Gorenje Velenje – Tatran Prešov sk 21:23 (kon.)
koniec
RK Gorenje Velenje
21:23 (10:12)
Tatran Prešov
Nedeľa 04.09.2016, 16:15 • TATRAN handball aréna • Kvalifikácia o Ligu majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované! Hádzanári Tatrana Prešova zdolali slovinského vicemajstra Gorenje Velenje 21:23 a postúpili do skupinovej fázy Ligy majstrov. V celom zápase predviedli skvelý výkon obaja prešovskí brankári, ktorí boli základným kameňom úspechu Šarišanov. Igor Chupryna dokonca chytil štyri sedmičky, čo je skutočne obdivuhodný výkon. Streleckým lídrom nebol nik iný ako Oliver Rábek, ktorý prekonal súperových brankárov až sedemkrát. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný večer. (18:01:59)
     
    Obrovská gratulácia mieri na východ Slovenska. Hádzanári Tatrana Prešov zvládli dva veľmi náročné zápasy a opäť po roku si vybojovali miesto v skupine Ligy majstrov!
     
    Koniec zápasu. (21:23)
    60
    V závere zápasu sa dokázal ešte presadiť Blaž Klec, no už to nič nemení na tom, že Tatran Prešov si opäť zahrá v skupinovej fáze Ligy majstrov. (21:23)
     
    60
    Začala sa posledná minúta zápasu. Oliver Rábek sa síce v časovej tiesni nepresadil, no Gorenje Velenje v snahe o rýchly brejk stratilo loptu. (20:23)
    59
    Tak pozor! Do konca zápasu síce ostávajú už len necelé dve minúty, no náskok slovenského majstra sa po góle Luku Mitrovića skresal na tri góly. (20:23)
    58
    Gregor Potočnik veľmi rýchlo koriguje stav dnešného zápasu. Gorenje Velenje riskuje a zatiaľ mu to vychádza. Čas hrá ale s Prešovom. (19:23)
    57
    Prešov dáva gól. Tomáš Číp sa presadil svojou typickou strelou z pravého krídla. Náskok slovenského majstra je tak opäť päťgólový. (18:23)
    57
    A už je to len o štyri góly. Nejc Cehte dostal až príliš veľa priestoru, vylepšil si svoju pozíciu a strelou od palubovky skóruje. (18:22)
    56
    Gorenje Velenje hrá vabank a troška sťahuje náskok súpera. Úspešným exekútorom sedemmetrového hodu bol Alem Toskić, ktorý zlomil čaro Igora Chuprynu. (17:22)
     
    55
    Vidíme góly na oboch stranách. Najskôr sa presadil Jakub Hrstka, no následne prekonal Vadyma Brazhnyka pivot Blaž Klec. (16:22)
     
    55
    Prešov sa dostal do pasívnej hry, a tak si Rastislav Trtík ešte berie oddychový čas. Teraz musí hlavne upokojiť svojich zverencov, ktorí sú skutočne blízko triumfu. (15:21)
     
    54
    Aj Gorenje Velenje sa dokázalo presadiť z priestoru pivota. Ešte iskričku nádeje pre slovinský tím vykresal presným zásahom Blaž Klec. (15:21)
    53
    Zrejme je rozhodnuté! Krásnu prihrávku na pivota dostal Marek Páleš a bez problémov prekonal súperovho brankára. Sedem minút pred koncom vedie Prešov o sedem gólov. (14:21)
    52
    Matjaž Brumen bol osamotený na pravom krídle, no napriek tomu nedokázal skórovať. Ako sa to robí mu ukázal Jakub Hrstka, ktorý na rozdiel od neho dáva gól. (14:20)
     
    51
    Krásny gól! Tomáš Číp sa dostal do náročnej pozície, vystrelil z takmer nemožného uhla, no napriek tomu prekonal Jožeho Baznika. Slovinsky tím si berie posledný time out! (14:19)
    50
    Paráda! Prešov pokračuje v dobrom výkone a zvyšuje svoj náskok na rozdiel štyroch gólov. Úspešným strelcom bol Lukáš Urban. (14:18)
     
    49
    Oliver Rábek je nezastaviteľný. Jeho siedmy gól v zápase! Bohužiaľ, tím Gorenje Velenje okamžite dokázal kontrovať, a tak sa gólový rozdiel nemení. (14:17)
    48
    Rozhodcovia signalizovali pasívnu hru. Bohužiaľ, Stefan Jankovič netrafil bránu. Na druhej strane to potrestal Rok Golčan, ktorý znižuje náskok súpera. (13:16)

    Miroslav Kováčik

    RK Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek – Cehte, Medved, Ovniček, Levc, Stojnić, Toskić, Mitrović, Potočnik, Golčan, Klec, Gams, Ratajec, Nosan, Brumen.
    Tatran Prešov: Chupryna, Brazhnyk – Rábek, Šarpataky, Humeňanský, Hrstka, Krok, Sadovyi, Urban, Pekár, Číp, Peskov, Vučko, Jankovič, Páleš, Tsarapkin.

    Rozhodca: Igor Covalciuc (MDA) a Alexei Covalciuc (MDA)