Svätý Jur – Dunajská Streda 1:6 (kon.) | B. Bystrica – Prešov 0:1 (kon.) | L. Mikuláš – MFK Zvolen 1:0 (kon.)
TJ Jasenov – Podbrezová 0:2 (kon.) | Veľký Šariš – Myjava 0:6 (kon.) | Borčice – Trnava 0:1 (kon.)
Žilina – Košice 3:0 (kon.)
koniec
FC Pivovar Šariš Veľký Šariš
0:6 (0:2)
Spartak Myjava
Streda 14.09.2016, 16:00Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Dnes o 16:00 majú futbaloví priaznivci z Veľkého Šariša a okolia futbalový sviatok. Domáci tím FC Pivovar Šariš Veľký Šariš totiž v rámci Slovnaft Cupu na domácom ihrisku hostí od 16:00 hod účastníka Fortuna ligy zo Spartaku Myjava.

    Hráči Veľkého Šariša sú účastníkmi V. ligy Šariš, v ktorej po šiestich stretnutiach okupuje štvrté miesto so ziskom 12 bodov za 4 víťazstvá. Momentálne sa však nepotýka s najlepšou formou, keď v posledných dvoch dueloch podľahol svojim súperom z Dlhej Lúky a Gerlachova. Do tretieho kola Slovnaft Cupu sa prebojoval vďaka penaltovému rozstrelu proti OŠFK Šarišské Michaľaný v prvom kole. Po nerozhodnom výsledku 1:1 o postupujúcom rozhodli pokutové kopy, v ktorých boli úspešnejší Veľkošarišania, ktorí súpera pokorili 3:1 po penaltách. V druhom kole uštedrili celku FK Kechnec vysokú prehru v pomere 5:0 a v treťom kole sa môžu tešiť na atraktívneho súpera z Fortuna ligy.

    Na pôde Pivovaru sa predstaví aktuálne jeden z najlepších klubov Fortuna ligy. Spartaku Myjava patrí po ôsmich kolách štvrté miesto so ziskom 14 bodov so skóre 8:7. Do tretieho kola Slovnaft Cupu sa prebojovala vďaka víťazstvu na pôde FK Geča 73, ktorú zdolala pohodlne 3:1. Do Veľkého Šariša prichádzajú Myjavčania dobre naladení. Počas víkendu si z bratislavského Slovana odviezli cenné tri body za výhru 2:1 a po najtesnejšej výhre nad Tatranom 1:0 a remíze s Trnavou 1:1 si tak tri zápasy držia sériu bez prehry, ktorú budú chcieť predĺžiť aj v dnešnom stretnutí.

    Úvodný výkop zápasu je naplánovaný na 16:00 hod a my vás budeme o priebehu stretnutia informovať priamo z dejiska zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Pivovar Šariš Veľký Šariš: Urban – Mi. Varga, Molnár, Hanudeľ, Bialko, Rusnák, Šimko, Scepaník, Vrbovský (C), Ma. Varga, Žilka
    Náhradníci: Špak, Štelbacký, Guľáš, Mišenčí, Werner, Schvarc

    Spartak Myjava: Koníček – Pavlík, Kóňa (C), Mehremić, Černáček, Sabler, Holiš, Duga, Šmehyl, Sládek, Kukoľ
    Náhradníci: Hruška, Pekár, Pecha, Kolár, Brigant, Bilovský, Egri

    Rozhodca: Leško – Brendza, Poracký.
     
    Aktéri dnešného stretnutia sú už na hracej ploche. O malú chvíľu sa začne dlho očakávaný súboj piatoligového Veľkého Šariša s favoritom zo Spartaku Myjava.
     
    Na dnešné stretnutie sa prišli pozrieť stovky ľudí a dovolím si povedať, že dnes vo Veľkom Šariši padne rekord v návštevnosti. Toľko fanúšikov nesleduje ani tradičné derby Veľkého Šariša s Malým Šarišom.
     
    Všetko je pripravené pre úvodnú rozohrávku, ktorá bude v réžii domáceho tímu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Dnešné stretnutie sa začalo. Veľký Šariš to okamžite skúsil dlhou rozohrávkou do ľavej strany, no lopta končí v aute.
     
    1
    Hneď v prvej minúte si na loptu siahol domáci brankár Urban, ktorý sa dostal k centrovanej lopte do šestnástky skôr ako jeho protihráči.
     
    2
    Roman Sabler sa teraz po pravej strane nedokázal presadiť, loptu si prikopol ďaleko od seba a tá napokon končí za bránkovou čiarou. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    3
    Molnár teraz vynikajúco odzbrojil Sládeka a zabránil tak rodiacej sa šanci hostí.
     
    3
    Holyš hľadal dobrou prihrávkou Šmehylo pred bránou, no ten nedokázal doťuknúť loptu do brány. Situáciu napokon upokojuje jeden z domácich obrancov, ktorý posiela loptu na roh.
     
    4
    Z rohového kopu sa ale Myjave nepodarilo priamo ohroziť bránu Veľkého Šariša. Lopta končí v moci brankára Urbana, ktorý má hneď od úvodu stretnutia veľa práce.
     
    5
    Myjava mala k dispozícii ďalší rohový kop. Center Kukoľa ale Holiš nedokázal hlavou usmerniť medzi tri žrde a jeho pokus skončil mimo brány.
     
    6
    A po ľavej strane sme sledovali ďalší útok Spartaka. Tentoraz sa ale Myjava k zakončeniu nedostala. Hráči Veľkého Šariša sa dostávajú k lopte, no vďaka výbornému pressingu súpera sa nedokážu dostať za vlastnú polovicu.
     
    6
    Za nami je prvých päť minút hry. Hneď od úvodných sekúnd sa Myjava doslova zahryzla do svojho súpera a neustále oblieha šestnástku súpera.
     
    7
    Myjava je opäť pri lopte. Autové vhadzovanie teraz zahráva Sládek, ktorý loptu rozohral len na krátko a Sabler teraz zvádza urputný boj o loptu s dvomi protihráčmi.
     
    8
    Domáci Scepaník teraz skúšal poslať dlhý center za obranu na Matúša Vargu, jeho úmysel bol ale prečítaný. Lopta opäť končí na kopačkách Myjavy.
     
    8
    A práve Matúš Varga teraz zožal potlesk od domáceho obecenstva, k zakončeniu sa ale nedostal. Od lopty ho odzbrojila dvojica brániacich hráčov.
     
    9
    Rýchla akcia Myjavy sa končí neúspechom. Lopta končí za bránkovou čiarou, nasledovať bude odkop od brány v podaní brankára Urbana.
     
    9
    Myjava je zatiaľ jednoznačne lepším tímom, dusí svojho súpera na vlastnej polovici, no zatiaľ sa nedokáže výraznejšie presadiť.
     
    10
    Kukoľ sa teraz na pravej strane zbavil Scepaníka, vyslal dobrý center do šestnástky Veľkého Šariša, no tam zatiaľ dominuje brankár Urban, ktorý pohotovo vyboxoval loptu čo najďalej od svojej brány.
     
    10
    A loptu si teraz po dlhej chvíli opäť užívajú domáci hráči, ktorí teraz pekne zakombinovali v strede ihriska, no ich akciu prerušuje ofsajdový hvizd. Matúš Varga príliš skoro vybehol za obranu súpera.
     
    11
    Po pravej strane sa opäť snaží presadiť Matúš Varga, ktorý svojou aktivitou robí defenzíve súpera zatiaľ najväčšie problémy. Pred šestnástkou Myjavy mu ale chýbala podpora spoluhráčov a o loptu ho tak štvorica brániacich hráčov bez väčších problémov pripravila.
     
    12
    A opäť sledujeme útočnú aktivitu Myjavy, ktorá všetky sily vrhá do útoku. Od začiatku sledujeme jednostranný futbal, v ktorom sa Dávid bude snažiť poraziť Goliáša.
     
    13
    A opäť ďalšia akcia Myjavy. Kóňa vykúzlil teraz prekvapujúco prihrávku na pravú stranu na Dugu, no ani samotný hráč Myjavy neočakával túto prihrávku a tak lopta končí v aute pri rohovej zástavke.
     
    13
    Brankár Urban dlhým odkopom dostáva loptu čo najďalej zo šestnástky, no vzdušný súboj vyhrali zatiaľ dominantní stopéri súpera, ktorí prakticky okamžite zakladajú ďalšiu akciu.
     
    14
    Z pravej strany teraz centroval Šmehyl, k zakončeniu hlavou sa dostal Sabler, no jeho pokus skončil vysoko nad bránou Veľkého Šariša.
     
    15
    Martin Žilka teraz predviedol pekné kľučky a od Martina Černáčka si teraz vypýtal faul. Veľký Šariš bude zahrávať štandardnú situáciu z veľmi dobrej pozície.
     
    16
    K strele zhruba z 19 metrov sa odhodlal domáci Norbert Scepaník, no jeho projektil ľavačkou len tesne minul hornú žŕdku. Sledovali sme zatiaľ prvú a zatiaľ jedinú šancu domáceho tímu na skórovanie, ktorý sa sympaticky snaží zamestnávať hosťujúcu obranu rýchlymi protiútokmi.
     
    17
    Pri lopte sú ale hostia. Pavlík sa snažil dlhou loptou nájsť na ľavej strane nabiehajúceho spoluhráča. Obrana hostí ale odvrátila jeho center do stredu poľa.
     
    18
    Šmehyl ľahučký center na Sládeka teraz nebol najpresnejší. Hráč Myjavy ale dokázal vystreliť, jeho strela bola zblokovaná, nasledovať bude rohový kop v podaní hostí.
     
    18
    Spartak Myjava ale z rohového kopu teraz nedokázala nič vyťažiť. Hráči Veľkého Šariša si výborne pokryli svojich súperov.
     
    19
    O rýchly brejk sa teraz snažil Matúš Varga, no jeden z hosťujúcich hráčov ho dokázal odzbrojiť od lopty a zneškodniť rodiacu sa šancu hneď v zárodku.
     
    20
    Myjava dala gól!
    A je to gól! Spartak Myjava otvára skóre zásluhou ROMANA SABLERA. Fanúšikovia Veľkého Šariša teraz "odmeňujú" rozhodcovskú trojicu spŕškou nepríjemných slov. Pred strelením gólu sa totiž dožadovali odpískania útočného faulu. Nič to však nemení na tom, že Spartak Myjava sa po 20 minútach hry ujíma vedenia v zápase.
     
    21
    Myjava je pri chuti a po strelenom góle naďalej oblieha súperovu šestnástku. K dispozícii bude mať rohový kop z pravej strany.
     
    22
    A Spartak mohol viesť už o dva góly. Na center z rohového kopu najvyššie vyskočil Černáček, lopta sa odrazila napokon na kopačky Tomáša Kóňu, ktorý mal dostatok času na jej spracovanie, namieril k pravej žrdi, no brankár Urban teraz predviedol vynikajúci zákrok.
     
    23
    A Myjava si opäť zopakovala rohový kop. Tentoraz ale nedokázala ohroziť bránu Urbana. Veľký Šariš sa dostáva k lopte.
     
    24
    Defenzíva Myjavy si teraz sama skomplikovala situáciu pred vlastnou šestnástkou nepresnou rozohrávkou. Stopér Černáček ale napokon upokojil situáciu a po spolupráci s brankárom Koníčkom je lopta opäť pevne v moci hostí.
     
    25
    Rudolf Rusnák si teraz v šprintérskom súboji o loptu počínal nedovoleným spôsobom a bol mu odpískaný faul.
     
    26
    Myjava dala gól!
    A Spartak Myjava vedie už o dva góly. Loptu medzi tri žrde teraz po peknej kombinácii hostí dostal ŠTEFAN HOLIŠ:
     
    27
    Rudolf Rusnák teraz poriadne pribrzdil protihráča v rozlete, keď sa doslova zavesil na chrbát jedného z hráčov Myjavy. Hlavný rozhodca Leško ale žltú kartu nevyťahuje a rieši to len dohovorom.
     
    28
    Veľký Šariš sa teraz oslobodzuje spod myjavského tlaku len za cenu odkopnutia lopty čo najďalej od vlastnej šestnástky a pomaly sa pripravuje na ďalšiu ofenzívnu akciu súpera.
     
    29
    Myjava si teraz vybojovala rohový kop. Kukoľ rozohral loptu nakrátko s kapitánom Kóňom a akcia hostí bola čoskoro prerušená po faule. Spartak bude mať k dispozícii slušnú šancu na skórovanie zo štandardnej situácie.
     
    30
    Kukoľ teraz z pravej strany vyslal výborný center pred bránu Urbana, k hlavičkovému zakončeniu sa dostal Černáček, no jeho pokus hlavou smerujúci pod brvno skončil v náručí pozorného Urbana.
     
    31
    Domáci futbalisti teraz budú po faule zahrávať štandardnú situáci a budú mať sľubnú šancu na strelenie kontaktného gólu.
     
    32
    Center Rusnáka z ľavej strany napokon našiel hlavu spoluhráča, no zakončenie domáceho futbalistu smerovalo len do stredu brány, kde stál pozorný Koníček.
     
    33
    A sledovali sme ďalšiu sľubnú streleckú príležitosť. Po pravej strane sa do zakončeniu predral Šmehyl, no jeho úmysel streliť loptu medzi nohy brankára Urbana mu nevyšiel.
     
    34
    A ďalšia pekná akcia hostí. Sládek našiel z pravej strany prízemným centrom Sablera, jeho strelecký pokus ale napokon nebol úspešný. Veľký Šariš posiela loptu na roh.
     
    34
    K strele sa teraz dostal Adi Mehremić, no jeho pokus z diaľky minul ľavú žrď o dobré dva metre. Urban zasahovať nemusel.
     
    35
    Duga teraz fauloval Scepaníka. Domáci budú mať k dispozícii štandardnú situáciu, ktorou môžu opäť súperovu bránu.
     
    36
    Rudolf Rusnák sa snažil prekvapiť súperovu obranu strelou po zemi. Lopta sa od brániacich hráčov odrazila k Matúšovi Vargovi, ktorý je dnes nepochybne najaktívnejším hráčom domáceho celku, no jeho šancu zneškodnil zatiaľ stopercentný Koníček, ktorý duchaprítomne vybehol z brány a strelcovi znížil strelecký uhol.
     
    37
    Na druhej strane pohrozili hráči Myjavy, ktorí sa napriek dvojgólovému vedeniu stále tlačia do brány. Po peknej prízemnej prihrávky z pravej strany sa ale k zakončeniu nedostal ani jeden z trojice nabiehajúcich hráčov Spartaka.
     
    38
    Šmehyl teraz preniesol hru na Sládeka, hosťujúci hráč ale nedokázal spracovať loptu, ku ktorej sa dostanú hráči Veľkého Šariša.
     
    39
    Hra sa v záverečnej desaťminútovke prvého polčasu upokojila. Myjava kontroluje loptu, domácemu celku nedovoľuje výraznejšie sa presadiť a udržiava pohodlný dvojgólový náskok.
     
    40
    Šmehyl teraz stratil loptu, Veľký Šariš okamžite otočil hru a snaží sa po pravej strane dostať na dostrel brankára Koníčka, no defenzíva hostí si umne počkala na súpera pred šestnástkou a následne získala loptu.
     
    41
    Prihrávka Kóňu na Šmehyla nebola úspešná. Hráč Spartaku Myjava na počudovanie kapitána hostí stratil loptu.
     
    42
    Marek Bialko si v súboji o loptu vo vlastnej šestnástke vypýtal faul. Loptu bude do hry dostávať rozohrávkou brankár Dominik Urban.
     
    42
    A opäť sledujeme v ofenzívnej snahe hráčov Myjavy. Mehremić ale teraz k prihrávke pristúpil ľahkovážne, prišiel o loptu, no jeho chybu napravili spoluhráči a hneď v zárodku zastavili akciu súpera.
     
    43
    Na ihrisku sa ocitol útočník domáceho celku Matúš Varga, ktorého v závere prvého dejstva trápia kŕče.
     
    44
    Prerušenie hry ale domácemu tímu padlo vhod. Duga sa teraz dopustil faulu na Rudolfa Rusnáka. Domáci budú rozohrávať z vlastnej polovice.
     
    45
    Dobrú prácu na pravej strane odviedol Marek Bialko, ktorý už niekoľkýkrát zviedol úspešný súboj o loptu. Prvý polčas sa len dohráva, Myjava neprejavuje veľký záujem o útočenie.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    A za nami je prvá 45-minútovka dnešného zápasu Slovnaft Cupu medzi Veľkým Šarišom a Myjavou. Favorizovaní hostia mali jednoznačne viac z hry, vypracovali si viacero sľubných šancí a vďaka úspešným streleckým pokusom Sablera a Holiša vedie Spartak o dva góly.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastupujú oba tímy s pozmenenými zostavami. Domáci tréner posiela na ihrisku Miroslava Špaka, ktorý na ihrisku nahradí Norberta Scepaníka. Myjava pre zmenu strieda kapitána Tomáša Kóňu a Šimona Šmehyla za dvojicu Štefan Pekár – Frederik Bilovský.
     
    46
    Hráči Myjavy otvorili druhý polčas rozohrávkou: Vstupujú do neho s dvojgólovým náskokom, ktorý by si mali udržať a dokráčať tak za postupom cez tretie kolo.
     
    47
    Myjava dala gól!
    A Myjava už vedie rozdielom triedy. Spartak využil nepozornosť súpera v úvode druhého dejstva a po úvodnej akcii druhého polčasu strieľa gól PETER SLÁDEK, ktorý azda definitívne rozhoduje o osude dnešného zápasu.
     
    48
    K strele sa teraz dostal domáci Eduard Šimko, ktorý ale zaváhal po zisku lopty a po malej chvíli k nemu stihol dostúpiť jeden z protihráčov, ktorý zblokoval jeho pokus.
     
    49
    Spartak Myjava po strelení tretieho gólu môže hrať v absolútnej pohode. Mehremić sa teraz na ľavej strane obrany pekne pohral s dvomi súperovými hráčmi a založil útočnú akciu.
     
    50
    Veľký Šariš ale zastavil útok Myjavy v strede poľa, okamžite vyslal loptu na Šimka na pravú stranu, ktorý ale stál v ofsajde.
     
    50
    Myjava dala gól!
    Myjava dala gól!
    A Spartak Myjava strieľa ďalší gól. Center z pravej strany upratal do brány ROMAN SABLER, ktorý si na konto pripisuje druhý gól v zápase.
     
    51
    Spartak Myjava sa baví futbalom. Predvádza pekné gólové akcie, dnes je jednoznačne lepším tímom a zaslúžene vedie po 50 minútach hry 4:0.
     
    52
    Hráčom Myjavy ale nestačí ani štvorgólový náskok a naďalej sa snažia dobyť defenzívu súpera.
     
    53
    Sládek sa teraz snažil nájsť Sablera na pravej strane. Hráč Myjavy ale stál v ofsajde, akcia hostí je tak prerušená.
     
    54
    Spartak Myjava má naďalej loptu vo svojej moci, kontroluje hru, divákov baví futbalom a miestami hrá až profesorsky.
     
    55
    Po dlhom čase sa k lopte dostali aj domáci futbalisti, ktorí to dnes proti účastníkovi Fortuna ligy nemajú vôbec ľahké.
     
    56
    Černáček sa teraz dopustil faulu a Veľký Šariš bude zahrávať štandardnú situáciu z pravej strany od rohovej zástavky.
     
    57
    Na center smerujúci pred bránu Myjavy ale najvyššie vyskočil jeden z brániacich hráčov, ktorý bez väčších problémov upratal loptu do bezpečia.
     
    58
    Po ľavej strane sa teraz nádhernou individuálnou akciou prezentoval Denis Duga, ktorý sa peknými manévrami zbavil viacerých protihráčov, odhodlal sa k strele spred šestnástky, no jeho pokus skončil mimo brány. Za svoju pohľadnú akciu si od domáceho publika vyslúžil potlesk.
     
    59
    Po dvoch rýchlych góloch Myjavy v úvode druhého polčasu sa hra upokojila. Spartak sa nemá kam ponáhľať, drží si svojho súpera na dištanc a bezpečne kráča za postupom.
     
    60
    O slovo sa teraz na malú chvíľu prihlásili domáci futbalisti, ktorí ale v strede poľa zbytočne zbrzdili svoju akciu a pripravili sa tak o šancu zaskočiť súpera rýchlym protiútokom.
     
    61
    O malý rozruch na tribúne vo Veľkom Šariši postarali domáci hráči, ktorých rýchly protiútok bol zbrzdený hneď v jeho zárodku. Veľký Šariš sa ale napriek štvorgólovému manku sympaticky snaží o skorigovanie nepriaznivého stavu.
     
    62
    Eduard Šimko teraz predviedol peknú akciu v šestnástke súpera, k zakončeniu sa ale nedostal a nenapodobnil ho ani spoluhráč Rudolf Rusnák.
     
    63
    Veľký Šariš posiela do hry čerstvé sily v podobe Adama Mišenčíka, ktorý na ihrisku preberie úlohy za Rudolfa Rusnáka.
     
    64
    Domáci teraz mali k dispozícii po aktivite Matúša Vargu rohový kop. Veľký Šariš zahral roh nakrátko, kde si na bližšiu žrď zbiehal Hanudeľ, no k zakončeniu sa nedostal.
     
    64
    Následne sa domáci fanúšikovia dožadovali penalty za hru rukou v šestnástke, no píšťala hlavného rozhodcu Leška ostala nemá.
     
    65
    A Spartak Myjava posiela do hry Tomáša Briganta, ktorý na ihrisku nahradí Adiho Mehremića.
     
    66
    Veľký Śariš sa v posledných minútach snaží o strelenie čestného úspechu. Vypracoval si už niekoľko sľubných šancí, no defenzíva hostí zatiaľ odoláva.
     
    67
    Michal Varga sa teraz po pravej strane doslova prehnal okolo Kukoľa, natlačil sa do šestnástky, no jeho koncovke chýbala väčšia presnosť. Lopta presvišťala okolo hornej žrde.
     
    68
    Lopta je stále na kopačkách Veľkého Šariša, ktorý ju rozohráva po útočnom faule Myjavčanov.
     
    69
    Sládek teraz vyzval do šprintérskeho súboja o loptu Briganta, no ten bol odzbrojený od lopty po dobrej defenzívnej práci Veľkého Šariša.
     
    70
    Útočná akcia Myjavy sa končí neúspechom. Lopta končí za bránkovou čiarou a nasledovať bude odkop v podaní brankára Urbana.
     
    71
    Holiš teraz fauloval Eduarda Šimka. Veľký Šariš bude rozohrávať loptu zo stredu poľa.
     
    72
    Štefan Pekár teraz poriadne tvrdo odzbrojil od lopty Eduarda Šimka, ktorý ostal ležať na trávniku v bolestiach. Hlavný rozhodca Leško ale tento súboj vyhodnotil ako dovolený a pokračuje sa v hre.
     
    73
    Myjavčania teraz ohrozili bránu Veľkého Šariša peknou strelou smerujúcou pod brvno, brankár Urban ale teraz predviedol výborný zákrok.
     
    73
    Domáci brankár však ostáva ležať vo vlastnej šestnástke a odchádza za bránkovú čiaru, kde bude dodatočne ošetrený.
     
    74
    A zápas tak po zranení Dominika Urbana dochytá náhradník Veľkého Šariša Dávid Schvarc.
     
    75
    Po krátkom prerušení hry a striedaní domáceho tímu sa bude pokračovať v hre. Zápas pomaly vstupuje do svojej poslednej pätnásťminútovky.
     
    76
    Myjava dala gól!
    A dvojgólovému strelcovi Sablerovi sa pridáva aj ŠTEFAN HOLIŠ, ktorý brankára Schvarca privítal na ihrisku gólom.
     
    77
    Štefan Pekár sa teraz snažil o strelenie ďalšieho gólu, odhodlal sa k strele spred šestnástky, no jeho projektil trafil len spoluhráča Sablera.
     
    78
    Myjava sa napriek päťgólovému náskoku stále snaží obliehať šestnástku súpera, na hráčov Veľkého Šariša vytvára pri rozohrávke veľký tlak a snaží sa zveľadiť svoje vedenie o ďalší presný zásah.
     
    79
    Veľký Šariš postupne odpadáva aj kondične. Nedarí sa mu presne kombinovať, Myjava sa v strede poľa poľahky dostáva k lopte a kontroluje hru v záverečnej pätnásťminútovke.
     
    80
    Pri lopte sú hráči Veľkého Šariša, ktorí si ju zatiaľ posúvajú len v strede poľa, Myjava výborne vykrýva priestor a nedovoľuje súperovi dostať sa na dostrel brankára Koníčka.
     
    81
    A Veľký Šariš mohol skórovať! Nádhernou strelou z 20 metrov sa prezentoval jeden z domácich futbalistov, no lopta tesne minula šibenicu myjavskej brány.
     
    82
    Na druhej strane sa o ďalekonosný pokus smerujúci mimo brány postaral Štefan Pekár, ktorý od príchodu na ihrisku je veľmi aktívny a snaží sa o zveľadenie myjavského náskoku.
     
    83
    Zápas sa v poslednej desaťminútovke len dohráva. Veľký Šariš sa sympaticky snaží o strelenie gólu a skorigovanie nepriaznivého stavu. Myjava je ale zatiaľ v defenzíve stopercentná.
     
    84
    Pri lopte sú opäť hráči Myjavy, a to konkrétne stopér Černáček, ktorý posúva loptu na ľavú stranu. Fortunaligista zjavne sa nikam neponáhľa a zjavne vyčkáva za záverečným hvizdom hlavného rozhodcu Leška.
     
    85
    Akcia Veľkého Šariša po pravej strane nebola úspešná. Lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    86
    Domáci futbalisti sa dostali do rýchleho protiútoku, no ich akciu pribrzdil Martin Žilka.
     
    87
    Do obrovskej šance sa teraz dostal domáci útočník Matúš Varga, ktorý sa rútil sám na bránu, na pravej strane mal úplne voľného spoluhráča, no napokon sa rozhodol situáciu vyriešiť strelou k pravej žrdi. Minul však bránu a jeho spoluhráč sa na Vargu hnevá zbytočne. Veľký Šariš práve spálil svoju najväčšiu šancu v zápase.
     
    88
    Na ihrisku teraz leží domáci Martin Hanudeľ, ktorý za pomoci zdravotnej služby odchádza za autovú čiaru, kde bude dodatočne ošetrený.
     
    89
    Bude sa pokračovať v hre. Necelé dve minúty pred koncom stretnutia Myjava vedie jednoznačne 5:0. Spartak má navyše loptu a v závere stretnutia sa bude snažiť o zveľadenie svojho náskoku.
     
    89
    Myjavčania budú zahrávať z pravej strany nebezpečnú štandardnú situáciu. Loptu do šestnástky súpera bude posielať Štefan Pekár.
     
    90
    Myjava dala gól!
    A v závere zápasu sa napokon Myjava presadzuje ešte raz. Krásnou razantnou strelou z hranice šestnástky sa presadil FREDERIK BILOVSKÝ, ktorý gólom pečatí postup Myjavy v rámci tretieho kola Slovnaft Cupu.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Rozhodca Leško sa rozhodol nepredlžovať zápas o nadstavené minúty. Spartak Myjava predviedla ukážkový futbal, svojimi akciami bavila divákov na tribúnach a bez väčších problémov porazila domáci Veľký Šariš 6:0. Po dva góly si na konto pripísali Sabler s Holišom. K dvojgólovým strelcom sa pridali aj Sládek a Bilovský. Veľký Šariš napriek šesťgólovej prehre si teraz vyslúžil od domáceho publika mohutné ovácie. Na svojho súpera od prvej minúty nemal, no podal sympatický výkon, v ktorom si dokázal vypracovať niekoľko šancí, ktoré ale nedokázal zužitkovať na strelenie čestného úspechu. (17:49:50)

    Dávid Lech


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 20. Sabler, 26. Holiš, 47. Sládek, 50. Sabler, 76. Holiš, 90. Bilovský


    FC Pivovar Šariš Veľký Šariš: Urban – Mi. Varga, Molnár, Hanudeľ, Bialko, Rusnák, Šimko, Scepaník, Vrbovský (C), Ma. Varga, Žilka
    Náhradníci: Špak, Štelbacký, Guľáš, Mišenčí, Werner, Schvarc

    Spartak Myjava: Koníček – Pavlík, Kóňa (C), Mehremić, Černáček, Sabler, Holiš, Duga, Šmehyl, Sládek, Kukoľ
    Náhradníci: Hruška, Pekár, Pecha, Kolár, Brigant, Bilovský, Egri

    Rozhodca: Leško – Brendza, Poracký