Perm – FC Ural 1:0 (kon.) | S. Moskva – FK Krasnodar 2:0 (kon.) | Lok. Moskva – Samara 0:0 (kon.)
koniec
Amkar Perm
1:0 (0:0)
FC Ural
cz Nedeľa 21.08.2016, 14:30 • Stadion Zvezda, Perm. Kapacita: 19,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Krásné nedělní odpoledne všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes jsou na programu další utkání ruské nejvyšší soutěže a my se společně zaměříme na utkání mezi FK Amkar Perm a hostujícím celkem FK Ural. Úvodní výkop je nachystá zhruba na 14:30 a textovým přenosem vás provede Jakub Hataš.
     
    FK Amkar Perm

    Domácí fotbalisté měli docela dobrý vstup do letošního ročníku ligy a zatím zůstávají neporaženi. Dvě remízy a výhra nad Anži Machačkala zajišťují Permu prozatímní 8. pozici s tím, že po zápase se hráči tohoto týmu mohou vyšvihnout do čela soutěže. Zda se jim to podaří na domácím hřišti proti nevyzpytatelnému Uralu, to se můžeme nechat překvapit.
     
    FK Ural

    Hostující celek je momentálně jen o bod za svým dnešním soupeřem a okupuje 9. příčku v soutěži. Ural nejprve dokázal porazit Ufu, poté však pouze remizoval s Rostovem a poté prohrál na vlastním hřišti s CSKA Moskva. V dnešním utkání tak budou chtít hráči Uralu naplno bodovat, aby se dokázali dostat v tabulce výše.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Amkar Perm: Selichov – Miljković, Zajcev, Džikija, Zanev (C), Idowu – Balanovič, Ogude, Šavajev – Anene, Bodul.
    Náhradníci: Chomič, Budakov – Konde, Komolov, Churcidze, Kosťukov, Jovičić, Salugin.

    FK Ural: Zabolotnyj – Dancev, Merkulov, Fontanello (C), Dinga – Pankov, Kulakov – Jemeljanov, Fidler, Stavpec – Lungu.
    Náhradníci: Arapov, Šubin – Pavlenko, Pavljučenko, Žukov, Čanturija, Podoksenov, Korobov, Serčenkov, Ščerbakov.

    Rozhodčí: Nikolajev – Lebeděv, Voroncov. (vš. Rusko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dnešní utkání právě začalo! Úvodní výkop obstarali hráči Amkaru Perm, kteří vedli první akci středem hřiště, do zakončení se však nedostali.
     
    2
    Do slibného útoku se dostali hráči Uralu, ovšem Stavpec nedokázal zamířit přesně a bránu domácích přestřelil.
     
    3
    Hráči hostujícího celku se dokázali pomalou kombinací dostat až k vápnu svého soupeře, tam však narazili na velmi dobře zformovanou obranu.
     
    4
    Domácí fotbalisté se dokázali rychlou kombinací dostat do vápna, kde šel Anene za míčem do souboje s brankářem hostí. Toho přeskočil a teatrálně se skácel ve snaze vybojovat penaltu, rozhodčí Nikolajev však zůstal klidný.
    4. Pád Anenenho, po kterém si chtěl vysloužit penaltu pro Perm.
     
    5
    Domácí fotbalisté kombinují na své obranné polovině a vyčkávají na vhodnou příležitost k tomu, aby mohli zaútočit. Hosté je nijak výrazně nenapadají.
     
    6
    Na levé straně dostal míč do běhu Anene, ovšem i něj byla přihrávka od Zaneva příliš rychlá a míč na hrací ploše nestihl.
     
    7
    Hráči domácího týmu se snažili projít středem hřiště, dobře se vracející Kulakov jim však jejich úmysl znemožnil dobrým zákrokem.
     
    8
    Centr do vápna poslal z levé strany Šavajev, jeho centr byl ale hodně nepřesný a přeletěl všechny jeho spoluhráče ve vápně soupeře.
     
    9
    Na levé straně se snažil kombinovat hostující Lungu se Stavpecem, jejich kombinaci ale přerušila Stavpecova nepřesná přihrávka.
     
    11
    Domácí fotbalisté napadají svého soupeře velmi vysoko a působí hráčům Uralu značné komplikace v rozehrávce. Do šance se však zatím hráči Amkaru nedokázali dostat.
     
    12
    Rozběhnutý Dancev dostal míč do běhu a mířil do vápna, ovšem kvůli více jak dvoumetrovému ofsajdu jej pomezní rozhodčí vzápětí zastavil.
     
    13
    Ural se dostal do velmi rychlého protiútoku po chybě domácích v útoku, finální přihrávka do úniku na Stavpece však nebyla přesná a Džikija ji dokázal skluzem zablokovat.
     
    14
    Hosté v úvodu svého soupeře moc netlačí, ovšem dokáží být nebezpeční z rychlých protiútoku. Po dalším takovém se k hlavičce ve vápně dostal hostující Stavpec, nemířil však přesně.
     
    15
    Dancev se dokázal uvolnit na levé straně a poslal nepříjemný centr na přední tyč. Tam však akrobaticky odvrátil na roh obránce Miljković.
     
    16
    Hosté zahráli rohový kop mizerně a domácí měli šanci jít do protiútoku. Ovšem Anene nedokázal míč na levém křídle dobře zpracovat, takže o něj záhy přišel.
     
    17
    Velmi nebezpečný centr poslal do vápna Uralu Šavajev, Miljković se dral k míči ale měl ho na dlouhou nohu a vůbec jej nedokázal zasáhnout.
     
    18
    Opět to byl aktivní Anene, který se snažil dostat do vápna Uralu. Jeho přihrávka na rozběhnutého Šavajeva však byla o dobrý půl metr delší, než by ruský záložník potřeboval.
     
    19
    Z dobrých pětatřiceti metrů napřáhl Džikija, jeho pokus však mířil velmi vysoko nad bránu hostujícího týmu a Zabolotnyj tak mohl být naprosto v klidu.
     
    20
    Hráči hostujícího týmu kombinují na vlastní polovině a momentálně se nikam neženou. Perm je však nenechává vydechnout díky úpornému napadání.
     
    21
    Na pravé straně se pustili do efektní kombinaci Šavajev a Balanovič, jejich kombinace však záhy končí špatnou přihrávkou Šavajeva, kterou zastavil jeden z hostujících obránců.
     
    22
    Dlouhý centr na hrot propadl až k Anenemu, ten tím však byl natolik zaskočen, že jej nedokázal dobře zpracovat a míč se od něj odrazil pouze k obráncům soupeře.
     
    23
    Centr do vápna poslal z levé strany aktivní Šavajev, ovšem ve vápně byli pouze dva hráči Permu a oba byli velmi dobře pokryti obránci Uralu.
     
    24
    Na pravé straně se krásně uvolnil Džikija a dokázal odcentrovat do vápna. Jeho centr však našel pouze hlavu jednoho z obránců Uralu a Perm tak opět nic nevytěžil.
     
    25
    Domácí reklamovali ruku v pokutovém území po hlavičce jednoho z hráčů Permu, ovšem rozhodčí zůstal opět klidný a pokutový kop nařídit nemínil.
     
    26
    Šavajev zahrával další rohový kop domácích, tentokráte zleva. Po střetu ve vápně zůstal na hrací ploše ležet útočník Anene, vypadá to však, že po chvilce bude schopen pokračovat ve hře.
     
    27
    Je tu přestávka pro občerstvení obou celků. Teplota v místě zápasu je okolo třiceti stupňů Celsia.
     
    28
    Po krátké přestávce mohou fotbalisté pokračovat ve hře. Míč má v moci domácí Perm, ovšem nikam se s ním příliš nežene.
     
    29
    Na levém křídle se dokázal pěkně uvolnit Anene, jeho centr do vápna však opět nikoho nenašel a tak míč proletěl bez povšimnutí.
     
    30
    Velmi dobrý zákrok předvedl domácí brankář Selichov! Do jeho vápna mířil nebezpečný centr, za kterým šel Stavpec, domácí brankář však skvěle vyboxoval míč z vápna.
     
    31
    Dancev se již poněkolikáté dokázal uvolnit na levé straně kolem Miljkoviće a odcentroval. Ve vápně však nebyl volný nikdo z jeho spoluhráčů a Perm se tak v klidu ubránil.
     
    32
    Balanovič našel akrobatickým způsobem rozběhnutého Aneneho, ten ve vápně po lehkém kontaktu opět padá k zemi a opět se snaží vynutit si pokutový kop. Znovu je to však bez odezvy hlavního sudího.
     
    33
    Na pravé straně prošel až do vápna domácí Bodul, jeho prudká přihrávka před bránu však nenašla vůbec nikoho z jeho spoluhráčů!
    33. Šance domácích fotbalistů, která zůstala nevyužita.
     
    33
    Lungo se dostal do dobré pozice na malém vápně, ve velké rychlosti však nedokázal Dancevův centr z levé strany usměrnit mezi tři tyče.
     
    35
    Hosté jsou opět u míče a kombinují na vlastní polovině. Se závěrem poločasu trochu docházejí domácím síly a nenapadají již tak urputně.
     
    36
    Na levé straně se snažil dlouhým centrem vybídnout k průniku do vápna Stapvece jeho spoluhráč Dancev, ovšem na hostujícího útočníka byl centr dlouhý.
     
    37
    Z levé strany přišel do vápna další centr domácího celku, který tentokrát našel hlavu Miljkoviće. Ten však místo střely vracel ještě před bránu, kde však nikdo nebyl.
     
    38
    A znovu ve vápně padá jeden z domácích fotbalistů. Šavajev spadl po kontaktu z Fontanellem, rozhodčí však opět zůstal klidný a pouze rozpažil.
     
    39
    Hostující obránce Dinga se dostal trošku do problémů, když na něj zatlačit Šavajev. Dinga se z toho však dokázal vymotat elegantními jesličkami ruskému záložníkovi a založil rychlý útok svého týmu.
     
    40
    Se závěrem prvního dějství se snaží oba celky hlavně neinkasovat zbytečnou branku. Hráči Uralu opět pouze kombinují na vlastní půlce a vyčkávají.
     
    41
    Balanovič se dral za dlouhým nákopem z hloubi pole, ovšem tváří v tvář brankáři hostí nedokázal vůbec trefit míč, který tak doputoval mimo hrací plochu.
     
    42
    Domácí fotbalisté se dnes vůbec nedokáží prosadit. Po dalším centru sice zahrál v souboji nedovoleně Ogude, ovšem akce pokračovala a Balanovič nedokázal z metru trefit odkrytou bránu a orazítkoval pouze tyč. Domácí fotbalisté předvádějí v útoku pouze zmar.
    42. Další neproměněná tutovka domácích, které však předcházel faul jednoho z hráčů Permu.
     
    43
    Dancev musel přerušit rozvíjející se akci soupeře a stáhl na polovině jednoho z domácích fotbalistů.
     
    44
    Šavajev se nedokázal obtočit kolem svého obránce a při své kličce o míč celkem snadno přišel. Do útoku tak může hostující Ural.
     
    45
    V závěru poločasu se snažil dostat do rychlé akce Pankov, na pravé straně si však při svém průniku pomohl faulem což okamžitě pomezní rozhodčí signalizoval hlavnímu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas zápasu mezi FK Amkar Perm a hostujícím celkem FK Ural.

    V prvním poločase se hrál poměrně nezáživný fotbal, oba celky se sice snažily tlačit do vápna soupeře, ale kvalita v koncovce a finální fázi jim zatím chybí. Domácí se snažili několikrát přimět hlavního sudího, aby pro ně nařídil pokutový kop, ovšem pokaždé marně. Hosté se z několika protiútoků dokázali dostat do slibných pozic, ovšem žádnou tutovku si nevypracovali.

    Co nám přinese druhá půle, to zjistíme zhruba v 15:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dlouhý centr na nabíhajícího Aneneho poslal Ogude, ovšem před dotírajícím útočníkem byl dříve obránce Dancev.
     
    47
    Hráči Uralu kombinují ve středu hřiště, do vápna se však zatím dostat nedokáží. Přihrávka na nabíhajícího Stavpece byla příliš dlouhá.
     
    48
    Ogude se snažil založit rychlou akci svého celku, ovšem byl faulován Fidlerem. Domácí tak zůstanou u míče a budou moci rozehrávat standardní situaci.
     
    49
    Z levé strany centroval do vápna Idowu, na jeho centr si naskočil jeden z domácích hráčů, nedokázal jej však umístit mezi tři tyče.
     
    50
    Domácí fotbalisté se snažili probít do vápna soupeře z levé strany, Bodul však zbytečně ztratil míč nepřesnou přihrávkou na Šavajeva.
     
    51
    Šavajev se dostal ke střele z rohu vápna, trefil však pouze před sebou stojícího obránce a ze své šance vytěžil akorát autové vhazování pro Perm.
     
    52
    Šavajev poslal chytrou přihrávku do vápna Uralu, na nabíhajícího Bodula byla však příliš rychlá a brankář hostí byl u míče dříve.
     
    53
    Opět to byl na levé straně Idowu, který poslal šikovný centr do vápna hostí. Tam jej sice dokázal najít Bodul, nehlavičkoval však přesně.
     
    54
    Domácí fotbalisté vstoupili do druhého poločasu výrazně aktivněji než jejich soupeř, gólové ovoce jim to však zatím nepřináší.
     
    54
    Anene se snažil přehodit hostujícího brankáře, což se mu i podařilo! O dobrý půl metr však minul pravou tyč brány Uralu!
    54. Obrovská šance Aneneho!
     
    55
    Hosté se dostali ke kvalitní kombinaci na pravém křídle, centr do vápna však následně odhlavičkoval do bezpečí jeden z domácích obránců.
     
    56
    Domácí fotbalisté kombinují na pravé straně hřiště, hráči Uralu je však zodpovědně dostupují a nenechají je hrát.
     
    58
    Domácí hráči se snažili proniknout středem hřiště, díky dobře bránícímu Kulakovovi z toho však nic nebylo.
     
    59
    Je tu první střídání v dnešním utkání. Ze hry je stažen hostující křídelník Stavpec, na jeho místo nastupuje Korobov.
     
    60
    Na hřišti zůstal ležet domácí Zanev, který po střetu s Jemljanovem reklamuje faul hostujícího fotbalisty. Rozhodčí však faul nepíská.
     
    62
    Z tribun se již ozývá pískot. Hráči obou celků hrají velmi pasivně, domácí Perm je na své polovině a pouze kombinuje mezi obránci. To rozhodně není fotbal, který by chtěli fanoušci vidět.
     
    63
    Z levé strany dokázal odcentrovat domácí kapitán Zanev, centr byl však příliš dlouhý i na dobrého hlavičkáře Aneneho, kterého míč přeletěl.
     
    63
    Amkar Perm právě vstřelil branku!
    Tak jsme se první branky přeci jen dočkali! DARKO BODUL si naskočil na centr z levé strany a hlavičkou usměrnil míč do protipohybu brankáře Uralu. Domácí Amkar Perm vede 1:0!
    63. Darko BODUL - 1:0
     
    64
    Hosté se snaží o rychlou odpověď. Centr Kulakova z pravé strany však mířil pouze k jednomu z obránců domácího celku.
     
    65
    Domácí fanoušci jsou najednou daleko veselejší. Z tribun se místo pískotu ozývá skandování a podporování domácího celku.
     
    66
    Z velké dálky to zkoušel hostující Korobov, jeho střela však byla hodně nepřesná a mířila nad bránu kterou stráží Selichov.
     
    67
    Domácí Ogude zůstal ležet ve středu hřiště po zákroku jednoho z hostujících hráčů, brzy se však zvedá na nohy.
     
    68
    Ze hry jde hostující kapitán Fidler, na hrací ploše jej nahradil útočník Pavljučenko.
     
    69
    Na hrotu se o dlouhý míč pral útočník Anene, proti Zajcevovi však neměl sebemenší šanci a vzdušný souboj prohrál.
     
    70
    Na pravé straně dokázal odcentrovat po kombinaci s Korobovem hostující Kulakov, jeho centr však našel jen hrudník jednoho z domácích beků, který nasměroval míč do náruče svého brankáře.
     
    71
    Je tu další pauza pro občerstvení hráčů. Po ní bude ve hře pokračovat domácí Perm.
     
    72
    Střídají také domácí fotbalisté, ze hry jde střelec zatím jediné branky Darko Bodul, na hrací ploše jej nahradí Komolov.
     
    73
    Domácí Ogude tvrdě dohrál hostujícího Jemeljanova, který se ihned skácel na zem. Hosté budou moci zahrávat standardní situaci zhruba z poloviny hřiště.
     
    74
    Do komplikací se dostal srbský obránce Miljiković, který nedokázal odehrát napoprvé míč ve vlastním vápně. Naštěstí pro Perm jej přeci jen dokázal dostat alespoň na roh.
     
    75
    Rozhodčí píská faul obránci domácích Miljkovićovi, který se rukou ohnal po hostujícím Dancevovi. Domácí sice protestují, rozhodčí však na jejich protesty nebere ohledy.
     
    76
    Z následné standardní situace sice Ural neudeřil, po zmatcích ve vápně se však vůbec nepředvedl brankář Selichov. Ten naprosto neodhadl dráhu letu míče a podskočil jej, naštěstí pro něj nikdo z hostů nedokázal míč usměrnit do odkryté brány.
     
    77
    Roman Pavljučenko dostal dobrou přihrávku na penaltu z levé strany, svou levou nohou však míč poslal pouze vysoko nad bránu.
     
    77
    Poslední střídání v řadách hostujícího Uralu. Ze hry je stažen Merkulov, na hrací plochu se podívá Pavlenko.
     
    78
    Domácí Šavajev se snažil po akci na levém křídle navést míč na střed a vypálit, jeho poslední dotyk jej však zklamal a míč si předkopl příliš.
     
    79
    Do dobré šance se řítil domácí Balanovič! Ten však byl u míče o krok později než brankář Zabolotnyj, který míč stihl odehrát do bezpečí.
     
    80
    A právě Balanovič střídá, na hrací ploše jej nahradí Jovičić.
     
    81
    Domácí fotbalisté se dostali ke kombinaci na levém křídle, jejich akce však končí pouze dobrým obranným zákrokem jednoho z hostí.
     
    82
    Z dlouhé vzdálenosti napřáhl hostující Pavljučenko, jeho pokus však nebyl vůbec přesný a mířil hodně nad domácí bránu.
     
    83
    Hosté nutně potřebují vstřelit alespoň jednu branku, zatím se však nedokáží udržet ani v blízkosti vápna domácích, natož aby se dostali do větších šancí.
     
    84
    Centr z pravé strany si na penaltě našel hostující Pankov, ten však volil nepochopitelně zakončení nůžkami a celou akci totálně zpackal.
     
    85
    Domácí Anene se dnes poněkolikáté dokázal ve vápně dostat k míči, tam sice obešel jednoho soupeře ale vzápětí narazil na jiného, který jej o míč obral.
     
    86
    Hostující Roman Pavljučenko se dostal po centru z pravé strany k hlavičce na bránu, jeho projektil sice mířil k levé tyči, ovšem neměl potřebnou razanci a Selichov jej tak pokryl.
     
    87
    Poslední střídání v dnešním utkání. Ze hry jde aktivní Šavajev, na hrací ploše jej na poslední minutky nahradí Churcidze.
     
    88
    Domácí brankář Selichov si připisuje další zákrok. Po zisku ve středu pole šel s míčem na bránu Pavlenko, jeho střela však mířila pouze do středu brány.
     
    89
    Hosté stále prohrávají o jeden gól, jejich útočná aktivita je však velmi malá, vypadá to, jako by už neměli vůbec sílu na to aby vyrovnali.
     
    90
    Rohodčí Nikolajev nastaví za různá zdržení ještě čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Hostující Lungu se snažil vybojovat míč u rohového praporku a také se mu to povedlo. Záhy však jeho spoluhráči míč opět ztrácejí po nepřesné kombinaci.
     
    90+2
    Hráči Permu již jen brání těsnou výhru. Za dlouhým nákopem z vlastních obranných řad se už ani domácí útočníci nijak neženou.
     
    90+3
    Domácí měli ještě k dispozici rohový kop, který pochopitelně rozehráli na krátkou a snaží se na půlce soupeře šetřit drahocenné vteřinky.
     
    90+4
    Hráči hostujícího týmu vypadají v posledních vteřinách velmi odevzdaně a hrají bez jakékoliv bojovnosti nebo snahy o vyrovnání.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání nejvyšší ruské ligy mezi domácím FK Amkar Perm a hostujícím FK Ural.

    Domácí se dnes mohou radovat ze zisku tří bodů! Ve druhém poločase pokračovali obě mužstva ve velmi opatrném a hlavně defenzivní fotbalu, místy se již ozývali i fanoušci z tribun a hlasitým pískotem dávali hráčům najevo, co si o předváděné hře myslí. Všechny domácí fandy ovšem rozjásal útočník Darko Bodul, který hlavičkou rozvlnil síť hostujícího celku. Byla to jediná střela na bránu, přesto však stačila na tři body pro domácí. Hosté se v závěru ještě snažili s výsledkem něco udělat, poslední minuty však přinesly i od nich spíše rezignaci a tak je výsledek nejspíše spravedlivý.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:6.
     
    Z mé strany je to k dnešnímu zápasu vše! Užijte si zbytek neděle a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou. (16:28:33)

    Jakub Hataš

    Góly: 63. Bodul


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:6.
    Amkar Perm: Selichov – Miljković, Zajcev, Džikija, Zanev (C), Idowu – Balanovič (80. Jovičić), Ogude, Šavajev (87. Churcidze) – Anene, Bodul (72. Komolov).
    Náhradníci: Chomič, Budakov – Konde, Komolov, Churcidze, Kosťukov, Jovičić, Salugin.

    FC Ural: Zabolotnyj – Dancev, Merkulov (77. Pavlenko), Fontanello (C), Dinga – Pankov, Kulakov – Jemeljanov, Fidler (68. Pavljučenko), Stavpec (59. Korobov) – Lungu.
    Náhradníci: Arapov, Šubin – Pavlenko, Pavljučenko, Žukov, Čanturija, Podoksenov, Korobov, Serčenkov, Ščerbakov.

    Rozhodca: Nikolajev – Lebeděv, Voroncov. (vš. Rusko)