Gorenje Velenje – Tatran Prešov sk 21:23 (kon.)
koniec
RK Gorenje Velenje
21:23 (10:12)
Tatran Prešov
Nedeľa 04.09.2016, 16:15 • TATRAN handball aréna • Kvalifikácia o Ligu majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Obrovská gratulácia mieri na východ Slovenska. Hádzanári Tatrana Prešov zvládli dva veľmi náročné zápasy a opäť po roku si vybojovali miesto v skupine Ligy majstrov!
    60
    V závere zápasu sa dokázal ešte presadiť Blaž Klec, no už to nič nemení na tom, že Tatran Prešov si opäť zahrá v skupinovej fáze Ligy majstrov. (21:23)
    59
    Tak pozor! Do konca zápasu síce ostávajú už len necelé dve minúty, no náskok slovenského majstra sa po góle Luku Mitrovića skresal na tri góly. (20:23)
    58
    Gregor Potočnik veľmi rýchlo koriguje stav dnešného zápasu. Gorenje Velenje riskuje a zatiaľ mu to vychádza. Čas hrá ale s Prešovom. (19:23)
    57
    Prešov dáva gól. Tomáš Číp sa presadil svojou typickou strelou z pravého krídla. Náskok slovenského majstra je tak opäť päťgólový. (18:23)
    57
    A už je to len o štyri góly. Nejc Cehte dostal až príliš veľa priestoru, vylepšil si svoju pozíciu a strelou od palubovky skóruje. (18:22)
    56
    Gorenje Velenje hrá vabank a troška sťahuje náskok súpera. Úspešným exekútorom sedemmetrového hodu bol Alem Toskić, ktorý zlomil čaro Igora Chuprynu. (17:22)
    53
    Zrejme je rozhodnuté! Krásnu prihrávku na pivota dostal Marek Páleš a bez problémov prekonal súperovho brankára. Sedem minút pred koncom vedie Prešov o sedem gólov. (14:21)
    52
    Matjaž Brumen bol osamotený na pravom krídle, no napriek tomu nedokázal skórovať. Ako sa to robí mu ukázal Jakub Hrstka, ktorý na rozdiel od neho dáva gól. (14:20)
     
    51
    Krásny gól! Tomáš Číp sa dostal do náročnej pozície, vystrelil z takmer nemožného uhla, no napriek tomu prekonal Jožeho Baznika. Slovinsky tím si berie posledný time out! (14:19)
    50
    Paráda! Prešov pokračuje v dobrom výkone a zvyšuje svoj náskok na rozdiel štyroch gólov. Úspešným strelcom bol Lukáš Urban. (14:18)
    48
    Rozhodcovia signalizovali pasívnu hru. Bohužiaľ, Stefan Jankovič netrafil bránu. Na druhej strane to potrestal Rok Golčan, ktorý znižuje náskok súpera. (13:16)
     
    47
    Alem Toskić síce skóroval z priestoru pivota, no ešte predtým si pomohol nedovolene v súboji s Leonom Vučkom. Gól tak nemôže platiť. (12:16)
     
    46
    Vylúčenie v tíme Tatran Prešov (Viacheslav Sadovyi). (12:16)
    45
    Paráda! Jakub Hrstka vybojoval sedemmetrový hod, čím dal veľkú šancu na skórovanie Oliverovi Rábekovi. Ten premenil aj druhú sedmičku v zápase. (12:16)
    43
    To je škoda! V časovej tiesni sa dostal k strele Rok Golčan, jeho pokus bol niekoľkokrát tečovaný a napokon zapadol do prešovskej brány. (12:15)
    40
    Skvelý gól strieľa Oliver Rábek! Prešovčania hrali v oslabení, bola signalizovaná pasívna hra, no najlepší strelec zápasu predviedol parádnu strelu pod brvno. (11:15)
    40
    Slovinský vicemajster sa po viac ako deviatich minútach druhého polčasu dokázal presadiť. Pekne sa predral obranou Luka Mitrović a dáva gól. (11:14)
     
    39
    Opäť bola signalizovaná pasívna hra, tento raz pri útoku slovinského klubu Gorenje Velenje. Zbytočný faul ale spravil Viacheslav Sadovyi a bude vylúčený na dve minúty. (10:14)
     
    37
    Gorenje Velenje stále nedalo v druhom polčase gól. Dopredu tak mohol ísť Prešov a Oliver Rábek bol tvrdo faulovaný. Vid Levc dokonca vidí červenú kartu! (10:14)
    36
    Moldavskí rozhodcovia signalizovali pasívnu hru, no z obrovského uhla dokázal skórovať Ukrajinec Viacheslav Sadovyi. (10:14)
    32
    Zaváhanie tímu Gorenje Velenje okamžite potrestal Oliver Rábek. Pre tohto hráča je to štvrtý gól v zápase, čím sa stáva najlepším strelcom duelu. (10:13)
     
    29
    Vylúčenie v tíme Gorenje Velenje (Mitja Nosan). (10:12)
    27
    Prešovčania trestajú zaváhanie súpera a opäť odskakujú aspoň na dva góly. Úspešným strelcom bol v predošlých sekundách Lukáš Urban. (10:12)
     
    27
    Fantastický zákrok v podaní Igora Chuprynu! Ten si teraz počkal na Nika Medveda a dokázal zlikvidovať jeho strelecký pokus z ľavého krídla. (10:11)
    26
    Krásna strela v podaní Nika Medveda. Gorenje Velenje dohral svoju akciu do ľavého krídla, odkiaľ sa dokázal presadiť spomínaný kapitán tímu. (10:11)
     
    25
    A bude sa vylučovať aj na strane Prešova. Dvojminútový trest dostáva pivot slovenského klubu – Marek Páleš. Hrá sa teda 5 proti 5. (9:11)
     
    24
    Vylúčenie v tíme Gorenje Velenje (Rok Golčan). (9:11)
    24
    Vadym Brazhnyk sa dostal do brány, no sedemmetrový hod súpera nedokázal chytiť. Prekonal ho slovinský hráč Rok Golčan. (9:11)
    23
    Výborne! Prešov dokáže odpovedať na góly svojho súpera a stále si drží svoje trojgólové vedenie. Dopredu môžu ísť hráči Gorenje Velenje. (8:11)
    23
    To je škoda. Lukáš Urban zbytočne stratil loptu. Slovinský klub to okamžite využil a rýchlu kontru nekompromisne zakončil Luka Mitrović. (8:10)
    22
    Dominik Krok ale takisto skóruje a Tatranu Prešov prinavrátil trojgólové vedenie. Navyše, domáci tím sa nepresadil strelou zo spojky. (7:10)
    21
    Prvý gól v dnešnom zápase strieľa aj Anže Ratajec. Predviedol skutočne pekný podstrel a ukrajinskému brankárovi v prešovských farbách nedal šancu. (7:9)
    18
    Paráda! Dominik Krok vystrelil z ťažkej pozície, no aj s prispením šťastia prekonal súperovho brankára. Prešov tak opäť vedie o tri góly. (5:8)
    17
    Krásny gól v podaní prešovských hádzanárov. Tí dohrali akciu do krídla, kde bol Jakub Hrstka a zaznamenáva svoj prvý a určite nie posledný gól v zápase. (5:7)
     
    17
    Žltá karta pre tím Gorenje Velenje (Alem Toskić). (5:6)
    16
    Tak toto je nepríjemné. Oliver Rábek fauloval na bránkovisku a dostáva dve minúty. Následný sedemmetrový hod dokázal premeniť Rok Golčan. (5:6)
    15
    To je škoda. Slovinský tím sa dokázal presadiť aj v oslabení. Rozhodcovia síce avizovali pasívnu hru, no presnú mušku mal Rok Golčan. (4:6)
    14
    Prešov okamžite využíva presilovú hru. Peknou individuálnou akciou sa prezentoval Oliver Rábek, ktorý zaznamenal už svoj tretí gól v zápase. (3:6)
     
    13
    Tak toto bol jasný faul na dve minúty. Po faule na Alexeya Peskova je vylúčený jeden z lídrov súpera – Nejc Cehte (3:5)
    11
    Slovinský tím robí v zápase veľmi veľa technických chýb, čo nás samozrejme teší. Obrana Prešova je skutočne veľmi dobrá. Navyše, ďalší gól pridáva Leon Vučko. (3:5)
    10
    Gorenje Velenje dohralo akciu do priestoru pivota. Loptu dokázal spracovať Alem Toskić a technický zakončením prehodil prešovského brankára. (3:4)
    9
    Parádna ľavačka v podaní Alexeya Peskova. Ruská spojka nášho majstra dáva gól, a tak sa Prešovčania dostávajú do vedenia o dva góly. (2:4)
    5
    Výborne, Prešovčanom sa v útoku zatiaľ darí a veľmi dôležité je, že sa rozstrieľal Oliver Rábek. Pre elitnú spojku Prešova je to druhý gól v zápase. (2:3)
    4
    A je vyrovnané. Svoju presnú ľavačku ukázal Luka Mitrović, ktorý prekonal Igora Chuprynu. Luka Mitrović bol včera najlepším strelcom svojho tímu, keď dal až sedem gólov. (2:2)
    3
    Slovenský majster sa dostáva do opätovného vedenia. Sedemmetrový hod premenil bez najmenších problémov Oliver Rábek. (1:2)
    2
    Slovinský klub ale okamžite dokázal vyrovnať skóre duelu. Svoj prvý gól vo finálovom zápase dáva pravá spojka – Nejc Cehte . (1:1)
    2
    Prešovský brankár predviedol výborný zákrok. Šarišania sa dostali do rýchleho brejku a z priestoru krídla skóruje Lukáš Urban. (0:1)

    Miroslav Kováčik

    RK Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek – Cehte, Medved, Ovniček, Levc, Stojnić, Toskić, Mitrović, Potočnik, Golčan, Klec, Gams, Ratajec, Nosan, Brumen.
    Tatran Prešov: Chupryna, Brazhnyk – Rábek, Šarpataky, Humeňanský, Hrstka, Krok, Sadovyi, Urban, Pekár, Číp, Peskov, Vučko, Jankovič, Páleš, Tsarapkin.

    Rozhodca: Igor Covalciuc (MDA) a Alexei Covalciuc (MDA)