Boston – San Jose 6:3 (kon.) | Buffalo – Anaheim 2:5 (kon.) | NY Rangers – Nashville 4:3 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 1:3 (kon.) | Washington – Detroit 6:3 (kon.) | Columbus – Vancouver 0:3 (kon.)
Toronto – St. Louis 1:2 (po pr.) | Ottawa – Dallas 3:2 (kon.) | Florida – LA Kings 3:6 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Arizona – Montreal 4:5 (po pr.)
koniec
Washington Capitals
6:3 (2:2, 1:0, 3:1)
Detroit Red Wings
cz Piatok 10.02.2017, 01:05 • Verizon Center, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:28 Nicklas BÄCKSTRÖM - 6:3
     
    58:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí definitivně rozhodují o své výhře! Od modré trefil opuštěnou klec Detroitu NICKLAS BÄCKSTRÖM – 6:3. Asistence: Jay Beagle.
     
    58:09
    Branka Detroitu je opět prázdná. Zetterbergovo nahození se odrazilo na branku od brusle Larkina, ale Holtby byl pozorný.
     
    56:59
    Hosté odvolali Mrázka z branky a zkoušejí to v šesti v poli!
    54:18 T. J. Oshie - 5:3
     
    54:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí početní výhodu využívají a poprvé v zápase vedou o dva góly! Zatímco hosté si hlídali tradiční sehrávku Nicklase Bäckströma na Ovečkina, který byl připraven na levém kruhu, tak Švéd nahrál T. J. OSHIEMU na pravý kruh a americký forvard z voleje rozvlnil síť za Mrázkem – 5:3. Asistence: Nicklas Bäckström a Marcus Johansson.
     
    53:34
    Domácí si zahrají svou první přesilovku v zápase! Brendan Smith je vyloučen za podražení Beagla.
    44:15 John CARLSON - 4:3
     
    44:15
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí si berou ztracené vedení zpět! Petr Mrázek za brankou rozehrál na DeKeysera. Tomu však puk odebral T. J. Oshie, jenž jo poslal na obránce JOHNA CARLSONA a ten střelou ke vzdálenější tyči propálil Mrázka – 4:3. Asistence: T. J. Oshie.
    41:25 Henrik ZETTERBERG - 3:3
     
    41:25
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté přešli po buly v jejich vlastním obranném pásmu rychle do útoku a vyrovnávají stav zápasu! Anthony Mantha zavezl puk do útočného pásma, kde skvělou přihrávkou uvolnil HENRIKA ZETTERBERGA a kapitán Detroitu pokořil Holtbyho dlouhou bekhendovou kličkou. Asistence: Anthony Mantha a Gustav Nyquist.
     
    37:06
    Z pravé strany pálil golfákem Justin Williams a Petr Mrázek si málem vykloubil rameno, aby mohl tento projektil zastavit lapačkou. Krásný semafor!
     
    33:44
    Glendeninga ale sekl Nicklas Bäckström, takže si hosté zahrají přesilovku!
     
    33:44
    Rudá křídla hrozí z brejků! Luke Glendening přebruslil domácí hráče a ocitl se sám před Holtbym, který měl co dělat, aby udržel puk před brankovou čarou!
     
    27:37
    Obraně Capitals pláchl Anthony Manthaa vyznamenat se musel Braden Holtby, jenž zastavil bekhendovou kličku útočníka Detroitu!
     
    22:36
    Tlak domácích pokračuje! Nate Schmidt našel od zadního mantinelu před branku volného Justina Williamse a Red Wings mohou děkovat Mrázkovi, že neprohrávají o dva góly.
     
    22:05
    Velký nápor Capitals! Jevgenij Kuzněcov z bezprostřední blízkosti těsně minul branku.
    21:16 T. J. Oshie - 3:2
     
    21:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení 3:2! John Carlson parádně vysunul T. J. OSHIEHO, který se z pravé strany řítil na Mrázka a zamířil mimo dosah jeho vyrážečky. Asistence: John Carlson a Nicklas Bäckström.
    18:30 Brett CONNOLLY - 2:2
     
    18:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Střelu Karla Alznera od modré čáry vyrazil Mrázek jen k BRETTOVI CONNOLLYMU, který dokázal trefit odkrytou branku prakticky z nulového úhlu – 2:2. Asistence: Lars Eller a Karl Alzner.
    16:23 Andreas ATHANASIOU - 1:2
     
    16:23
    Detroit právě vstřelil branku!
    Rudá křídla přesilovku využívají a otáčejí skóre utkání! Thomas Vanek dostal puk na ANDREASE ATHANASIOUA, který další přesnou ranou zápěstím strhává vedení na stranu Detroitu. Útočník Red Wings zamířil z levého kruhu do vzdálenějšího horního růžku. Asistence: Thomas Vanek.
     
    15:51
    Nicklas Bäckström nešetrně obtiskl na hrazení hostujícího zadáka Jonathana Ericssona a Red Wings si vyzkoušejí přesilovku.
    13:30 Andreas ATHANASIOU - 1:1
     
    13:30
    Detroit právě vstřelil branku!
    Při hře 4 na 4 gól, i přes několik šancí na obou stranách, nepadl, ale sotva se hrálo v pěti, poslal kotouč za záda Bradena Holtbyho ANDREAS ATHANASIOU! Hostující forvard z rohu kluziště drze vykroužil až mezi kruhy a po přehození puku z bekhendu na forhend vypálil naprosto přesně. Krásná akce. Asistence: Ryan Sproul a Thomas Vanek.
     
    11:25
    Máme tu oboustranné vyloučení. Za držení je vyloučen Nate Schmidt, naopak Anthony Mantha dostává trest za držení.
    05:57 Marcus JOHANSSON - 1:0
     
    05:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté ztratili kotouč a za toto zaváhání jsou tvrdě potrestáni! Puk získal Jevgenij Kuzněcov, který dojel až před branku a jeho přihrávka s trochou štěstí prošla na zadní tyčku, kde byl MARCUS JOHANSSON, jenž puk poslal nad ležícího Petra Mrázka. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Justin Williams.
     
    02:53
    První práce pro Petra Mrázka. Tom Wilson nejprve trefil tyčku a o chvíli později skončila jeho další střela z předbrankového prostoru v lapačce gólmana Detroitu!
     
    01:36
    Za záda domácího obránce se natlačil Anthony Mantha, který tváří v tvář Holtbymu minul branku. Tohle byla první gólovka zápasu!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 6. Ma. Johansson (Kuzněcov, Williams), 19. Connolly (Eller, Alzner), 22. Oshie (Carlson, Bäckström), 45. Carlson (Oshie), 55. Oshie (Bäckström, Ma. Johansson), 59. Bäckström (Beagle) – 14. Athanasiou (Sproul, Vanek), 17. Athanasiou (Vanek), 42. Zetterberg (Mantha, Nyquist)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Schmidt, Orpik (A) – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Ma. Johansson – Burakovsky, Eller, Connolly – T. Wilson, Beagle, Winnik.
    Detroit Red Wings: Mrázek (Coreau) – Green, DeKeyser, Ericsson, Jensen, Sproul, Br. Smith – Mantha, Zetterberg (C), Nyquist – Vanek, Helm, Athanasiou – D. Larkin, Sheahan, Tatar – Jurčo, Glendening, Abdelkader (A).

    Rozhodca: McCauley, Pollock – Nowak, Racicot

    Diváci: 18506