Cagliari – Sassuolo 4:3 (kon.) | Fiorentina – Neapol 3:3 (kon.) | Palermo – Pescara 1:1 (kon.)
AS Rím – Chievo 3:1 (kon.) | Sampdoria – Udinese 0:0 (kon.) | Turín – CFC Janov 1:0 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
3:3 (0:1)
SSC Neapol
Štvrtok 22.12.2016, 20:45Talianska Seria A • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Neapolu dvakrát v dnešnom zápase viedli, no napokon môžu byť veľmi spokojní aj so ziskom jedného bodu. Fiorentina totiž v druhom polčase zápas otočila a ešte v nadstavenom čase viedla. Všetko to ale zmenil penaltový verdikt rozhodcu a strela v podaní Manola Gabbiadiniho. Zápas sa tak napokon skončil spravodlivou remízou 3:3. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:57:40)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+4. Manolo Gabbiadini (NEA) - 3:3
     
    90+4
    Neapol dal gól! Dnešný atraktívny duel sa napokon končí zaslúženou remízou. V poslednej minúte nastaveného času zobral zodpovednosť na svoje plecia MANOLO GABBIADINI a strelou k pravej žrdi vyrovnáva skóre zápasu na 3:3.
    90+3. Mertens (NEA) - Salcedo (FIO)
     
    90+3
    Neapol bude kopať pokutový kop! Dries Mertens v pokutovom území prepadol cez Carlosa Salceda a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod!
     
    90+2
    Fiorentina svojmu súperovi nedáva ani loptu. Dokáže kombinovať na polovici ihriska, čo jej maximálne vyhovuje.
     
    90+1
    Carlos Sánchez potiahol akciu domáceho tímu. Z hranice 25 metrov sa snažil ohroziť bránu súpera, no trafil len brániaceho hráča Neapolu.
     
    90
    Dnešné stretnutie sa natiahne takmer na sto minút. Kým v prvom polčase sa nadstavovalo päť minút, teraz sa nadstavujú štyri minúty.
     
    89
    Hostia to teraz skúsili centrom z ľavej strany. Do zakončenia sa predieral Dries Mertens, no druhý gól v zápase zatiaľ nepridal.
     
    88
    Fiorentina sa zatiaľ veľmi dobre bráni a svojho súpera nepúšťa k svojmu pokutovému územiu. Pre loptu si do hĺbky poľa prichádza aj Marek Hamšík.
     
    87
    Posledné striedanie využíva aj domáci tréner. Ten posilňuje defenzívu, keďže prichádza na trávnik Kevin Diks. Naopak, končí aktívny Federico Chiesa.
     
    86
    Na posledné minúty prichádza podporiť útok hostí aj Manolo Gabbiadini. Ten strieda dnes pomerne nevýrazného Amadoua Diawaru.
     
    85
    Fiorentina sa okamžite stiahla na vlastnú polovicu ihriska. Neapol sa samozrejme snaží ešte vyvinúť záverečný tlak, ktorý by mohol priniesť vyrovnanie.
     
    83
    Mauro Zárate to teraz trošku prehnal s gólovou oslavou a podobne ako Federico Bernardeschi dostáva žltú kartu za nešportové správanie.
    82. Mauro Zárate (FIO) - 3:2
     
    82
    Fiorentina dala gól! Domáci futbalisti dokonale otáčajú priebeh dnešného zápasu. Federico Bernardeschi poslal krásnu prihrávku za obranu súpera, do šance si nabehol MAURO ZÁRATE a strelou z voleja prekonal bezmocného brankára Neapolu.
     
    81
    Nedovoleným zákrokom sa v strede poľa prezentoval striedajúci Allan. Domáci futbalisti tak ostávajú pri lopte a pokračujú v akcii.
     
    80
    Partenopei teraz rozvinuli veľmi rýchlu akciu, no v samotnom závere doplatili na nepresnú prihrávku Driesa Mertensa. Belgičan to teraz trošku pokazil.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 52. Bernardeschi, 69. Bernardeschi, 82. Zárate – 25. L. Insigne, 68. D. Mertens, 90+4. Gabbiadini (pen.)

    Karty:   3. N. Kalinić (FIO), 45+3. Olivera (FIO), 53. Tomović (FIO), 70. Bernardeschi (FIO), 83. Zárate (FIO) – 1. Albiol (NEA), 45+1. Reina (NEA), 50. Maksimović (NEA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:7.
    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Salcedo, Tomović, Astori, Olivera – Cristóforo (73. Zárate), Badelj (73. C. Sánchez), Vecino – Chiesa (87. Diks), N. Kalinić, Bernardeschi.
    Náhradníci: Lezzerini – Gonzalo Rodríguez, De Maio, C. Sánchez, Zárate, Toledo, Tello, Diks, Pérez, Babacar, Milić.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Chiricheş (43. Maksimović), Ghoulam – Piotr Zieliński (70. Allan), Diawara (86. Gabbiadini), Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Strinić, Giaccherini, Allan, Jorginho, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Tonelli, El Kaddouri.

    Rozhodca: Paolo Tagliavento