kľučkou v pokutovom území oklamal dvojicu súperov a z hranice bránkovej čiary napálil loptu do "malého vápna", kde si to však Roman Bürki postrážil a vyrazil ju na rohový kop.
     
    53
    Julian Weigl to teraz skúšal prekvapivou dlhou loptou na Pierrea-Emericka Aubameyanga, no jeho úmysel prečítal John Brooks, ktorý tak pomohol Runemu Jarsteinovi pri tomto zákroku.
     
    52
    Po sérii tvrdých súbojov na polovici ihriska sa píska proti domácicm, keď sa hlavnému rozhodcovi nepáčil zákrok Genkiho Haragučiho na Juliana Weigla.
     
    51
    André Schürrle chcel centrom z ľavej strany hľadať niektorého zo svojich spoluhráčov, no všetko si to postrážil pozorný Rune Jarstein.
    50. Per Ciljan Skjelbred (HER)
     
    50
    Na opačnej strane to už mohlo byť 2:0. Veľmi dobre zapracoval Peter Pekarík, cez Salomona Kaloua sa lopta dostala k Perovi Skjelbredovi, no ten namieril len tesne vedľa brány Romana Bürkiho.
    49. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    49
    Dortmundčania znova dlho kombinovali na polovici súpera, čo napokon nevydržal Marc Bartra a vyskúšal pozornosť gólmana Herthy ďalekonosnou strelou.
     
    47
    Tak druhá polovica zápasu nám začala poriadne zhurta. Borussia zatiaľ domácim loptu takmer ani nepožičala a hľadá medzeru v pozornej defenzíve na čele s brankárom Jarsteinom.
     
    46
    No a Borussia mohla vyrovnať hneď v úvode druhého polčasu! Gonzalo Castro pekným centrom našiel na pravej žrdi Erika Durma, ktorý ešte hľadal Pierrea-Emericka Aubameyanga. Gabonský kanonier loptu tesne minul, no ak by aj gól dal, neplatil by pre jeho postavenie mimo hry.
     
    46
    Druhý polčas sa začal rozohrávkou hostí z Dortmundu. Vyzerá to tak, že ani jeden z trénerov zatiaľ do svojej základnej zostavy nezasahoval.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Herthou Berlína a Borussiou Dortmund priniesol zaujímavý futbal. O niečo viac z hry mali predsa len hostia, no Berlínčanom sa podarilo streliť rýchly gól zásluhou Salomona Kaloua. Hertha navyše predvádza veľmi slušný výkon aj v defenzíve. Dortmundčania sa však nevzdávajú a v druhom polčase sa tak rozhodne ešte máme na čo tešiť.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Marvin Plattehnardt chcel zakombinovať so Salomonom Kalouom, no útočník z Pobrežia Slonoviny bol v ofsajde, a tak nemohol pokračovať vo svojej aktivite.
     
    45+1
    Genki Haraguči je dnes veľmi aktívny. Ďalší jeho prienik po pravej strane však stroskotal na Marcelovi Schmelzerovi.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať ešte jedna minúta.
     
    45
    Spomínaný kvalitný vysoký pressing Berlínčanov priniesol úspech, Genki Haraguči rozohral doľava na Marvina Plattenhardta, ktorý centrom hľadal Salomona Kaloua, avšak ten pri pokuse o "rybičku" loptu tesne minul.
     
    44
    Hertha pokračuje vo veľmi dobrej aktívnej defenzíve. Všetci hráči sa snažia napádať rozohrávku hráčov Dortmundu a súpera tak k ničomu nebezpečnému nepúšťajú.
     
    43
    V týchto momentoch sa musel mať na pozore aj Rune Jarstein, ktorý riešil po jednom centri z ľavej aj pravej strany. Všetko však zvládol a pred výkopom môže našetriť pre svoj tím ďalšie sekundičky.
     
    42
    Centroval Vladimír Darida, no s loptou s jeho kopačky si obrana Dortmundu poradila a hostia môžu vyraziť dopredu.
    41. Marc Bartra (DOR)
     
    41
    Bartra sa teraz previnil proti pravidlám, keď pri defenzívnom zákroku nepríjemne zasiahol Salomona Kaloua a Hertha tak bude mať ďalšiu príležitosť rozohrávať štandardnú situáciu.
     
    40
    Záver prvého polčasu sa blíži. Domáci si zatiaľ relatívne v pohode strážia svoje vedenie, no pred malou chvíľou mohla inkasovať. To by však Marc Bartra musel premeniť veľkú príležitosť.
     
    40
    No a mohlo byť vyrovnané. Lopta po rohu z pravej strany prepadla až k Marcovi Bartrovi, ktorý sa teraz drží za hlavu, pretože pred ním zívala poloprázdna brána Herthy.
     
    39
    Pierre-Emerick Aubameyang sa dnes príliš do hry nedostáva. Teraz však svojim streleckým pokusom trafil Sebastiana Langkampa a Borussia môže rozohrávať ďalší rohový kop.
     
    37
    Borussia naďalej drží loptu vo svojej moci, no nie a nie prekabátiť veľmi dobre pripravenú defenzívu Berlína.
     
    36
    No a znova skvelý Peter Pekarík. Teraz si pri obrannom zákroku vypýtal od Schürrleho nedovolený zákrok, aj keď s tým krídelník Borussie veľkú spokojnosť neprejavuje.
     
    35
    André Schürrle má dnes zatiaľ pomerne veľké problémy s dobre pracujúcim Petrom Pekaríkom, ktorý mu takmer "nedá dýchať". Ani tentokrát slovenský bek Berlínčanov nezaváhal.
     
    34
    No a znova. Tentokrát proti Raphaëlovi Guerreirovi z obrannej formácie dobre vystúpil Sebastian Langkamp.
     
    33
    Tempo hry nám poriadne upadlo. Borussia vyvíja veľkú snahu prekonať defenzívu Herthy, no zatiaľ nevymyslela nič, čím by domácich zaskočila.
     
    32
    Už som chcel znova pochváliť slovenského obrancu Petra Pekaríka, ktorý dnes predvádza zatiaľ veľmi dobrý výkon. No po jeho obrannom zákroku proti Andrému Schürrlemu napokon Berlínčanom pomohol hvizd hlavného rozhodcu, ktorý videl ofsajd Schürrleho.
     
    31
    Vedad Ibišević dnes zatiaľ príliš nie je na ihrisku vidieť. V tejto chvíli chcel vyslať do šance Salomona Kaloua, no našiel ho len v postavení mimo hry.
     
    30
    André Schürrle teraz chcel tak vybojovať loptu na hranici pokutového územia Herthy, až sa proti dvojici súperov previnil nedovoleným zákrokom.
     
    29
    Druhý japonský futbalista na ihrisku Genki Haraguči to skúsil individuálne cez Marcela Schmelzera, no dnešný kapitán hostí si s ním poradil.
     
    28
    Po aktivite Berlínčanov vyrazili hráči Borussie do rýchleho protiútoku, Šindži Kagawa však finálnu prihrávku na Pierrea-Emericka Aubameyanga nezvládol, keď dobre zasiahol John Brooks.
     
    27
    Tak teraz to Marc Bartra zbytočne prehnal so svojou agresivitou vo výskoku proti Salomonovi Kalouovi. Strelec zatiaľ jediného gólu zápasu by však mal byť v poriadku.
     
    26
    Dortmundčanom ale dnes zatiaľ štandardné situácie nevychádzajú. Ani tentokrát sa po rohu z ľavej strany do žiadneh nebepzečnej príležitosti nedostali.
     
    25
    Tak konečne sa Borussii podarilo prekonať pozornú defenzívu Berlínčanov, všetko musel napokon rezolútnym odkopom pred Aubameyangom riešiť Peter Pekarík.
     
    24
    Po rohu z pravej strany sa do šance tlačil Niklas Stark, no hlavný rozhodca videl jeho útočný faul a tak píska v prospech Borussie Dortmund.
     
    24
    Na opačnej strane predviedol odvážny prienik Genki Haraguči, ktorého musel Marc Bartra zastaviť len za cenu rohového kopu.
     
    23
    Julian Weigl sa pokúsil vyslať do šance Šindžiho Kagawu, no Rune Jarstein bol pri lopte skôr ako japonský stredopoliar BVB.
     
    22
    Medzitým pokračujeme ďalej. Loptu držia na svojich kopačkách futbalisti Borussie, no manévrujú s ňou v úctyhodnej vzdialenosti od brány Berlínčanov.
     
    21
    Tak toto je skutočne veľmi nepríjemný pohľad. V pokutovom území Borussie zostáva bezmocne ležať Sebastian Langkamp, ktorý sa vo vzduchu zrazil s Julianom Weiglom. S obrancom Herthy to nevyzerá vôbec dobre a pravdepodobne bude musieť striedať.
     
    20
    Po prvý raz sa na ofenzvíny výlet vydal aj Peter Pekarík, ktorý vybojoval od Marcela Schmelzera štandardnú situáciu vo vzdialenosti asi 30 metrov.
     
    18
    Dortmund sa v týchto momentoch príliš nevie presadiť cez dobre sformovaných domácich, ktorí zverencov Thomasa Tuchela k nebezpečnejším situáciám nepúšťajú.
     
    17
    Chvíľu sa nehrá, keďže Marc Bartra sa aj tentokrát hodil do ďalekonosného pokusu Niklasa Starka a bude potrebovať krátke ošetrenie.
     
    16
    Zaujímavá príležitosť Herthy. Roman Bürki tentokrát trochu podcenil center od rohovej zastávky a hostia mali aj trochu šťastia, keď Marc Bartra vykopával dorážku Kaloua z bránkovej čiary.
     
    15
    A už to mohlo byť o dva góly. Aktívny Salomon Kalou sa oprel do lopty z dobrých 20 metrov a Roman Bürki mal čo robiť, aby jeho projektil vytlačil na rohový kop.
     
    14
    Z tejto štandardnej situácie ale Dortmund nič svetoborné nevymyslel a v tejto chvíli sa už musí brániť aktivite futbalistov Herthy.
     
    13
    O okamžitú odpoveď sa prienikom po ľavej strane pokúsil Raphaël Guerreiro, ktorý sa ale neprebil cez Petra Pekaríka, a tak je z toho opäť len rohový kop pre Borussiu.
     
    12
    Tak toto je pomerne šokujúci úvod zápasu. Favorizovaná Borussia síce hrá s viacerými zmenami v základnej zostave no napriek tomu to do týchto chvíľ vyzeralo, že má úvod stretnutia pod kontrolou.
    11. Salomon Kalou (HER) - 1:0
     
    11
    Hertha dala gól! Tak to bola veľká chyba Juliana Weigla. Stredopoliar Borussie stratil v strede poľa loptu, po pravej strane ju potiahol Genki Haraguči, ktorý ju napokon ako na podnose ponúkol SALOMONOVI KALOUOVI, a ten už nemal problém zasunúť ju za bezmocného Bürkiho.
     
    9
    Sledujeme futbal vo veľmi vysokom tempe. Rýchly protiútok po ľavej strane od Andrého Schürrleho však neskončil úspešne, keď kr´ídelník Borussie namieril znova nepresne.
     
    8
    Loptu po ľavej strane potiahol Salomon Kalou, odovzdal ju Marvinovi Plattenhardtovi, ktorého nebezpečný center si napokon postrážil Roman Bürki.
     
    7
    V rozohrávke defenzívy Berlínčanov to trochu zaškrípalo, no štvorica na čele s Johnom Brooksom svoje menšie nedorozumenie dokázala napraviť skôr, ako sa k lopte dostal Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    6
    Hlavný rozhodca teraz dvakrát v krátkom časovom slede pískal v prospech Herthy. Nedovoleným zákrokom sa previnil Marc Bartra.
     
    5
    Na opačnej strane podnikol rýchly protiútok Genki Haraguči, z pravej strany si narovnal loptu na os ihriska, no namieril len vedľa brány Romana Bürkiho.
     
    5
    Po centri Gonzala Castra od pravej rohovej zastávky sa do vzduchu zavesil Matthias Ginter, no namieril len nad bránu Runeho Jarsteina.
     
    4
    André Schürrle sa prebíjal po pravej strane až do šestnástky Herthy, tam ho ale do šance nepustil Sebastian Langkamp. Borussia tak má možnosť rozohrávať prvý rohový kop.
     
    3
    Prvým nedovoleným zákrokom zápasu sa previnil v strede ihriska Per Skjelbred, pri lopte tak zostávajú hostia z Dortmundu.
     
    2
    No a Borussia mohla hneď skraja zápasu udrieť. Raphaël Guerreiro vymyslel nádhernú prihrávku na Andrého Schürrleho až do pokutového územia, ten sa pokúsil obstreliť brankára Jarsteina, no pri tomto pokuse minul aj bránu domácich.
     
    1
    Zápas sa začal. Aktívnejšie začali futbalisti Herthy, no prízemný center Marvina Plattenhardta našiel len nohy Matthiasa Gintera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Stark, Skjelbred – Haraguči, Darida, Kalou – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Kade, Allagui, Mittelstädt, Allan, Stocker, Weiser.

    Borussia Dortmund: Bürki – Durm, Ginter, Bartra, Schmelzer (C) – Weigl – Schürrle, G. Castro, Kagawa, Guerreiro – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Dembèlé, Merino, Mor, Piszczek, Passlack, Pulisic.

    Rozhodca: Robert Hartmann.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Tá má počas tohto víkendu na programe svoje 24. kolo. Jeho jednoznačne najväčším šlágrom bude duel, ktorý sa odohrá na Olympijskom štadióne v Berlíne. Domáca Hertha tu privíta vo forme hrajúcu Borussiu Dortmund. Stretnutie sa začína o 15:30.

    HERTHA BSC

    Hertha Berlín sa po odohratí 23 ligových kôl nachádza na 5. mieste tabuľky. Doposiaľ sa mužstvu z hlavného mesta Nemecka podarilo nazbierať 37 bodov. Berlínčania by mohli byť v tabuľke aj vyššie, no ich veľkým problémom je neefektívna ofenzíva. V doterajšom priebehu sezóny nastrieľali celkovo len 30 gólov, čo je takmer dvakrát menej ako líder tabuľky Bayern Mníchov. Najlepším strelcom tímu je jeho kapitán Bosniak Vedad Ibišević, ktorý sa presadil už desaťkrát. Na druhej strane, v defenzíve patrí Hertha v aktuálnom ročníku Bundesligy k tomu lepšiemu. Inkasovala zatiaľ 25-krát, pričom menej gólod dostali už len štyri mužstvá. Aktuálna forma zverencov trénera Pála Dardaia je ako na hojdačke. Z posledných piatich zápasov vyhrali len dva. Naposledy sa predstavili na ihrisku zachraňujúceho sa Hamburgu, kde utrpeli nečakanú porážku po výsledku 1:0. Slovenských fanúšikov môže tešiť fakt, že okrem už tradičnej opory defenzívy Herthy Petra Pekaríka sa po dlhodobých zdravotných problémov konečne do zostavy Berlínčanov dostáva aj ich predsezónna posila Ondrej Duda. Kto však bude v tomto stretnutí trénerovi Dardaiovi chýbať, to je trojica Florian Baak, Arne Maier a Julian Schieber. Otázny je štart v prípade tria Fabian Lustenberger, Jordan Torunarigha a Mitchell Weiser.

    BORUSSIA DORTMUND

    Borussia Dortmund je v tabuľke nad svojim dnešným súperom, keď jej patrí aktuálne 3. priečka. BVB nazbieral v doterajšom priebehu sezóny 43 bodov a na aktuálne druhé Lipsko stráca šesť bodov. Dortmund predvádza pod vedením trénera Thomasa Tuchela svoj tradičný pekný ofenzívny futbal, o čom svedčí aj 52 nastrieľaných gólov. Viackrát sa presadili už len strelci Bayernu Mníchov. Ťahúňom ofenzívy Borussie je Gabončan Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý sa do čierneho trafil už 21-krát a je lídrom tabuľky strelcov Bundesligy. Dortmundčania majú aktuálne veľmi dobrú formu, keď nielenže v domácej súťaži zvíťazili v posledných troch zápasoch, ale počas týždňa potvrdili svoju pohodu aj pohodlným triumfom v Lige majstrov nad Benficou Lisabon v pomere 4:0, vďaka ktorému postúpili do štvrťfinále najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže. Spomínaný Aubameyang aj v tomto dueli potvrdil skvelú streleckú formu, keď sa presadil trikrát. Vrásky na čele má však Thomas Tuchel zo zdravotného stavu dvoch svojich veľkých opôr. Mariovi Götzemu hrozí pre vážne zdravotné problémy dokonca koniec kariéry a počas posledného ligového duelu sa zranil aj kapitán Marco Reus, ktorého trápi zranené stehno. Navyše, na listine zranených hráčov Dortmundu nájdeme aj Sebastiana Rodeho. O štarte Svena Bendera a Alexandra Isaka sa rozhodne až tesne pred začiatkom stretnutia.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH DUELOV:

    Dortmund – Hertha Berlín 2:1pp
    Dortmund – Hertha Berlín 1:1
    Hertha Berlín – Dortmund 0:3
    Hertha Berlín – Dortmund 0:0
    Dortmund – Hertha Berlín 3:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Jakub Kocourek

    Góly: 11. Kalou, 71. Plattenhardt – 55. Aubameyang

    Karty:   61. Langkamp (HER), 90. Weiser (HER) – 70. Ginter (DOR), 90. Dembèlé (DOR), 90+3. Pulisic (DOR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:9. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:15.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Stark, Skjelbred – Haraguči (90+4. Allagui), Darida, Kalou (81. Mittelstädt) – Ibišević (C) (66. Weiser).
    Náhradníci: Kraft – Kade, Allagui, Mittelstädt, Allan, Stocker, Weiser.

    Borussia Dortmund: Bürki – Durm (76. Pulisic), Ginter, Bartra, Schmelzer (C) – Weigl – Schürrle (84. Merino), G. Castro (76. Dembèlé), Kagawa, Guerreiro – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Dembèlé, Merino, Mor, Piszczek, Passlack, Pulisic.

    Rozhodca: Robert Hartmann