Cagliari – Sassuolo 4:3 (kon.) | Fiorentina – Neapol 3:3 (kon.) | Palermo – Pescara 1:1 (kon.)
AS Rím – Chievo 3:1 (kon.) | Sampdoria – Udinese 0:0 (kon.) | Turín – CFC Janov 1:0 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
3:3 (0:1)
SSC Neapol
Štvrtok 22.12.2016, 20:45Talianska Seria A • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z talianskej Serie A. Dnes sa pozrieme do metropoly Toskánska a prinesieme vám aktuálne dianie zo zápasu medzi ACF Fiorentina a SCC Neapol. Zápas sa začína o 20:45 hod.

    ACF FIORENTINA

    Futbalisti Fiorentiny sú aktuálne v tabuľke na ôsmom mieste. Zverenci trénera Paula Sousu zbierajú body najmä na domácom ihrisku, kde v doterajšom priebehu sezóny ešte neprehrali. Túto lichotivú sériu by určite chceli preniesť aj do dnešného duelu, no Neapol na vlastnom štadióne zdolali naposledy pred siedmimi rokmi. Mužstvo z Florencie nemá práve ideálnu streleckú formu, keďže v 17 dueloch zaznamenalo len 25 gólov. Až o pätnástich z nich sa postaralo duo Nikola Kalinić a Federico Bernardeschi. Práve a týchto hráčov si budú musieť dávať futbalisti spod Vezuvu najväčší pozor. Fiorentina generálku na dnešný zápas nezvládla, keď na pôde rímskeho Lazia prehrala 3:1. Do zostavy sa nevošiel zranený Borja Valero, ktorý vynechá aj dnešný atraktívny súboj.

    SSC NEAPOL

    Futbalisti Neapolu v úvode sezóny pôsobili na dvoch frontoch a so svojimi výkonmi môžu byť spokojní. V Lige majstrov si zabezpečili postup do osemfinále a v domácej súťaži im patrí tretie miesto. Na vedúci Juventus strácajú osem bodov, a tak by dnes potrebovali bodovať naplno. Vynikajúcu streleckú formu má Dries Mertens, ktorý v predošlých dvoch dueloch zaznamenal sedem gólov. Partenopei si najskôr poradili s Cagliari 0:5 a v nedeľu v bláznivom dueli vyhrali nad FC Turín 5:3. Belgičan sa tak razom dostal v tabuľke strelcov na popredné pozície a čiastočne tak nahradzuje zraneného Arkadiusza Milika. Takisto podáva veľmi dobré výkony aj Marek Hamšík, ktorý sa gólom či asistenciou podieľal na jedenástich góloch svojho mužstva. Hlavný tréner Maurizio Sarri sa dnes nebude môcť spoľahnúť na Kalidou Koulibalyho, ktorý si zranil koleno.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    29.02.16 Fiorentina – Neapol 1:1
    18.10.15 Neapol – Fiorentina 2:1
    12.04.15 Neapol – Fiorentina 3:0
    09.11.14 Fiorentina – Neapol 0:1
    23.03.14 Neapol – Fiorentina 0:1
     
    Úvodné zostavy:

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Salcedo, Tomović, Astori, Olivera – Cristóforo, Badelj, Vecino – Chiesa, N. Kalinić, Bernardeschi.
    Náhradníci: Lezzerini – Gonzalo Rodríguez, De Maio, C. Sánchez, Zárate, Toledo, Tello, Diks, Pérez, Babacar, Milić.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Chiricheş, Ghoulam – Piotr Zieliński, Diawara, Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Allan, Jorginho, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Tonelli, El Kaddouri.

    Rozhodca: Paolo Tagliavento.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V menším oneskorením sa nám zápas začal. Už v úvodnej minúte sme svedkami žltej karty, ktorú hlavný rozhodca udeľuje Raúlovi Albiolovi.
     
    2
    Domáci mali po priamom kope výhodu aj rohového kopu. Center z pravej strany ale bezpečne likviduje brankár Pepe Reina.
     
    3
    Dnešné stretnutie sa začalo poriadne z ostra. Po faule na Josého Callejóna dostáva žltú kartu aj domáci útočník Nikola Kalinić.
     
    4
    Hlavný rozhodca si od začiatku robí na trávniku poriadok. Teraz loptu prisudzuje hráčom Neapolu, pretože rukou zahral Sebastián Cristóforo.
     
    5
    V prvých minútach vidíme množstvo osobných súbojov. Zatiaľ sa skôr bojuje ako hrá nejaký pekný kombinačný futbal. Pri lopte sú hostia.
     
    6
    K centru z ľavej strany sa dostal slovenský reprezentant Marek Hamšík. Jeho prízemnú prihrávku ešte prenechával Dries Mertens, no to sa ukázalo byť zlým riešením.
     
    7
    K strele z pomerne veľkej diaľky sa odhodlal Lorenzo Insigne. Strela belgického futbalistu mierila pod brvno, ale Ciprian Tătăruşanu s námahou loptu vyrazil.
     
    8
    Výraznú územnú prevahu si v úvode zápasu vypracovali hostia. Fialky zatiaľ hrajú príliš pasívne a dopredu sa rozhodne netlačia.
     
    9
    Marek Hamšík si nabehol na dobrý pas za obranu. Bohužiaľ, v rozhodujúcom momente si nepotykal so spracovaním lopty, čím sa sám pripravil o šancu.
     
    10
    Na druhej strane sa črtala možnosť pre Nikolu Kalinića. Ten sa dostal do rýchleho brejku, no v momente prihrávky bol v tesnom ofsajde.
     
    11
    Z pravej strany centroval do nebezpečného priestoru Lorenzo Insigne. Jeho pas ale stihol odvrátiť do bezpečia obranca Maximiliano Olivera.
     
    12
    A ďalší ofsajd na strane domáceho tímu. Ak sa nemýlim, tentokrát sa v postavení mimo hru ocitol stredopoliar Sebastián Cristóforo.
     
    14
    Federico Chiesa sa snažil presadiť po pravej strane. Najskôr ho ale odstavil Faouzi Ghoulam a v druhom prípade dostal od spoluhráča nepresnú prihrávku.
     
    15
    Hostia teraz chybovali v rozohrávke. Po centri z ľavej strany sa to snažil využiť Federico Bernardeschi, ale jeho pokus bol včas zblokovaný.
     
    16
    Prvý strelecký pokus na domácej strane. K odrazenej lopte sa dostal Matías Vecino a spoza šestnástky vystrelil. Jeho pokus ale mieril vedľa brány Pepeho Reinu.
     
    17
    Na trávniku sa teraz snáď minútu nehralo. Brankár Pepe Reina si totiž menil svoje kopačky. Až s novým obutím rozohral odkop od brány.
     
    18
    Po chvíľkovom prerušení nám akoby trošku tempo opadlo. Domáci kombinujú na vlastnej polovici ihriska a príliš sa dopredu neponáhľajú.
     
    19
    Center z ľavej strany dokázal zblokovať Piotr Zieliński. Následne poľský futbalista opäť zabojoval a zabránil aj rohovému kopu súpera.
     
    20
    Federico Bernardeschi sa dostal do nebezpečného zakončenia z ľavej strany. Pepe Reina ale jeho strelecký pokus chytá do svojho náručia.
     
    21
    Partenopei sa predviedli rýchlou akciou po krídle. Do zakončenia sa dostal José María Callejón, no bránu súpera strelou z prvej minul.
     
    22
    Domáci sa teraz dostali pred šestnástku súpera, no do zakončenia sa nepretlačili. Dobre totiž zapracoval obranca Vlad Chiricheş.
     
    24
    Marek Hamšík už loptu na hracej ploche nestihol zachytiť. Nasledovať tak bude len odkop od brány Cipriana Tătăruşana.
     
    25
    Neapol dal gól! Tak toto bola skutočná futbalová paráda. LORENZO INSIGNE vystrelil pravačkou z dobrých tridsiatich metrov a jeho strela krásne zapadla do ľavého horného kútu brány. Ciprian Tătăruşanu nemal žiadnu šancu.
    25. Lorenzo Insigne (NEA) - 0:1
     
    26
    Domáci futbalisti sa snažia svoje útočné akcie ťahať cez ľavú stranu. Aj teraz odtiaľ smeroval center do šestnástky, no loptu upratal do bezpečia Vlad Chiricheş.
     
    27
    Už tretíkrát sa domáci futbalisti nechali chytiť do ofsajdovej pasce hráčov Neapolu. Tentokrát bol v postavení mimo hry Federico Bernardeschi.
     
    28
    Dries Mertens si hodil loptu medzi dvoch obrancov súpera. Tí ho ale v šestnáste dokázali nekompromisne zastaviť. Pokutový kop sa nepíska.
     
    29
    Belgický kanonier musel byť po predošlom zákroku ošetrovaný. Bude ale v poriadku a už sa u hlavného rozhodcu hlási späť do hry.
     
    30
    Úvodnú polhodinu zápasu nám ukončuje ďalší ofsajdový verdikt. Tentokrát bol za obranou súpera príliš skoro Nikola Kalinić.
     
    31
    Futbalisti spod Vezuvu to teraz skúsili cez svoju ľavú stranu. Faouzi Ghoulam ale príliš dlho váhal, a tak mu lopta ušla za postrannú čiaru.
     
    32
    Maximiliano Olivera to teraz prehnal so svojim dôrazom. Opäť poslal k zemi Driesa Mertensa, ktorého dnešný zápas poriadne bolí.
     
    33
    K centru z pravej strany sa dostal Federico Chiesa. Svoj center nasmeroval do stredu šestnástky, no tam opäť kraľoval Vlad Chiricheş.
     
    35
    Hostia sa už tešili z druhého gólu, no ten pre ofsajdové postavenie platiť nemôže. Dries Mertens dorážal odrazenú loptu do siete, no v čase strely Josého Callejóna bol za obrannou líniou.
    35. Dries Mertens (NEA)
     
    36
    Neapol zatiaľ kontroluje priebeh zápasu. Pepe Reina musel prakticky riešiť len jednu situáciu, keď zneškodnil pokus Federica Bernardeschiho.
     
    37
    Určite treba vyzdvihnúť aj agresívne napádanie v podaní Partenopei. Tí okamžite po strate lopty zapnú na vyšší rýchlostný stupeň a snažia sa získať loptu späť.
     
    38
    Pre domácich sa črtala šanca na rýchly brejk. Výborne ale proti lopte vystúpil Elseid Hysaj a navyše vybojoval aj faul na svoju osobu.
     
    39
    Hostia teraz zbytočne stratili loptu v strede poľa a takmer za to pykali. Federico Bernardeschi poslal do šance Nikolu Kalinića, ale ten mieril ľavačkou vedľa brány.
     
    40
    Na druhej strane výborne vybehol Ciprian Tătăruşanu a zneškodnil strelecký pokus Driesa Mertensa. Belgičan ťažil z kolmej prihrávky Mareka Hamšíka.
     
    41
    A ďalší ofsajd, tentokrát na strane hostí. Tesne za obrannou líniou súpera sa ocitol dnes aktívny, no nie príliš produktívny Dries Mertens.
     
    42
    Opäť sa nehrá, pretože na trávniku ostáva sedieť Vlad Chiricheş. Vyzerá to tak, že má problémy s ľavým zadným stehenným svalom.
     
    43
    Vlad Chiricheş v dnešnom zápase nemôže pokračovať. Zrejme si skutočne natiahol zadný stehenný sval. Na jeho miesto prichádza Nikola Maksimović.
     
    44
    Prvý polčas je poriadne rozkúskovaný. Po zrážke s Driesom Mertensom je otrasený Federico Chiesa a bude musieť byť ošetrovaný.
     
    45
    Hrací čas prvého polčasu sa nám naplnil. Kvôli viacerým prerušeniam ale hlavný rozhodca Paolo Tagliavento nadstavuje až päť minút.
     
    45+1
    Nikola Kalinić si nabehol na výborný pas za obrannú líniu súpera. V šestnástke sa snažil nafilmovať pokutový kop, no hlavný rozhodca mu na to neskočil. Naopak, za protesty dostáva kartu Pepe Reina.
    45+1. Pepe Reina (NEA)
     
    45+2
    Dnešný zápas skutočne nie je nejakou reklamou na futbal. Zápasu síce nechýba náboj ani tempo, no dojem kazí príliš veľa nepresností.
     
    45+3
    A ďalšia žltá karta, tentokrát na domácej strane. José María Callejón dostal zozadu tvrdý úder do chrbta, za ktorý je potrestaný Maximiliano Olivera.
     
    45+4
    Hostia sa snažili zaútočiť cez svoju pravú stranu. Centrami to ale zrejme proti dobre fungujúcej obrane súpera nepôjde.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas bol z oboch strán mimoriadne nervózny. Videli sme v ňom až štyri žlté karty, dokonca dve hneď v prvých minútach stretnutia. Videli sme ale aj jeden krásny gól, o ktorý sa postaral Lorenzo Insigne. Hostia po polovici zápasu vedú 0:1 a dokazujú, že proti Fiorentine sa im v poslednom období darí. Druhý polčas sa začne približne o 21:55.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhého polčasu predviedol peknú individuálnu akciu Federico Chiesa. Oklamal krajného obrancu hostí, no jeho zakončenie mierilo len do stredu brány.
     
    47
    Marek Hamšík sa dostal za obrannú líniu súpera. Z ľavej strany poslal prízemný center do nebezpečného priestoru, no tam chýbalo viac bielych dresov.
     
    48
    Partenopei mali výhodu rohového kopu, no do zakončenia sa nedostali. Na druhej strane sa črtala šanca pre Nikolu Kalinića, ale pred ním zasiahol včas Pepe Reina.
     
    49
    Fiorentina väčšinu svojich akcii v druhom polčase ťahá po pravej strane. Centre ale zatiaľ nachádzajú len pozorných obrancov Neapolu.
     
    50
    Ďalším potrestaným mužom dnešného zápasu je striedajúci Nikola Maksimović. Ten nekompromisne zastavil prenikajúceho Nikolu Kalinića.
     
    52
    Fiorentina dala gól! Domáci futbalisti vyrovnávajú stav dnešného stretnutia. Priamy kop z pomerne veľkej diaľky rozohral FEDERICO BERNARDESCHI. Jeho strela sa obtrela o Josého Callejóna a prekvapila Pepeho Reinu.
    52. Federico Bernardeschi (FIO) - 1:1
     
    53
    Po vyrovnávajúcom góle hlavný arbiter opäť siaha do svojho vrecka. Po faule na Driesa Mertensa dostáva žlté napomenutie Nenad Tomović.
     
    54
    Zápas nám dostáva nečakanú zápletku. Domáci toho smerom dopredu veľa nepredviedli, no s veľkou dávkou šťastia dokázali vyrovnať.
     
    55
    Federico Chiesa si pekne spracoval krížny pas od spoluhráča a okamžite išiel smerom k bráne. Neváhal ani so strelou, no napokon bránu súpera prestrelil.
     
    56
    Lorenzo Insigne posielal kolmú prihrávku na Mareka Hamšíka. Ten bol ale pozorne strážený, a tak sa do zakončenia tentokrát nepredral.
     
    57
    Pepe Reina bude po nepresnom centri z pravej strany odkopávať od svojej brány. Neapol tak môže rozvinúť ďalšiu útočnú akciu.
     
    58
    Ani Marek Hamšík teraz nepredviedol najpresnejšiu prihrávku na nabiehajúceho Lorenza Insigneho. Ten dokonca nevybojoval ani rohový kop.
     
    59
    Domáci futbalisti sa čoraz viac osmeľujú. Teraz dokonca budú mať výhodu rohového kopu, pretože strela Federica Bernardeschiho bola zblokovaná.
     
    60
    Federico Bernardeschi na druhýkrát poslal do šestnástky hostí veľmi dobrý center. K hlavičke sa dostal Matías Vecino, ale minul bránu.
     
    61
    Poslednú tretinu zápasu nám otvorila ďalekonosná strela v podaní Lorenza Insigneho. Ten nebol taký úspešný ako v polovici prvého polčasu.
     
    62
    Federico Bernardeschi je po strelenom góle mimoriadne aktívny. Tentokrát mu ale center z ľavej strane nevyšiel, a tak bude nasledovať odkop od brány.
     
    63
    Tak toto bola obrovská šanca na strane hostí. Po centri z ľavej strany zakončoval Dries Mertens, no jeho gólovú strelu stihol odvrátiť spred bránkovej čiary Maximiliano Olivera.
     
    65
    Z pravej strany teraz preveril pozornosť domáceho brankára José María Callejón. Jeho prudkú strelu ale dokázal zneškodniť Ciprian Tătăruşanu.
     
    66
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože zdravotné problémy má Nikola Maksimović. Obranca spod Vezuvu bude musieť byť ošetrovaný.
     
    67
    Po peknej krídelnej akcii sa dostal k strele Federico Chiesa. Príliš dlho ale váhal, a tak hráči Neapolu jeho pokus stihli zblokovať.
     
    68
    Neapol dal gól! Belgický kanonier DRIES MERTENS potvrdzuje výbornú streleckú formu z predošlých zápasov. Nenad Tomović školácky stratil loptu pred vlastnou šestnástkou a de facto pripravil šancu pre najlepšieho strelca Neapolu. Ten ho ponuku s radosťou využíva.
    68. Dries Mertens (NEA) - 1:2
     
    69
    Fiorentina dala gól! Hostia sa zo svojho vedenia príliš dlho netešili. FEDERICO BERNARDESCHI je hrdinom domáceho tímu. Potiahol si loptu smerom k bráne a utešenou strelou ľavačkou prekonal Pepeho Reinu. Lopta sa ešte odrazila od ľavej žrde brány.
    69. Federico Bernardeschi (FIO) - 2:2
     
    70
    Federico Bernardeschi po vyrovnávajúcom góle vyzliekol svoj dres, a tak dostáva od hlavného rozhodcu žltú kartu za nešportové správanie.
     
    70
    Maurizio Sarri reaguje na vyrovnávajúci gól striedaním. Na ihrisko prichádza Brazílčan Allan, ktorý nahradzuje poľského záložníka Piotra Zielińskiho.
     
    71
    Do konca zápasu nám ostáva ešte posledných dvadsať minút. Neapol už dvakrát stratil tesný náskok, čo ho môže poriadne mrzieť.
     
    72
    Maximiliano Olivera si poradil v osobnom súboji so striedajúcim Allanom. Nasledovať tak bude len odkop od domácej brány.
     
    73
    Domáci tréner sa rozhodol hneď pre dvojnásobné striedanie. V dnešnom zápase končí Sebastián Cristóforo a na jeho miesto prichádza Mauro Zárate. Takisto nastupuje Carlos Sánchez a na lavičku náhradníkov putuje Milan Badelj.
     
    75
    Federico Chiesa patrí k najlepším hráčom dnešného duelu. Aj teraz si spravil priestor na pravej strane a svojou strelou zamestnal Pepeho Reinu.
     
    76
    Po prihrávke Mareka Hamšíka sa dostal k centru Faouzi Ghoulam. V nebezpečnom priestore bol Dries Mertens, no dobre zasiahol Ciprian Tătăruşanu.
     
    77
    Akcia domáceho tímu nemohla pokračovať, pretože zástavka postranného rozhodcu išla smerom hore. Ďalšiu akciu tak môžu rozvinúť hostia.
     
    78
    Tento úsek hry je pomerne nervózny. Obe mužstvá zbytočne strácajú loptu už v strede poľa a nevedia si vypracovať vážnejšiu šancu.
     
    79
    Neapol už ani zďaleka nemá takú územnú prevahu ako v úvodnej polhodine zápasu. Momentálne sledujeme absolútne vyrovnané stretnutie.
     
    80
    Partenopei teraz rozvinuli veľmi rýchlu akciu, no v samotnom závere doplatili na nepresnú prihrávku Driesa Mertensa. Belgičan to teraz trošku pokazil.
     
    81
    Nedovoleným zákrokom sa v strede poľa prezentoval striedajúci Allan. Domáci futbalisti tak ostávajú pri lopte a pokračujú v akcii.
     
    82
    Fiorentina dala gól! Domáci futbalisti dokonale otáčajú priebeh dnešného zápasu. Federico Bernardeschi poslal krásnu prihrávku za obranu súpera, do šance si nabehol MAURO ZÁRATE a strelou z voleja prekonal bezmocného brankára Neapolu.
    82. Mauro Zárate (FIO) - 3:2
     
    83
    Mauro Zárate to teraz trošku prehnal s gólovou oslavou a podobne ako Federico Bernardeschi dostáva žltú kartu za nešportové správanie.
     
    85
    Fiorentina sa okamžite stiahla na vlastnú polovicu ihriska. Neapol sa samozrejme snaží ešte vyvinúť záverečný tlak, ktorý by mohol priniesť vyrovnanie.
     
    86
    Na posledné minúty prichádza podporiť útok hostí aj Manolo Gabbiadini. Ten strieda dnes pomerne nevýrazného Amadoua Diawaru.
     
    87
    Posledné striedanie využíva aj domáci tréner. Ten posilňuje defenzívu, keďže prichádza na trávnik Kevin Diks. Naopak, končí aktívny Federico Chiesa.
     
    88
    Fiorentina sa zatiaľ veľmi dobre bráni a svojho súpera nepúšťa k svojmu pokutovému územiu. Pre loptu si do hĺbky poľa prichádza aj Marek Hamšík.
     
    89
    Hostia to teraz skúsili centrom z ľavej strany. Do zakončenia sa predieral Dries Mertens, no druhý gól v zápase zatiaľ nepridal.
     
    90
    Dnešné stretnutie sa natiahne takmer na sto minút. Kým v prvom polčase sa nadstavovalo päť minút, teraz sa nadstavujú štyri minúty.
     
    90+1
    Carlos Sánchez potiahol akciu domáceho tímu. Z hranice 25 metrov sa snažil ohroziť bránu súpera, no trafil len brániaceho hráča Neapolu.
     
    90+2
    Fiorentina svojmu súperovi nedáva ani loptu. Dokáže kombinovať na polovici ihriska, čo jej maximálne vyhovuje.
     
    90+3
    Neapol bude kopať pokutový kop! Dries Mertens v pokutovom území prepadol cez Carlosa Salceda a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod!
    90+3. Mertens (NEA) - Salcedo (FIO)
     
    90+4
    Neapol dal gól! Dnešný atraktívny duel sa napokon končí zaslúženou remízou. V poslednej minúte nastaveného času zobral zodpovednosť na svoje plecia MANOLO GABBIADINI a strelou k pravej žrdi vyrovnáva skóre zápasu na 3:3.
    90+4. Manolo Gabbiadini (NEA) - 3:3
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Neapolu dvakrát v dnešnom zápase viedli, no napokon môžu byť veľmi spokojní aj so ziskom jedného bodu. Fiorentina totiž v druhom polčase zápas otočila a ešte v nadstavenom čase viedla. Všetko to ale zmenil penaltový verdikt rozhodcu a strela v podaní Manola Gabbiadiniho. Zápas sa tak napokon skončil spravodlivou remízou 3:3. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:57:40)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 52. Bernardeschi, 69. Bernardeschi, 82. Zárate – 25. L. Insigne, 68. D. Mertens, 90+4. Gabbiadini (pen.)

    Karty:   3. N. Kalinić (FIO), 45+3. Olivera (FIO), 53. Tomović (FIO), 70. Bernardeschi (FIO), 83. Zárate (FIO) – 1. Albiol (NEA), 45+1. Reina (NEA), 50. Maksimović (NEA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:7.
    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Salcedo, Tomović, Astori, Olivera – Cristóforo (73. Zárate), Badelj (73. C. Sánchez), Vecino – Chiesa (87. Diks), N. Kalinić, Bernardeschi.
    Náhradníci: Lezzerini – Gonzalo Rodríguez, De Maio, C. Sánchez, Zárate, Toledo, Tello, Diks, Pérez, Babacar, Milić.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Chiricheş (43. Maksimović), Ghoulam – Piotr Zieliński (70. Allan), Diawara (86. Gabbiadini), Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Allan, Jorginho, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Tonelli, El Kaddouri.

    Rozhodca: Paolo Tagliavento