Valencia – Espanyol 2:1 (kon.) | Vigo – Alavés 1:0 (kon.) | Gijón – Eibar 2:3 (kon.)
Granada – Osasuna 1:1 (kon.) | Sevilla – Real Madrid 2:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:1 (0:0)
Real Madrid
Nedeľa 15.01.2017, 20:45 • Ramón Sánchez-Pizjuán, Sevilla, Španielsko • Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domáci predviedli skvelý obrat, keď v 85.minúte vlastný gól vsietil Sergio Ramos a Jovetič v nadstavenom čase rozhodol. Séria Realu Madrid sa tak zastavila na 40 dueloch bez prehry. Prvý ostáva naďalej kráľovský klub, s jedným bodom a jedným zápasom k dobru pred Sevillou. (22:36:02)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Sergio Ramos hlavičkoval v šestnástke, ale slabo a iba do rukavíc Sergia Rica.
    90+2. Stevan Jovetić (SEV) - 2:1
     
    90+2
    Sevilla dala gól!
    Neuveriteľné veci sa dejú, pretože domáci otáčajú z 0:1 na 2:1 a séria Realu je asi na konci. STEVAN JOVETIČ vypálil spoza šestnástky a okolo Navasa trafil presne.
     
    90+1
    Sarabia rozohral ďalšiu štandardku centrom, tentoraz po ruke Ronalda, no tak dobre, ako pred gólom ju nekopol. Odchovanec Realu Madrid našiel iba rukavice Keylora Navasa.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Cristiano Ronaldo spadol v šestnástke súpera pri pokuse obísť Pareju, ale penalta z tohto určite nebude. Hra plynie ďalej a dopredu ide Sevilla.
     
    88
    Vitolo prešiel cez Casemira k hranici malého vápna, odkiaľ prihrával na lepšie postaveného spoluhráča, ale našiel iba nohy jedného zo stopérov. Real následne odkopol, lenže sa dostáva pod tlak.
     
    87
    Jovetič si hodil loptu cez Carvajala a technicky to mieril na zadnú žrď, no Sergio Ramos vložil do zakončenia nohu tak, že lopta odpratal od brány.
     
    86
    Sevilla je razom na koni a Real Madrid si bude musieť dávať ešte väčší pozor na zadné dvierka.
    85. Sergio Ramos (SEV) - 1:1
     
    85
    Sevilla dala gól!
    Domáci ale predsa len vyrovnávajú. Po faule Marcela prišiel priamy kop a center ľavačkou od Sarabiu, ktorý si nešťastne do vlastnej brány upratal SERGIO RAMOS.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Marcelo (Real Madrid CF).
     
    83
    Domáci sa snažia vymyslieť akciu, ktorá by viedla k vyrovnaniu, ale je evidentné, že Real Madrid má pred očami hlavne defenzívne povinnosti a zatiaľ si ich skvele plní.
    Dnešný zápas sleduje 40 386 divákov.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Samir Nasri (FC Sevilla).
     
    80
    Cristiano Ronaldo spracoval pas v strede poľa, nasadil jasle Ramimu, no následne sa vrátil N´Zonziho a čistým sklzom zastavil jeho rozbeh.
     
    79
    Sevillčania začínajú byť stále nervóznejší aj pri jednoduchých momentoch, ako faul v strede poľa. N´Zonzi dal jasne najavo, že sa mu to vôbec nepáči.
    Pred zápasom Sergio Ramos potešil svoju fanúšičku.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vicente Iborra, prichádza Pablo Sarabia.
     
    75
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Mateo Kovačić.
     
    74
    Donáci sa dostali do veľkej šance, keď sa Ben Yedder ocitol v podstate sám pred Navasom, ale ešte pred tým sa pískal ofsajd.
     
    73
    Escudero síce dokázal odcentrovať do malého vápna, ale z bránkovej čiary v páde a len priamo do náruče Keylora Navasa.
     
    72
    Benzema sa v súboji s Marianom na krídle zamotal a sám si odkopol loptu za čiaru, čím ju doslova daroval domácim futbalistom.
     
    70
    Do poslednej dvadsaťminútovky vstupujeme v úplne inom rozpoložení, ako po celý doterajší čas tohto duelu. Real Madrid sa dostal do vedenia a tak je na Seville, či dokáže aspoň vyrovnať.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Franco Vázquez, prichádza Stevan Jovetić.
    67. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:1
     
    67
    Real Madrid dal gól!
    CRISTIANO RONALDO trafil po svojej ľavej ruke, Sergio Rico išiel doprava a tak sa líder tabuľky dostáva do vedenia.
     
    66
    Ešte pred penaltou sú tu ďalšie problémy, pretože hlavný arbiter upokojil hráčov Sevilly, no Vazquez pred zahraním penalty kopol do bieleho bodu. Ronaldo do neho následne hodil loptu, ktorú mal v rukách.
     
    65
    Daniel Carvajal vnikol do šestnástky, proti nemu vybehol brankár Rico a klasický faul brankára zapríčinil pokutový kop.
    65. Sergio Rico (SEV), Daniel Carvajal (REA)
     
    65
    Penalta pre Real Madrid!
     
    63
    Neuveriteľné, čo teraz zahodili hostia. Lopta sa dostala do šestnástky a všelijako sa pri pokusoch o prihrávky aj odkopy podrážala. Nakoniec spred malého vápna zakončoval Modrič, ale prestrelil!
     
    62
    Po prechode Sevillčanov k šestnástke súpera sa na zemi ocitol Sergio Ramos, čo znamená jediné – prišiel ofenzívny faul.
     
    61
    Zaváhanie v zadných radoch domáceho tímu sa Realu nepodarilo využiť, pretože Pareja s Ramim chybu hneď napravili.
     
    60
    Kapitán Realu Madrid zviedol náročný súboj s Ramimo na hranici šestnástky Sevilly, lenže vyhral francúzsky obranca, takže výlet Španiela nebol úspešný.
     
    59
    Sevilla držala loptu na polovici súpera, kde však nedokázala vymyslieť vôbec nič a tak sa dopredu pozrel aj Sergio Ramos.
     
    57
    Navas takmer spravil chybu pri rozohrávke, pretože Nasri okamžite za Kostaričanom vyštartoval a ten odkopol len do autu.
     
    55
    Cristiano Ronaldo v zaujímavej možnosti. Najskôr strieľal alebo centroval prudko z uhlu a Ricovi ešte pozíciu znepríjemnil vlastný obranca a následne sa pokúšal už určite o priameho ohrozenie z toho istého miesta, ale opäť zasiahol španielsky brankár.
    54. Wissam Ben Yedder (SEV), Keylor Navas (REA)
     
    54
    Sevilla predviedla veľmi pekný prechod z vlastnej polovice až do šestnástky Realu kde zakončoval prudkou strelou po zemi Ben Yedder, no Keylor Navas bol veľmi rýchlo dole a rukou loptu zastavil.
     
    53
    Ofsajd zastavil ofenzívne snaženie Sevillčanov, takže dopredu môže ísť Real, no Ronaldo loptu veľmi rýchlo takmer stratil. V strede poľa ju Portugalčan udržal ziskom autu.
     
    52
    Marcelo sa to pokúsil zmeniť. Na hranici šestnástky si hodil loptu cez súpera a pravačkou mieri do rohu, no bránu netrafil.
     
    51
    Hra sa zastavila v strede poľa a sledujeme dosť hluchú pasáž, asi najviac v tomto stretnutí.
     
    48
    K rozohrávke sa postavil Samir Nasri, ale nekopol to vôbec dobre, pretože našiel miesto, kde boli takmer výlučne iba hostia.
     
    48
    Marcelo fauloval tesne pred vlastnou šestnástkou, čím dal súperovi šancu rozohrať zaujímavý priamy kop.
     
    47
    Franco Vazquez zakončoval z uhlu nohou a mieril to pod brvno, ale Keyor Navas dokázal jeho pokus vytesniť mimo priestoru troch žrdí.
     
    46
    Sergio Ramos zastavoval akciu Sevilly z ľavej strany, takže hneď v úvode polčasu to bude rohový kop pre domácich.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V Seville je to zatiaľ veľmi taktická bitka, na gólové šance čakáme márne. Ani jeden tím žiadnu vyloženú nemal. Určite to je pre jednu aj druhú stranu fyzicky náročné a tento faktor sa ukáže hlavne v závere. Tešme sa na druhý polčas pred týmto kolom dvoch vedúcich tímov ligy.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Center Marcela pred Ronaldom odvrátil brankár Rico, no Real ostal v obliehaní šestnástky. "Tlak" postupom času slabol, až skončil.
     
    44
    Vazquez nachytaný v ofsajde, takže jeho postup za obranou Realu Madrid pokračovať nemôže a čudujem sa aj rozčarovaniu domácich, lebo tento ofsajd mal tak meter až dva.
     
    42
    N´Zonzi fauloval Casemira na hranici šestnástky Realu Madrid, čo sa mu vôbec nepáčilo a tak prudko odkopol loptu smerom na tribúnu, za čo dostal žltú kartu.
     
    42
    Vitolo sa dostal z krídla do šestnástky, cez Varaneho aj dokázal odcentrovať na malé vápno, ale tam už bol pripravený Sergio Ramos a pred Ben Yedderom odkopol.
    40. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    40
    Karim Benzema nenápadne prešiel zľava až do šestnástky a prihrávkou po zemi našiel vedľa bieleho bodu nepokrytého Ronalda, ktorý zakončoval tesne vedľa, pretože to mal na dlhú nohu.
     
    39
    Luka Modrič získal loptu v strede poľa, prešiel až k šestnástke, ale tam veľmi nepresne prihrával. Napriek tomu mal šancu centrovať Marcelo, čo sa mu nepodarilo.
     
    37
    Znova dobrý center na hranicu malého vápna. Dobre zakročil Carvajal, avšak ešte musel aj Casemiro. Ten však ukážkovo odobral loptu Vitolovi.
     
    37
    Vitolo totiž vyviezol loptu dopredu, kde Vazquez proti dvojici obrancov získal rohový kop. Konkrétne sa o to postaral Nacho.
     
    36
    Carvajal na krídle po pase od Kroosa nepochodil, ale Real Madrid aspoň môže udržať súpera udržať na jeho polovici, no to sa mu vôbec nedarí.
    34. Franco Vázquez (SEV)
     
    34
    Nasri naviezol loptu do šestnástky, kde si ju rýchlo vymenil s Vitolom a z jej hranice vypálil do stredu brány. Keylor Navas bol na mieste a zabránil nebezpečenstvu.
     
    32
    N´Zonziho center smeroval na vzdialenejšiu stranu malého vápna, kde síce číhal Ben Yedder, ale pred ním loptu odvrátil Marcelo. Následne sa k strele z kroku dostal Vazquez, pálil nad.
     
    31
    Kombinácia Vitola so spoluhráčmi sa na ľavej strane neujala, takže kontru Realu Madrid faulom na Ronalda ešte pred poliacou čiarou zatrhol Iborra.
     
    30
    Escudero sa na vlastnej polovici dostal medzi dvoch hráčov súpera a aby nespravil chybu sa rýchlo otočil a loptu odkopol do autu.
     
    29
    Vazquéz si zbehol na prihrávku k šestnástke za defenzívu hostí, ale ocitol sa v postavení mimo hru.
     
    28
    Ben Yedder dostal loptu k šestnástke súpera, kde sa dostala do vzduchu a po niekoľkých hlavičkových súbojoch ju hráči Realu aspoň vytlačili do stredu poľa.
    27. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    27
    Tentoraz bolo všetko s kostolným poriadkom a Cristiano Ronaldo zakončoval "legálne": K bráne postupoval mierne z uhlu a preto jeho prudká strela nebola pre Rica až tak nebezpečná, ako by mohla byť. Po kolmici na hranicu šestnástky mieril po zemi k vzdialenejšej žrdi.
     
    26
    Marcelo si na krídle prehodil loptu na pravačku a touto nohou odcentroval smerom na Ronalda, ktorého postrážil Rami a po následnom pokuse Varaneho nájsť, čo sa aj síce podarilo, sa Portugalčan ocitol v ofsajde.
     
    25
    Ofenzívny faul Realu Madrid zastavil akciu hráčov vo fialových dresoch, lenže títo futbalisti loptu takmer okamžite aj získali späť.
    24. Samir Nasri (SEV)
     
    24
    Komplikovaná situácia na ľavom krídle Sevilly. O loptu tam bojovalo niekoľko hráčov a už keď sa zdalo, že Carvajal s Varaneom to zvládnu, N´Nzonzi ju získal a vnikol do šestnástky. K strele sa ale dostal až Nasri, ktorý mieril spoza vápna nad.
     
    23
    Marcelo o loptu prišiel, Sevillčania s ňou prešli až k šestnástke, kde ale Ben Yeddera predskočil Ramos a vyviezol ju dopredu. Jeho kolmica na Ronalda mu už ale nevyšla.
     
    22
    Sergio Ramos fantastickým pasom našiel na pravej strane ofenzívy Carvajala, lenže tento reprezentant o loptu hneď prišiel a aj fauloval.
     
    21
    Teraz sa pre zmenu nebezpečenstvo snaží vytvárať hosťujúci Real, avšak aj defenzíva Sevilly je pozorná a niekoľko pasov do šestnástky okamžite dostala preč.
     
    20
    Sevilla sa hrala s loptou v strede poľa, lenže smerom dopredu jej to cez dobre postavených hráčov Realu Madrid nešlo.
     
    19
    Nasri to kopol smerom do brány, lopta letela niekde do malého vápna. Keylor Navas nebol najistejší, pretože ho predskočil N´Nzonzi a cez Varaneho hlavičkoval tesne nad.
     
    18
    Ronaldo síce po dlhom nákope od Navasa sklepol loptu na kopačku Marcela, avšak ten o ňu hneď prišiel a kontra Sevilly končí ziskom rohu.
     
    17
    Po Nasriho centri síce Varane neodvrátil loptu do najbezpečnejších pozíc, ale Marcelo ju dostal von a navyše bol faulovaný.
     
    16
    Prihrávka Mariana okolo postrannej čiary za obranu mala nájsť Ben Yeddera, ktorého však veľmi dobre pokryl Nacho a nepustil ho k lopte.
     
    15
    Toni Kroos našiel hlavu Sergia Ramosa. V Seville neobľúbený odchovanec tohto klubu a súčasný kapitán hostí bránený namieril nad.
     
    14
    Carvajal sprava odcentrovať cez Escudera síce nedokázal, ale pre svoj tím vybojoval aspoň roh.
     
    14
    Casemiro vyrazil do kontry, ale prihrávka smerovala na Marcela dozadu. Ten však situáciu zrýchlil okamžitým pasom do priestoru, kam bežal Mariano aj Cristiano Ronaldo. Náročný súboj pre oboch skončil faulom Portugalčana.
     
    12
    Sergio Ramos našiel dlhým pasom Luku Modriča, ktorý má v pozmenenom rozostavení Realu Madrid dosť ofenzívneho úlohy a aktuálne sa ocitol najviac vpredu. Nízky Chorvát ale ťažkú loptu nespracoval.
     
    11
    Escudero nedokázal nič vymyslieť, pretože po prihrávke vedľa šestnástky k nemu okamžite pristúpil Carvajal a razantne, no čisto, ho od lopty odstavil.
     
    10
    Sevillčania sa chvíľu držali na krídle vedľa šestnástky Realu, avšak následne loptu stratili a tak sa k nej opäť dostávajú hostia. Modrič ale v strede fauluje.
     
    9
    Carvajal prestrčil loptu do behu na Luku Modriča, ktorý sa krásnou kľučkou dostal cez Ramiho do šestnástky. Pri bránkovej čiare centroval do malého vápna, ale pre Benzemu s Ronaldom to bolo veľmi vysoké.
     
    8
    K lopte sa postavil kto iný, než Cristiano Ronaldo, ale trafil iba do niekoľkočlenného múru pred sebou. Ten teda svoju úlohu splnil na jednotku.
     
    7
    Casemiro padá niekoľko metrov od šestnástky Sevilly po zákroku Nasriho, okolo ktorého sa chcel Brazílčan otočiť. Real Madrid má zaujímavý priamy kop.
     
    6
    Ronaldo sa prvýkrát dostával do náznaku niečoho v strede poľa, ale loptu mal iba niekoľko krátkych sekúnd. Po nich o ňu prišiel.
     
    5
    Prihrávka zo stredu poľa na Marcela síce bola dobrá, ale v súboji krajanov s k lopte skôr dostal Mariano a po pase na brankára Rica loptu získal pre svoj tím.
     
    4
    Sergio Ramos vyvážal loptu zo zadných radov k stredu poľa a zdá sa, že každý jeho dotyk s ňou bude odmenený extrémnym piskotom. Už v úvode sa to nedalo nepočuť.
     
    3
    Dlhý nákop zo stredu poľa na ľavé krídlo nebol pre Escudera ideálny, pretože to mal k lopte ďaleko a navyše dobre dostúpi Varane, ktorý loptu nechal prejsť za bránkovú čiaru.
     
    2
    Varane dohral Vitola a aj keď ukazuje, že najprv zasiahol loptu, tak je faul pískaný. Kartu ešte nedostane.
     
    1
    Domáci futbalisti obstarali výkop zápasu a loptu okamžite poslali do zadných radov. Prvý útok mal prísť po krídle, ale bol zastavený.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: S. Rico – Mariano, Pareja, Rami, Escudero – N'Zonzi, Iborra – F. Vázquez, Nasri, Vitolo – Ben Yedder.
    Náhradníci: Soria – Kranevitter, Lenglet, Vietto, Sarabia, Jovetić, Mercado.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Nacho Fernández – Modrić, Casemiro, Kroos, Marcelo – Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Kovačić, L. Vázquez, Díaz, Asensio, Morata, Danilo..
    Zostava Realu Madrid.
     
    Zaujímavá dvojica roku 2017. Prešlo síce iba pätnásť dní, ale tieto dva celky sa stretávajú už tretíkrát! V prvých dvoch prípadoch to bolo v rámci Copa del Rey. Najskôr Real Madrid doma vyhral 3:0 a v odvete pred pár dňami sa zrodil výsledok 3:3, ktorý zachránil v 93.minúte Karim Benzema a Real Madrid tak utvoril nový španielsky rekord, nakoľko neprehral 40 zápasov v rade vrátane finále Ligy majstrov. V Seville ho vytvoril a teraz má šancu na tom istom istom toto číslo aj zlepšiť.

    FC Sevilla

    Real Madrid CF

    O spomínanom rekorde už reč bola. Povedzme si aj to, že "Biely balet" je lídrom súťaže. Aj keď má o zápas menej, pretože duel s Valenciou bol kvôli MS klubov v decembri preložený, náskok pred druhou Sevillou bol pred začiatkom 18.kola štvorbodý. Klub má taktiež najlepšiu ofenzívu v súťaži (45 gólov) a druhú najlepšiu defenzívu (14 gólov). Logicky neprehral ešte ani raz.

    Najlepší ligový strelec Cristiano Ronaldo dal 11 gólov a v tomto zápase by sa mal vrátiť do zostavy, pretože v oboch dueloch so Sevillou v tomto roku dostal voľno. Proti Granade ale nastúpil a dal aj gól.

    Zinedine Zidane naďalej nemôže počítať s Garethom Baleom, v nominácii nie je ani Isco či Pepe, ktorý je údajne na odchode z klubu.

    Januárové prestupové okno sa Realu zatiaľ týka len minimálne. Na hosťovanie do holandského Heerenvenu totiž odišiel Martin Ødegaard.
    Nominácia Realu Madrid.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 85. Ramos (vla.), 90+2. Jovetić – 67. Ronaldo

    Karty:   31. Iborra (SEV), 42. N'Zonzi (SEV), 81. Nasri (SEV) – 84. Marcelo (REA)


    FC Sevilla: S. Rico – Mariano, Pareja, Rami, Escudero – N'Zonzi, Iborra (77. Sarabia) – F. Vázquez (68. Jovetić), Nasri, Vitolo – Ben Yedder.
    Náhradníci: Soria – Kranevitter, Lenglet, Vietto, Sarabia, Jovetić, Mercado.

    Real Madrid: Navas – Varane, Ramos, Nacho Fernández – Carvajal, Modrić, Casemiro, Kroos (75. Kovačić), Marcelo – Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Kovačić, L. Vázquez, Díaz, Asensio, Morata, Danilo.

    Diváci: 40 386