Cagliari – Sassuolo 4:3 (kon.) | Fiorentina – Neapol 3:3 (kon.) | Palermo – Pescara 1:1 (kon.)
AS Rím – Chievo 3:1 (kon.) | Sampdoria – Udinese 0:0 (kon.) | Turín – CFC Janov 1:0 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
3:3 (0:1)
SSC Neapol
Štvrtok 22.12.2016, 20:45Talianska Seria A • 18. kolo
Predzápasové kurzy
    90+4. Manolo Gabbiadini (NEA) - 3:3
     
    90+4
    Neapol dal gól! Dnešný atraktívny duel sa napokon končí zaslúženou remízou. V poslednej minúte nastaveného času zobral zodpovednosť na svoje plecia MANOLO GABBIADINI a strelou k pravej žrdi vyrovnáva skóre zápasu na 3:3.
     
    90+3
    Neapol bude kopať pokutový kop! Dries Mertens v pokutovom území prepadol cez Carlosa Salceda a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod!
     
    87
    Posledné striedanie využíva aj domáci tréner. Ten posilňuje defenzívu, keďže prichádza na trávnik Kevin Diks. Naopak, končí aktívny Federico Chiesa.
     
    86
    Na posledné minúty prichádza podporiť útok hostí aj Manolo Gabbiadini. Ten strieda dnes pomerne nevýrazného Amadoua Diawaru.
     
    83
    Mauro Zárate to teraz trošku prehnal s gólovou oslavou a podobne ako Federico Bernardeschi dostáva žltú kartu za nešportové správanie.
    82. Mauro Zárate (FIO) - 3:2
     
    82
    Fiorentina dala gól! Domáci futbalisti dokonale otáčajú priebeh dnešného zápasu. Federico Bernardeschi poslal krásnu prihrávku za obranu súpera, do šance si nabehol MAURO ZÁRATE a strelou z voleja prekonal bezmocného brankára Neapolu.
     
    73
    Domáci tréner sa rozhodol hneď pre dvojnásobné striedanie. V dnešnom zápase končí Sebastián Cristóforo a na jeho miesto prichádza Mauro Zárate. Takisto nastupuje Carlos Sánchez a na lavičku náhradníkov putuje Milan Badelj.
     
    70
    Maurizio Sarri reaguje na vyrovnávajúci gól striedaním. Na ihrisko prichádza Brazílčan Allan, ktorý nahradzuje poľského záložníka Piotra Zielińskiho.
     
    70
    Federico Bernardeschi po vyrovnávajúcom góle vyzliekol svoj dres, a tak dostáva od hlavného rozhodcu žltú kartu za nešportové správanie.
    69. Federico Bernardeschi (FIO) - 2:2
     
    69
    Fiorentina dala gól! Hostia sa zo svojho vedenia príliš dlho netešili. FEDERICO BERNARDESCHI je hrdinom domáceho tímu. Potiahol si loptu smerom k bráne a utešenou strelou ľavačkou prekonal Pepeho Reinu. Lopta sa ešte odrazila od ľavej žrde brány.
    68. Dries Mertens (NEA) - 1:2
     
    68
    Neapol dal gól! Belgický kanonier DRIES MERTENS potvrdzuje výbornú streleckú formu z predošlých zápasov. Nenad Tomović školácky stratil loptu pred vlastnou šestnástkou a de facto pripravil šancu pre najlepšieho strelca Neapolu. Ten ho ponuku s radosťou využíva.
     
    63
    Tak toto bola obrovská šanca na strane hostí. Po centri z ľavej strany zakončoval Dries Mertens, no jeho gólovú strelu stihol odvrátiť spred bránkovej čiary Maximiliano Olivera.
     
    53
    Po vyrovnávajúcom góle hlavný arbiter opäť siaha do svojho vrecka. Po faule na Driesa Mertensa dostáva žlté napomenutie Nenad Tomović.
    52. Federico Bernardeschi (FIO) - 1:1
     
    52
    Fiorentina dala gól! Domáci futbalisti vyrovnávajú stav dnešného stretnutia. Priamy kop z pomerne veľkej diaľky rozohral FEDERICO BERNARDESCHI. Jeho strela sa obtrela o Josého Callejóna a prekvapila Pepeho Reinu.
     
    50
    Ďalším potrestaným mužom dnešného zápasu je striedajúci Nikola Maksimović. Ten nekompromisne zastavil prenikajúceho Nikolu Kalinića.
     
    45+3
    A ďalšia žltá karta, tentokrát na domácej strane. José María Callejón dostal zozadu tvrdý úder do chrbta, za ktorý je potrestaný Maximiliano Olivera.
    45+1. Pepe Reina (NEA)
     
    45+1
    Nikola Kalinić si nabehol na výborný pas za obrannú líniu súpera. V šestnástke sa snažil nafilmovať pokutový kop, no hlavný rozhodca mu na to neskočil. Naopak, za protesty dostáva kartu Pepe Reina.
     
    43
    Vlad Chiricheş v dnešnom zápase nemôže pokračovať. Zrejme si skutočne natiahol zadný stehenný sval. Na jeho miesto prichádza Nikola Maksimović.
     
    39
    Hostia teraz zbytočne stratili loptu v strede poľa a takmer za to pykali. Federico Bernardeschi poslal do šance Nikolu Kalinića, ale ten mieril ľavačkou vedľa brány.
    35. Dries Mertens (NEA)
     
    35
    Hostia sa už tešili z druhého gólu, no ten pre ofsajdové postavenie platiť nemôže. Dries Mertens dorážal odrazenú loptu do siete, no v čase strely Josého Callejóna bol za obrannou líniou.
    25. Lorenzo Insigne (NEA) - 0:1
     
    25
    Neapol dal gól! Tak toto bola skutočná futbalová paráda. LORENZO INSIGNE vystrelil pravačkou z dobrých tridsiatich metrov a jeho strela krásne zapadla do ľavého horného kútu brány. Ciprian Tătăruşanu nemal žiadnu šancu.
     
    3
    Dnešné stretnutie sa začalo poriadne z ostra. Po faule na Josého Callejóna dostáva žltú kartu aj domáci útočník Nikola Kalinić.
     
    1
    V menším oneskorením sa nám zápas začal. Už v úvodnej minúte sme svedkami žltej karty, ktorú hlavný rozhodca udeľuje Raúlovi Albiolovi.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 52. Bernardeschi, 69. Bernardeschi, 82. Zárate – 25. L. Insigne, 68. D. Mertens, 90+4. Gabbiadini (pen.)

    Karty:   3. N. Kalinić (FIO), 45+3. Olivera (FIO), 53. Tomović (FIO), 70. Bernardeschi (FIO), 83. Zárate (FIO) – 1. Albiol (NEA), 45+1. Reina (NEA), 50. Maksimović (NEA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:7.
    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Salcedo, Tomović, Astori, Olivera – Cristóforo (73. Zárate), Badelj (73. C. Sánchez), Vecino – Chiesa (87. Diks), N. Kalinić, Bernardeschi.
    Náhradníci: Lezzerini – Gonzalo Rodríguez, De Maio, C. Sánchez, Zárate, Toledo, Tello, Diks, Pérez, Babacar, Milić.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Chiricheş (43. Maksimović), Ghoulam – Piotr Zieliński (70. Allan), Diawara (86. Gabbiadini), Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Allan, Jorginho, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Tonelli, El Kaddouri.

    Rozhodca: Paolo Tagliavento